Įkraunama...
Įkraunama...

Klausimai-Atsakymai apie gyvenimą Vokietijoje

Vienam uztenka ir 1000 euru, kitam ir 2500 per mazai.
Sunku vertinti ir patarineti, nes kiekvieno situacija skirtinga. Teisingai mochoo pataria, pasiuntinekit CV, gal kas uzsikabins.
Is patirties sakau, kad mokant kalba, cia studijavus ir pradirbus, vistiek nera lengva susirasti darba.
Bet kokiu atveju sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(GF FERRE @ 2014 07 07, 14:20)
O koks turetu buti atlyginimas, kad butu imanoma pargyventi? Na tiesiog, kad isivaizduoti situacija. Kiek atsieina busto nuoma? na vidutine tokia? Kiek ziurejau, tai galima rasti ir uz 500 Eur ir uz 2500 eur.

kiek turi uzdirbt, kad pragyventum galti pasakyt tik jus, nes nuo jusu poreikiu priklauso. Mano nuomuone-jei sumokejus uz buto nuoma ir komunalines liks tik butiniausiem maisto produktam nera prasmen cia vaziuot.
butai nuo 500 Euru, koki ipirksi toki nuomuosi.
as siai dienai, kaip viena su vaiku ir dirbdama tik 20 val per sav pakankamai gerai uzdirbu, bet kuo daugiau turi tuo daugiau nori... biggrin.gif tik atvykus be kalbos, viena su 4 metu bernu gaudavau trecdali nuo to, ka siand turiu ir buvau tokia laiminga, o siandien g.gif na, kazkaip gyvenu ir tiek.

bet reik pradet nuo to, kad cia reik atvykt turint santaupu. maistas, kaip LT kainuoja, gal net pigiau kaikas. nuomos uzstatui reik turet apie 1000 E.
buto ziurekit pradziai laikinai nuomai-jie brangesni, bet ji issinuomuoti paprasciau.
reik pasirupinti med draudimu ! tai labai svarbu, nes jo neturint jusu nieks nepriims, jei vaikas sirgs. LT kortele buvau pasidarius, nepamenu, kaip ji vadinas-liginiu kasos isduoda lyg-tarptautine... neteko pasinaudot, nes greit isidarbinau. O kai dirbi daugiau nei uz 450 E esi draustas.
vaiku cia priziuret nelabai reik-cia yra Tagesmutter-jas net miestas apmoka, jei pajamos seimos nedideles.
Seneli priziuret, su vaiku nelabai realu, nes keik teko man susidurt iesko kad pas juos ir gyventum. nebent butumet med sesuo-kaikurie seneliu namai net darzelius turi savo darbuotuojam.
tie, kurie cia atvyksta usidirbti, pazystami Jusu...jie uzsidirba, taupo ir gryzta atgal-tai visai kas kita.
i mokukla vaika uzrasyt be problemu, jo reik registracijos. nekalbantys vokiskai labai greit pradeda kalbet(vaikai).
pamokos baigias apie 12.00, prailginta apie 15.30, esant poreikiui galima leist iki 17.00, bet tada jau moket reik, siaip prailginta visiems nemokamai.( Niedersahsen zeme). kitur gali tekt moket.
nepatarinesiu, kuo dirbt kuo ne, nes gali pasisekti ir nepaklausia specialybe turint. Sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jblmami @ 2014 07 03, 23:27)
O kur nuskubesi. Jau svarsto, kad grazinti vel tuos metus gimnazijoj tongue.gif , nes jaunimelis nebepaveza  unsure.gif . Ziurek dar tavo sunaitelis ir mokinsis vel ilgiau  mirksiukas.gif .
O apie realschules nereikia cia taip blogai. Yra ju geru ir blogu, kaip apropo ir gimnazijos mirksiukas.gif . Plius gimnaziju klases perkrautos, nes tevai mano , kad vaikams tik gimnazijos yra gerai.  Plius jei vaikeliukas lanko gimnazija, tai dar nereiskia, kad jis gales daryti abitura mirksiukas.gif

as neskubu ! bigsmile.gif tai gal tu irgi rekomenduotum gavus gymnasium empfälung (ne gymnasium/realschule) irgi i realschule leisti ?? biggrin.gif mirksiukas.gif
p.s. : tema informacine tongue.gif

