Labas rytas
Baikit jūs dėl to cholesterolio jaudintis!

Mano nuomone, čia sukelta visuotinė psichozė dėl nieko, na tiksliau dėl didesnio pelno farmacininkams... Pati esu vaistininkė, todėl matau, kaip žmonėms brukami įvairūs vaistai nuo kraujospūdžio, aspirinas kraujui skystinti (o užtektų tik daugiau vandens gerti), jau nekalbu apie vaistų šalutinius poveikius, kurių 20 kartų daugiau nei gaunamos naudos... Vyksta toks gąsdinimas žmonių, kad va, tavo kraujo rodikliai blogi, neatitinka normų... kieno tos normos? Kas jas išgalvojo? Ar tik ne farmacijos ir medicinos pramonė??? Suprantu, kada žmonės jaučias blogai, turi daugiau judėti, vaikščioti, sportuoti ir, aišku, mityba mityba mityba, bet medicinos versle apie tai kalbama mažai arba kalbama nesamonės. Matau kaip žmonės kasdien geria saujas vaistų, kraujo rodikliai gerėja, o žmonės vistiek jaučiasi blogai. Gaila tiesiog...
Diabetikė sako: aš taip sveikai maitinuos, jokio riebaliuko, vien kruopos, daržovės ir vaisiai, mėsa retai ir tik liesa, o cukrus vistiek nekrenta... Kaip gali nukrist gliukozė, jei į save kemši tik angliavandenius??? Tuomet organizmas pats gaminasi riebalus ir cholesterolį, stengdamas pašalinti šį trūkumą. Ir paaiškink žmogui, kad riebalai reikalingi, galvoja, kad nusišneku...
Tas pats ir su cholesteroliu. O juk jis mums reikalingas hormonų gamybai, smegenims maitinti. Visi tik nori mažo cholesterolio, valgo mažai riebalų (bet perka žuvų taukus buteliuose, juk lb sveika - dar vienas maisto pramonininkų ir farmacininkų išmislas), po to kenčia dėl hormonų apykaitos sutrikimų, atminties sutrikimų, vystosi demencijos, alsheimeris ir pan.
Jei rūpinatės savo sveikata, pamąstykit apie tai, kad gydytojai yra tokios specialybės atstovai, kurie suvartoja daugiausiai vaistų, dažniausiai tampa alokoholikais, dažniausiai nusižudo, ir jų gyvenimo trukmė yra mažiausia, lyginant su kitų specialybių atstovais. Ir pas tokius žmones mes kasdien einame patarimų dėl savo sveikatos...?
Ką norėjau pasakyti - nepanikuokit dėl cholesterolio, svarbu, kad gerai jaučiatės, cholesterolis mums yra labai reikalingas, net ir blogasis cholesterolis turi skirtingas frakcijas (geras ir blogas), kurių niekas netiria. Medicina tiria tik tai ir tokias normas nustato, iš ko gali pasipelnyti farmacininkai, o kartu ir medikai.
Sveikatos ir ramybės jums!