Įkraunama...
Įkraunama...

Kieto kuro katilai VII

QUOTE(Rimantelius @ 2014 05 06, 22:13)
O Irlehas ištikro toks geras kaip apie jį rašo? Jis gi ten kažkaip kitaip tas dujas generuoja nei atmosai atackai ir vigasai. ir ar tikrai taip ilgai kurenasi kaip rašo?

raskit nors viena komercini puslapi kur negirtu savo parduodamos produkcijos smile.gif
jo generacija vyksta tokiu principu:
prikraunama maku/kito kuro
pakuriama is apacios, palaukiama kol isikurs
uzdaromos dureles ir...
liepsna siurbiama i sona/nugarine dali, kur ir nueminejama p-agrinde siluma

kadangi kuras pirmoje kameroje gulasi ant ketaus groteliu, o tik pati liepsna nusiurbiama jau i keramikine/samotine kamera, todel galima deginti ir toki kura kaip anglis.

Jo minusas yra tas, kad keiciant kura reikia 'pasizaisti' su pirminiu ir antriniu deguonimi, paprastai pasikankinus kuri laika ranka jau 'atmusama' ir tai daroma pakankamai greitai.
Reguliavimas vyksta stebint liepsnos dydi ir spalva ir pakoreguojant (su istraukimo ventiliatoriumi yra 'dievo akis' per kuria ir stebima viskas) parametrus (pirminis ir antrinis deguonis).

Jeigu anglies uzpilat pilna kamera tai tiketina kad degs 24h. Su malkomis (tie kurie dalinasi skaiciais) tai apie 8- 12-14h dega (pas visus skirtingai)
Atsakyti
sveiki visi, nesu katilu zinove, bet visiems prireikia susiimti. reikalas tame, kad vienybei sakiai parejo ir skubiai dairomes kito katilo. Tiksliau, dairosi vyras, o mane nuraso, kaip nieko nezinancia, o as jo pasirinkimu irgi abejoju biggrin.gif

Visu pirma, biudzetas istate i remus 4000-5000 lt max.
Vyras purtosi ir neziuri i duju generacinius, nes malka nebuna pakankamai sausa ( man atrodo kiek kitaip, nes kurenam 2-3 metu senumo).
Siai dienai buvo beveik nuspresta del Moderator, bet dar dvejoja del Defro ir Kamen, o man nei vienas neatrodo patikimas, gal tiksliau, abejoju vyro ziniomis.

Konsultantai visi iki vienp giria savo produkta.
Atsakyti
QUOTE(Biškis @ 2014 05 07, 12:36)
sveiki visi, nesu katilu zinove, bet visiems prireikia susiimti. reikalas tame, kad vienybei sakiai parejo ir skubiai dairomes kito katilo. Tiksliau, dairosi vyras, o mane nuraso, kaip nieko nezinancia, o as jo pasirinkimu irgi abejoju biggrin.gif

Visu pirma, biudzetas istate i remus  4000-5000 lt max.
Vyras purtosi ir neziuri i duju generacinius, nes malka nebuna pakankamai sausa ( man atrodo kiek kitaip, nes kurenam 2-3 metu senumo).
Siai dienai buvo beveik nuspresta del Moderator, bet dar dvejoja del Defro ir Kamen, o man nei vienas neatrodo patikimas, gal tiksliau, abejoju vyro ziniomis.

Konsultantai visi iki vienp giria savo produkta.

isprauskit vyra i remus su paskaiciavimais:
slapia malka vs sausa - apytiksliai 30% didesnes sanaudos
duju generacinis vs ne duju generacinis - velgi apytiksliai 20% mazesnes sanaudos
na ir smagioji dalis - kaminas tai po duju generacinio zyyyymiai svaresnis

pasiulykit vyrui dabartine auto pasikeisti i 10 metu senesne. Tas pats ir cia su technologijom smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Paliukas @ 2014 05 07, 11:47)
isprauskit vyra i remus su paskaiciavimais:
slapia malka vs sausa - apytiksliai 30% didesnes sanaudos
duju generacinis vs ne duju generacinis - velgi apytiksliai 20% mazesnes sanaudos
na ir smagioji dalis - kaminas tai po duju generacinio zyyyymiai svaresnis

pasiulykit vyrui dabartine auto pasikeisti i 10 metu senesne. Tas pats ir cia su technologijom smile.gif

