Daisoja, savąją karpažolę bobutine vadinu todėl, kad sodybos svečiai ją atvežė iš daržo ir negalėjo nusakyti jos rūšies. Be to, ji neišlaiko stačios formos, o tai mano manymu yra prasčiokiškumo (archajiškumo) savybė. Nors šiaip jos lapų faktūra dabartinėje stadijoje man patinka, todėl jos šmotas yra perneštas į kitą augalyną. Lai būna ten. Tačiau esu pasiryžusi pažaboti jos išgulimą lanku. Nežinau, kas iš to išeis.
jot.ka, tos dvi vėduoklės tai jau 3 metų melsvosios melvenės 'Heidebraut'. Kas dėl augalyno grožio, tai 70% jo grožio šiose foto visgi nulemia... tekanti saulė, kuri savo spindulių padažymais užtušuoja masę trukumų. Geriausiai foto matomas pusiasalis, mano manymu, po truputį įgauna trokštamą pavidalą, nors jame dar reikia nemažai pataisymų: išmesti 2 iš 3 kraujalakes, pastumdyti smailiažiedžius lendrūnus ir rūgtis, rasti foną matronoms. Be to, nežinau kaip viskas atrodys kitais metais, kai/jei atsigaus rūgtys ir juodulis astras. Ar tik neteks astrą kelti kitur... Ir dar noriu jūsų paklausti, kaip jums atrodytų matronų dešinėje priešais nendrinę melvenę įtupdyta katžolė Walkers Low? Šiaip jau matronos su katžole vizualiai draugaujasi (gelsva-lapės/kotės melsvės Variegata, manau irgi neiškristų iš kompanijos), tačiau bendrame kontekste, ar nesigaus persūdymas deriniais? Per daug visko?
Aurora80, su tais augalyno atskyrimais nuo vejos pas mane visaip gaunasi. Yra prašmatnūs akmenų rėmai/takeliai. Jie reikalauja bais daug laiko ir darbo.

Ateityje, kai augalynas įgaus pastovią formą, planuoju tokį parėminimą pratęsti, bet ne visam augalynui, o tik ten, kur to reikės akiai. O šiaip, kai netingiu, įkasu plastikinę juostą, tačiau taip, kad veik nekyšotų iš žemės. Vejos lindimą į augalyną tai gerai stabdo, nors gudruolės kraujažolės visgi bando ir sugeba perlipti nematomą ribą. Kai tingiu, nieko nedarau, iki pamatau įžūlų žolių skverbimąsi augalynan. Tada kasu, kaip internetas pamokė, 45 laipsnių ir 6 cm gylio griovius. Nuo žolių atakų tai padeda, žoliapjovei patinka, deja, yra 1 minusas jie bijo lietaus ir kurmių, tad gynybos liniją tenka nuolatos stebėti ir atnaujinti. Po kelių atnaujinimų vis dažniau pagalvoju apie plastikinę juostą...

Bet gal aš tuos griovius kažkaip ne taip darau? Kas pasakys?