Įkraunama...
Įkraunama...

Vynuogės

Pasidariau turimų vynuogių sodinukų inventorizaciją. Dar turiu nerezervuotų: Ruskaja korinka, Canadice, Palanga, Agat donskoj, Somerset Seedless, Kišmiš zaporožskij, Dovga. Jei kam reikia - kreipkitės drąsiai AŽ mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(marijus123 @ 2015 04 18, 22:46)
Pasidariau turimų vynuogių sodinukų inventorizaciją. Dar turiu nerezervuotų: Ruskaja korinka, Canadice, Palanga, Agat donskoj, Somerset Seedless, Kišmiš zaporožskij, Dovga.  Jei kam reikia - kreipkitės drąsiai AŽ  mirksiukas.gif

Jei galima is situ isvardintu kuri saldziausia, atspariausia salnom ir ligom. Iki pilnos laimes kolekcijoj vynuoguos reikia.
Atsakyti
QUOTE(uolma @ 2015 04 18, 23:08)
Jei galima is situ isvardintu kuri saldziausia, atspariausia salnom ir ligom. Iki pilnos laimes kolekcijoj vynuoguos reikia.

Mane tau taip pat domintų. 4u.gif

Sėdėjau šiandien internete ir ieškojausi vynuogių. Susirašiau tokį sąrašą. Gal pakomentuosite? Iki šiol man skaniausia rastinukė, bet renku vaikui... Ieškau ištvermingos žiemą ir ligoms. Nusižiūrėjau:
Hasanskij bousa, juodupė, selė, kay gray.
Atsakyti

Sunkus dalykas tas išsirinkimas smile.gif
Saldžiausia/skaniausia - Ruskaja korinka.
Atspariausia šalčiams - Somerset Seedless iki -35C
Dėl ligų - vieną ryškiai išsiskiriančią veislę sunku išskirti.
Atsakyti
Marijau
o kaip pas jus ziemoja Agat Donskoj? Galvoju apie ji g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mičiko @ 2015 04 19, 00:13)
Mane tau taip pat domintų.  4u.gif

Sėdėjau šiandien internete ir ieškojausi vynuogių. Susirašiau tokį sąrašą. Gal pakomentuosite? Iki šiol man skaniausia rastinukė, bet renku vaikui... Ieškau ištvermingos žiemą ir ligoms. Nusižiūrėjau:
Hasanskij bousa, juodupė, selė, kay gray.

Labai sunku pakomentuoti, turbūt rinkotės ne tik pagal atsparumą šalčiui ir ligoms? Buvo ir kitų kriterijų? mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(ginaja @ 2015 04 19, 09:28)
Marijau
o kaip pas jus ziemoja Agat Donskoj? Galvoju apie ji g.gif

Agat Donskoj man atrodo labai kantri veislė. Rašoma, kad atlaiko -26C. Aš jos nedengiu. Nušalusi ar apšalusi nebuvo nei karto. Vienintelis nepatogumas su šia veisle - ji veislė "savižudė", labai derlinga, užmezga labai daug kekių. Norint neskriausti pačio vynmedžio ir turėti dideles saldžias uogas - dalį kekių tenka pašalinti.
Atsakyti
Sveiki, norejau paklausti gal zinote ar galima ka tik pasodintas vynuoges mulciuoti pusies zieve, kad maziau augtu zole? g.gif
Atsakyti
QUOTE(marijus123 @ 2015 04 19, 09:41)
Labai sunku pakomentuoti, turbūt rinkotės ne tik pagal atsparumą šalčiui ir ligoms? Buvo ir kitų kriterijų?  mirksiukas.gif

Ne, mano pagrindiniai kriterijai- atsparumas šalčiams ir ligoms. Ir desertinio tipo. Ar turit šias vynuoges ir galit ką apie jas daugiau pasakyti? O gal rekomenduosite kitokias?
Vynuogėse absoliučiai žalia....
Atsakyti
Dziaugiuosi siandien prisijungusi i vynuogiu augintoju buri biggrin.gif . Perskaiciau kelias temas, sukaupiau siek tiek info apie ju sodinima ir auginima, issirinkau rusis, bet...nuvaziavau i turgu ir prisipirkau visai ne tokiu, kokias planavau doh.gif biggrin.gif . Pasidaviau medelyno is Panevezio atstovui, kuris man isiule Muskat Odesskij, Nero ir kazkokia Mathias, apie kuria nerandu jokios info. Pripasakojo, kad sias vynuoges patys daugina, kad atsparios salciams ir t.t. Ka manot apie sias rusis? Nenugrybavau baisiai? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(adrytės mama @ 2015 04 19, 18:05)
Dziaugiuosi siandien prisijungusi i vynuogiu augintoju buri  biggrin.gif . Perskaiciau kelias temas, sukaupiau siek tiek info apie ju sodinima ir auginima, issirinkau rusis, bet...nuvaziavau i turgu ir prisipirkau visai ne tokiu, kokias planavau  doh.gif  biggrin.gif . Pasidaviau medelyno is Panevezio atstovui, kuris man isiule Muskat Odesskij, Nero ir kazkokia Mathias, apie kuria nerandu jokios info. Pripasakojo, kad sias vynuoges patys daugina, kad atsparios salciams ir t.t. Ka manot apie sias rusis? Nenugrybavau baisiai?  biggrin.gif

