Įkraunama...
Įkraunama...

Klausimai-Atsakymai apie gyvenimą Vokietijoje

Sveikos 4u.gif
Mergaites, o kaip yra su savanorisku sveikatos draudimu valsybinese soc.draudimuose g.gif kokia ten sistema?vokiskai parasyta, nieko nesuprantu doh.gif blush2.gif
koks privalumas?jie taip pat atsizvelgia i seimos sudeti, pajamas? gal sakau pigesnis variantas?Nezinome,gal kreiptis i AOK, bet menesiui bus ne maziau 300e, kaip savarankiskai dirbanciajam? ar cia skaitosi ne daug smile.gif
Gal kokia info parasytumete is savo patirties, aciu mirksiukas.gif
P.S. ar gali buti bauda, jei prisiregistravo rugsejo men.,o dabar tik tvarkysis soc.draudima?
Papildyta:
QUOTE(l-aura @ 2014 11 25, 15:35)
merginos, del vaiko pinigu reikia pazymos E404 ir E411?

Sveikute 4u.gif
Ar pavyko jums sitas formas susitvarkyti, zadu ir as eiti i soc. skyriu ax.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Irmama: 02 gruodžio 2014 - 12:41
Sveikos,

norėjau kai ko paklausti. Vienas mūsų namo kaimynas nuolatos kieme kapstosi su kažkokiais daiktais, vos ne kasdien pirmyn atgal kažką su dviračiu ir priekaba iš namo išveža ir grįžta paprastai tuščiu dviračiu. Pastebėjau, jog iš popieriaus konteinerio išrenka kartonus, didesnius popierius. Matyt, kažkam perparduoti išveža. Tiesiog įdomu pasidarė, kiek tai legalu ir ar nereiktų jo paskųsti..
Atsakyti
QUOTE(Irmama @ 2014 12 02, 14:33)
Sveikos 4u.gif
Mergaites, o kaip yra su savanorisku sveikatos draudimu valsybinese soc.draudimuose g.gif kokia ten sistema?vokiskai parasyta, nieko nesuprantu doh.gif  blush2.gif
koks privalumas?jie taip pat atsizvelgia i seimos sudeti, pajamas? gal sakau pigesnis variantas?Nezinome,gal kreiptis i AOK, bet menesiui bus ne maziau 300e, kaip savarankiskai dirbanciajam? ar cia skaitosi ne daug smile.gif
Gal kokia info parasytumete is savo patirties, aciu mirksiukas.gif
P.S. ar gali buti bauda, jei prisiregistravo rugsejo men.,o dabar tik tvarkysis soc.draudima?
Papildyta:

Sveikute 4u.gif
Ar pavyko jums sitas formas susitvarkyti, zadu ir as eiti i soc. skyriu ax.gif  mirksiukas.gif

Papildyta:
QUOTE(falso @ 2014 12 03, 00:31)

Draudimas yra privalomas, o ne savanoriskas. Valstybinis yra gerai del to, kad atsizvelgia i jusu pajamas. Man atrodo 10 proc nuo atlyginimo skaiciuoja. O jus dirbate? Nes jai taip, tai puse sumos apmoka darbdavys. Privaciam visa laika mokate nustatyta suma, nesvarbu kiek uzdirbate, na tarkim 400eur ( puse apmoka darbdavys). Tik beda, kad is privataus draudimo iseiti negalima, niekada (!) tai jeigu pasikeicia pajamos, sumazeja, vistiek turi moketi ta pacia suma. O bloga naujiena, kad kad ir kur dabar apsidrausite reikes sumoketi uz ta laika, nuo kurio esate uzsiregistravusi vokietijoje : (
Atsakyti
QUOTE(teaparty @ 2014 12 02, 17:33)
Sveikos,

norėjau kai ko paklausti. Vienas mūsų namo kaimynas nuolatos kieme kapstosi su kažkokiais daiktais, vos ne kasdien pirmyn atgal kažką su dviračiu ir priekaba iš namo išveža ir grįžta paprastai tuščiu dviračiu. Pastebėjau, jog iš popieriaus konteinerio išrenka kartonus, didesnius popierius. Matyt, kažkam perparduoti išveža. Tiesiog įdomu pasidarė, kiek tai legalu ir ar nereiktų jo paskųsti..

nebent jis labai visiem trukdo garsais, kai pietu miego laikas/naktis ar rekia, kala biggrin.gif vagia, kenkia.
jau netapkime, kaip vokieciai ir nepradekime snipineti ir visu skusti.
as labai dziaugciausi jei is musu popieriaus konteinerio kas nors ka nors kur nors isveztu, nes pastoviai truksta vietos.
Atsakyti
QUOTE(Irmama @ 2014 12 02, 13:33)
Sveikute 4u.gif
Ar pavyko jums sitas formas susitvarkyti, zadu ir as eiti i soc. skyriu ax.gif  mirksiukas.gif

laba, jo, uzpilde man tas formas. Bet primygtinai reikalaukit, nes pildyti nenori, aiskina kad pati istaiga gali kreiptis perju sistema ir tt. Pasakykit kad reikalauja popierinio varianto ir viskas. rasykit is kart prasyma kad pateiktu tas formas. Nes man dar teko pasigincyt smile.gif Jei nenori pildyti tegul rastu ir paraso kodel smile.gif
Atsakyti
Dekui mergaites 4u.gif
Del draudimo tai, norim pataupyti kiek butu imanoma, tai yra toks variantas, kad vyras save tik apdraudzia, kaip savarankiskai dirbantis, as dar su vaikais LT esu, o kai atsikelsim, tada i seimynini pereisim visi.
Tik sako, kad i TK geriau nei i AOK?
Gal cia kaip kas su kuo susidure...
Atsakyti
QUOTE(teaparty @ 2014 12 02, 16:33)
Sveikos,

as speciau, kad jis paprasciausiai konteineri palaisvina, kad nepradetu popieriai per virsu lipti. nesu girdejus, kad uz popieriu kas pinigus moketu. as kartais irgi vezu pilna masina tiesiai i kartono fabrika, nieko ten nemoka uz tai, bet rusy vietos pasidarau ir neuzkimsu konteinerio.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

norejau pasiteirauti del kalbos egzamino B1, ar visi islaiko? ar labai sunku?
Atsakyti
QUOTE(tarantuliuke @ 2014 12 13, 15:53)
Sveikos 4u.gif

norejau pasiteirauti del kalbos egzamino B1, ar visi islaiko? ar labai sunku?

Kas mokosi, tas ir islaiko mirksiukas.gif
Atsakyti
na tai aisku, bet esu girdejus, kad islaiko visi ka prileidzia prie egz. tai idomu ar tai tiesa? nes imanoma koreguot nes tan viskas piestuku.
Atsakyti
QUOTE(tarantuliuke @ 2014 12 13, 22:56)
na tai aisku, bet esu girdejus, kad islaiko visi ka prileidzia prie egz. tai idomu ar tai tiesa? nes imanoma koreguot nes tan viskas piestuku.

Netiesa, tikrai islaiko ne visi
Atsakyti
Jei kalba eina apie Integracijos kursus tai jei neislaiko B, gauna Sertifikata A. kartoja kursa nuo to lygio iki kurio islaike. Lektore sake, kad buna kad 3 kart kartoja, bet mano galva tai piknaudziavimas...nes kad islaikyt B1 nerik labai gerai kalbos zinot, net nereik taisiklingai kalbet ir kas stengias visi islaiko.
paieskokit internete, kazkada buvau radus, kaip vyksta tie egzaminai-snekamoji dalis.
Atsakyti