Įkraunama...
Įkraunama...

Ponai pomidorai

QUOTE(snaige123 @ 2014 04 13, 20:05)

Aikštinga mergiotė doh.gif
Ar kiti negali turėti savo nuomonės? Beje, man labai pravertė šios žinios apie šiltnamio mulčiavimą 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 04 13, 21:21)

Tai ,kad nežinom,kaip atrodot  tongue.gif Įmeskit nuotrauką visu ūgiu,tadu ir matysim ką kritikuot  biggrin.gif ...

Na gi ne mane kritikuoti lotuliukas.gif
Ka zinau, gal cia baisiai pries yra nusistaciusiu velyvos sejos bigsmile.gif gal kam uzkliusiu? Ar bandet kas seti velai?
O is tikruju, tai ziuriu as i tas seklas, kurios laukia kito sezono, uzburia jos mane doh.gif noreciau sukisti i zeme daug daugiau, negu yra galimybiu. Gal pas kaimynus eiti, prasytis leidimo uzsieti pomidorais ju siltnamius doh.gif

Ir dar...
gal netersiam temos, jei kas nori aiskintis santykius, eikit i AZ, info apie pomidorus paskutiniuose postose- nulis.
Atsakyti
Gal yra kokia stropuolė, kuri turi auginamų/ augintų pomidorų sąrašą (nebūtinai augina ar augino vieną ar kitą veislę)? Kaip suprantu sąrašėlis tikrai būtų ne trumpas. Kaip pvz.:
Geltoni pomidorai - nuo a-z veislės
Raudoni pomidorai - nuo a-z veislės
Žali pomidorai - nuo a-z veislės
ir t.t.
Būtų puiku, kad toks sąrašiukas puikuotusi temos pradžioje.
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2014 04 13, 21:27)
jo geriau pakalbam apie pomikus. Šiandien visus jau sukišau į didesnes taras. Pastebėjau kad Orlinyj kliuv vieni silpnesnių ir jautresnių - melstelėję vargšiukai  biggrin.gif  ale prisiminiau kad verbų sekmadienis o aš va sodinau  doh.gif  bet tai gal geriau nei per velykas a  lotuliukas.gif

pernai ir maniškiai kliuvai buvo labjausiai suvargę, nuliūdę, lapus nuleidę. Pasodinau, liauni, bet normalūs pomikai buvo. Manau veislės ypatumai.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 04 13, 20:21)

Snaige,čia tikrai jūs ar MB kaukštelėjęs klaviatūra tarškina?Nes kitaip ,tai atsiimu savo žodžius.Chamas per svelnus žodis.Per padorus jūsų postams  schmoll.gif .

man irgi kilo mintis, kad čia kažkas kitas parašė, snaigė gana tolerantiška ir mandagi buvo
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 04 13, 21:26)
Be to, taisyklė, kad pomidorams reikalinga nemažiau +15C dirvos temperatūra, galioja tik tiems daigams, kurie buvo sėti ir auginti namuose.

O aš kažkur skaičiau,kad ir +10 užtenka tiems naminiams g.gif Pernai panašiai ir buvo,kai sodinau.Gal kokiu laipsniu daugiau.Tiesa,pasodinusi šiltu vandeniu paliejau.
QUOTE(ginaja @ 2014 04 13, 21:36)
Ka zinau, gal cia baisiai pries yra nusistaciusiu velyvos sejos bigsmile.gif  gal kam uzkliusiu? Ar bandet kas seti velai?

Tai,jei yra nusistačiusių prieš,atkapstysit pasėtus ir atgal pokelin sukišit biggrin.gif ?Taip vėlai nesu sėjusi,bet paskutinius šiemet kovo 24 atsėjau.Pernai irgi panašiai.

Kliuvai ir pas mani gražuolių rinkimuose patirtų fiasko.Nei šiokie,nei tokie.
Atsakyti
QUOTE(ate42 @ 2014 04 13, 20:44)
pernai ir maniškiai kliuvai buvo labjausiai suvargę, nuliūdę, lapus nuleidę. Pasodinau, liauni, bet normalūs pomikai buvo. Manau veislės ypatumai.

visiškai ne schmoll.gif Labai gražūs Kliuvų daigai pas mane pernai buvo, nė iš tolo nepanašūs į suvargusius ar liūdnus - vasario gale pasėti balandžio vidury jau po du žiedynus turėjo. Ir liaunais jų nepavadinčiau..
Atsakyti
Klausiau tik kada laistote. Ryte, diena, vakare? Visa kita suprantu. O dirvos temperatūra tik iš smalsumo įdomu, nes šiandien pamiršau pamatuoti pas save, nors buvau nusivežęs termometrą. Prieš savaite ar dvi buvo +10C šiltnamyje. Prabėgo jau ne mažai laiko.
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 04 13, 20:26)
paryškinau akcentus -daugiau kaip mėnesį jau laistau, po du kartus į savaitę. Pripilu vandens iš gręžinio į bačką ir laistau tik po kelių dienų. Mulčiuoju ne šiaudais, o išpešiota iš vejos velėna. Tiesa, prieš laistymą iš bačkos ir sėją, gerai sulaisčiau dirvą.

Dar vienas akcentas, kurį kažkodėl ignoruojam. Auga šiltnamy jau sudygę jo dirvoje pomidorai. Be to, taisyklė, kad pomidorams reikalinga nemažiau +15C dirvos temperatūra, galioja tik tiems daigams, kurie buvo sėti ir auginti namuose. A, manieji, pasikartosiu, nuo pat pradžių sudygę ir augę šiltnamy, t.y. šiltnamio dirvožemy - ne indeliuose. Iš namų perkelti visai mažyliai, perteklius, su vos išlindusiais tikraisiais lapeliais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Upas: 13 balandžio 2014 - 20:53
QUOTE(adija5 @ 2014 04 13, 21:49)

Tai,jei yra nusistačiusių prieš,atkapstysit pasėtus ir atgal pokelin sukišit  biggrin.gif ?

Ale tikrai lotuliukas.gif patilesiu
nail.gif
Atsakyti
keletas forumo dalyviu pasiule daigu finalas 4 marmande turiu gal susitinkam upai ikisiu kad paspringtum
4u.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo snaige123: 13 balandžio 2014 - 21:14
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 04 13, 20:26)
Dar vienas akcentas, kurį kažkodėl ignoruojam. Auga šiltnamy jau sudygę jo dirvoje pomidorai. Be to, taisyklė, kad pomidorams reikalinga nemažiau +15C dirvos temperatūra, galioja tik tiems daigams, kurie buvo sėti ir auginti namuose. A, manieji, pasikartosiu, nuo pat pradžių sudygę ir augę šiltnamy, t.y. šiltnamio dirvožemy - ne indeliuose. Iš namų perkelti visai mažyliai, perteklius, su vos išlindusiais tikraisiais lapeliais.

O šiltnamis šildomas? Juk buvo ir šalčio naktim ir visai nemažai. Kaip tu ten viską darai? Kažkaip per ne į temą postus pamečiau esmę turbūt...
Atsakyti
QUOTE(snaige123 @ 2014 04 13, 22:14)
keletas forumo dalyviu pasiule daigu finalas 4 marmande  turiu gal susitinkam upai ikisiu kad paspringtum
4u.gif

Fui, kaip liūdna ir bjauru verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Margo*: 13 balandžio 2014 - 21:31