Kaip tik paprikų temai labai neblogas receptukas..išbandytas ir labai patikęs.
4skilt česnako
2 stikl obuolių acto ( 6 proc)
2 št druskos
2št cukraus
1štl prieskoninių žolelių (raudonėlio, petražolių, krapų, lauro lapelių) pasirinktinai ar visko po truputį. Aš naudojau daug visko..
3 saldžios paprikos
17 aštrių paprikų
Su paprikomis galima improvizuoti.Dalį dariau su daug aštrių. Kitą dalį su daug saldžių ir tik trupučiu aštrių, kad galėčiau pati valgyti.
1didelis svogūnas arba 3 vid dydžio.
Kai aš dariau, tik acto, druskos, cukraus santykiį žiūrėjau. Visa kita dariau pagal save. Dėjau svogūnų daugiau.
Actą pašildyti, bet neužkaitinti. Jis turi būti šiltas, bet ne karštas.
Sudėti druską, cukrų, prieskonius. Pašildyti tik tam, kad šiltame geriau tirpsta druska, cukrus.
Šiuo marinatu užpilti nupjaustytas daržoves. Išmaišyti.
Įdėti į šaldytuvą parai. Per tą parą kelis kartus išėmus permaišyti.
Praėjus parai išimti ir supilstyti į stiklainiukus, bet tik sausus. Nei kaitinti, nei virti nereikia.
Dalį laikiau šaldytuve, kitą dalį spintelėje abiem atvejais išsistovėjo. Dar ir dabar turiu 2 mažus stiklainiukus. Daug jų buvau padariusi, daug kam padovanojau kalėdoms.
Išnaudojus daržoves jokiu būdu neišpilti marinato. Jis labai skanus ir tinkamas kitoms daržovių salotoms pagardinti. Esu pylusi ant kopūstų salotų, agurkų ir pomidorų salotų..fantazija beribė.
Patikėkit, labai skanu.
Atrodo štai taip: