Įkraunama...
Įkraunama...

Ponai pomidorai

QUOTE(Gaudvilė @ 2014 04 14, 09:29)
jei atvirai, čia klausimas ne dėl įsižeidimo, o tarsi turėčiau teisintis. Tik tiek  4u.gif

Dabar turiu šiek tiek laiko, tai koncentruotai pateiksiu faktus. Pernai pomidorus sėjau kovo pirmą savaitgalį ir šiemet pirmą kovo savaitgalį - pavasariai skirtingi, taip? Pernai ir šiemet sudygo panašiu laiku. Kadangi be pomidorų ir taip daug visokios gyvasties sudygsta, tai kad tikrai pomidorai galiu įsitikinti pasirodžius tik tikriems lapukams. Tai pamačiau tik balandžio pradžioj (pernai ir šiemet). Vadinasi, sudygo kiek anksčiau. Namie sėjau 03.24-25 dienomis. Taip, kad nieko keisto čia nėra.
Ridikėlius jau vakar valgiau, sukišti svogūnų sėjinukai kartu su ridikėlių sėklomis po 7-8 lapus turi, t.y. jau pakankamai daug į salotas pavyzdžiui.

Apie šiltnamio šilumą kaip ir vakar surašiau. Beje, pirmą kartą iš gręžinio prileidus į bačką vandens, po kelių dienų kišau ranką - vanduo maloniai drungnas. Toks ir kapsi.

Tada belieka pripažinti, kad egzistuoja milžiniški skirtumai tarp skirtingų dirvožemių ir skirtingų tipų šiltnamių žemės įšilime. Tuo pačiu, svetimą patirtį taikyti savam darže verta tik labai įvairiapusiškai įvertinus visas aplinkybes.
Atsakyti
QUOTE(Lusasita @ 2014 04 14, 12:28)
maniskiai loveliniai pirma naktis balkone nakvojo . Bet as is baiiuju, tai labai neramiai miegojau  doh.gif  blush2.gif  o nakciai tai dar ir moliuga is kambario nunesiau, kad savo siluma kambarine isspinduiuotu  pomidorams  smile.gif 
Reiktu jau juos issodint i didesnes taras . Savaitgali sveciu turejau , nenorejau apsiverst namus  persodinedama  blush2.gif  O ir durpzemio nera. Gal siandien reik pavaziuot su mb iki pardes kokios ... arba palaukt treciadienio senuku akciju  g.gif

dvi naktis pranesa salnuhttp://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/orai-per-velykas-malonus-siurprizas.d?id=64526744
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2014 04 14, 13:28)
turbut plevele antikondensatine g.gif kaip tik pas pazistama vakar maciau pirkt,tai sake,kad nuo jos nelasa,o nubega i sona lasiukai ax.gif

Neįsivaizduoju biggrin.gif Kadangi vyras pirkęs, tai nesigilinau blush2.gif Bet ir laiko neblogai.Ketvirti metai gyva dar, tik vaikai su pagaliukais ventiliaciją padarę biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(L.K. @ 2014 04 14, 12:35)
svetimą patirtį taikyti savam darže verta tik labai įvairiapusiškai įvertinus visas aplinkybes.

auksinė mintis drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(vijoleta20 @ 2014 04 14, 12:37)
dvi naktis pranesa salnuhttp://www.delfi.lt/news/daily/lithuania/orai-per-velykas-malonus-siurprizas.d?id=64526744

ne veltui šildytuvą į šiltnamį perkraustėm..
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2014 04 14, 13:31)
lotuliukas.gif
Papildyta:

pas man pinokio ir aztec nu tokie jau miniatiuriniai-galvoju,judint juos ar ne g.gif po 5 tikrus lapelius turi ,bet vos nuo zemes atsiplese unsure.gif

uoj ne, balkoniniu nesejau as visai siemet schmoll.gif du metus bajajas auginau balkone, tai vos ne iki lubu uzaugo ir nei zydejo nei derejo. Pas mama balkone tie patys mazi buvo ir derejo gausiai. O sode lauke dar zemesni, bet issikeroje buvo tai ojojoi . Grazu ziuret buvo . Ir prisidziovinau tu uogyciu stiklaini. biggrin.gif O aztec pernai augo salia bajaju milziniu balkone, ir derejo ir krumeliukai maziukai buvo

