Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos

[quote=2Ditute,2014 07 31, 23:29]
[quote=daimura,2014 07 31, 10:33]
Aš vakar pasidariau pagal Giedrių http://giedrius-v.li....com/65860.html

Sveikos, nu pasakykit kas čia per nesąmonė man gavosi, pasidariau šiuo receptu jalapenus, bet aštrumo tai nė lašo g.gif . Vyrui sakau tu tik atsargiai skanauk, bus aštru, tai taip ir likau nesuprasta doh.gif Tiesa, dėjau tik jalapenus ax.gif
Kaip pas jus su aštrumu?
[/quote]
As dariau pagal si recepta ,bet is mikso ciliu tai ojojoj koks astrumas blink.gif
Atsakyti
QUOTE(2Ditute @ 2014 07 31, 21:29)
Kaip pas jus su aštrumu?

Aš dėjau jalapenus ir kažkokius apvalius raudonus (nepamenu pavadinimo), bet paragaut dabar negaliu, kažko inkstai sustreikavo.
Papildyta:
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 07 31, 21:40)
Daimura, Palade,
Sudomino tuneliukas. Kokio jis aukščio? Kada atidengiate ir kada uždengiat? Kas ten toks žemai? Vamzdis, kuris prilaiko plėvelę kai reikia? Iš ko jis padarytas?

Nežinau kokio tiksliai aukščio, aš pateikiau Paladės nuotrauką, o jau projektas ir vykdymas tai MB buvo patikėtas. Aukštis priklauso nuo to, kokio aukščio paprikos, gal, sakyčiau 80-90 cm. Dabar jau praktiškai nebeuždenginėju, kai labai lyja tik, o pradžioje pagal orą ir saulę žiūrėdavau. Ant to metalinio vamzdžio plėvelę pavynioju, kai uždengti reikia. Ai, čia kas prie ūkio buvo, tas ir pritakytas gamyboje ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daimura: 01 rugpjūčio 2014 - 10:50
[quote=2Ditute,2014 07 31, 22:29]
[quote=daimura,2014 07 31, 10:33]
Aš vakar pasidariau pagal Giedrių http://giedrius-v.li....com/65860.html

Sveikos, nu pasakykit kas čia per nesąmonė man gavosi, pasidariau šiuo receptu jalapenus, bet aštrumo tai nė lašo g.gif . Vyrui sakau tu tik atsargiai skanauk, bus aštru, tai taip ir likau nesuprasta doh.gif Tiesa, dėjau tik jalapenus ax.gif
Kaip pas jus su aštrumu?
[/quote]

Esu ir aš daręs pagal tą receptą, dėjau įvairių paprikų, tai aštrumu skūstis nereikėjo. Aštrumas mažėja kai kaitini pačias paprikas, kažkiek kai ir užpili karšt actu, bet ne tiek. Reikėtų dar šiek tiek palaikyti, kad geriau marinatas įsigertų į paprikas. Jei vis tiek bus per silpni - tai tada reikia su aštresnėmis daryti.
Atsakyti
QUOTE(MrRAT @ 2014 08 01, 11:16)
Esu ir aš daręs pagal tą receptą, dėjau įvairių paprikų, tai aštrumu skūstis nereikėjo. Aštrumas mažėja kai kaitini pačias paprikas, kažkiek kai ir užpili karšt actu, bet ne tiek. Reikėtų dar šiek tiek palaikyti, kad geriau marinatas įsigertų į paprikas. Jei vis tiek bus per silpni - tai tada reikia su aštresnėmis daryti.

Bet pagal šį receptą tą marinatą atvėsinti reikia, tai aštrumas neturėtų dingti g.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidastep @ 2014 08 01, 10:04)
As dariau pagal si recepta ,bet is mikso ciliu tai ojojoj koks astrumas blink.gif


Tai gal jalapenai dar nesunoke? Ne ko ilgiau noksta, to labiau astrus.
Papildyta:
QUOTE(2Ditute @ 2014 07 31, 22:29)


Sveikos, nu pasakykit kas čia per nesąmonė man gavosi, pasidariau šiuo receptu jalapenus, bet aštrumo tai nė lašo g.gif . Vyrui sakau tu tik atsargiai skanauk, bus aštru, tai taip ir likau nesuprasta doh.gif Tiesa, dėjau tik jalapenus ax.gif
Kaip pas jus su aštrumu?


