Na va, kaime šįryt užkūrėme paprastą centrometal'a. 25kw.
Palyginus su buvusiu kalviu, gėris. Degimo kamera didesnė, malkų sąnaudos bent jau vizualiai
mažesnės, atidarius dureles nerūksta dūmai į vidų. Toliau žiūrėsim, kūrenimo metu.
QUOTE(gllop @ 2014 04 12, 12:57)
Na va, kaime šįryt užkūrėme paprastą centrometal'a. 25kw.
Palyginus su buvusiu kalviu, gėris. Degimo kamera didesnė, malkų sąnaudos bent jau vizualiai
mažesnės, atidarius dureles nerūksta dūmai į vidų. Toliau žiūrėsim, kūrenimo metu.
O kas yra paprastas centrometal'as..? Truputi panaršiau, tai brangūs anie..:\\
QUOTE(lijos @ 2014 04 13, 12:48)
O kas yra paprastas centrometal'as..? Truputi panaršiau, tai brangūs anie..:\\
Na, geri daiktai pigūs negali būti, nes yra kažkokia priežastis, dėl ko jie geri

Jei atvirai, tai paprasti nėra tokie jau brangūs. Kaime naudojamas paprastas ten EKO-CK P 25kw.
Skirtumas nuo kalvio, "garmoškė" eina vertikaliai išvalyti gali buitinis vartotojas, kamera didesnė, atidarius dureles nerūksta,malka daugiau karščio atiduoda, nuo katilo tiesiai į essbe eina kabelis su temperatūriniais duomenimis, na gan originalu, nereikia termometrų ant vamzdžių kabinėti

Na, kolkas tik teigiami įspūdžiai. Žiūrėsim kaip toliau.
Artimoje aplinkoje jau turime visus modelius, išskyrus pilnai automatinį granulinį pelltec. Tas brangus, realiai brangus, nepaisant visų "pribumbasų" kaip pranešimai į mobilų gsm valdymas, automatinis kanalų valymas ir t.t. Bet...pabandysim ir tą

Sveiki, turiu rimtą klausimą dėl dujų generacinio katilo. Išsirinkau Attack DP 35 kw http://attack.visika...attack_dp_35_kw prie jo ketinu jungti akumuliacinę talpą, bet šiandien nuėjau į Vilprą ir mane galūtinai subalamutino. Namas senesnės statybos (90-2000), netinkuotas iš lauko silikatinė plyta, tada 5 cm polistirolio, tada raudonas molinis blokelis, plytos storio ir dar raudona plyta, sildomo ploto apie 200 m2. Pusrusis apie 80 kv.m. spiziniai radijatoriai, pirmam aukste apie 20 kv.m. grindinis, o like - nauji plieniniai radijatoriai. Vilproje man paaiškino, kad neverta statytis akumuliacines talpos, nes su radijatoriais ji nepasiteisins, greitai atiduos siluma ir peciu reiks kurenti praktiskai pastoviai. Talpą pradžiai planuoju statyt vienos tonos, valdyti arba regumatu arba lodomatu (irgi klausimas kurį pasirinkti, nes vienoje vietoje reklamuoja vieną, o kitoje - kitą). Laukiu protingų komentarų

QUOTE(Rimantelius @ 2014 04 29, 20:30)
Sveiki, turiu rimtą klausimą dėl dujų generacinio katilo. Išsirinkau Attack DP 35 kw http://attack.visika...attack_dp_35_kw prie jo ketinu jungti akumuliacinę talpą, bet šiandien nuėjau į Vilprą ir mane galūtinai subalamutino. Namas senesnės statybos (90-2000), netinkuotas iš lauko silikatinė plyta, tada 5 cm polistirolio, tada raudonas molinis blokelis, plytos storio ir dar raudona plyta, sildomo ploto apie 200 m2. Pusrusis apie 80 kv.m. spiziniai radijatoriai, pirmam aukste apie 20 kv.m. grindinis, o like - nauji plieniniai radijatoriai. Vilproje man paaiškino, kad neverta statytis akumuliacines talpos, nes su radijatoriais ji nepasiteisins, greitai atiduos siluma ir peciu reiks kurenti praktiskai pastoviai. Talpą pradžiai planuoju statyt vienos tonos, valdyti arba regumatu arba lodomatu (irgi klausimas kurį pasirinkti, nes vienoje vietoje reklamuoja vieną, o kitoje - kitą). Laukiu protingų komentarų 

