Įkraunama...
Įkraunama...

Vynuogės

Širšės puola skaniąsias, saldžiąsias vynuoges. Užtikau tas nenaudėles, kaltininkes. Nedaug pragraužtų, kad liktų tik kiautai. Iki galo jos nesunaudoja, bet kai buvo tokia kaitra, tiesiog išdžiūvo.
Mamai skaniausia žaliomis uogomis-Gailiūno Šasla. Man - Vestartienės Liepsna (raudonos). Dabar pats jų nokimas, nors šiuo metu dar Gailiūno Šaslos yra viena kita kekė neprinokusi. Vadinasi, ji truputėlį vėlyvesnė.
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2015 09 07, 15:15)
Širšės puola skaniąsias, saldžiąsias vynuoges. Užtikau tas nenaudėles, kaltininkes. Nedaug pragraužtų, kad liktų tik kiautai. Iki galo jos nesunaudoja, bet kai buvo tokia kaitra, tiesiog išdžiūvo.
Mamai skaniausia žaliomis uogomis-Gailiūno Šasla. Man - Vestartienės Liepsna (raudonos). Dabar pats jų nokimas, nors šiuo metu dar Gailiūno Šaslos yra viena kita kekė neprinokusi. Vadinasi, ji truputėlį vėlyvesnė.

Liepsna ne Vestartienes o Gailiuno isvesta veisle.
Atsakyti
o ar galima leisti augti vynuogei ant tinklines tvoros, jos aukstis 1.5m, o ilgis 30m, kiek butu galima pasodinti i tokia vieta? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(_wHiTe RoSe_ @ 2015 09 08, 10:52)
o ar galima leisti augti vynuogei ant tinklines tvoros, jos aukstis 1.5m, o ilgis 30m, kiek butu galima pasodinti i tokia vieta? 4u.gif

Drasiai galima, sutalpinsite 10 ir daugiau, tik vegetaciniu periodu uglius graziai susitvarkykite. Kitu atveju, rudeni atsidursite nepavydetinoje situacijoje kai reiks uglius is tinklines tvoros ispint ir prie zemes lenkt smile.gif
Atsakyti
as dar esu zalia sodininke, o kam reikia jas lenkti?kad nenusaltu?nes tetis savo senute vynuoge leidzia augti ant namo, ir nieko ziemai jai nedaro, nelenkia. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_wHiTe RoSe_ @ 2015 09 08, 18:22)
as dar esu zalia sodininke, o kam reikia jas lenkti?kad nenusaltu?nes tetis savo senute vynuoge leidzia augti ant namo, ir nieko ziemai jai nedaro, nelenkia. smile.gif

Kad ziema nenusaltu, kad velyvosios pavasarines salnos nenusaldytu tik pradejusiu augti ugliu. Zinoma, jei tenkina Ivanausko rastinukes ar Alfos uogos, galima ir alpinizmu uzsiimineti laipiojant ant stogo susirinkti derliaus. Aplamai vynuoges megsta demesi ir ne karta tenka prieiti prie ju per sezona.
Atsakyti
Pasidalinsiu ir savo įspūdžiais. Šiemetinis derlius geras, ligų išvengėm. Ruskaja korinka visas uogas suvalgėm pirmiausia thumbup.gif jau ir kitos skanios... šiemet tik su Agat donskoj nepasisekė. Per anksti pradėjau turbūt skabyti lapus aplink kekes, po to labai karštos dienos buvo ir nuo tiesioginės saulės daugelis kekių suvyto ir sudžiuvo. Pirmą kartą man taip nutiko. Kitoms veislėms nors ir skabiau lapus taip nenutiko. Ar čia kažkokia paslaptinga liga? Nežinau. Bet visi kiti vynmedžiai džiugina akį ir skrandį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(marijus123 @ 2015 09 09, 21:02)
Pasidalinsiu ir savo įspūdžiais. Šiemetinis derlius geras, ligų išvengėm. Ruskaja korinka visas uogas suvalgėm pirmiausia  thumbup.gif jau ir kitos skanios... šiemet tik su Agat donskoj nepasisekė. Per anksti pradėjau turbūt skabyti lapus aplink kekes, po to labai karštos dienos buvo ir nuo tiesioginės saulės daugelis kekių suvyto ir sudžiuvo. Pirmą kartą man taip nutiko. Kitoms veislėms nors ir skabiau lapus taip nenutiko. Ar čia kažkokia paslaptinga liga? Nežinau. Bet visi kiti vynmedžiai džiugina akį ir skrandį  smile.gif

Pora kartu ir pas save teko stebeti sita procesa. Skirtumas tik tas, jog suvyto ir sudziuvo uogos augimo fazeje kai lapai aplink kekes nebuvo nuskabyti. Ant Agat donskoi sito dalyko neteko matyti. Itariu priezastis ne sauleje o kazkur kitur. Pernai pas viena pazystama vynuogiu augintoja irgi panasiai su viena veisle buvo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gaja271: 10 rugsėjo 2015 - 07:12
QUOTE(gaja271 @ 2015 09 10, 08:10)
Pora kartu ir pas save teko stebeti sita procesa. Skirtumas tik tas, jog suvyto ir sudziuvo uogos augimo fazeje kai lapai aplink kekes nebuvo nuskabyti. Ant Agat donskoi sito dalyko neteko matyti.  Itariu priezastis ne sauleje o kazkur kitur. Pernai pas viena pazystama vynuogiu augintoja irgi panasiai su viena veisle buvo.

Na man sudžiūvo tos kekės kurios daugiau saulės gavo. Kurios liko po lapais - joms nieko, ar beveik nieko neatsitiko. Aš tikrai žinau, kad paskubėjau lapus nuskabyti ir tikrai po to buvo rekordiniai karščiai. Na gal kokių medžiagų ir trūko, bet auga šalia kitos veislės ir joms viskas gerai. Sunku suprasti.

Gaja271, kokie tarpai pas jus tarp vynmedžių? pažiūrėjau nuotraukas - atrodo labai erdviai susodinta.
Atsakyti
Gaja271, aš tik norėjau pasakyti, kad Liepsna pirkau iš Vestartienės. O kas ją išvedę nesigilinau.
Atsakyti
QUOTE(marijus123 @ 2015 09 10, 10:18)
Na man sudžiūvo tos kekės kurios daugiau saulės gavo. Kurios liko po lapais - joms nieko, ar beveik nieko neatsitiko. Aš tikrai žinau, kad paskubėjau lapus nuskabyti ir tikrai po to buvo rekordiniai karščiai. Na gal kokių medžiagų ir trūko, bet auga šalia kitos veislės ir joms viskas gerai. Sunku suprasti.

Gaja271, kokie tarpai pas jus tarp vynmedžių? pažiūrėjau nuotraukas - atrodo labai erdviai susodinta.

Kazkur jau esu rasiusi, kur maziau augesnes veisles ~2 metrus, kur augesnes - ~3. Nors dabar jau visas sodinam kas 3 metrus, tik vynines kas 2. Is kitos puses, didzioji dalis vynuogiu susodinta pries du - tris metus, tad jos dar neuzpilde joms skirtos erdves, todel gan erdviai ir atrodo.
Atsakyti
QUOTE(gaja271 @ 2015 09 01, 13:54)
Keletas sio savaitgalio kadru is vynuogyno
Savaitgalio akimirkos

Laba diena,
Niekaip neperprantu vynuogių genėjimo. Gal galėtumėte ant kurios nors savo vynuogyno nuotraukos pažymėti, kurias šakas iškirsite? Būsiu labai dėkinga.
Atsakyti