Atsakyti
QUOTE(daimura @ 2014 08 01, 10:56)
Nežinau kokio tiksliai aukščio, aš pateikiau Paladės nuotrauką, o jau projektas ir vykdymas tai MB buvo patikėtas. Aukštis priklauso nuo to, kokio aukščio paprikos, gal, sakyčiau 80-90 cm. Dabar jau praktiškai nebeuždenginėju, kai labai lyja tik, o pradžioje pagal orą ir saulę žiūrėdavau. Ant to metalinio vamzdžio plėvelę pavynioju, kai uždengti reikia. Ai, čia kas prie ūkio buvo, tas ir pritakytas gamyboje  ax.gif


Oi, labai super idėja. Nors pas mane kiekvienas centimetras suskaičiuotas sode, bet jaučiu visvien rasiu kur tokį įgrūsti. Tikiuosi labai nesupysit, kad ir aš šitą idėją nukopijuosiu . Nepatiko man visiškai šiais metais paprokos bendram šiltamyje su pomikais. Jos sustabdo oro cirkuliaciją, padaro šiltanmyje mišką ir pačios nuo to kenčia - nenoksta, nes greičiausiai saulės trūksta. Paliksiu tik vynuoges ir pomidorus.
Atsakyti
O as siandien padariau nemalonu atradima: praplesiau Red cery ciliukus, kuriuos pasilikau seklai. Abiejuose sekliniuose ciliuose- po riebu balta viksra( toks ale dzykas) doh.gif cia tai dzin- seklos nepaliestos- ale as ju jau sumarinavau pora stiklainiuku pries savaite doh.gif . dabar apmastymuose ka marinuotu ciliu viduje rasiu. ar nerasiu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 08 01, 16:26)
dabar apmastymuose ka marinuotu ciliu viduje rasiu. ar nerasiu  unsure.gif


Nu bet kas cia per kirminai, kad ciliukus estu g.gif g.gif . Kokie tai ugniniai drakoniukai. O pas tave bus cili idaryti spirguciais smile.gif Ir tie spirguciai matyt bus astrus, nes padarai apsirije astrumo.
Ai man tai tos kirmeles dzin. Jeigu randu kokia tai sriuboj, tai isimu ir toliau sau valgau. Nu gal jau nebe taip skaniai valgau, bet po kelinto tai sausto uzsimirsta...
Man drauge tai obuolius su visais gyvais kirminais valgo. Kartais nukanda puse kirmino. Jai neslykstu.
Vakar pas save aptikau kokiu 20cm ilgumo ir dvieju pirstu storumo sliuza. Zveris kazkoks tai... Kaimyne apie tokius pasakojo, bet pas save tokio dar nebuvau aptikus. Nu namine desrele . Uzmusti buvo per slykstu, tai ant kelio padejau, nezinau ar kas nors spejo suvezint.
Atsakyti
QUOTE(vaidastep @ 2014 08 01, 10:04)
As dariau pagal si recepta ,bet is mikso ciliu tai ojojoj koks astrumas blink.gif


ačiū, supratau, kad reikia mixsuoti smile.gif

Atsakyti
QUOTE(daimura @ 2014 07 31, 09:33)


Idėja Paladės, tuneliukas mano


liuks tuneliukas ir pasakiškas derlius thumbup.gif
nu tikrai labai sveikai auga paprikos tokiam tunely drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 03 rugpjūčio 2014 - 20:25
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 08 01, 16:39)
Nu bet kas cia per kirminai, kad ciliukus estu  g.gif  g.gif . Kokie tai ugniniai drakoniukai.


čia mums jie aštrūs. Kitokių gyvių koserės aštrumo, musėt, nejaučia. Pas mane kažkuriais metais visus čilius, kur kieme augo, švariai žąsys nutvarkė.

Šiemet pas mane tik jalapenai iš čilių smile.gif Lyg ir sėjau Aji kelias, bet kažkaip nematau aš jų.
Papildyta:
QUOTE(2Ditute @ 2014 07 31, 21:29)
Sveikos, nu pasakykit kas čia per nesąmonė man gavosi, pasidariau šiuo receptu jalapenus, bet aštrumo tai nė lašo g.gif . Vyrui sakau tu tik atsargiai skanauk, bus aštru, tai taip ir likau nesuprasta doh.gif Tiesa, dėjau tik jalapenus ax.gif
Kaip pas jus su aštrumu?


pagal šitą receptą marinuojant aštrumas niekur nedingsta.
O prieš marinuodama tuos jalapenus ragavot? Aštrūs buvo?
Šiaip vieni jalapenai ir nebus ugniniai..
Atsakyti
QUOTE(vijoleta20 @ 2014 07 25, 16:01)
Nevarykite i kitą temą  lotuliukas.gif  blush2.gif

user posted image

Receptukas, isbandytas  thumbup.gif  thumbup.gif

Paprikas supjaustyti, išvalyti sėklas, sudėti į verdantį vandenį, pavirti apie  1 min. Dėti į stiklainius ,kuriuose jau turi būti įdėta ant ,0,5 ltr stiklainio;1 šaukštelis medaus, mažesnė skiltelė česnako, šakelė petražolės, šakelė čiobrelio, lauro lapelis, keli pipiriukai. Po to supilti verdantį marinatą:
1 l. vandens
0,5 stiklinės aliejaus
1stiklinė actaus
1 stiklinė cukraus
1 šaukstas druskos.
P.S. šio kiekio  marinato užtenka 2 litrams pipirų užpilti.
Skanaus! 

Atsakyti