Atsakyti
QUOTE(Savannaa @ 2014 07 07, 20:04)
kiek turi uzdirbt, kad pragyventum galti pasakyt tik jus, nes nuo jusu poreikiu priklauso. Mano nuomuone-jei sumokejus uz buto nuoma ir komunalines liks tik butiniausiem maisto produktam nera prasmen cia vaziuot.
butai nuo 500 Euru, koki ipirksi toki nuomuosi.
as siai dienai, kaip viena su vaiku ir dirbdama tik 20 val per sav pakankamai gerai uzdirbu, bet kuo daugiau turi tuo daugiau nori... biggrin.gif  tik atvykus be kalbos, viena su 4 metu bernu gaudavau trecdali nuo to, ka siand turiu ir buvau tokia laiminga, o siandien  g.gif  na, kazkaip gyvenu ir tiek.

bet reik pradet nuo to, kad cia reik atvykt turint santaupu. maistas, kaip LT kainuoja, gal net pigiau kaikas. nuomos uzstatui reik turet apie 1000 E.
buto ziurekit pradziai laikinai nuomai-jie brangesni, bet ji issinuomuoti paprasciau.
reik pasirupinti med draudimu ! tai labai svarbu, nes jo neturint jusu nieks nepriims, jei vaikas sirgs. LT kortele buvau pasidarius, nepamenu, kaip ji vadinas-liginiu kasos isduoda lyg-tarptautine... neteko pasinaudot, nes greit isidarbinau. O kai dirbi daugiau nei uz 450 E esi draustas.
vaiku cia priziuret nelabai reik-cia yra Tagesmutter-jas net miestas apmoka, jei pajamos seimos nedideles.
Seneli priziuret, su vaiku nelabai realu, nes keik teko man susidurt iesko kad pas juos ir gyventum. nebent butumet med sesuo-kaikurie seneliu namai net darzelius turi savo darbuotuojam.
tie, kurie cia atvyksta usidirbti, pazystami Jusu...jie uzsidirba, taupo ir gryzta atgal-tai visai kas kita.
i mokukla vaika uzrasyt be problemu, jo reik registracijos. nekalbantys vokiskai labai greit pradeda kalbet(vaikai).
pamokos baigias apie 12.00, prailginta apie 15.30, esant poreikiui galima leist iki 17.00, bet tada jau moket reik, siaip prailginta visiems nemokamai.( Niedersahsen zeme). kitur gali tekt moket.
nepatarinesiu, kuo dirbt kuo ne, nes gali pasisekti ir nepaklausia specialybe turint. Sekmes  4u.gif

Labai aciu Savannaa uz issamu atsakyma. Nors klausimu dar daug turiu, kurie ir kyla is kiekvieno posto smile.gif
Beje, kaip suprantu Jusu situacija panasi i mano? Jus viena be kalbos atvykote gyventi i Vokietija su 4 metuku suneliu? Tai manau Jusu patirtis ir patarimai man butu kaip tik g.gif Zinoma, pirmais keliais metais tikrai nesitikiu kazko ypatingo. Butu gerai isitvirtinti neieskant prabangaus darbo. Ir labai svarbu, kad dukryte integruotusi. Nors kai nesenai grizome is Vokietijos, ji liejo asaras kokias dvi dienas, kad nenori is ten isvaziuoti, nori ten gyventi blink.gif Todel manau, kad jai bus gana lengva prisitaikyti. Paaiskinkite prasau, kas yra ta Tagesmutter (kiek suprantu vokieciu tai kaip ir dienos mama)?
Ar imanoma prisiregistruoti tame trumpalaikes nuomos bute? Taip pat mane domina automobilio isigijimas DE. Kaip viskas vyksta? Ar as galesiu atvaziavusi nusipirkti automobili? ar pradziai man atvykti su savu? Dar klausimas apie vaiko mokykla? Jei ji ne prie namu (na, kad butu galima pestute ar dviraciu) kaip vaikai vyksta i ja? ar po pamoku gali patys grizti namo ar turi pasiimti suauges?
Atsakyti
QUOTE(GF FERRE @ 2014 07 08, 08:00)
Ar imanoma prisiregistruoti tame trumpalaikes nuomos bute? Taip pat mane domina automobilio isigijimas DE. Kaip viskas vyksta? Ar as galesiu atvaziavusi nusipirkti automobili? ar pradziai man atvykti su savu? Dar klausimas apie vaiko mokykla? Jei ji ne prie namu (na, kad butu galima pestute ar dviraciu) kaip vaikai vyksta i ja? ar po pamoku gali patys grizti namo ar turi pasiimti suauges?

