QUOTE(marijus123 @ 2015 04 18, 22:46)
Pasidariau turimų vynuogių sodinukų inventorizaciją. Dar turiu nerezervuotų: Ruskaja korinka, Canadice, Palanga, Agat donskoj, Somerset Seedless, Kišmiš zaporožskij, Dovga. Jei kam reikia - kreipkitės drąsiai AŽ 

Jei galima is situ isvardintu kuri saldziausia, atspariausia salnom ir ligom. Iki pilnos laimes kolekcijoj vynuoguos reikia.
QUOTE(uolma @ 2015 04 18, 23:08)
Jei galima is situ isvardintu kuri saldziausia, atspariausia salnom ir ligom. Iki pilnos laimes kolekcijoj vynuoguos reikia.
Mane tau taip pat domintų.

Sėdėjau šiandien internete ir ieškojausi vynuogių. Susirašiau tokį sąrašą. Gal pakomentuosite? Iki šiol man skaniausia rastinukė, bet renku vaikui... Ieškau ištvermingos žiemą ir ligoms. Nusižiūrėjau:
Hasanskij bousa, juodupė, selė, kay gray.
Sunkus dalykas tas išsirinkimas

Saldžiausia/skaniausia - Ruskaja korinka.
Atspariausia šalčiams - Somerset Seedless iki -35C
Dėl ligų - vieną ryškiai išsiskiriančią veislę sunku išskirti.
Marijau
o kaip pas jus ziemoja Agat Donskoj? Galvoju apie ji
o kaip pas jus ziemoja Agat Donskoj? Galvoju apie ji

QUOTE(Mičiko @ 2015 04 19, 00:13)
Mane tau taip pat domintų.
Sėdėjau šiandien internete ir ieškojausi vynuogių. Susirašiau tokį sąrašą. Gal pakomentuosite? Iki šiol man skaniausia rastinukė, bet renku vaikui... Ieškau ištvermingos žiemą ir ligoms. Nusižiūrėjau:

Labai sunku pakomentuoti, turbūt rinkotės ne tik pagal atsparumą šalčiui ir ligoms? Buvo ir kitų kriterijų?

Papildyta:
QUOTE(ginaja @ 2015 04 19, 09:28)
Agat Donskoj man atrodo labai kantri veislė. Rašoma, kad atlaiko -26C. Aš jos nedengiu. Nušalusi ar apšalusi nebuvo nei karto. Vienintelis nepatogumas su šia veisle - ji veislė "savižudė", labai derlinga, užmezga labai daug kekių. Norint neskriausti pačio vynmedžio ir turėti dideles saldžias uogas - dalį kekių tenka pašalinti.
Sveiki, norejau paklausti gal zinote ar galima ka tik pasodintas vynuoges mulciuoti pusies zieve, kad maziau augtu zole?

QUOTE(marijus123 @ 2015 04 19, 09:41)
Labai sunku pakomentuoti, turbūt rinkotės ne tik pagal atsparumą šalčiui ir ligoms? Buvo ir kitų kriterijų? 

Ne, mano pagrindiniai kriterijai- atsparumas šalčiams ir ligoms. Ir desertinio tipo. Ar turit šias vynuoges ir galit ką apie jas daugiau pasakyti? O gal rekomenduosite kitokias?
Vynuogėse absoliučiai žalia....
Dziaugiuosi siandien prisijungusi i vynuogiu augintoju buri
. Perskaiciau kelias temas, sukaupiau siek tiek info apie ju sodinima ir auginima, issirinkau rusis, bet...nuvaziavau i turgu ir prisipirkau visai ne tokiu, kokias planavau
. Pasidaviau medelyno is Panevezio atstovui, kuris man isiule Muskat Odesskij, Nero ir kazkokia Mathias, apie kuria nerandu jokios info. Pripasakojo, kad sias vynuoges patys daugina, kad atsparios salciams ir t.t. Ka manot apie sias rusis? Nenugrybavau baisiai?

