Įkraunama...
Įkraunama...

Skanaus!

Kadangi šaldytuvas pilnas visokių gėrybių iš tėvų sodo, reikia sukti galvą, kaip jas visas likviduoti... Tad šiandien atėjo eilė cukinijoms tongue.gif

user posted image

Keptos cukinijos su parmezanu

2 nedidelės cukinijos (baklažanai)

200 ml natūralaus jogurto
1/3 a. š. čili miltelių
1 a. š. saldžių garstyčių
150 ml džiūvėsėlių
150 ml tarkuoto parmezano sūrio
druskos, pipirų, mėgiamų prieskonių

Supjaustyti cukinijas ar baklažanus griežinėliais. Iš abiejų pusių pabarstyti druska ir palaikyti 20 min.
Į negilų indą supilti jogurtą ir sumaišyti su garstyčiomis.
Kitame inde sumaišyti džiūvėsėlius, sūrį ir prieskonius.
Nuskalauti cukinijas šaltu vandenius ir nusausinti.
Kiekvieną griežinėlį pamirkyti jogurte, tada – džiūvėsėliuose.
Apkepti šlakelyje aliejaus iš abiejų pusių.

P. S. jogurto turėjau nedaug, tad likusias cukinijas apvoliojau tiesiog majoneze smile.gif Greita ir visai skanu rolleyes.gif
Atsakyti
As tai siandien bandziau gamint varskini tingini su nektarinu ir vysniom. dar neragavau(na tik nesustingusi thumbup.gif ), bet maciau sustingo gerai. tikiuos ir skanus bus, nes produktus siek tiek is akies(kaip visada blush2.gif ) dejau.
Atsakyti
Pridariau šian sagučių bigsmile.gif Ir beveik visus receptus nusikopinau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Patieška @ 2006 08 03, 20:22)
Pridariau šian sagučių  bigsmile.gif  Ir beveik visus receptus nusikopinau  lotuliukas.gif


aš irgi visus nusikopinau thumbup.gif
Atsakyti
Aš tikiuos šitie receptai neišnyks g.gif
Atsakyti
QUOTE(tavi @ 2006 08 03, 20:46)
Aš tikiuos šitie receptai neišnyks g.gif



labai norėčiau, kad neišnyktų rolleyes.gif
Atsakyti
sonatina, kepu dabar balandėlių apkepą. kada pomidorų padažą dėt? ar tu visai nedėjai? g.gif


suši tortas gavosi rūgštokas unsure.gif

varškinis tinginys thumbup.gif , kaip ir daugeliui. biggrin.gif

Atsakyti
Salomeja, tikiuosi tinginys patiks smile.gif

Patieška, paprasta, tavi, ir aš tikiuosi, kad neišnyks... g.gif

yuki, pomidorų padažą reikia iškart sumaišyti su visais kitais ingredientais... Tikrai, praleidau tai recepte... blush2.gif Na ne bėda, įmaišyk po valandos, tikrai pusvalandžio užteks 4u.gif

Smagu, kad tinginys patiko smile.gif O dėl suši torto... Ten reikėtų nepadauginti citrinos... g.gif


Atsakyti
Dariau verskes tingini,gavosi thumbup.gif

Taip pat gaminau zuvi prancuziskai,labai skanu rolleyes.gif
Tik man iskilo klausimas,Sonatina,o suri (sumaisyta su majonezu) dedi ant kiekvieno gabaliuko,ar siaip, visur po truputi?

Aciu,Sonatina 4u.gif
Butinai isbandysiu ir kitus patiekalus mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dikse: 03 rugpjūčio 2006 - 20:09
QUOTE(Sonatina @ 2006 08 03, 20:58)
Salomeja, tikiuosi tinginys patiks smile.gif

[



labai patiko. atrode visai kaip Dikses, tik be papuosimu:)
Atsakyti
QUOTE(Sonatina @ 2006 08 03, 19:22)
user posted image

Keptos cukinijos su parmezanu

o cukinijos nepritrauke riebalu, nes mes kiek bandom paprstai kept cukinijas, tai buna labai aliejaus prisigerusios doh.gif uztat ir nelab megstu schmoll.gif
Atsakyti
Dikse, ačiū 4u.gif O sūrį su majonezu dėliojau ant kiekvieno gabaliuko smile.gif

Salomeja, smagu, kad tinginys patiko smile.gif

naaringiux, na lyg ir neprisigėrė g.gif Net ir vyro ką tik paklausiau, kaip jam pasirodė - sakė, kad ne smile.gif Aliejaus į keptuvę pyliau labai nedaug...


Papildyta:
Dar likvidavau iš šaldytuvo krūvelę raudonųjų serbentų... rolleyes.gif

user posted image

Varškės pyragas su raudonaisiais serbentais

300 g miltų
¼ a. š. druskos
300 g cukraus
250 g minkšto sviesto
500 g raudonųjų serbentų
2 kiaušiniai
1/2 citrinos (žievelės ir sulčių)
500 g varškės
1 pakelis (38 g) vanilinio ar grietininio pudingo miltelių

Miltus, druską, 150 g cukraus ir 200 g sviesto gerai išmaišyti. 2/3 tešlos iškloti 22 cm skersmens atsidarančios formos dugną ir sieneles. Kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje 10 min. Išimti iš orkaitės. Serbentus nuplauti, nuimti nuo šakelių ir 2/3 suberti ant tešlos pagrindo.
Atskirti kiaušinių trynius ir baltymus. Baltymus išplakti iki standumo. Trynius gerai išmaišyti su varške, 150 g cukraus, 50 g sviesto, pudingo milteliais ir citrinos sultimis bei žievele. Atsargiai įmaišyti išplaktus baltymus. Šią masę sukrėsti ant serbentų. Likusį trečdalį tešlos paeiliui su likusiais serbentais sutrupinti ant pyrago viršaus.
Kepti toje pačioje temperatūroje 45 – 50 min.

P. S. į tą tešlos dalį, kurią reikia iškloti į formą, įpyliau šaukštą vandens, kad geriau susiminkytų. Formoje tešlą suformavau pirštais. Geriau prieš prapjaunant palaukti, kol atauš... Labai skanu smile.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sonatina: 03 rugpjūčio 2006 - 21:47