QUOTE(Shurum burum @ 2014 04 22, 18:51)
*bet homocistinas yra subproduktas, kuris butent atsiranda del per didelio amino rugsties methionino kiekio (liesos mesos), todel yra siejamas su kraujagysliu ligom. Tad tikslas siekti sumazinti homocistino kieki. Ta galima pasiekti arba mazinant liesos mesos sunaudojima (jei naudojama daznai) arba gerti papildus, kurie padeda pasalinti homocistina is organizmo. Klausimas, i kuri nezinau atsakymo, yra koks kiekis veiktu kaip neutralizuojantis (tai yra ar tikrai reikia papildu, ar galima su kitu maistu gausiu reikalingais vitaminais to pasiekti)?
*** Denise Minger kiek suprantu yra parasiusi issamiausia ir visuotinai pripazinta kritika (na isskyrus naivatikius, kurie nenori mastyti savo galva). Apskritai man labai patinka jos rasymo stilius, toks subalansuotas.
net ir sveiko tobulai valgančio individo organizme to homocistino yra, tačiau dideli jo kiekiai reiškia problemas. Jei randamas didelis homocistino kiekis, pagrindinis tikslas nėra jį sumažinti (ką būtų galima padaryti papildais ir B vitaminais), tikslas yra pakeisti mitybą taip, kad su maistu gaunami B vitaminai sintezuotų homocistiną. Nes jei žmogelis įpratęs maitintis kinų virtuve ir McDonaldais (kur visur yra mėsos), tai ir tie visi geriami papildai ir preparatai nieko nepadės jam, net jei homocistinas ir sumažės, širdies liga išliks. O valgant tinkamai, be mėsos į dietą įtraukiant ir daug daržovių, žuvies, tai ir tie homocistino kiekiai bus normalaus lygio.
Na, ji tokia paprasčiau, prieinamiau rašanti autorė, bet truputėlį
hypocrite, nes aiškina, kad visi, kurie teigia, kad mityba yra sąmokslo auka, yra melagiai ir jais negalima tikėti, o pati apsisukusi aiškina, kad čia visi tik stengiasi sau tinkama linkme pakreipti mitybos gaires, užtai reikia tikėti tik ja viena

Mm, okay

Man Pollano rašliava šiuo atžvilgiu mielesnė. Bet smagu, kad yra iš ko pasirinkti.