QUOTE(adrytės mama @ 2015 04 19, 18:05)
. Perskaiciau kelias temas, sukaupiau siek tiek info apie ju sodinima ir auginima, issirinkau rusis, bet...nuvaziavau i turgu ir prisipirkau visai ne tokiu, kokias planavau
. Pasidaviau medelyno is Panevezio atstovui, kuris man isiule Muskat Odesskij, Nero ir kazkokia Mathias, apie kuria nerandu jokios info. Pripasakojo, kad sias vynuoges patys daugina, kad atsparios salciams ir t.t. Ka manot apie sias rusis? Nenugrybavau baisiai? 

Galit cia pasiskaityti apie savo veisles ( jei skaitot rusiskai

http://vinograd.info...ash-yanosh.html
gal rasit info daugiau

QUOTE(adrytės mama @ 2015 04 19, 18:05)

Muskat Odeskij - vynine veisle, gan atspari ligoms, ziemos salciams vidutiniskai atspari (reiketu bent lengvai dengti ziemai) ir gan velyva. Norint jog ji sunoktu - teks paieskoti labai siltos vietos arba sodinti i siltnami.
Nero - ankstyva, desertine veisle. Sunoks kiekviena vasara bet teks imtis profilaktikos nuo uogu puvinio ir netikrosios miltliges. Ziemai teks rupestingai dengti.
Mathias - apie tokia vynuoge nieko nezinau ir neteko girdeti.
Nezinau kokie kriterijai pas Jus buvo, kad komentuoti kazka. Na o turguje ar mugese gali kartais ir gaidi vietoje vistos isiuluti

Papildyta:
QUOTE(rota @ 2015 04 19, 16:22)
Sveiki, norejau paklausti gal zinote ar galima ka tik pasodintas vynuoges mulciuoti pusies zieve, kad maziau augtu zole? 

Galima, tik atminkite tai, jog pusies zieve rugstina dirva. Rinkciausi kieme nupjauta zolyte.
Papildyta:
Velyvom pavasarinem salnom atspariu, vegetacija pradejusiu vynuogiu NERA.
Salnos nepakenks tik tuo atveju jei vynuogiu pumpurai dar neissproge arba yra apdengtos nuo salnu, ar pasirupinta kokia kitokia apsauga.
QUOTE(ginaja @ 2015 04 19, 17:14)
Galit cia pasiskaityti apie savo veisles ( jei skaitot rusiskai
)
gal rasit info daugiau

gal rasit info daugiau

Aciu, bent jau yra tokia veisle, o tai jau maniau, kad isdure

QUOTE(gaja271 @ 2015 04 19, 18:20)
Muskat Odeskij - vynine veisle, gan atspari ligoms, ziemos salciams vidutiniskai atspari (reiketu bent lengvai dengti ziemai) ir gan velyva. Norint jog ji sunoktu - teks paieskoti labai siltos vietos arba sodinti i siltnami.
Nero - ankstyva, desertine veisle. Sunoks kiekviena vasara bet teks imtis profilaktikos nuo uogu puvinio ir netikrosios miltliges. Ziemai teks rupestingai dengti.
Nezinau kokie kriterijai pas Jus buvo, kad komentuoti kazka. Na o turguje ar mugese gali kartais ir gaidi vietoje vistos isiuluti
Senai ir as karta pirkau vynuoges turguje, panasiai isiule Regent ir Sibera. Viskas su jomis gerai apart vieno - tikrai ne kiekvienais metais sunoksta, nors ir pasodintos piekiniame kalno slaite.
Papildyta:
Galima, tik atminkite tai, jog pusies zieve rugstina dirva. Rinkciausi kieme nupjauta zolyte.

Papildyta:
Aciu, kad pakomentavot. Mano kriterijai buvo besekles vynuoges, savaime aisku skanios

kas liecia pirkima turguj, tai perku visus vaismedzius ir vaiskrumius is medelynu atstovu, kad apgavystes rizika sumazetu iki minimumo

Apie treciaji vynmedi Mathias info pateike Ginaja, tik rusu kalba

dar noriu jusu patarimo del vynmedziu formavimo. Ar tinkamas butu gulsciasis kordonas? Skaiciau, neva jis tinkamas musu klimatui. Kokia jusu nuomone? Jei jis tinkamas, tai taip suprantu, kad tureciau auginti dabar dvi sakas?