Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos

QUOTE(Vobla @ 2014 06 27, 13:17)
katik iskepiau farsiruotus- nu man tai neastrus tik stipresnio ir israiskingesnio paprikinio skonio. liko 5 vienetai- netilpo i bleka.  manau reiktu sudziovint... ale kaip tokius storulius? gal kas patirties turit?


o užvakuot su medum nenorit?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 27 birželio 2014 - 13:21
QUOTE(Paladė @ 2014 06 27, 13:21)
o užvakuot su medum nenorit?

tai, kad tik 5 liko. neuzteks. o kol kitos uzaugs- sitos ir nesulaukti gali. be to norisi pajusti ta ''dziovintu slyvu kvapa" jose.
dar karta dekui Venta9 uz poblano daigiukus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 06 27, 14:35)
tai, kad tik 5 liko. neuzteks. o kol kitos uzaugs- sitos ir nesulaukti gali. be to norisi pajusti ta ''dziovintu slyvu kvapa" jose.
dar karta dekui Venta9 uz poblano daigiukus 4u.gif

Prasom 4u.gif Gerai, kad patiko, bet as skyniau pernai kai prinoko, jie juodi buna, turbut skiriasi skonis prinokusio ir zalio.
Matai kaip auginimas skiriasi, pas mane dar nedidukai ir nedaug vaisiu, nes pasodinti numete ziedus ir uzuomazgas, tikriausiai nuo streso, as neturiu kur grudinti, bet tikiuos priaugina dar tu 'drambliuku'.
Cheriuku jau maciau pora raustelejusiu, kita kart nuskinsiu, tegu kitiems bus noras nokt.
Atsakyti
Kaip tik paprikų temai labai neblogas receptukas..išbandytas ir labai patikęs.

4skilt česnako
2 stikl obuolių acto ( 6 proc)
2 št druskos
2št cukraus
1štl prieskoninių žolelių (raudonėlio, petražolių, krapų, lauro lapelių) –pasirinktinai ar visko po truputį. Aš naudojau daug visko..
3 saldžios paprikos
17 aštrių paprikų
Su paprikomis galima improvizuoti.Dalį dariau su daug aštrių. Kitą dalį su daug saldžių ir tik trupučiu aštrių, kad galėčiau pati valgyti.
1didelis svogūnas arba 3 vid dydžio.
Kai aš dariau, tik acto, druskos, cukraus santykiį žiūrėjau. Visa kita dariau pagal save. Dėjau svogūnų daugiau.
Actą pašildyti, bet neužkaitinti. Jis turi būti šiltas, bet ne karštas.
Sudėti druską, cukrų, prieskonius. Pašildyti tik tam, kad šiltame geriau tirpsta druska, cukrus.
Šiuo marinatu užpilti nupjaustytas daržoves. Išmaišyti.
Įdėti į šaldytuvą parai. Per tą parą kelis kartus išėmus permaišyti.
Praėjus parai išimti ir supilstyti į stiklainiukus, bet tik sausus. Nei kaitinti, nei virti nereikia.
Dalį laikiau šaldytuve, kitą dalį spintelėje – abiem atvejais išsistovėjo. Dar ir dabar turiu 2 mažus stiklainiukus. Daug jų buvau padariusi, daug kam padovanojau kalėdoms.
Išnaudojus daržoves jokiu būdu neišpilti marinato. Jis labai skanus ir tinkamas kitoms daržovių salotoms pagardinti. Esu pylusi ant kopūstų salotų, agurkų ir pomidorų salotų..fantazija beribė.
Patikėkit, labai skanu.
Atrodo štai taip:
user posted image
Atsakyti
Sveikos merginos, kada reikia skinti raudonas paprikas? ar kai pilnai sunoksta ir kada tai žinoti? ar kai pomidorai jos prinoksta ir nuskintos?
user posted image stebina mane tos paprikos, pačios nedidukės, o jau vaisių..kada pradės į viršų augt, jei taip mezga..
http://www.part.lt/p...f4e46bd5214.jpg
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nijole0619: 29 birželio 2014 - 20:00
QUOTE(Regila @ 2014 06 29, 14:57)