Daryk kaip suplanavęs ir neklausyk vilpros, viskas veiks gerai. Daugiau negu dabar nesudeginsi.
QUOTE(Rimantelius @ 2014 04 29, 21:30)
Sveiki, turiu rimtą klausimą dėl dujų generacinio katilo. Išsirinkau Attack DP 35 kw http://attack.visika...attack_dp_35_kw prie jo ketinu jungti akumuliacinę talpą,.. pradžiai planuoju statyt vienos tonos, valdyti arba regumatu arba lodomatu (irgi klausimas kurį pasirinkti, nes vienoje vietoje reklamuoja vieną, o kitoje - kitą). Laukiu protingų komentarų 

Neapsiribokite vienos tonos talpa - statykite iškarto dviejų tonų.. Tokiu būdu geriau pajusite akumuliacinės talpos naudą, privalumus.. Sukurensite kelias pakuras, tai ir namas sušils ir akumuliacinę užkraus.. Kai oro temperatūra apie 5/-5, tai akumuliacinės užkrovos užteks, kad užšildytam namui palaikytū temperatūra vieną parą - rečiau reikės eiti kurti kkk.. O jeigu šalčiau, tai dirbsite kasdiena, bet ne apskritą parą..
Sveiki, pribrendo reikalas renovuoti katilinę. Namas senos statybos 2 aukštų, šildomas plotas apie 110-120 kvadratų, sienos su oro tarpu pripūstu kažko panašaus į makrofleksą. Esama šildymo sistema gravitacinė (be siurbliuko) su špižiniais radiatoriais. Dabar stovi Viadrus u22 4 sekcijų katiliukas. Esamas kaminas darytas kažkokių nesusipratėlių (ištisyti klaidas neįmanoma, nebent darant kapitalinį remontą ir kaminą mūryti iš naujo), tad ruošiamės statyti pristatoma nerūdijančio plieno apšiltintą kaminą prie lauko sienos (jei čia yra įrenginėjančių ar irenginėjusių tokį kaminą, būtų gerai kad pasidalintų patirtimi). Esama katilinė taip pat išsikeltų į kitą rūsio patalpą, tad viskas bus daroma iš naujo. Naujas katilas papildomai šildys kombinuotą k.v. 100l boilerį. Šiuo metu esu nusižiūrėjęs du katilų tipus tai Vigas ir kalvis 2. Vienam pliusas kad yra automatika ir aukštas naudingumas, kitam, kad galima deginti įvairų kurą. Klausimas būtų, kokio galingumo katilo reikėtų nurodytam namui? Kas naudojate šiuos katilus gal galite kažką gero/blogo papasakoti apie juos? O gal yra kokių geresnių alternatyvų už panašią arba mažesnę kainą?

QUOTE(Phantom- @ 2014 05 06, 14:52)
Sveiki, pribrendo reikalas renovuoti katilinę. Namas senos statybos 2 aukštų, šildomas plotas apie 110-120 kvadratų, sienos su oro tarpu pripūstu kažko panašaus į makrofleksą. Esama šildymo sistema gravitacinė (be siurbliuko) su špižiniais radiatoriais. Dabar stovi Viadrus u22 4 sekcijų katiliukas. Esamas kaminas darytas kažkokių nesusipratėlių (ištisyti klaidas neįmanoma, nebent darant kapitalinį remontą ir kaminą mūryti iš naujo), tad ruošiamės statyti pristatoma nerūdijančio plieno apšiltintą kaminą prie lauko sienos (jei čia yra įrenginėjančių ar irenginėjusių tokį kaminą, būtų gerai kad pasidalintų patirtimi). Esama katilinė taip pat išsikeltų į kitą rūsio patalpą, tad viskas bus daroma iš naujo. Naujas katilas papildomai šildys kombinuotą k.v. 100l boilerį. Šiuo metu esu nusižiūrėjęs du katilų tipus tai Vigas ir kalvis 2. Vienam pliusas kad yra automatika ir aukštas naudingumas, kitam, kad galima deginti įvairų kurą. Klausimas būtų, kokio galingumo katilo reikėtų nurodytam namui? Kas naudojate šiuos katilus gal galite kažką gero/blogo papasakoti apie juos? O gal yra kokių geresnių alternatyvų už panašią arba mažesnę kainą? 

