Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos

QUOTE(syri @ 2014 11 28, 17:03)
Koks grožis !!!  lotuliukas.gif  Neauginat?
Smagu būtų lauktuvių kaimynei įdėti  lotuliukas.gif

Pas mane ant palanges du krumeliai zaliuoja, bet vaisiu gal tik pavasariui bus:)
Atsakyti
O man pagal tokią nuotrauką užsakyti užaugo ne tokie.. Pirkta JAV. Tiesa, 2 vaisiai buvo tokie, visi kiti - ne. Kitąmet vėl sėjau pirktinius, sėjau savus surinktus, atitrinkančius originalą- vėl iš jų buvo įvairių. Svarbiausia, kad to paties augalo buvo skirtingi vaisiai.
Tikėtina, kad pardavinėjo iš hibridinių surinktas sėklas..bet tai buvo firma, ne pavienis žmogus. Sšklos atsiųstos ne firminėse pakuotėse, o užspaudžiamam maišelyje. Tai buvo apie 8m atgal.
Atsakyti
QUOTE(ginaja @ 2014 11 28, 19:51)
Pas mane ant palanges du krumeliai zaliuoja, bet vaisiu gal tik pavasariui bus:)

O sakykit kaip jūs auginat žiema tas paprikas? KAda sėjate? Ar papildomai apšviečiat?
Gal galite parekomenduoti saldžiųjų paprikų veislę, kad būtų gana dideli vaisiai ir spalvotos (ne žalios)
Atsakyti
QUOTE(zydinti_gele @ 2014 12 07, 19:30)
O sakykit kaip jūs auginat žiema tas paprikas? KAda sėjate? Ar papildomai apšviečiat?
Gal galite parekomenduoti saldžiųjų paprikų veislę, kad būtų gana dideli vaisiai ir spalvotos (ne žalios)

As sejau kai gavau seklas- rugpjuti biggrin.gif Paprikoms nereikia tokios ilgos sviesos dienos, kaip pvz. pomidorams. Tai kol kas jos sekmingai auga ant palanges. Bet, aisku, statysiu po lempom papyldomai. Pagrindini sejima aitriuju papriku planuoju is kart po Naujuju metu, nes noriu ankstesnio derliaus sulaukti, o ne pradeti skinti rugseji, kai jau salnos prasides.
Atsakyti
Kelios aitriosios (Tabasco, Habanero Orange, Filius Blue, Chiltepin) toliau noksta ant palangės be papildomo apšvietimo. Bet šis ruduo buvo gana šviesus, prieš akis dar tamsuma, tai nežinau kiek laikysiu. Netelpančias ir baigusias derėti stipriai apgenėjau ir pastačiau po lempom laukti kitų metų sezono. Vakar nuskyniau paskutinį 'Naga Jolokia' derlių:
https://plus.google....925487643554471
Reikėjo anksčiau, nes jau džiūvo koteliai, bet vis gailėjau, nes gražiai atrodė.
Ant palangės patogiau žemaūgiai, tik neradau tinkamo sau kvapo, nebent 'Habanero White'.
Rudenį dalinai apgenėti ant palangės vėl žydi. C. chinense 'Habanero Orange' palikau beveik negenėtą, tai per visą langą išsikerojęs nokina jau mažesnius vaisiukus, bet gausiai. Man toks dydis dar geriau, nes aštrumo pakanka.
Dalį lėtesniųjų sėjau sausio gale, dalį - vasario pradžioj. Laikiau po lempom po 12 val. per parą iki lygiadienio. Neturiu šiltnamio, tai šios vasaros šaltoje pradžioje visai sustojo augimas. Augo tik keli palikti namuose.
Saldžiųjų paprikų nevalgau ir neauginu, tai patarti negaliu.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2014 12 08, 14:47)
Kelios aitriosios (Tabasco, Habanero Orange, Filius Blue, Chiltepin) toliau noksta ant palangės be papildomo apšvietimo. Bet šis ruduo buvo gana šviesus, prieš akis dar tamsuma, tai nežinau kiek laikysiu. Netelpančias ir baigusias derėti stipriai apgenėjau ir pastačiau po lempom laukti kitų metų sezono. Vakar nuskyniau paskutinį 'Naga Jolokia' derlių:
Reikėjo anksčiau, nes jau džiūvo koteliai, bet vis gailėjau, nes gražiai atrodė.
Ant palangės patogiau žemaūgiai, tik neradau tinkamo sau kvapo, nebent 'Habanero White'.
Rudenį dalinai apgenėti ant palangės vėl žydi. C. chinense 'Habanero Orange' palikau beveik negenėtą, tai per visą langą išsikerojęs nokina jau mažesnius vaisiukus, bet gausiai. Man toks dydis dar geriau, nes aštrumo pakanka.
Dalį lėtesniųjų sėjau sausio gale, dalį - vasario pradžioj. Laikiau po lempom po 12 val. per parą iki lygiadienio. Neturiu šiltnamio, tai šios vasaros šaltoje pradžioje visai sustojo augimas. Augo tik keli palikti namuose.
Saldžiųjų paprikų nevalgau ir neauginu, tai patarti negaliu.