Galit cia pasiskaityti apie savo veisles ( jei skaitot rusiskai ax.gif )
http://vinograd.info...ash-yanosh.html
gal rasit info daugiau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(adrytės mama @ 2015 04 19, 18:05)
Dziaugiuosi siandien prisijungusi i vynuogiu augintoju buri  biggrin.gif . Perskaiciau kelias temas, sukaupiau siek tiek info apie ju sodinima ir auginima, issirinkau rusis, bet...nuvaziavau i turgu ir prisipirkau visai ne tokiu, kokias planavau  doh.gif  biggrin.gif . Pasidaviau medelyno is Panevezio atstovui, kuris man isiule Muskat Odesskij, Nero ir kazkokia Mathias, apie kuria nerandu jokios info. Pripasakojo, kad sias vynuoges patys daugina, kad atsparios salciams ir t.t. Ka manot apie sias rusis? Nenugrybavau baisiai?  biggrin.gif

Muskat Odeskij - vynine veisle, gan atspari ligoms, ziemos salciams vidutiniskai atspari (reiketu bent lengvai dengti ziemai) ir gan velyva. Norint jog ji sunoktu - teks paieskoti labai siltos vietos arba sodinti i siltnami.
Nero - ankstyva, desertine veisle. Sunoks kiekviena vasara bet teks imtis profilaktikos nuo uogu puvinio ir netikrosios miltliges. Ziemai teks rupestingai dengti.
Mathias - apie tokia vynuoge nieko nezinau ir neteko girdeti.
Nezinau kokie kriterijai pas Jus buvo, kad komentuoti kazka. Na o turguje ar mugese gali kartais ir gaidi vietoje vistos isiuluti smile.gif Senai ir as karta pirkau vynuoges turguje, panasiai isiule Regent ir Sibera. Viskas su jomis gerai apart vieno - tikrai ne kiekvienais metais sunoksta, nors ir pasodintos piekiniame kalno slaite.
Papildyta:
QUOTE(rota @ 2015 04 19, 16:22)
Sveiki, norejau paklausti gal zinote ar galima ka tik pasodintas vynuoges mulciuoti pusies zieve, kad maziau augtu zole? g.gif

Galima, tik atminkite tai, jog pusies zieve rugstina dirva. Rinkciausi kieme nupjauta zolyte.
Papildyta:

Velyvom pavasarinem salnom atspariu, vegetacija pradejusiu vynuogiu NERA.
Salnos nepakenks tik tuo atveju jei vynuogiu pumpurai dar neissproge arba yra apdengtos nuo salnu, ar pasirupinta kokia kitokia apsauga.
Atsakyti
QUOTE(ginaja @ 2015 04 19, 17:14)
Galit cia pasiskaityti apie savo veisles ( jei skaitot rusiskai ax.gif )
http://vinograd.info...ash-yanosh.html
gal rasit info daugiau rolleyes.gif

Aciu, bent jau yra tokia veisle, o tai jau maniau, kad isdure biggrin.gif

QUOTE(gaja271 @ 2015 04 19, 18:20)
Muskat Odeskij - vynine veisle, gan atspari ligoms, ziemos salciams vidutiniskai atspari (reiketu bent lengvai dengti ziemai) ir gan velyva. Norint jog ji sunoktu - teks paieskoti labai siltos vietos arba sodinti i siltnami.
Nero - ankstyva, desertine veisle. Sunoks kiekviena vasara bet teks imtis profilaktikos nuo uogu puvinio ir netikrosios miltliges. Ziemai teks rupestingai dengti.
Mathias - apie tokia vynuoge nieko nezinau ir neteko girdeti.
Nezinau kokie kriterijai pas Jus buvo, kad komentuoti kazka. Na o turguje ar mugese gali kartais ir gaidi vietoje vistos isiuluti smile.gif Senai ir as karta pirkau vynuoges turguje, panasiai isiule Regent ir Sibera. Viskas su jomis gerai apart vieno - tikrai ne kiekvienais metais sunoksta, nors ir pasodintos piekiniame kalno slaite.
Papildyta:
Galima, tik atminkite tai, jog pusies zieve rugstina dirva. Rinkciausi kieme nupjauta zolyte.

Aciu, kad pakomentavot. Mano kriterijai buvo besekles vynuoges, savaime aisku skanios biggrin.gif , atsparios salciui. Parinkom vynuogem pietine puse, uzuoveja, gal prinoks..
kas liecia pirkima turguj, tai perku visus vaismedzius ir vaiskrumius is medelynu atstovu, kad apgavystes rizika sumazetu iki minimumo smile.gif . Tikiuosi uzaugs vynuoges, ne lipancios raganes lotuliukas.gif .
Apie treciaji vynmedi Mathias info pateike Ginaja, tik rusu kalba 4u.gif
dar noriu jusu patarimo del vynmedziu formavimo. Ar tinkamas butu gulsciasis kordonas? Skaiciau, neva jis tinkamas musu klimatui. Kokia jusu nuomone? Jei jis tinkamas, tai taip suprantu, kad tureciau auginti dabar dvi sakas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adrytės mama: 19 balandžio 2015 - 19:19