Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos

Sveikos, gal nelabai į temą paklausiu, bet su čiliais ir paprikom susiję blush2.gif
Gal kas pasidalintų išbandytu ir kartojamu adžikos receptuku, radau daug, bet neatsirenku geriausio ax.gif Reiktų aštrios rolleyes.gif
Ačiū iš anksto 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(2Ditute @ 2014 08 05, 00:09)
Sveikos, gal nelabai į temą paklausiu, bet su čiliais ir paprikom susiję blush2.gif
Gal kas pasidalintų išbandytu ir kartojamu adžikos receptuku, radau daug, bet neatsirenku geriausio ax.gif Reiktų aštrios rolleyes.gif
Ačiū iš anksto 4u.gif

http://www.neringa-b...lai/adzika.html

gaminau pagal si ,na mano receptoriam skanus ir tiiiikkkkrai astrus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(2Ditute @ 2014 07 31, 21:29)
Sveikos, nu pasakykit kas čia per nesąmonė man gavosi, pasidariau šiuo receptu jalapenus, bet aštrumo tai nė lašo g.gif . Vyrui sakau tu tik atsargiai skanauk, bus aštru, tai taip ir likau nesuprasta doh.gif Tiesa, dėjau tik jalapenus ax.gif
Kaip pas jus su aštrumu?

Receptas išbandytas, Giedriui galima medali už jį duoti smile.gif
čia tavo jelapenai kalti. "silpni" buvo. nuo marinavimo aštrumas nedingsta.
Mano jelapenai kur augo ant palanges atskirai tai irgi kaip pomidorai aštrumo gavosi smile.gif))
užtat tie, kurie kartu su kajenais tai super. sumaišiau ir gavau gerą aštrumą.

p.s. gal kas auginat banana cili pepper? subrandinkit vieną ir man smile.gif reikia šeimai labai švelnaus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo defliuna: 10 rugpjūčio 2014 - 15:03
Jei auginate, tai tikiu, kad ir marinuojatye smile.gif
ateinu i sia tema su klausimu apie marinuotas keptas paprikas. Labai mazai marinato gaunasi g.gif
QUOTE(Elijaaa @ 2014 08 08, 07:50)
Noriu keptu marinuotu papriku, bet kiek skaiciau receptus, tai labai mazai vandens i marinata ieina  g.gif
gal kas darete?
http://www.neringa-b...s-paprikos.html

Atsakyti
QUOTE(Elijaaa @ 2014 08 12, 07:31)
Jei auginate, tai tikiu, kad ir marinuojatye smile.gif
ateinu i sia tema su klausimu apie marinuotas keptas paprikas. Labai mazai marinato gaunasi  g.gif

Bandysiu butinai kai prinoks paprikos, labai blogai noksta kazkodel, o gal isvagia.
Atsakyti
Daugiau paprikų negadinsiu - tik šaldysiu ....
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2014 08 14, 23:09)

Man asmeniškai šaldytos nelabai patinka, nes mažesnės panaudojimo galimybės - tik į gaminamą karštą patiekalą. O į karštus patiekalus galima mesti visokiose "būklėse" (ir šviežias, ir šaldytas ir džiovintas ir miltelių pavidalu). Šaldytų pliusas tik tai, kad nereikia terliotis, tiesiog įmetei į kamerą ir rami galva.
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2014 08 14, 23:09)

O tai ir su medum marinuotos netinka?Mums tik tas receptas,kur nuorodą dėjai, ir tinka.Visi kiti nea.Nei pagal Giedrių,nei pagal Janę schmoll.gif Tik aliejaus, tai aš nepilu.Nors šaldau irgi daug. Čilius aplamai beveik visus džiovinu ir malu,tik kažkiek pašaldau.
QUOTE(MrRAT @ 2014 08 15, 14:19)
Šaldytų pliusas tik tai, kad nereikia terliotis, tiesiog įmetei į kamerą ir rami galva.