tagesmutter tai kaip ir aukle, kuri priziuri kelis vaikus, zodziu alternatyva darzeliui.
kam tau pirkti cia masina, papildomos islaidos, jei turi Lietuvoje, tai su ja ir atvaziuok. Puse metu ar metus galima be problemu vazinet, pastoviai gyvenant DE.
vaikai neprivalo but paimti suaugusiu. Cia labai ispletotas viesasis transportas, vaikai juo ir vyksta i mokyklas. Yra ir specialiu autobusu moksleiviams, priklausomai nuo vietoves.
prisiregistruoti galima kiek zinau ir tuose trumpalaikiuose butuose.

del pajamu, sakoma, kad seima neturetu isleisti daugiau kaip 30proc bustui. Zinoma, isgyvensit ir puse pajamu mokedami uz buta..
Atsakyti
QUOTE(moocho @ 2014 07 08, 10:29)
tagesmutter tai kaip ir aukle, kuri priziuri kelis vaikus, zodziu alternatyva darzeliui.
kam tau pirkti cia masina, papildomos islaidos, jei turi Lietuvoje, tai su ja ir atvaziuok. Puse metu ar metus galima be problemu vazinet, pastoviai gyvenant DE.
vaikai neprivalo but paimti suaugusiu. Cia labai ispletotas viesasis transportas, vaikai juo ir vyksta i mokyklas. Yra ir specialiu autobusu moksleiviams, priklausomai nuo vietoves.
prisiregistruoti galima kiek zinau ir tuose trumpalaikiuose butuose.

del pajamu, sakoma, kad seima neturetu isleisti daugiau kaip 30proc bustui. Zinoma, isgyvensit ir puse pajamu mokedami uz buta..

O jei pvz man bus reikalinga ta tagesmutter tai kaip ja gauti? Reikia uzsiregistruoti kur nors? kokias konkreciai paslaugas ji teikia? kiek tai kainuoja? Nuo keliu metu vokietijoje vaikas gali buti namie vienas be suaugusiuju prieziuros?
Del automobilio tai kodel tai butu papildomos islaidos? tiesiog mane domina pati pirkimo/priregistravimo procedura. Nes pinigai automobilio pirkimui ar cia ar ten juk tie patys.
Kaip yra su viesuoju transpotu? nes man teko tik kaip turistei naudotis. atskrendi, nusiperki ta City tour card ir ramiai vazineji. Ar yra kazkokie menesiniai bilietai visom transporto rusim ( na vaziuoti traukiniais, metro, autobusais)?
Atsakyti
Dar karteli. DE tai federacine valstybe, kiekvienas miestas, kaimas, rajonas skirtingai tvarko savo ugdymo sistema, transporta, ir t.t. Cia gyvena 80 milijonu zmoniu. Negalim mes tau pasakyt, kiek kas kainuoja, nes kiekvienam mieste viskas kiyaip. Vienur tarkim darzelis kainuoja pagal pajamas, uz 10kilometru jis nieko nekainuoja. Tai vat. Kai apsispresi kur tiksliai vaziuoji, bus galima ir tikslesnes informacijos paieskot.
kiekvienam mieste yra dienos, menesio bilietai, netgi abonementai. Kainos skiriasi, na menesinis apie 50-70 visur kainuoja.
traukiniai, jei ne iki artimiausio kaimo vaziuoji, neieina i ta kaina, jie priklauso atskiram traukiniu tinklui, o ne vietinei transporto sistemai.

aj, del masinos. As galvojau kad tu ja LT turi. Nes cia aisku ir draudimas brangesnis, ir masinu mokestis yra. Jei neturi, tai zinoma geriau is karto DE pirkti. Tik jei atvaziuosi ne i kaima, nemanau kad tau jos taip labai reikes, juk papildomos islaidos, kai su tramvajum ar autobusu beveik visur nuvaziuotum..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo moocho: 08 liepos 2014 - 10:04
QUOTE(moocho @ 2014 07 08, 11:00)
Dar karteli. DE tai federacine valstybe, kiekvienas miestas, kaimas, rajonas skirtingai tvarko savo ugdymo sistema, transporta, ir t.t. Cia gyvena 80 milijonu zmoniu. Negalim mes tau pasakyt, kiek kas kainuoja, nes kiekvienam mieste viskas kiyaip. Vienur tarkim darzelis kainuoja pagal pajamas, uz 10kilometru jis nieko nekainuoja. Tai vat. Kai apsispresi kur tiksliai vaziuoji, bus galima ir tikslesnes informacijos paieskot.
kiekvienam mieste yra dienos, menesio bilietai, netgi abonementai. Kainos skiriasi, na menesinis apie 50-70 visur kainuoja.
traukiniai, jei ne iki artimiausio kaimo vaziuoji, neieina i ta kaina, jie priklauso atskiram traukiniu tinklui, o ne vietinei transporto sistemai.

aj, del masinos. As galvojau kad tu ja LT turi. Nes cia aisku ir draudimas brangesnis, ir masinu mokestis yra. Jei neturi, tai zinoma geriau is karto DE pirkti. Tik jei atvaziuosi ne i kaima, nemanau kad tau jos taip labai reikes, juk papildomos islaidos, kai su tramvajum ar autobusu beveik visur nuvaziuotum..

