Įkraunama...
Įkraunama...

Čili pipirai ir paprikos

QUOTE(Para @ 2015 01 06, 14:01)
Šitą daiginimą jau ir priskaičiuoju kaip sėjos pradžią. Tai ar žemėje, ar vatoje, ar skudurėlyje, vistiek tas pats vyksta - pradeda dygti.

ale tikrai drinks_cheers.gif
QUOTE(Paladė @ 2015 01 06, 14:20)
sušlapinu kosmetinį diskelį, sulenkiu ir įdedu į mažą užspaudžiamą polietileninį maišiuką. kasdien išimu pravėdinti

as ir masciau apie ta diskeli, reikes taip ir padaryti
Atsakyti
Kaip jus cia sudetingai viska... blush2.gif Bandziau daiginti skudurelyje, tai pradygo, bet kol rankiojau seklytes, tol uodegytes nuroviau, spjoviau ir pasirinkau lengvesni kelia: i vienkartini indeli(kur maximoj salotas deda), pradurus kelias skylutes dugne, kad vanduo nesikauptu, supilu pora cm zemiu, paseju seklytes, uzdengiu to indelio dangteliu ir padedu ant palanges, virsum radiatoriaus.
Viskas sudygsta puikiai ir be jokio vargo drinks_cheers.gif
Atsakyti
Tai nereikia laukti taip ilgai, kad peraugtų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2015 01 06, 11:56)
tame straipsnyje nesutinku tik su vienu - pataria skinti tik pradėjusias nokti. Skanesnės yra sunokusios ant krūmo.

drinks_cheers.gif man net ir pomidorai skanesni ant krumo sunoke.
---------
seju sausio pabaigoj- vasario pradzioj. ale kaip ir kasmet suvokiau, kad neturiu siltos vietos ju daiginimui verysad.gif vis zadu mini daigykla sildoma nusipirkt, ale kai pas mus ju ner pirkti ''gyvai'' , siustis kazkaip vis nesiryztu verysad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vobla: 06 sausio 2015 - 15:44
QUOTE(sena pažįstama @ 2015 01 06, 12:24)
Pernai daigu pardavinejimui sejau paprikas vasario vidury. Kitas pasejau kovo pradzioj.
Kai prekiavau papriku daigais geguzes vidury, tai tos kovinukes buvo jau su ziedais, o vasarinukes ne.
Isvada: gerai mociutes sako, jog neskubek, ir busi pirmas. drinks_cheers.gif
http://www.delfi.lt/...u.d?id=54464303

na lyginti du nesulyginamus dalykus - kaip auginami daigai sau ir pardavimui..... Kai su mažiausiom sanaudom norima išauginti daigus, žinom ir šaknų dydį parduodamų daigų smile.gif užtai ir kalbam apie tai - jei ketini sėti sausio vasario mėnesiais reikia nepagailėti vietos ir patirti išlaidų - naudoti didelius vazonėlius. O juk į didelius vazonėlius daug žamės pilasi. Aš užaugintų savo daigų turbūt nė po 5 lt neparduočiau vieneto.
Ir beje, šiaip mes sodinam gegužės pradžioj į tuneliuką jau būna ne tik su žiedais, dideliu šaknynu, bet ir su besimezgančiais čiliukais ar paprikom.
Oi čia mergaitės kokius daigelius moka gražius užauginti....... aš nuėjus į turgų po tokių vaizdų tai nė negaliu žiūrėt į ten parduodamus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Avijacija @ 2015 01 07, 08:28)
na lyginti du nesulyginamus dalykus - kaip auginami daigai sau ir pardavimui.....

As auginau SAU ir pardavimui mirksiukas.gif Likusius, nenupirktus, praradusius prekine isvaizda paprikas sodinau net ne i siltnami, o sukisau i darza, i tuscia lysve-ir tiek papriku bei ciliuku turejau, kad dviem metams prisimarinavau doh.gif

Uz tai ir sakau-neskubekit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sena pažįstama @ 2015 01 07, 07:37)

Man pernai teko skinti krūvą nesunokusių paprikų sezono pabaigoje, jau taip gaila buvo, kad nespėjo sunokti. O jei vėliau būčiau sodinusi, tai, jaučiu, iš viso neturėčiau normalių g.gif

Aš nesu prieš turgaus daigus nusistačius, bet pernai teko vieną nusipirkti (kurklys nukando maniškį). Perkant buvo tikrai labai gražus daigas, su pradėjusiom megzti paprikom, bet daugiau paprikų ir nemezgė - vargo, vargo tas daigas, nors buvo "pamaitintas" papildomai. Tai kiek tik galiu, stengiuosi užsiauginti pati.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo daimura: 07 sausio 2015 - 08:59
QUOTE(sena pažįstama @ 2015 01 07, 07:37)