Sveika, labai sudomino receptukas, tik atleiskit nelabai suprtau, ar čia 2 šaukštai druskos ir cukraus, ar čia dar kitaip ( nekokia iš manęs dar šeimininkė, tai noriu pasitikslinti ax.gif )
ačiū
Atsakyti
Gavau dovanų sėklų, be pavadinimų.
Vienas nulūžo tai paragavau.... uch aštrumas, nors dar žalias smile.gif)
tai nutariau išsiaiškinti ką gi aš čia auginu smile.gif
ačiū
1.
user posted image
user posted image

2.
user posted image
http://www.part.lt/i...4a2ef404407.JPG[/img][/url]

3. čia turbūt cherry chili peppers
user posted image
Atsakyti
Aš sakyčiau De Cayenno, Jalapeno ir Koral.

Atsakyti
mergiotės, tai kaip jūsų Alma paprikos? Ar rausta? mano tokie gražūs obuoliukai, bet geltoni. gal dar anksti?
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 07 08, 09:05)
mergiotės, tai kaip jūsų Alma paprikos? Ar rausta? mano tokie gražūs obuoliukai, bet geltoni. gal dar anksti?


Mano irgi geltonos. Ir nera labai daug ju. Bet pagaliau atsilo, gal daugiau bus smile.gif

As nelauksiu, kol raudonos pataps, skinsiu paaigusias geltonas ir marinuosiu. Kazi, koki ten marinatas Kedainiu fabrikas naudoja g.gif
Atsakyti
QUOTE(ptashka @ 2014 07 08, 09:25)
Mano irgi geltonos. Ir nera labai daug ju. Bet pagaliau atsilo, gal daugiau bus smile.gif

As nelauksiu, kol raudonos pataps, skinsiu paaigusias geltonas ir marinuosiu. Kazi, koki ten marinatas Kedainiu fabrikas naudoja  g.gif


palik vieną iki galo sunokti ant krūmo, jei patiks, nebereiks sėklų siųstis. pas mane pirmas aukštas pilnai užaugęs, tai jei nuskinčiau, manau, kad kiti aukštai galėtų augti. dabar užmegztų ir žydinčių aukščiau yra, bet neauga.
o vakuosiu su medum, nes tiko prie visų pipirų ir paprikų, kuriuos dariau, tai ir šitoms bus gerai. o jei nori paprastesnio marinato, tai gal tiesiog medų išbraukt iš recepto g.gif

QUOTE(defliuna @ 2014 07 05, 18:04)
Gavau dovanų sėklų, be pavadinimų.
Vienas nulūžo tai paragavau.... uch aštrumas, nors dar žalias smile.gif)
tai nutariau išsiaiškinti ką gi aš čia auginu smile.gif



QUOTE(ptashka @ 2014 07 06, 08:18)
Aš sakyčiau De Cayenno, Jalapeno ir Koral.


man irgi taip atrodo, koralai tokie apvalūs būna, kaip pas jus 3 nuotraukoj, cherry šiek tiek kitokia forma.
o pirmi jei bus raudoni, tai tikrai kajenai. į juos labai panaši kilian forma, bet tie būna oranžiniai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 08 liepos 2014 - 10:29
Sveikos, pavargau kovot su amarais. jau 2 metus iš eilės čiliukus ( juos auginu ant palangės) labai puola amarai. Nupurškiu tai žaliu muilu, tai su neemazal'iu.
Nupurškiu, po poros dienų kartoju. kaip neišnyksta taip neišnyksta. maximum savaitę išbūna ir vėl aplipę. Galvoju kad tarpuose tarp vazonų, kuriose vietose gaunasi praviras langas sodinti kažką iš augalų, kurie atbaidytų. radau kad pelargonijos, levandos, tabakas turėtų atbaidyti. Ar esat kas bandę kažką augint kad apsaugotų, o gal turit kokių efektyvesnių būdų?
P.S namie yra katinų.

Apie gausų derlių jau nebesvajoju. Noriu bent kelis pipiriukus užauginti unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tuomce: 08 liepos 2014 - 11:00