Kaip laikosi Paladės Tabasco?
Savo vakar ištraukiau iš gėlyno, tai tik pradėję žydėti. Lauke be jokių tuneliukų labai ilgai nepasiekė savo aukščio. Vieną laikiau kambaryje, tai derliaus gal ir bus - vienas vaisiukas beveik raudonas, kiti žalsvi, gelsvi. Tik jau laikas užleisti brangią vietą geresniems augalams.
Gal šiltnamiuose jie spėja užderėti?
QUOTE(Daisoja @ 2014 09 24, 08:59)
Kaip laikosi Paladės Tabasco?
Savo vakar ištraukiau iš gėlyno, tai tik pradėję žydėti. Lauke be jokių tuneliukų labai ilgai nepasiekė savo aukščio. Vieną laikiau kambaryje, tai derliaus gal ir bus - vienas vaisiukas beveik raudonas, kiti žalsvi, gelsvi. Tik jau laikas užleisti brangią vietą geresniems augalams.
Gal šiltnamiuose jie spėja užderėti?
Savo vakar ištraukiau iš gėlyno, tai tik pradėję žydėti. Lauke be jokių tuneliukų labai ilgai nepasiekė savo aukščio. Vieną laikiau kambaryje, tai derliaus gal ir bus - vienas vaisiukas beveik raudonas, kiti žalsvi, gelsvi. Tik jau laikas užleisti brangią vietą geresniems augalams.
Gal šiltnamiuose jie spėja užderėti?
toks pasusęs, sakyčiau

turėjau įtarimą, kad ilgos vegetacijos ir nespės užderėt tunely, tai pasodinau į 10l vazoną. Kol buvo šilta, tai lauke gyveno, dabar pas pomidorus šiltnamy. vaisiukai maži ir žali, vešiu namo, kai visai atšals, gal subrandins kažką

QUOTE(Paladė @ 2014 09 24, 10:07)
toks pasusęs, sakyčiau
turėjau įtarimą, kad ilgos vegetacijos ir nespės užderėt tunely, tai pasodinau į 10l vazoną. Kol buvo šilta, tai lauke gyveno, dabar pas pomidorus šiltnamy. vaisiukai maži ir žali, vešiu namo, kai visai atšals, gal subrandins kažką

turėjau įtarimą, kad ilgos vegetacijos ir nespės užderėt tunely, tai pasodinau į 10l vazoną. Kol buvo šilta, tai lauke gyveno, dabar pas pomidorus šiltnamy. vaisiukai maži ir žali, vešiu namo, kai visai atšals, gal subrandins kažką

O kokio aukščio užaugo tabasco 10l vazone? Ir ar labai įšsiplėtęs į šonus?
QUOTE(MrRAT @ 2014 09 24, 21:11)
O kokio aukščio užaugo tabasco 10l vazone? Ir ar labai įšsiplėtęs į šonus?
aukščio bus koks 70 cm, o plotis gal 50 cm

