QUOTE(GF FERRE @ 2014 07 07, 14:20)
O koks turetu buti atlyginimas, kad butu imanoma pargyventi? Na tiesiog, kad isivaizduoti situacija. Kiek atsieina busto nuoma? na vidutine tokia? Kiek ziurejau, tai galima rasti ir uz 500 Eur ir uz 2500 eur.
kiek turi uzdirbt, kad pragyventum galti pasakyt tik jus, nes nuo jusu poreikiu priklauso. Mano nuomuone-jei sumokejus uz buto nuoma ir komunalines liks tik butiniausiem maisto produktam nera prasmen cia vaziuot.
butai nuo 500 Euru, koki ipirksi toki nuomuosi.
as siai dienai, kaip viena su vaiku ir dirbdama tik 20 val per sav pakankamai gerai uzdirbu, bet kuo daugiau turi tuo daugiau nori...

tik atvykus be kalbos, viena su 4 metu bernu gaudavau trecdali nuo to, ka siand turiu ir buvau tokia laiminga, o siandien

na, kazkaip gyvenu ir tiek.
bet reik pradet nuo to, kad cia reik atvykt turint santaupu. maistas, kaip LT kainuoja, gal net pigiau kaikas. nuomos uzstatui reik turet apie 1000 E.
buto ziurekit pradziai laikinai nuomai-jie brangesni, bet ji issinuomuoti paprasciau.
reik pasirupinti med draudimu ! tai labai svarbu, nes jo neturint jusu nieks nepriims, jei vaikas sirgs. LT kortele buvau pasidarius, nepamenu, kaip ji vadinas-liginiu kasos isduoda lyg-tarptautine... neteko pasinaudot, nes greit isidarbinau. O kai dirbi daugiau nei uz 450 E esi draustas.
vaiku cia priziuret nelabai reik-cia yra Tagesmutter-jas net miestas apmoka, jei pajamos seimos nedideles.
Seneli priziuret, su vaiku nelabai realu, nes keik teko man susidurt iesko kad pas juos ir gyventum. nebent butumet med sesuo-kaikurie seneliu namai net darzelius turi savo darbuotuojam.
tie, kurie cia atvyksta usidirbti, pazystami Jusu...jie uzsidirba, taupo ir gryzta atgal-tai visai kas kita.
i mokukla vaika uzrasyt be problemu, jo reik registracijos. nekalbantys vokiskai labai greit pradeda kalbet(vaikai).
pamokos baigias apie 12.00, prailginta apie 15.30, esant poreikiui galima leist iki 17.00, bet tada jau moket reik, siaip prailginta visiems nemokamai.( Niedersahsen zeme). kitur gali tekt moket.
nepatarinesiu, kuo dirbt kuo ne, nes gali pasisekti ir nepaklausia specialybe turint. Sekmes