Įkraunama...
Įkraunama...

Vynuogės

QUOTE(pašnekutė @ 2016 05 24, 07:30)
Niekas nežino? unsure.gif

aš tokios ligos nematęs ant vynuogių sad.gif kažkas panašaus būna ant serbentų lapų, man atrodo?
o kaip lapai iš kitos pusės atrodo? nėra ten kokių kenkėjų?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo marijus123: 24 gegužės 2016 - 07:40
QUOTE(marijus123 @ 2016 05 24, 08:39)
aš tokios ligos nematęs ant vynuogių sad.gif kažkas panašaus būna ant serbentų lapų, man atrodo?
o kaip lapai iš kitos pusės atrodo? nėra ten kokių kenkėjų?

Serbentai netoli ir visiškai gražūs. Nepuola jų šis bruds.
Iš kitos pusės tose vietos, kur pūslelės, tokia kaip miltligė. O tarp pūslelių - normalus lapas. Todėl pernai man ir pasiūlė nuo miltligės "topas'o". unsure.gif Bet kad tai čia kažin, ar miltligė... g.gif
Atsakyti
Nejau niekas nežino? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(pašnekutė @ 2016 05 25, 06:10)
Nejau niekas nežino?  unsure.gif

Butu gerai apatines lapo puses nuotrauka. Panasu i voratinklines erkutes darba.

Sioje nuorodeje galite pasiskaityti daugiau : Voratinkline erkute
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gaja271: 25 gegužės 2016 - 07:35
QUOTE(gaja271 @ 2016 05 25, 08:29)
Butu gerai apatines lapo puses nuotrauka. Panasu i voratinklines erkutes darba.

Sioje nuorodeje galite pasiskaityti daugiau : Voratinkline erkute

Ana pati, bjauryyyyybė blink.gif blink.gif
Dyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyydeliausias Ačiūūūūū jums 4u.gif
Belieka bandyti jos atsikratyt g.gif
Atsakyti
Na ka, būna ir taip. birželio 6d. ryte nušalo gal 8 vnt prieš kelias dienas į daržą pasodintų pirmamečių sodinukų, kažkiek ir kitų daržovių... didesnės vynuogės nenušalo, matyt pačioje pažemėje šaltis praėjo.
Atsakyti
Kartais būna naudinga nespėti nuravėti. Kaune šalnų nebuvo, bet pastebėjau pagal kitus augalus, kad taip vadinamos piktžolės apsaugo nuo šalnų ir kenkėjų.
Sodo spalvose Nr.5 straipsnis apie vynuoges ir alelopatiją. Ar bandė kas panašiai palikti vynuogėms draugiškas piktžoles? Pagal L.Mozerio stebėjimus, vynuogės geriau auga, kai neišravėtos daržinės žliūgės, trikertės žvaginės, žvirbliarūtės.
Atsakyti
Sakykit, ar jau visos vynuoges turi zydeti? Pas mane ant visu 3 vynuogiu gal po 1-2 kekytes ziedu matosi g.gif O gal taip ir turi buti? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Tučka @ 2016 06 09, 19:32)
Sakykit, ar jau visos vynuoges turi zydeti? Pas mane ant visu 3 vynuogiu gal po 1-2 kekytes ziedu matosi  g.gif O gal taip ir turi buti?  blush2.gif

Priklausomai nuo vietos ir veisles. Vienos uogas augina, kitos zydi, trecios dar tik ziedynus augina
Papildyta:
QUOTE(marijus123 @ 2016 06 09, 11:51)
Na ka, būna ir taip. birželio 6d. ryte nušalo gal 8 vnt prieš kelias dienas į daržą pasodintų pirmamečių sodinukų, kažkiek ir kitų daržovių... didesnės vynuogės nenušalo, matyt pačioje pažemėje šaltis praėjo.

Pasitaike ir birzelio 14 diena ugliu virsunes nusalde sad.gif
Atsakyti
QUOTE(gaja271 @ 2016 06 10, 22:22)
Priklausomai nuo vietos ir veisles. Vienos uogas augina, kitos zydi, trecios dar tik ziedynus augina
Papildyta:
Pasitaike ir birzelio 14 diena ugliu virsunes nusalde sad.gif

Pamenu praeitais metais prinokusios vynuoges buvo apie rugseji, tai gal dar ir anksti zydeti joms g.gif
Atsakyti
Sakykit, o dabar galima butu apretinti vynuogiu uglius? Priauge kaip miskas (be kekiu - tusti). Pavasari praretinau, bet per mazai unsure.gif

Beja, gal atsirastu patyres vynuogiu augintojas (as tai visiskai zalia) ir galetu rudeni atvaziuoti pas mus i soda i svecius (Rastinenai) ir vaizdziai parodyti kaip reikia tas vynuoges geneti? Atrodo kai video ziuri tai viskas aisku, bet kai praktiskai reikia kazka padaryti, tai niekas nebeaisku schmoll.gif Praeita rudeni isgenejau, tai siais metais ant 3 vynuogiu 7 kekes doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tučka: 08 liepos 2016 - 07:37
QUOTE(Tučka @ 2016 07 08, 08:34)
Sakykit, o dabar galima butu apretinti vynuogiu uglius?  Priauge kaip miskas (be kekiu - tusti). Pavasari praretinau, bet per mazai  unsure.gif

Beja, gal atsirastu patyres vynuogiu augintojas (as tai visiskai zalia) ir galetu rudeni atvaziuoti pas mus i soda i svecius (Rastinenai) ir vaizdziai parodyti kaip reikia tas vynuoges geneti? Atrodo kai video ziuri tai viskas aisku, bet kai praktiskai reikia kazka padaryti, tai niekas nebeaisku  schmoll.gif Praeita rudeni isgenejau, tai siais metais ant 3 vynuogiu 7 kekes  doh.gif

Žaliasis genejimas visa sezona daromas smile.gif Tik pirmiau atsakykit sau ar Jusu atveju jis reikalingas? Gal ir taip ugliai labiai vesliai auga ir reiketu ne geneti o papildomai apkrauti?
Atsakyti