QUOTE(Nidulia @ 2014 04 22, 21:21)
o kaip zinoti, ar pas mano skydliaukes problema yra autoimuninis susirgimas ar ne?
Taip, is darzoviu surenku ne itin angliu, 100 g. tikrai nesurenku. Budavo, kad labai padvesusi jausdavausi. O kaip didesnis kiekis angliu gali teigiamai veikti mano skydliauke, jei ji neveikianti? Ar gali kas nors itakoti nedirbanti daikta?
Pasidaryti ATPO tyrima. Bet as supratau, kad jusu skydliauke funkcionuoja, bet tik is dalies, t.y. gamina, bet nepakankamai hormonu?
Esme yra ta, kad jei jums yra autoimuninis sutrikimas, tokiu atveju organizmas gamins antikuniu, kurie realiai naikina skydliauke. Tai, kad jums paskyre vaistus nei gerai, nei blogai. Tai neuzkerta kelio suvaldyti autoimunini sutrikima (jei toks yra). Yra daug zmoniu, kuriems butini vaistai, ypac kai TSH yra ne normoj.
Kodel mazai angliu gali buti blogai toleruojama esant skydliaukes autoimuninei ligai? Knygoje raso, kad trumpoje perspektyvoje tai nieko blogo net ir su skydliaukes sutrikimu, taciau ilgoje (ilgumas priklauso nio zmogaus individualiai- vienam gali buti po savaites, kitam po menesio, treciam po metu), bet ilgoje perspektyvoje gali pradeti jaustis isseke, be energijos, ypac tai pasakytina apie aktyvius zmones. Mazai angliu gali neigiamai veikti reverse T3 (nesu medike, tad nezinau kaip lietuviskai, jei kas zinot pasidalinkit savoka).
QUOTE(zvaigzd_leja @ 2014 04 22, 21:26)
o tai kai gydytojai skiria pries planuojant vaika ir vyrui ir moteriai, ir jau pastojus moteriai tik, tai i tokias ju rekomendacijas nelabai reaguoti? Tai dabar man vyrui sakyti, kad nebegertu\? truputeli pasimeciau
Sunku pasakyti, ka daryti. Manau, kad LumiLumi teisi, sakydama, kad skiriama visiems be atvangos del to, kad mityba daugumos skurdi. Ar geriau negerti? Nezinau. As bandyciau rinktis vitaminus su folate o ne folio rugstimi. Jei blogai jausites negerdama, tada geriau gerkit, nes stresas, kuri jausit, nebus i gera.