Tiek tai suprantu, kad visur viskas skirtingai 4u.gif Bet gal pamacius Jusu rasomus skaicius, ir mintis deliotis butu lengviau, nepykit.
Masina as turiu, tik jau pats metas ja keisti i naujesne, nes jau penkti metai eina, tai pradeda po truputi bedos listi verysad.gif Todel ir svarstau, ar man 1-2 senumo auto cia pirkti ar Vokietijoje.
O dar vis norisi paklausti 4u.gif kaip Jus ten laisvalaiki leidziate? Ar leidziate sau lankytis kavinese (nedaznai, bet retkarciais), ar keliaujate po ta pacia Vokietija, ar vykstate kur atostogauti? Ka vaikai veikia laisvalaikiu? Ar yra kokie bureliai? Aisku suprantu, kad yra, bet ar istengiate ten leisti vaikus? Suprantu, kad Jus vel sakysite priklauso kas kiek uzdirba ir t.t. Bet juk galite parasyti kaip kiekviena gyvena ir tiek. Aciu smile.gif
Atsakyti
GF Ferre,del laisvalaiko ir t.t turi eit y plepalu tema mirksiukas.gif .Yra naujokiu,seniokiu. biggrin.gif Kiekviena manau parasys,kaip ka veikia.
Atsakyti
QUOTE(GF FERRE @ 2014 07 08, 10:49)
O jei pvz man bus reikalinga ta tagesmutter tai kaip ja gauti? Reikia uzsiregistruoti  kur nors? kokias konkreciai paslaugas ji teikia? kiek tai kainuoja? Nuo keliu metu vokietijoje vaikas gali buti namie vienas be suaugusiuju prieziuros?
Del automobilio tai kodel tai butu papildomos islaidos? tiesiog mane domina pati pirkimo/priregistravimo procedura. Nes pinigai automobilio pirkimui ar cia ar ten juk tie patys.
Kaip yra su viesuoju transpotu? nes man teko tik kaip turistei naudotis. atskrendi, nusiperki ta City tour card ir ramiai vazineji. Ar yra kazkokie menesiniai bilietai visom transporto rusim ( na vaziuoti traukiniais, metro, autobusais)?

tagesmutter gali nieko nekainuot jei tau reik dirbt ir tavo pajamos nedideles, siaip musu mieste kainuoja 3,50 E / val.
pravaziuojanti man apmoka darbdavys-50 Euru / men. kai dirbau Hamburg reikdavo apie 25 km iki ji vaziuot pravaziuojantis kainavo apie 100 E. su juo gali traukiniu, busu naudotis.
auto de panaudoti brangesni ! kai as pardavonejau savo auto LT, zinau, kad buciau DE daug daugiau uz ja gavus, bet nebuvo laiko tasytis. DE auto neturiu, mastau pirkt, bet vis pergalvoju, nes tikrai nereikalinga ji man. Moktkla uz 2 min kelio peskom, darbas-pora stoteliu busu.
ziurint, kas Tave "veja " is LT, nes rasi ir cia visokiu minusu...
Atsakyti
Man integraciniai kursai prasideda rugsejo vidury, bet vaikas darzeli gavo tik nuo lapkricio. Ejau dar pas darzelio vedeja prasyti, kad anksciau priimtu, bet atsakimas buvo neigiamas. Pasiule susirasti tagesmutter, bet kiek girdejau kad jinai cia kainuoja apie 8e valandai, 5val per diena, 5dienos per savaite, nemazi pinigai susidaro, as negaliu tiek moketi verysad.gif Ka daryti toku atveju??? Kur kreiptis?
Tie kursai yra 7km nuo mano namu, kaip supratau man grazins pinigus uz kelione, gal zinot kaip viskas vyksta?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sikste: 09 liepos 2014 - 08:53
Taigi kiek issiaiskinau, mane konkreciai domintu visi niuansai apie sias 2 zemes : Bavarija ir Badena-Viurtemberga. Jei kas gyvenate tose zemese, parasykite prasau apie mokyklas, tagesmutter, kalbos kursus ir kt.
Dekoju
Atsakyti