Ir dar tas,kad jos daug sveikiau,nei marinatuose išmirkusios mirksiukas.gif .
Kiek ten kokio vitamino ir belieka acte paskandintose?
Atsakyti
Žiūrint apie kokias paprikas šnekam, aš pagrinde galvojau apie aitriąsias, nors ir rašiau abstrakčiai. Kadangi ne visi vienodai aštriai valgo, tai į bendrai gaminamą maistą nelabai ir pridėsi pagal kiekvieno pageidavimus. O į atskiras lėkštes dėti šaldytas paprikas nesąmonė. Šitą pavyzdį galima pritaikyti ir saldžiosioms paprikoms, kurias paprasčiausiai ne visi mėgsta.
Aitriosios paprikos labai gerai džiūna, galima ir natūraliai džiovinti.
Dėl marinato naikinamų vitaminų, tai ne viską taip jau sveikai ir valgom, kitką juk renkamės kur skaniau, greičiau, pigiau, todėl nereikėtų labai persistengti dėl kažkokios vienos srities, kai tuo tarpu kitose srityse nekreipiama dėmesio. Nors pastangos visada sveikintinos.
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 08 15, 15:33)
O tai ir su medum marinuotos netinka?Mums tik tas receptas,kur nuorodą dėjai, ir tinka.Visi kiti nea.Nei pagal Giedrių,nei pagal Janę  schmoll.gif Tik aliejaus, tai aš nepilu.Nors šaldau irgi daug. Čilius aplamai beveik visus džiovinu ir malu,tik kažkiek pašaldau.

Kiek ten kokio vitamino ir  belieka acte paskandintose?

Man gal nieko marinuotos su medumi , bet šeimyna ne. Kalba eina apie saldžias paprikas. Iš čilių šeimos mums per akis 3 krūmų Jalapenų . Stiklainukas marinuotu pagal Giedrių picai , kitus padžiovinu ....
Šaldytos pas mane sueina smile.gif patiekalų daug smile.gif
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2014 08 15, 15:33)
O tai ir su medum marinuotos netinka?Mums tik tas receptas,kur nuorodą dėjai, ir tinka.Visi kiti nea.Nei pagal Giedrių,nei pagal Janę  schmoll.gif Tik aliejaus, tai aš nepilu.Nors šaldau irgi daug. Čilius aplamai beveik visus džiovinu ir malu,tik kažkiek pašaldau.

Kiek ten kokio vitamino ir  belieka acte paskandintose?

O džiovintose vitaminų daugiau negu šaldytose smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Dusia37 @ 2014 08 15, 20:27)
Man gal  nieko  marinuotos su medumi , bet šeimyna ne. Kalba eina apie saldžias paprikas. Iš čilių šeimos mums per akis 3 krūmų Jalapenų . Stiklainukas marinuotu pagal Giedrių picai , kitus padžiovinu ....
Šaldytos pas mane sueina smile.gif patiekalų daug  smile.gif

o leco? pas mane dar leco sueina.
dar esu perdarius Giedraus recepta: supjaustau saldzia paprika siaudeliais, taip pat smulkiai ziedeliais astrius pipiriukus, svogunus ziedais, gaunasi grazus spalvotas mixas. uzpilu cukrum arba druska( kokia sauja) ir sumaigau- palieku pora valandu, kad suminkstetu ir lengviau butu i slojkelius sugrust, imetu zoliu kokiu tuo metu turiu po ranka: svieziu ciobreliu, baziliko, raudonelio ar netgi metu, cesnako skiltele. tada prikemsu puslitriukus, uzlipu karstu saldziarugsciu marinatu kaip agurkus. stiklainiukus pasterizuoju 20 minuciu ir uzsuku. gaunasi astri, bet ikandama ivairiaspalve patrova.
nu siemet pas mane pirmi metai, kai liudesys su paprikom...pirma- nusalo, paskui saule nudegino. tokiu prastu papriku nesu turejus. musiau cia del to, kad prisigyriau, kad derliu karuciais vezu... gaila, nes jas labai megstu. kitais metais planuoju atsakingiau i jas paziuret- uz dyka nieko gyvenime nebuna. laiku nepasirupinau- ir turiu didele spyga....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vobla: 16 rugpjūčio 2014 - 09:21