QUOTE(Dusia37 @ 2014 08 15, 20:27)
Man gal nieko marinuotos su medumi , bet šeimyna ne. Kalba eina apie saldžias paprikas. Iš čilių šeimos mums per akis 3 krūmų Jalapenų . Stiklainukas marinuotu pagal Giedrių picai , kitus padžiovinu ....
Šaldytos pas mane sueina

patiekalų daug
o leco? pas mane dar leco sueina.
dar esu perdarius Giedraus recepta: supjaustau saldzia paprika siaudeliais, taip pat smulkiai ziedeliais astrius pipiriukus, svogunus ziedais, gaunasi grazus spalvotas mixas. uzpilu cukrum arba druska( kokia sauja) ir sumaigau- palieku pora valandu, kad suminkstetu ir lengviau butu i slojkelius sugrust, imetu zoliu kokiu tuo metu turiu po ranka: svieziu ciobreliu, baziliko, raudonelio ar netgi metu, cesnako skiltele. tada prikemsu puslitriukus, uzlipu karstu saldziarugsciu marinatu kaip agurkus. stiklainiukus pasterizuoju 20 minuciu ir uzsuku. gaunasi astri, bet ikandama ivairiaspalve patrova.
nu siemet pas mane pirmi metai, kai liudesys su paprikom...pirma- nusalo, paskui saule nudegino. tokiu prastu papriku nesu turejus. musiau cia del to, kad prisigyriau, kad derliu karuciais vezu... gaila, nes jas labai megstu. kitais metais planuoju atsakingiau i jas paziuret- uz dyka nieko gyvenime nebuna. laiku nepasirupinau- ir turiu didele spyga....