Man truputį keistokas katilų pasirinkimas, nes visiškai skiriasi jų veikimo principas. Vienas dujų generacinis, o kitas apatinio degimo. Kaip rašote, skiriasi kuro rūšys, tad jei yra noras kūrenti anglimi, tai Vigas iškart atpuola. Dėl galingumo manau jei nebus talpos - netuėtų būt galingesnis nei 20 kw
Dujų generacinio veikimas man labiau priimtinas, tik va dėl kuro, kol kas nėra kur sandeliuoti malkas keliems sezonams į priekį, tad kol kas kurenamos malkos bus vienos vasaros džiūvimo, nelabai įsivaizduoju koks jų drėgnumas bus. O šiaip dujų generaciniai katilai labai jautrūs kuro drėgmei, ta prasme ne žaliom malkom, o tarkim kaip mano atveju džiuvusioms per vasara, gal dar pamaišant su kokiais briketais? Tačiau kaip alternatyvų kurą mastom ir apie anglis, nors man jos nelabai patinka, smirda ir labai daug pelenų nuo jų lieka, bet privalumas jų, kad gali bet kada atsivežti ir tiesiai į pakurą krauti, be to ir kaina jų mažesnė nei tų pačių briketų. Aš kažkaip linkstu link dujų generacinio, bet apatinio degimo katilai universalesni. Būtų įdomu išgirsti eksplotuojančių šiuos dviejų tipų katilus nuomones. Dar pagalvočiau ir apie žvakę, bet pas mane per žemas rūsys, netilps. Akumuliacinė talpa ankščiau ar vėliau turėtų atsirasti, tiesiog šiuo metu neleidžia biudžetas.
QUOTE(Phantom- @ 2014 05 06, 21:27)
Dujų generacinio veikimas man labiau priimtinas, tik va dėl kuro, kol kas nėra kur sandeliuoti malkas keliems sezonams į priekį, tad kol kas kurenamos malkos bus vienos vasaros džiūvimo, nelabai įsivaizduoju koks jų drėgnumas bus. O šiaip dujų generaciniai katilai labai jautrūs kuro drėgmei, ta prasme ne žaliom malkom, o tarkim kaip mano atveju džiuvusioms per vasara, gal dar pamaišant su kokiais briketais? Tačiau kaip alternatyvų kurą mastom ir apie anglis, nors man jos nelabai patinka, smirda ir labai daug pelenų nuo jų lieka, bet privalumas jų, kad gali bet kada atsivežti ir tiesiai į pakurą krauti, be to ir kaina jų mažesnė nei tų pačių briketų. Aš kažkaip linkstu link dujų generacinio, bet apatinio degimo katilai universalesni. Būtų įdomu išgirsti eksplotuojančių šiuos dviejų tipų katilus nuomones. Dar pagalvočiau ir apie žvakę, bet pas mane per žemas rūsys, netilps. Akumuliacinė talpa ankščiau ar vėliau turėtų atsirasti, tiesiog šiuo metu neleidžia biudžetas.
Nu negaliu nepasireklamuot - nu provokuojat

Irleh'as - duju generacinis ir anglim galima kurenti
Arba Atmos'o modelis yra - tik nepamenu modelio, kur dar angli galima kurent
QUOTE(Paliukas @ 2014 05 06, 20:56)
Nu negaliu nepasireklamuot - nu provokuojat 

O Irlehas ištikro toks geras kaip apie jį rašo? Jis gi ten kažkaip kitaip tas dujas generuoja nei atmosai atackai ir vigasai. ir ar tikrai taip ilgai kurenasi kaip rašo?
QUOTE(Phantom- @ 2014 05 06, 20:27)
Dėl žvakės tipo katilo, tai yra tokie Econoterm katilai, jie turi modelių žemesnių nei stropuvos, berods iki 185 cm. ir sako juos paprasčiau valdyt nei stropuvą, bet aš perskaitęs visus forumus apie žvakės tipo katilus apsisprendžiau tokio nepirkti. Ten gerai jeigu atspėji kaip teisingai sureguliuot, o jei kažkur nors truputi prašauni, tai turi bėdos ir mokaisi ji reguliuot porą sezonų.