Įkraunama...
Įkraunama...

PALEO

QUOTE(zvaigzd_leja @ 2014 04 22, 19:08)
mane suintrigavo raudonai paryskintas sakinys  g.gif kodel ir kur taip parasyta?

Trumpai sakant folate (arba vitaminas B9) yra naturali forma, o folio rugstis- sintetine. Cia galima pasiskaityti issamiau. Trumpai, tai per didelis folio rugsties vartojimas siejamas su tam tikru rusiu veziu (gaubtines zarnos, prostatos), turi neigiamos itakos zmoniu, kurie turi vitamino B12 trukuma, problemos identifikavimui, seniems zmonems neigiamai veikia kognityvines funkcijas.
Patarimas naudoti vitaminus, kur yra nenaudojama folio rugstis arba stengtis gauti su maistu.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 04 22, 18:30)

Nidulia, skaiciau ne viena, tik paskutines nepabaigiau ir nusprendziau parasyti smile.gif
Del kraujo tyrimu, tai ATPO pasidarykot ir paziurekit ar pas jus jie normoj. Jei normoj, tai tada stebekit tik tuos kas ne normoj. Stebejimas reikalingas tam, kad zinoti kaip kinta, ar teisingai keiciate savo mityba.
As nesu susipazinusi su apskritai skydliaukiu sutrikimais, tik su sutrikimais is autoimunines puses (kadangi paciai aktualu), tai net apie jusu diagnoze nelabai galiu ka pasakyt.
Apie Zinties tyrimus taip pat negaliu nieko pasakyti, neturiu kompetencijos. Taciau kaip auprantu, jis juos pasidarere ir sistemingai laiketes Roko rekomendaciju. Ir jums neveikia? Tai as siuo klausimu ieskociau kitu priezasciu. Bijau ka ir patart, del 100 g krakmolingu darzoviu, tai ne tas pats kas darzoviu. Pvz., balta bulve butu labai liuks, bet jei turite autoimunine problema, greiciausiai jos negalesite (na tiesiog reikia bandyti, kaip konkreciai jusu organizmas reaguoja i ja).

Del mesos. Tai valgykit ta mesa kiek jums norisi, bandykit atrasti tinkama kieki jums. Bet butinai itraukit i raciona gyvulinius subproduktus- kepenis, sirdi. Riebiai taip pat greame valgyti tik tada, jei turite ta geno atmaina.kaip ta suzinoti? Arba pasidaryti tyrimus, arba menesi laiko bandyti ir daryti cholesterolio tyrimus ir ziureti kaip i juos reaguoja jusu organizmas. Is to, ka esu skaiciusi, tai iprastai zmones per menesi pamato cholesterolio pokycius (cia as apie kokoso aliejaus nauda, kuris jusu atveju, jei turite mineta gena, veikia keldamas cholesteroli, o ne mazindamas).
Svarbiausia nuoseklumas. Nesiblaskykit. Perziurekit ar viska tinkamai daret pagal jau turimas rekomendacijas. Ir jei nuosirdziai laiketes be nukrypimu, tada pagalvokit, kada jautetes geriau ir pradekit naujus pokycius.
Atsakyti
Shurum burum, paskaitykit apie skydliauke
http://chriskresser....hyroid-symptoms
http://chriskresser.com/thyroid
Papildyta:
QUOTE(Shurum burum @ 2014 04 22, 21:24)
Del kraujo tyrimu, tai ATPO pasidarykot ir paziurekit ar pas jus jie normoj. Jei normoj, tai tada  stebekit tik tuos kas ne normoj. Stebejimas reikalingas tam, kad zinoti kaip kinta, ar teisingai keiciate savo mityba. Kad as geriu tiroksina, norma atitaikyta, tai pas mane tyrimai visada normoje. Joks laistas mano skydliauks tyrimo neitakoja.
Apie Zinties tyrimus taip pat negaliu nieko pasakyti, neturiu kompetencijos. Taciau kaip auprantu, jis juos pasidarere ir sistemingai laiketes Roko rekomendaciju. Ir jums neveikia? Turite omeny, kad neveikia skydliaukes ar cholesterolio atveju? Tai as siuo klausimu  ieskociau kitu priezasciu. Bijau ka ir patart, del 100 g krakmolingu darzoviu, tai ne tas pats kas darzoviu. Pvz., balta bulve butu labai liuks, bet jei turite autoimunine problema, greiciausiai jos negalesite (na tiesiog reikia bandyti, kaip konkreciai jusu organizmas reaguoja i ja). Juk ne tik bulve ktakmolinga. Burokeliai, mrkos ir daugiau.