Mano ne taip prabangiai. Kibirinių vazonų Tabasco negavo, nes pagal vegetacijos laiką mačiau, jog turės pabūti ant palangės. Pasodinti į 19 nr. vazonus, bet mostelėjo šakas iki 90 cm. Kol nepasiekė maždaug 70 cm, net nesipumpuravo. Čia tie, kur lauke. Paliktasis kambaryje panašiai, tik anksčiau užaugo ir pradėjo žydėti. Jam nukirpau ilgiausią šaką, kita vistiek maždaug 70 cm, bet pradėjo bent apačioj žydėti. Figūra šito man tinka, galima bus kažką paformuoti.
Pastebėjau, kad čiliams ne tiek svarbu vazono dydis, kiek šiluma. Žemaūgius 'Filius Blue' įkasiau greta lauke, bet vieną galėjau uždengti šaltomis naktimis vasaros pradžioj, kito ne. Tai derliaus tik iš dengtojo.
Pastebėjau, kad čiliams ne tiek svarbu vazono dydis, kiek šiluma. Žemaūgius 'Filius Blue' įkasiau greta lauke, bet vieną galėjau uždengti šaltomis naktimis vasaros pradžioj, kito ne. Tai derliaus tik iš dengtojo.
QUOTE(Daisoja @ 2014 09 25, 17:04)
Pastebėjau, kad čiliams ne tiek svarbu vazono dydis, kiek šiluma. Žemaūgius 'Filius Blue' įkasiau greta lauke, bet vieną galėjau uždengti šaltomis naktimis vasaros pradžioj, kito ne. Tai derliaus tik iš dengtojo.
ir paprikoms tas pats - tuneliuke bujoje, kibirais skinu, o perteklinės šalia susnos
O aš jau galvojau, kad Tabasco 10l vazone turėtų būt jau virš metro.
Vazono dydis tikrai turi įtakos. Turėjau tos pačios rūšies čilių, vienas taip ir liko nepersodintas mažesniam vazone. Tai jam tikrai buvo toli iki tų, kurie pateko į didesnius vazonus. Bet žiedų ir vaisių pirmiau sulaukė mažesniam vazone buvęs.
Taip pat ir su šiluma ir šviesa, irgi daug įtakos turi. Bet tas kur šaltomis naktimis lauke nebuvo dengtas gal visai nenušalo, bet buvo šalčio pažeistas.
Vazono dydis tikrai turi įtakos. Turėjau tos pačios rūšies čilių, vienas taip ir liko nepersodintas mažesniam vazone. Tai jam tikrai buvo toli iki tų, kurie pateko į didesnius vazonus. Bet žiedų ir vaisių pirmiau sulaukė mažesniam vazone buvęs.
Taip pat ir su šiluma ir šviesa, irgi daug įtakos turi. Bet tas kur šaltomis naktimis lauke nebuvo dengtas gal visai nenušalo, bet buvo šalčio pažeistas.
kaip jūs galit valgyt tuos marinuotus pagal Giedrių pipirus? ten grynas actas. sugadinau net keletą stiklainių, primarinavus įdarymui. kai įdariau sūriu, užpyliau citrininiu aliejum, po paros valgėm, tai nuo dviejų pipiriukų paskui visą vakarą actą burnoj jaučiau, užmušė visą pipirų skonį, jokio pipirų aštrumo nebuvo, vien tik actas, brrrrrr... siaubiakas, kraupu prisimint....
Yerena, kiek skaičiau, tai jūs juos mėgstat. gal žinot, kaip neutralizuot tą actą, gal kažkame juos pamirkyt prieš įdarymą, kad tą actą ištrauktų?
Yerena, kiek skaičiau, tai jūs juos mėgstat. gal žinot, kaip neutralizuot tą actą, gal kažkame juos pamirkyt prieš įdarymą, kad tą actą ištrauktų?
QUOTE(Šv. Barbora @ 2014 09 29, 09:07)
kaip jūs galit valgyt tuos marinuotus pagal Giedrių pipirus?...Yerena, kiek skaičiau, tai jūs juos mėgstat. gal žinot, kaip neutralizuot tą actą, gal kažkame juos pamirkyt prieš įdarymą, kad tą actą ištrauktų?
O kokį actą naudojote? 9 proc? Nes kolegė irgi iš to viso noro kuo greičiau pasigaminti primarinavo su juo. Buvo nevalgomi. Jei naudojamas balto vyno actas (kartais, jei turiu obuolių, ir jį sunaudoju)- viskas su jais gerai. Po gero mėnesio acto (būtent jo kvapo) nesijaučia, lieka tik rūgštelė, be to pridedame dar druskos ir cukraus, tai tas rūgštumas kažkiek susibalansuoja.
Netiko gal dar dėl to, kad per anksti pradėjote juos valgyti

