Įkraunama...
Įkraunama...

Klausimai-Atsakymai apie gyvenimą Vokietijoje

papildomos atostogos nepriklauso.
Arba ieskaisi kas priziures, arba imi neapmokamas atostogas smile.gif

jei pasirasytoje sutartyje kalba eina tik apie Probezeit ir jokie kiti terminai neminimi, tai reiskia ta sutartis neterminuota ir galioja tol, kol tu arba darbdavys ja nutrauksit.
Probezeit nebutinai reiskia algos ar dar kazko pasikeitima. Tai tik laikotarpis, kuriuo daug lengviau nutraukti darbo sutarti, o visos kitos salygos - tai susitarimo reikalas.
Atsakyti
dekui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Savannaa @ 2014 06 03, 16:00)

Savana, cia taip tau gerai, o tokiu dalyku nezinai(apie vaiku prieziura) tongue.gif . Tik nepik 4u.gif .

Apsiziurek pas save aplinkui. Gali jau buti ir per velu g.gif . Bet yra programos vaikams. Jie ten taip pat buna kaip mokykloj visa diena ir dar kaikur net su maitinimu. Pvz yra jugenthaus. Jie visas vasaros atostogas siulo programas/vaiku prieziura. Bet vasaros atostogom tik 3 savaitem, kad kuo daugiau seimu taip pagelbeti galetu. Tik pas mus jei buna registracija vasaros ar kitom atostogom, tai motinu, tevu eilute buna jau nuo ankstaus ryto blink.gif . Ir jei paveluoji "i eile", tai lieki be nieko. Tai vat eilini karta turi irodyma, kad cia ir neviskas taip gerai mirksiukas.gif .
Gal dar kas vyksta prie baznyciu? g.gif Bent pas mus tai ne schmoll.gif .
Tiesa pas mus dar hort yra. Cia i darzely ateina vaikai po pamoku. Ir per vasaros atostogas jie dirba 3 sav. .
Galima kreiptis ir i Jugentama ar rotuse. Gal jie ka patars. g.gif
Atsakyti
viskas cia gerai mirksiukas.gif zinoma vienai su maziuku dirbt trikdziu yra siokiu tokiu. rojus tiem, kad nedirba biggrin.gif
man idomu buvo, ka kitos daro dirbancios g.gif
as be problemu galiu vaika i darba pasiimt, bet gaila jo, nukvaks jis ten biggrin.gif
tagesmutter turim, bet nenori jis pas ja eit...
sugalvosim ka nors, svarbu, kad yra kuo galvot biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Savannaa @ 2014 06 03, 19:12)
viskas cia gerai  mirksiukas.gif  zinoma vienai su maziuku dirbt trikdziu yra siokiu tokiu. rojus tiem, kad nedirba  biggrin.gif 
man idomu buvo, ka kitos daro dirbancios  g.gif 
as be problemu galiu vaika i darba pasiimt, bet gaila jo, nukvaks jis ten  biggrin.gif
tagesmutter turim, bet nenori jis pas ja eit...
sugalvosim ka nors, svarbu, kad yra kuo galvot  biggrin.gif

Tai juk ir parasiau ka daro dirbancios/dirbantys musu regione.
Visai nepavydziu nedirbantiems schmoll.gif . Ju vaikams tikrai nerojus schmoll.gif . Niekam to nelinkiu.
Atsakyti
QUOTE(jblmami @ 2014 06 04, 08:31)
Tai juk ir parasiau ka daro dirbancios/dirbantys musu regione.
Visai nepavydziu nedirbantiems schmoll.gif . Ju vaikams tikrai nerojus schmoll.gif . Niekam to nelinkiu.

jiem gerai, jiem rojus, kitaip dirbtu, nes darbu tikrai yra.
salis didele, ekonomika stipri, kolkas smile.gif visiems cia gerai-dirbantiems, nedirbantiems.
mano vaikas parsinese jau is mokyklos "ziniu" kaip vaikai daromi blink.gif pirmokas blink.gif aciu Dievui, kad tos zinios ne visiskai isbaigtos biggrin.gif bet visvien nepatinka man tai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Savannaa @ 2014 06 04, 18:46)
jiem gerai, jiem rojus, kitaip dirbtu, nes darbu tikrai yra.
salis didele, ekonomika stipri, kolkas  smile.gif  visiems cia gerai-dirbantiems, nedirbantiems.
mano vaikas parsinese jau is mokyklos "ziniu" kaip vaikai daromi  blink.gif  pirmokas blink.gif  aciu Dievui, kad tos zinios ne visiskai isbaigtos  biggrin.gif  bet visvien nepatinka man tai  g.gif

Tai va kolkas stipri ir jau nebe tiek, kai tiek saliu ir atvykeliu reikia remti.

Nu normalu. Trecioj klasej mokinsis prezervatyvu naudotis mirksiukas.gif
Atsakyti
Sevilla mamos gal Kas galetumet padeti susitvarkyti documentus vokietijoje as nesneku vokiskai atsilyginciau

Atsakyti
Kaip visa tai turetu vykti? Skirtingose zemese skirtingi reikalavimai.. ir daug popieriu cia kaip ir nereikia. Rathaus uzsiregistruoti, nueiti i draudima ir jei turite vaiku - vaiko pinigai.
Atsakyti
QUOTE(jblmami @ 2014 06 04, 21:12)

Nu normalu. Trecioj klasej mokinsis  prezervatyvu naudotis mirksiukas.gif

tai siaubinga !

QUOTE(magistrante @ 2014 06 05, 12:54)
Kaip visa tai turetu vykti? Skirtingose zemese skirtingi reikalavimai.. ir daug popieriu cia kaip ir nereikia. Rathaus uzsiregistruoti, nueiti i draudima ir jei turite vaiku - vaiko pinigai.

paprasykit darbdavio, draugu, pazystamu, kaimynu pagalbos 4u.gif
kur esate ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Savannaa: 05 birželio 2014 - 14:39
QUOTE(Savannaa @ 2014 06 05, 14:35)
paprasykit darbdavio, draugu, pazystamu, kaimynu pagalbos  4u.gif
kur esate ?

Mano postas kazkodel cituojamas, man pagalbos nereikia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Savannaa @ 2014 06 05, 14:35)
tai siaubinga !

cia ne plepalu tema, bet nemanau, kad siaubinga, vaikai subresta dabar daug anksciau, man atrodo geriau jau pradinej apsviesti, nei iskart po pradines anukais apsikrauti doh.gif siaip tai jiems ten pradinej dar nedaug apsviecia, mazoji va 7 klasej tai jau iki smulkmenu nagrinejo ta tema.
Atsakyti