Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos

Ir as taip pat perdariau - dedu daugiau cukraus, kad jie man tokie siek tiek saldziarugsciai butu. Ir paprika saldzia dedu, kad graziau atrodytu, nes mano jelapenai zali, jaloro blyskiai gelsvi, tai idejus raudonos paprikos buna pats tas biggrin.gif
O siaip, logiskai pagalvojus, kokio stiprumo tas marinadas, tai abejoju ar galetu tie ciliukai prarugt ar supelyt ir ne saldytuve stovedami g.gif
Atsakyti
karambole, mišinyje su saldžiąja paprika (taip, ji atskiedžia aštrumą) pastaroji su laiku tampa minkštoka. Ir skystis keičia spalvą į rudesnį.
Užpilu čiliukus karštu marinatu (cukraus irgi šiek tiek daugiau dedu), sudedu į 200 ml stiklainiukus ir sunešu į rūsį. Puikiausiai išsilaiko iki kitų metų derliaus.
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2014 09 17, 19:43)
Dariau as pagal jo recepta, tik uzpyliau karstu marinatu, laikesi iki dabar, ne saldytuve, nesenai pabaigiau paskutini slojikeli. Ir nebuvo jie minksti, nezinau, kokio traskumo buna saltu uzpylus, bet tikrai ne istize, sakyciau traskus

Na, tikrai neištižę gaunasi, bet vakar galėjau palyginti - vieni marinuoti savaitę stovėjo, kiti - mėnesį. Savaitiniai tokie trakš trakš, o ilgiau stovėje tokio traškumo nebeturi.
Padarysiu eksperimentą - vieną stiklainiuką laikysiu šaldytuve, kitus - rūsy.
Atsakyti
Sveikos,
tai is vyrisku papriku sėklu nerinkti ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lošėja: 18 rugsėjo 2014 - 12:34
QUOTE(Lošėja @ 2014 09 18, 12:32)
Sveikos,
tai is vyrisku papriku sėklu nerinkti ?

Rinkite, bet iš moteriškųjų yra geresnės.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2014 09 18, 12:56)
Rinkite, bet iš moteriškųjų yra geresnės.

ačiū smile.gif
Atsakyti
Bet svarbiausia yra teisingas apdulkinimas (jeigu norite tokių pačių) ir sunokimas.
Atsakyti
Ar vargstat su tuo apdulkinimu?
Šiemet ant dekoratyvios paprikos užaugo vienas habanerikas mažiukas, įdomumo dėlei kitais metais pasodinsiu iš jo sėklų, pažiūrėsiu kas gausis smile.gif
Atsakyti
Aš pažaidžiu, nors ir nėra poreikio. Visada noriu žinoti, ką auginu. Be to, visai įdomi praktika, kol nenusibodo.
Atsakyti
Sveikutes,paprikienes, gal kas galetu pasidalinti varpelio formos paprikutes seklomis? Parasykit i asmenini pasta, atsiusiu voka,kad nereiketu islaidaut.
Atsakyti
Gal kuri esat bandžiusi marinuoti žalias (nesunokusias) paprikas su medumi? Dar pilnas tuneliukas net nepradėjusių keisti spalvos, bet jau didelių paprikų. Ar verta gaišti laiką, gal visai nevalgomos būna?
Atsakyti
QUOTE(daimura @ 2014 09 22, 13:55)
Gal kuri esat bandžiusi marinuoti žalias (nesunokusias) paprikas su medumi? Dar pilnas tuneliukas net nepradėjusių keisti spalvos, bet jau didelių paprikų. Ar verta gaišti laiką, gal visai nevalgomos būna?


pepperoncinius tik žalius ir marinuoju, bet saldžiųjų nebandžiau. dar nepanikuokit, dar šalnų gal ir nebus pas jus. o be to, sako, kad nupjovus prie žemės ir šakas pamerkus į vandenį su visom kabančiom paprikom, jos tikrai prinoksta. visai neseniai nuotrauka temoj buvo su pipirais. blogiausiu atveju prieš šalnas taip nupjausit. sako, kad nesuvysta taip, kaip tik vaisius nuskynus.
Atsakyti