P.S. Jei jautėsi vien actas, gal pipirai visai nebuvo aštrūs?
Red Cherry pipiriukai kol žali, tol skoniu lygūs paprikai (dalį sudėjau į stiklainius, taip, jie buvo tiesiog rūgštoki, bet maloniai aštrūs šalia esančių raudonų dėka), jei tik raudonuoja skruostas- įgauna malonų aštrumą. Vienas Jalapeno krūmas prisiaugino begalę žalių pipiriukų (visi augo šiemet lauke, be priedangos) ir nei vienas iš jų neturėjo aštrumo, net pertvarėlėse prie pat kotelio

QUOTE(yerena @ 2014 09 29, 16:57)
Red Cherry pipiriukai kol žali, tol skoniu lygūs paprikai (dalį sudėjau į stiklainius, taip, jie buvo tiesiog rūgštoki, bet maloniai aštrūs šalia esančių raudonų dėka), jei tik raudonuoja skruostas- įgauna malonų aštrumą. Vienas Jalapeno krūmas prisiaugino begalę žalių pipiriukų (visi augo šiemet lauke, be priedangos) ir nei vienas iš jų neturėjo aštrumo, net pertvarėlėse prie pat kotelio

na va... jumis patikejus istiesiau branka nuo kompo ir susigrudau burnon zalia red cery.... dabar biski orgazmas...

kompensacijai prasysiu pakartot recepta kaip juos marinuotus suriu idarot....tiksliai nepamenu, bandziau atgal temoj ieskot- snipstas- neradau...
uf..pieno...
uf...
----------
dar kol akys iziuri kompa- pas mane jelapenai ant to paties krumo nuo- labai astraus iki visai saldaus. net raudona kaip saldaini suvalgiau. taip ir likau neupratus, kada jie astrus, kurioj stadijoj....

-----------
eina sau


Vobla, žalius čeriukus (nuo didžiausio iki vos peržydėjusio) vaikai valgo, vietoj paprikų supjaustau į salotas- 0 pojūčių. Murzini vienetai jau turi aštrumo užuomazgą, raudoni- skanūs
Vat ir suprask. Ir gaila, nes raudonų ne taip jau ir daug šiemet lauke ant krūmų buvo.
Receptas buvo atrodo anoj temoj, apie pavasarį.
Beje, ar galėčiau pasilikti kelias sėklas Red Cherry, jei šalia augo Jalapeno, Habanero ir Hungarian Yellow Hot Wax?
Receptas čia, 166 žinutė

Receptas buvo atrodo anoj temoj, apie pavasarį.
Beje, ar galėčiau pasilikti kelias sėklas Red Cherry, jei šalia augo Jalapeno, Habanero ir Hungarian Yellow Hot Wax?
Receptas čia, 166 žinutė
QUOTE(yerena @ 2014 09 29, 18:00)
Vobla, žalius čeriukus (nuo didžiausio iki vos peržydėjusio) vaikai valgo, vietoj paprikų supjaustau į salotas- 0 pojūčių. Murzini vienetai jau turi aštrumo užuomazgą, raudoni- skanūs
Vat ir suprask. Ir gaila, nes raudonų ne taip jau ir daug šiemet lauke ant krūmų buvo.
Receptas buvo atrodo anoj temoj, apie pavasarį.
Beje, ar galėčiau pasilikti kelias sėklas Red Cherry, jei šalia augo Jalapeno, Habanero ir Hungarian Yellow Hot Wax?
Receptas čia, 166 žinutė

Receptas buvo atrodo anoj temoj, apie pavasarį.
Beje, ar galėčiau pasilikti kelias sėklas Red Cherry, jei šalia augo Jalapeno, Habanero ir Hungarian Yellow Hot Wax?
Receptas čia, 166 žinutė
aciu

primarinavau tu ceriu n stiklainiuku. ne visi buvo sunoke. sauja liko- buvau padejus vidury stalo lekstutej. vat vieno ir nesekmingai atsikandau, pasirodo jie jau pradejo spalvotis, matyt buvo pasieke branda, tai beguledami nuskinti pradejo nokti ir astreti....