Paziurejau jusu albuma, super grazios nuotraukos thumbup.gif thumbup.gif Ir geliu nereikia ant palanges biggrin.gif Gal turit nuotrauka White habanero krumelio, mazo? Albume maciau tik su pipiriukais. Ieskau, kokie jo lapai smile.gif
Atsakyti
Peržiūrėjau nesukeltas daigų nuotraukas, tai neberandu, kurios Hab. White. Pavasarį atrodė, kad atsiminsiu. Aiškiausiai forma matosi turbūt čia:
Iš trejų augintų šiemet habanerų, šių lapai buvo siauriausi, Red plačiausi. Pamenu, kad Habanero White daigų lapai buvo patys blyškiausi, panašūs kiek į Jalapeno, tik trumpesniais lapkočiais ir nenulinkę.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2014 12 08, 17:06)
Peržiūrėjau nesukeltas daigų nuotraukas, tai neberandu, kurios Hab. White. Pavasarį atrodė, kad atsiminsiu. Aiškiausiai forma matosi turbūt čia:
Iš trejų augintų šiemet habanerų, šių lapai buvo siauriausi, Red plačiausi. Pamenu, kad Habanero White daigų lapai buvo patys blyškiausi, panašūs kiek į Jalapeno, tik trumpesniais lapkočiais ir nenulinkę.

Aciu 4u.gif Pas mane krumelis su siaurais lapais , tai reiskia kad turiu White Habanero. Ji sejau kartu su kitu pipiru, bet galvojau, kad nesudygo, o islindo tas kitas, bet krumeliai ryskiai skiriasi. smile.gif
Atsakyti
Sveikutes mirksiukas.gif
Kaip saldziaja paprika susidziovinti ?
Nokinau nokinau ant palanges smile.gif ne tik sunoko bet ir rauksletos tapo ,eme dziut. Negenda. Sakau reik sudziovint tada. Kaip tai geriau padaryt be dziovykles ? Ar cielas ar I ketvertuka , ir orkaitej ? Jei taip tai kokioj temp ?
Aciu atsakiusioms mirksiukas.gif
Atsakyti
Su naujais metais newyear.gif

Bijau pražiopsoti, tai klausiu čia jūsų - kada jau paprikas, jalapenus, čilius reikia sėti, kad derlių ne rudenį turėti.... ?
Atsakyti
QUOTE(kaktuselis @ 2015 01 02, 11:28)
Su naujais metais  newyear.gif

Bijau pražiopsoti, tai klausiu čia jūsų - kada jau paprikas, jalapenus, čilius reikia sėti, kad derlių ne rudenį turėti.... ?

na žiūrint kokie čiliai. Habanerus jau sėčiau po kokios savaitės gal. O visus kitus čilius mąstau apie sausio galą. Paprikas jau keliu į vasario mėn. Kai pas mane yra sąlygos ir pakankamai vietos, aš juos dedu į pakankamai jau didelius vazonus, jie man neskursta ir sodinu jau didelius krūmelius šiltnamin. Čia jau kas kaip. Bet aš darau taip smile.gif
Papildyta:
gal kuri mergaitė žino kada tas sodui.lt dirbs? kažkoks nedadirbtas tas jų puslapis. Man iš jų bene geriausiai derančios ir labiausiai patikusios paprikos yra - Bontempi. Nedideli gan krūmai, bet derėjimas ir dydis pačių paprikų labai geras. O va iš jų pirktos goldflame visiškai mums nepasitvirtino. Vien dėl šių paprikų siųsiuos tas sėklas jei tik bus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2015 01 02, 11:42)
na žiūrint kokie čiliai. Habanerus jau sėčiau po kokios savaitės gal.

O sausio gale kokios dienos geros jalapenams ?
Atsakyti