Del mesos. Tai valgykit ta mesa kiek jums norisi, bandykit atrasti tinkama kieki jums. Bet butinai itraukit i raciona gyvulinius subproduktus- kepenis, sirdi.Kepenis megstu, su sirdimi - nesusidraugauju niekaip, su inkstais - irgi nedraugauju. Svarbiausia nuoseklumas. Nesiblaskykit. Perziurekit ar viska tinkamai daret pagal jau turimas rekomendacijas. Ir jei nuosirdziai laiketes be nukrypimu, tada pagalvokit, kada jautetes geriau ir pradekit naujus pokycius. Gerai jauciausi valgydama taip paciai, bet pirmus tris menesius, Kai tik nutirpo visi mano asmeniniai riebaliukai nuo soniuku, emiau jaustis prastai. Ko gero jau tai skaitete senose temose. Apie tai, kaip mano organizmas neefektingai kelia gliukoze kraujyje ir kaip nenori energijos gaminti is gaunamo riebalo.

Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 04 22, 20:38)

Aciu! Jau skaiciau Cris Kresser. O ka noretumete, kad uzakcentuociau? Gal kazkas yra svarbaus, ka praleidau? Man labiau patiko Izabella Wentz "Hashimoto's Thyroiditis. Lifestyle Interventions for Finding and Treating the Root Cause". Labai issami knyga, kuria manau endokrinologai turetu prrakaityti. Ir dabar nusipirkau, laukiu kada ateis Dr. datis Kharrazian "Why Do I Still Have Thyroid Symptoms? when My Lab Tests Are Normal: a Revolutionary Breakthrough in Understanding Hashimoto's Disease and Hypothyroidism".

Nidulia, paieskosiu saraso krakmolingu drzoviu, kurias butent rekomenduoja valgyti, kai prisesiu prie pc, is telefono labai nepatogu. Burokeliai ir morkos. Yra to saraso gale.

Ups, vadinasi man susivaideno, kad jusu ft4 nebuvo normos ribose. Atsiprasau.
Del veikia neveikia. Tai jei pas jus yra minetas genas ir jus negalite valgyti sociuju riebalu, ir jei pas jus yra autoimuninis skydliaukes sutrikimas, jums gali buti kad reikia daugiau angliavandeniu, nes akydliauke geriau daugumai dirba prie daugiau angliu. Tad jei netoleruojate riebalu, tai kelia jusu cholesteroli, o jei turite auyoimunini susirgima, tai per mazai angliu itakoja jusu silpnuma.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shurum burum: 22 balandžio 2014 - 20:55
Kad taip dar man ta visa knyga perskaicius apie skydliauke.
Ne, nieko akcentuoti nenorejau. Tiesiog, nera taip viskas paprasta su skydliauke. Manau, kad pries eile metu buvo padaryta klaida, pasodinant mane is karto ant vaistu, bet ka jau dabar padarysi.
Atsakyti
Na ka, parsibeldziau, nei rankyciu nei kojyciu biggrin.gif uzsimirsau vazinedama, kad kepeneles atitirpintos ir reik pasteta butinai isvirti. Ok, einu puoda kaisti. Idomi diskusija, kai turesiu laisvesnio laiko pasiknaisiosiu ir as po straipsnius. Man dar pora egzu liko, tai tokia uzsivertus viskuo paskutiniu metu. Ech, suds mokintis kai toks oras geras biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Shurum burum @ 2014 04 22, 21:47)

Ups, vadinasi man susivaideno, kad jusu ft4 nebuvo normos ribose. Atsiprasau.
Del veikia neveikia. Tai jei pas jus yra minetas genas ir jus negalite valgyti sociuju riebalu, ir jei pas jus yra autoimuninis skydliaukes sutrikimas, jums gali buti kad reikia daugiau angliavandeniu, nes akydliauke geriau daugumai dirba prie daugiau angliu. Tad jei netoleruojate riebalu, tai kelia jusu cholesteroli, o jei turite auyoimunini susirgima, tai per mazai angliu itakoja jusu silpnuma.

o kaip zinoti, ar pas mano skydliaukes problema yra autoimuninis susirgimas ar ne?
Taip, is darzoviu surenku ne itin angliu, 100 g. tikrai nesurenku. Budavo, kad labai padvesusi jausdavausi. O kaip didesnis kiekis angliu gali teigiamai veikti mano skydliauke, jei ji neveikianti? Ar gali kas nors itakoti nedirbanti daikta?
Atsakyti
QUOTE(Shurum burum @ 2014 04 22, 21:07)
Trumpai sakant folate (arba vitaminas B9) yra naturali forma, o folio rugstis- sintetine. Cia galima pasiskaityti issamiau. Trumpai, tai per didelis folio rugsties vartojimas siejamas su tam tikru rusiu veziu (gaubtines zarnos, prostatos), turi neigiamos itakos zmoniu, kurie turi  vitamino B12 trukuma, problemos identifikavimui, seniems zmonems neigiamai veikia kognityvines funkcijas.
Patarimas naudoti vitaminus, kur yra nenaudojama folio rugstis arba stengtis gauti su maistu.

o tai kai gydytojai skiria pries planuojant vaika ir vyrui ir moteriai, ir jau pastojus moteriai tik, tai i tokias ju rekomendacijas nelabai reaguoti? Tai dabar man vyrui sakyti, kad nebegertu\? truputeli pasimeciau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(zvaigzd_leja @ 2014 04 22, 21:26)
o tai kai gydytojai skiria pries planuojant vaika ir vyrui ir moteriai, ir jau pastojus moteriai tik, tai i tokias ju rekomendacijas nelabai reaguoti? Tai dabar man vyrui sakyti, kad nebegertu\? truputeli pasimeciau  unsure.gif

Taip, skiria beveik visiems. Bet paziurekim i daugumos mityba, ji skurdi. Ta prasme skurdi gaunamu medziagu atzvilgiu.
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 04 22, 22:21)
o kaip zinoti, ar  pas mano skydliaukes problema yra autoimuninis susirgimas ar ne?
Taip, is darzoviu surenku ne itin angliu, 100 g. tikrai nesurenku. Budavo, kad labai padvesusi jausdavausi.

