Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos

QUOTE(Venta9 @ 2014 10 19, 19:36)
Paprikas  tai nesterilizavau tik verdanciu uzpyliau, gal nesilaikys g.gif


reikėjo sumetus į verdantį vandenį truputį pavirt pačias paprikas, paskui verdančiu marinatu užpylus gerai laikosi.
O čiliai pagal Giedrių visai netrumpai laikosi. Tiesa, šaldytuve pas mane jie visad stovėdavo.

Išdrįsau paragauti marinuotų jalapenų - ir netikėtai labai patiko bigsmile.gif Visad pridėdavau Aji, tai visiškai nesigundydavau išbandyt, bo su aštrybėm nedraugauju. O vieni jalapenai, pasirodo, visai geruliai smile.gif Nemažinsiu kitąmet augintinių kiekio smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 19 spalio 2014 - 20:13
Saintlina, aciu uz pastaba, paviriau paprikas tik neparasiau, uzpyliau verdanciu marinatu, bet prigrudus buvau tai tas marinatas beveik visai atsalo kol uzdariau. Na, paziuresiu kaip laikysis, kazkada kitaip darydavau, tame paciame marinate kazkiek pavirdavau ir sudedavau i stiklainius, tai gerai laikydavosi.
Atsakyti
[quote=saintlina,2014 10 19, 22:10]
reikėjo sumetus į verdantį vandenį truputį pavirt pačias paprikas, paskui verdančiu marinatu užpylus gerai laikosi.

Dariau taip ,laikosi gerai bet jau be kaukes ant veido nepatarciau to daryt mirksiukas.gif ,nes nezinodama to dariau ,tai galvojau plaucius iskosesiu blink.gif ir dar ilgai kas uzedavo i buta kosejo biggrin.gif
Atsakyti
Nesupratau , del ko kosejai? Del acto? O ciatnio niekada nevirei?
Atsakyti
aha, ir aš nesupratau - dėl ko kosėjai? Pačiam marinate virei paprikas? Aš tiesiog paprastam verdančiam vandeny apverdu, marinatą atskirai verdu ir juo tik užpilu.
O dabar man labiausiai patinka šaldytos paprikos, tai prikišau šaldiklį, o marinavau nedaug.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 20 spalio 2014 - 07:32
QUOTE(saintlina @ 2014 10 19, 20:10)


Išdrįsau paragauti marinuotų jalapenų - ir netikėtai labai patiko  bigsmile.gif  Visad pridėdavau Aji, tai visiškai nesigundydavau išbandyt, bo su aštrybėm nedraugauju. O vieni jalapenai, pasirodo, visai geruliai  smile.gif  Nemažinsiu kitąmet augintinių kiekio  smile.gif

ania? as cia pasinaudojau kazkurios mergaites patarimu atskiras veisles marinuot atskirai. jalapenus irgi sudejau atskirai, tik dar neragavau. dar pernykscius marinuotus valgom blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2014 10 20, 07:48)


jei mėgsti aštriuosius, tau gal bus per švelnūs. Bet man tai pats tas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Venta9 @ 2014 10 19, 23:30)
Nesupratau , del ko kosejai? Del acto? O ciatnio niekada nevirei?


Na nezinau del ko ,as i pati marinata dejau juos paskui i stiklainiukus dejau ir pyliau tuo paciu marinatu ,tai man rodos nuo paciu pipiru tas astrumas ejo i nosi ,nes as isiminejau seklas ir jie buvo atviri tai gal tas garas ir sukele kosejima g.gif
Atsakyti
Man irgi aštresnieji sukelia kosulį. Tikrai ne actas, nes jo nevartoju. Nuo puodo surenka gartraukis, o plaunant sėklas kriauklėje šiltu vandeniu apima baisus kosulys. Jau pasimokiusi, tai pjaustau su pirštinėm ir neliečiu rankom veido, bet kaukės neturiu. Toks specifinis gerklės griaužimas, kažkiek panašus kaip dūmų - čilinis.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2014 10 20, 08:32)
jei mėgsti aštriuosius, tau gal bus per švelnūs. Bet man tai pats tas  smile.gif


ne, ne- ir man bus pats tassssss biggrin.gif
QUOTE(Daisoja @ 2014 10 20, 12:56)
Man irgi aštresnieji sukelia kosulį. Tikrai ne actas, nes jo nevartoju. Nuo puodo surenka gartraukis, o plaunant sėklas kriauklėje šiltu vandeniu apima baisus kosulys. Jau pasimokiusi, tai pjaustau su pirštinėm ir neliečiu rankom veido, bet kaukės neturiu. Toks specifinis gerklės griaužimas, kažkiek panašus kaip dūmų - čilinis.

karta mes dziovintus cilius malem, tai kaip sukilo dulkes nuo ju- pusdieni visi kosejom. is sveciai uzklyde stebejosi, kas cia per kvapas biggrin.gif
Atsakyti
Na trupuciuka pakutena gerkle ar nosi, bet man nieko blogo, tik atsitrauk ir viskas gerai. As cilius su pirstinem darineju, bet nesu tom plonom o su storesnem , kur sode naudoju, bet perku mazesnes, kad gerai priglustu prie pirstu ir labai gerai su jom visai netrukdo dirbti o tos plonos kartais ima ir kur praplysta tada jau nukencia pirsteliai.
Atsakyti
Gal patarsit kokius jalapenus parsisiusti marinavimui:
1

2
ir kaip šios paprikos? paprika
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kaktuselis: 27 spalio 2014 - 16:16