na o tie 2-3 metai dziuvimo pakanka duju generaciniam? gal siek tiek taisau, nes gali but , kad ateinancia ziema kurensim praejusios vasaros malka, tai dziovos tik metai bus
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Biškis: 07 gegužės 2014 - 12:32
QUOTE(Biškis @ 2014 05 07, 13:19)
na o tie 2-3 metai dziuvimo pakanka duju generaciniam? gal siek tiek taisau, nes gali but , kad ateinancia ziema kurensim praejusios vasaros malka, tai dziovos tik metai bus

imat malkas ir nesat koki kuba/du i katiline, kai kurenasi katilas jos dar papildomai dziuna ir viskas ok - uzteks
Atsakyti
o kurie geresni duju generaciniai katilai, kurie traukia dumus ar kur per prieki pucia? kokie pliusai/minusai tokiu sistemu?
Dar uzmeciau aki i econoterm katilus, pas mane katilines aukstis 1,9m, katilo aukstis 1,85m (neaisku cia iki katilo korpuso virsaus ar iki auksciausiai issikisusios dalies), tai tuebut nelabai eitu ji pas mane ikisti, o jei ir iseitu, tai turbut priejimas prie virsaus butu labai komplikuotas.
Atsakyti
QUOTE(Phantom- @ 2014 05 08, 09:19)
o kurie geresni duju generaciniai katilai, kurie traukia dumus ar kur per prieki pucia? kokie pliusai/minusai tokiu sistemu?
Dar uzmeciau aki i econoterm katilus, pas mane katilines aukstis 1,9m, katilo aukstis 1,85m (neaisku cia iki katilo korpuso virsaus ar iki auksciausiai issikisusios dalies), tai tuebut nelabai eitu ji pas mane ikisti, o jei ir iseitu, tai turbut priejimas prie virsaus butu labai komplikuotas.

jeigu duju generaciniai - tie kur siurbia - nesudaromas slegis katile ir netiketai atidarius dureles negaunama liepsnos.
minusas - karta ar bu i sezona tokio gali reiketi sparnuote pravalyt
pliusas - kaminui mazesni reikalavimai, tyliau veikia

jeigu ne duju generacinis - gana sunku butu rasti su istraukimu, nes apsismaluos greitai sparnuote del blogo degimo
Atsakyti
dar klausimas, praktiskai visu duju generaciniu katilu, kurie degina angli, gamintojai (isskyrus atmosus AC serijos) nurodo, kad kurenama rudaja anglimi, tai paprastos anglies negalima juose kurenti?
Atsakyti
QUOTE(Phantom- @ 2014 05 08, 14:21)
dar klausimas, praktiskai visu duju generaciniu katilu, kurie degina angli, gamintojai (isskyrus atmosus AC serijos) nurodo, kad kurenama rudaja anglimi, tai  paprastos anglies negalima juose kurenti?

na siaip tai nevisu, bet tiek to....
juodaja anglimi nenori kad kurentumet del to kad ji yra kaitresne nei rudoji, o ypac nenoretu jei kurentumet koksu - nes perdidele kaitra (cia jau spyzius geriau, bet nebus duju generacinis)
Atsakyti
o gal galite pasakyti kokio gamintojo ir kurie modeliai (duju generaciniai) gali deginti juodaja angli?
Atsakyti
QUOTE(Phantom- @ 2014 05 08, 23:40)
o gal galite pasakyti kokio gamintojo ir kurie modeliai (duju generaciniai) gali deginti juodaja angli?

ar Jus neskaitot ar Jums nerodo? smile.gif - juk Irleh modelis kurena juodaja angli
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paliukas: 09 gegužės 2014 - 06:33
Nesuprantu kam terštis su anglimi ir apskritai analizuoti šitą alternatyvą..?
Jei nėra galimybės pasiruošti malkų, tai deginkit pjuvenų briketus - švariau, mažiau pelenų, smarvės ir berods pigiau..
Jeigu abejojate dėl makų sausumo, tai kaip ir Paliukas minėjo - susinėškit į katilinę ar greta katilinės malkų savaitei į priekį..
Neperseniai sukroviau malkas vienam šildymo sezonui į rietuvę (malkinėje nebetilpo), taip džius 3 metus.. Įdomu kokie bus rezultati, kiek išdžius - ar pakaks dujų generaciniam kkk..
Ir ištikro - Jiems nerodo doh.gif
Atsakyti