Man irgi tas klausimas aktualus - visai kojų nepavelku be angliavandenių.
Nors ir problemas savo nelabai galėčiau įvardinti - prie paleo perėjau (anksčiau kone vegetarė buvau) dėl veido odos (rozacea, periorbitalinis dermatitas) ir dėl virškinimo (pati sau nusistačiau gal maloabsorbcijos sindromą, gal dirgliosios žarnos g.gif ). Viena suprantu - odos problemos yra dėl virškinimo (gal tiksliau dėl mitybos).
Skydliaukė netirta, nelabai ir jūsų protingas kalbas (pagarba) įkertu blush2.gif

Vis užkliūna man baltos bulvės - kuo jos ypatingos? Čia tos paprastos mūsiškos - didokos, balsvos ir krakmolingos?
Ir balti ryžiai (bendroje Paleo/Fodmap dietoje leidžiami)... rašiau jau čia, klausiau... keista. Bet kai jų pavalgau - jėgas atgaunu. Nes iš daržovių, kad labai stengiuosi, nepasikraunu.
Ir dar klausimėlis. Negerai daug liesos mėsos? Tai ką - vištienos nevalgyt? Ar su skūrom (neskanios jos man schmoll.gif ), ar su tais irgi netraukiančiais poodiniais riebalais, ar pridėt kokio riebalo - kiaulės taukų, sviesto, kokoso)? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Shurum burum @ 2014 04 22, 21:47)
Man labiau patiko Izabella Wentz "Hashimoto's Thyroiditis. Lifestyle Interventions for Finding and Treating the Root Cause". Labai issami knyga, kuria manau endokrinologai turetu prrakaityti.

Sveika, as turiu irgi Hashimoto, mano ATPO yra daugiau nei 1300 ( cia maksimum ka aparatas uzfiksuoja per tyrima ).
Na ir kaip knygoje nurodoma gydyti pagrindine priezasty? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Nidulia @ 2014 04 22, 21:21)
o kaip zinoti, ar  pas mano skydliaukes problema yra autoimuninis susirgimas ar ne?
Taip, is darzoviu surenku ne itin angliu, 100 g. tikrai nesurenku. Budavo, kad labai padvesusi jausdavausi. O kaip didesnis kiekis angliu gali teigiamai veikti mano skydliauke, jei ji neveikianti? Ar gali kas nors itakoti nedirbanti daikta?

Pasidaryti ATPO tyrima. Bet as supratau, kad jusu skydliauke funkcionuoja, bet tik is dalies, t.y. gamina, bet nepakankamai hormonu?
Esme yra ta, kad jei jums yra autoimuninis sutrikimas, tokiu atveju organizmas gamins antikuniu, kurie realiai naikina skydliauke. Tai, kad jums paskyre vaistus nei gerai, nei blogai. Tai neuzkerta kelio suvaldyti autoimunini sutrikima (jei toks yra). Yra daug zmoniu, kuriems butini vaistai, ypac kai TSH yra ne normoj.

Kodel mazai angliu gali buti blogai toleruojama esant skydliaukes autoimuninei ligai? Knygoje raso, kad trumpoje perspektyvoje tai nieko blogo net ir su skydliaukes sutrikimu, taciau ilgoje (ilgumas priklauso nio zmogaus individualiai- vienam gali buti po savaites, kitam po menesio, treciam po metu), bet ilgoje perspektyvoje gali pradeti jaustis isseke, be energijos, ypac tai pasakytina apie aktyvius zmones. Mazai angliu gali neigiamai veikti reverse T3 (nesu medike, tad nezinau kaip lietuviskai, jei kas zinot pasidalinkit savoka).

QUOTE(zvaigzd_leja @ 2014 04 22, 21:26)
o tai kai gydytojai skiria pries planuojant vaika ir vyrui ir moteriai, ir jau pastojus moteriai tik, tai i tokias ju rekomendacijas nelabai reaguoti? Tai dabar man vyrui sakyti, kad nebegertu\? truputeli pasimeciau  unsure.gif

Sunku pasakyti, ka daryti. Manau, kad LumiLumi teisi, sakydama, kad skiriama visiems be atvangos del to, kad mityba daugumos skurdi. Ar geriau negerti? Nezinau. As bandyciau rinktis vitaminus su folate o ne folio rugstimi. Jei blogai jausites negerdama, tada geriau gerkit, nes stresas, kuri jausit, nebus i gera.
Atsakyti