Sutinku su sena pažįstama. Jei nėra tinkamų sąlygų, geriau neskubėti. Mano patirtis tokia: sausio mėnesį pasėti ilgai skurdo ir vargo be saulės ant vėsių daugiabučio palangių. Pasėti vasario pabaigoj buvo žymiai laimingesni. Tiesiog, kad derlius sunoktų, renkuosi trumpesnės vegetacijos augalus.
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Riolita. @ 2015 01 07, 11:16)
Tiesiog, kad derlius sunoktų, renkuosi trumpesnės vegetacijos augalus.
4u.gif

aha, bet kadangi tas norimas varpelis ar habaneras yra ilgos vegetacijos ir visai nesinori jų keisti jalapenais, tai ir sėja sausį
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 07 sausio 2015 - 11:29
Visų skoniai skirtingi. Turbūt ,,daržovinius" čilius sėti ir auginti kaip pomidorus, o ,,prieskoninius" auginti kaip daugiamečius. Nežinau kiek metų užteks kantrybės auginti tuos ,,bombinius", nes užima brangią palangių vietą, bet šiuo metu dar kabo derlius ant Habanero Orange šakų. Nenuskinu ir vėlai užmegztų Royal Black, Filius Blue, Numex Twilight - po kelis pipiriukus, bet jei kas užsimanytų šviežių. Tabasco neseniai nukirpau, palikau gal ketvirtadalį ,,medžio" (matuojant nuo vasarinio ūgio, nes jau rudenį sumažinau), apatinė šaka žydėjo, apdulkinau, bet neaišku, ar ten yra kokios užuomazgos ir laukia saulės, ar šiaip koteliai nenukrenta. Papildomo apšvietimo ten nėra kaip pritaisyti ir neturiu lempų, skirtų derėjimui. Naga Jolokia pilnas žiedų, bet irgi nesimato vaisių. Tik spėju, kad gal apdulkinimas ,,suveikė", nes žiedų nemėto. Chiltepin su keliom ,,uogytėm" ir gražiais lapais. Yra iš ko rinktis aštrumynų mėgėjams, turintiems laisvas palanges.
Atsakyti
Manau, kad vienos tiesos nebus kada seti, nes turime skirtingas daiginimo , auginimo salygas. seju sausio gale, nes neturiu radijatoriu- dygsta man jos ilgai ir letai. buna ir per 20 dienu nesudygsta. taciau paskui turiu idealias salygas, nes didzioji namo langu dalis i pietus. Gauna kiekviena po atskira puslitrini vazona, siltnamin issodinu kresnas, placialapes, su ziedais, kamienas buna storesnis uz piestuka. druti tokie daigeliai - nesu niekad tokiu pardavime turguje maciusi, nes ten buna taip tankiai susetos, o kotai kaip degtukas- siulai tokie. taigi tikrai nevelinsiu sejos.
Atsakyti
QUOTE(Vobla @ 2015 01 07, 13:50)
Manau, kad vienos tiesos nebus kada seti, nes turime skirtingas daiginimo , auginimo salygas. seju sausio gale, nes neturiu radijatoriu- dygsta man jos ilgai ir letai. buna ir per 20 dienu nesudygsta. taciau paskui turiu idealias salygas, nes didzioji namo langu dalis i pietus.  Gauna kiekviena po atskira puslitrini vazona, siltnamin issodinu kresnas, placialapes, su ziedais, kamienas buna storesnis uz piestuka. druti tokie daigeliai - nesu niekad tokiu pardavime turguje maciusi, nes ten buna taip tankiai susetos, o kotai kaip degtukas- siulai tokie. taigi tikrai nevelinsiu sejos.

Tai žinoma kad sąlygos viską lemia. Palangių gi nenupaišysi jei jų nėra smile.gif aš šiemet planuoju gal tik kokius 6 daigelius čiliukų auginti. Tai vietos kitkam bus oi kaip sočiai biggrin.gif pastaruoju metu nėra tokio poreikio aštrumui. Bet pastarosiomis dienomis suriju į dieną po puslitruką vakuotų paprikų su medumi doh.gif nu vat reikia man jų. Pasiimu vienas ir ryju lotuliukas.gif o praeitą vasarą primarinavau dar taip neįprastai daugiau. Galvojau kam aš čia dura tiek darau jei nesuvalgysim paskui. O čia va - užsimaniau biggrin.gif
Atsakyti