Balkone pas mane siltnaminiai kolkas loveliuose blush2.gif

user posted image

user posted image

ir situos didesnius jau verkiant issodint reikejo blush2.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 04 14, 13:47)
ne veltui šildytuvą į šiltnamį perkraustėm..

Ir dar ir įjungėt biggrin.gif . Aš tai jau nepasirašau tokiems bajeriams - pomidorų kaina taps auksinė, springčiau valgydama ir žinodama, kiek jie elektros būtų suriję.
Atsakyti
QUOTE(syri @ 2014 04 14, 12:52)
Ir dar ir įjungėt  biggrin.gif . Aš tai jau nepasirašau tokiems bajeriams - pomidorų kaina taps auksinė, springčiau valgydama ir žinodama, kiek jie elektros būtų suriję.

meilė pinigais nematuojama lotuliukas.gif
Atsakyti
Aš irgi jau noriu iškraustyti daigus į šiltnamį. Bet bijau. Neturiu nei agroplėvelės, anei žvakių, anei konstrukcijų tai plėvelei užkloti. Vakar vakare , per lietų laksčiau su tais daigais. Gerai, kad iki šiltnamio 15 žingsnių.
Mačiau Kliuvų daigus aptarinėjot. Pasitaisė maniej "pokeliniai" , gražūs tikrai. Bet yra tokių daigų - karikatūrų , kad ojei. Taip norėjau tų Penių. Nu pažiūriu į daigą ir gaila pasidaro.
Na, o , bet, tačiau peršasi mintis dėl daigų karikatūrų, kad ar nebus taip, kad, kai persodinau patįsusius, kišau giliai juos ir daug kotuko po žeme atsidūrė ir dabar kol jie neužsiaugins šaknų iš koto, tol neaugs man į ūgį? g.gif
Atsakyti
QUOTE(GONZIKAS117 @ 2014 04 14, 13:28)
turbut plevele antikondensatine g.gif kaip tik pas pazistama vakar maciau pirkt,tai sake,kad nuo jos nelasa,o nubega i sona lasiukai ax.gif

o kaip ją atskirti prieš perkant, kad tai tikrai tokia. Norėčiau bent agurkam tokią nusipirkt.
Atsakyti
Nuėjau tremtinių aplankyt,kilstelėjau agro,pasižiūrėjau,atrodo normaliai,pakentės iki rytojaus,tada jau reiks palaistyt
O ištremta praktiškai viskas:pomidorai,paprikos,čiliai,petunijos,salotos,jurginai,serenčiai,pekinai,išskyrus agurkinę armiją
Atsakyti
QUOTE(syri @ 2014 04 14, 12:52)
Ir dar ir įjungėt  biggrin.gif . Aš tai jau nepasirašau tokiems bajeriams - pomidorų kaina taps auksinė, springčiau valgydama ir žinodama, kiek jie elektros būtų suriję.

dujinis pas mane šildytuvas, su prijungiamu nediduku dujų balionu smile.gif Ir įjungiam tik tada, kai šalnas žada.
Atsakyti
QUOTE(Mičiko @ 2014 04 14, 14:03)
o kaip ją atskirti prieš perkant, kad tai tikrai tokia. Norėčiau bent agurkam tokią nusipirkt.

nezinau schmoll.gif pas mus tas vyrukas turguj ja prekiauja,o pasidomejau todel,kad buvo parasyta ''anticon''[as jam''kas do bajeris'' g.gif ]
Atsakyti