Gal žianai receptų kuo daugiau su daržovėmis ir uogomis?Juk dabar pats sezonas.
Sonatina,atsiprašau su sluoksniuote tešla ir darysiu.Nuėjau ir pasitikrinau ką nusipirkau,kokią tešlą.
Vieną galvoju,kitą darau.
Gal žianai receptų kuo daugiau su daržovėmis ir uogomis?Juk dabar pats sezonas.
Konservuotus valgysime žiemą.
Gal žianai receptų kuo daugiau su daržovėmis ir uogomis?Juk dabar pats sezonas.
IngridaB, tai visur gali konservuotus vaisius ar daržoves pakeisti šviežiais
Štai dar vienas receptas su vaisiais

Keksas su kriaušėmis ir šokoladu
200 g sviesto
200 ml cukraus
3 kiaušiniai
300 ml miltų
2 a. š. kepimo miltelių
2 a. š. vanilės
2 v. š. kakavos miltelių
50 ml kriaušių sulčių (bet kokio likerio ar brendžio)
450 g konservuotų (nuvarvintų) arba šviežių kriaušių, supjaustytų nedideliais kubeliais
Išplakti sviestą su cukrumi iki baltumo. Po vieną įmaišyti kiaušinius. Po kiekvieno gerai išplakti.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir vanile. Persijoti miltus į sviesto masę ir atsargiai išmaišyti.
Atskirti 1/3 tešlos ir sudėti į kitą indą. Įmaišyti kakavą, kriaušių sultis ar brendį ir gerai išmaišyti.
Į likusius 2/3 tešlos įmaišyti kriaušes.
Kepimo formą (20 cm skersmens) ištepti riebalais ir pabarstyti džiūvėsėliais. Supilti pusę šviesios tešlos, tada supilti tešlą su kakava ir supilti likusią šviesią tešlą.
Peilį ar šakutę įsmeigti į tešlą ir apvesti ratu per visą formą, kad šviesi tešla ir tešla su kakava šiek tiek susimaišytų.
Kepti iki 175° C įkaitintoje orkaitėje 50 min.
P. S. įpyliau 25 ml brendžio ir 25 ml kriaušių sirupo... Labai labai skanu...
Štai dar vienas receptas su vaisiais

Keksas su kriaušėmis ir šokoladu
200 g sviesto
200 ml cukraus
3 kiaušiniai
300 ml miltų
2 a. š. kepimo miltelių
2 a. š. vanilės
2 v. š. kakavos miltelių
50 ml kriaušių sulčių (bet kokio likerio ar brendžio)
450 g konservuotų (nuvarvintų) arba šviežių kriaušių, supjaustytų nedideliais kubeliais
Išplakti sviestą su cukrumi iki baltumo. Po vieną įmaišyti kiaušinius. Po kiekvieno gerai išplakti.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir vanile. Persijoti miltus į sviesto masę ir atsargiai išmaišyti.
Atskirti 1/3 tešlos ir sudėti į kitą indą. Įmaišyti kakavą, kriaušių sultis ar brendį ir gerai išmaišyti.
Į likusius 2/3 tešlos įmaišyti kriaušes.
Kepimo formą (20 cm skersmens) ištepti riebalais ir pabarstyti džiūvėsėliais. Supilti pusę šviesios tešlos, tada supilti tešlą su kakava ir supilti likusią šviesią tešlą.
Peilį ar šakutę įsmeigti į tešlą ir apvesti ratu per visą formą, kad šviesi tešla ir tešla su kakava šiek tiek susimaišytų.
Kepti iki 175° C įkaitintoje orkaitėje 50 min.
P. S. įpyliau 25 ml brendžio ir 25 ml kriaušių sirupo... Labai labai skanu...
norejau paklaust, kur tos salotos su kaliarope, kaip ten su tais vasabiu milteliais
pats vasabis naturoj, tai labai astrus, tai tos salotos turbut gaunas astrios
QUOTE(gytenis @ 2006 08 05, 15:42)
meduza,o koks ten pas tave nuotraukoj pirmas mesos receptas?
SITAS
QUOTE(Nome @ 2006 08 05, 17:12)
O man tai visiškas pravalas gavosi su "Keptos cukinijos su parmezanu"
, (o dar už sutarkuoto sūrio 100 g sumokėjau 4 Lt-nu bet čia tiktarp kitko).
Įdėjus į keptuvę tas cukinijas, nuo jų nubyrėjo (teisingiau prie keptuvės dugno prisvilo) džūvėsėliai. Nu, žodžiu, absoliutus pravalas.
Įdėjus į keptuvę tas cukinijas, nuo jų nubyrėjo (teisingiau prie keptuvės dugno prisvilo) džūvėsėliai. Nu, žodžiu, absoliutus pravalas.
tai gal keptuve bloga, kad prie dugno traukia
Dėkui Sonatina už keksą su kriaušėmis.Tuoj prasidės ir kriaušės.O jų nusimato šiemet irgi nemažai.
O dabar jaučiu kriaušes galima pakeisti alyviniais obuoliais,rytoj parsivežus.
QUOTE(lanaa @ 2006 08 05, 17:17)
tai gal keptuve bloga, kad prie dugno traukia
as gal i ta jogurta kita syki, jei dar bus noro gamint
ideciau kiausa, tai tada tikrai neturetu nubyret dziuveseliai, bo kiausas kaip ir "surisa" 
Nu kad nauja keptuvė-nieko netraukia prie dugno. Aš dariau ne su jogurtu, o su majonezu (na kaip Sonatina darė irgi). Nu tai nesuprantu kur bėda buvo. Ttik susibiesinau ir vsio.
QUOTE(Nome @ 2006 08 05, 17:42)
Nu kad nauja keptuvė-nieko netraukia prie dugno. Aš dariau ne su jogurtu, o su majonezu (na kaip Sonatina darė irgi). Nu tai nesuprantu kur bėda buvo. Ttik susibiesinau ir vsio.
nu nauja irgi buna, kad traukia, ypac, jei dar gerai neiskaitinta.bet jei sakai, kad netraukia, tai tada velnias zino, kas kaltas
man orkaitėj Varškės pyragas su serbentais
QUOTE(Jutare @ 2006 08 05, 18:21)
o mano orkaitej cukiniju pyragas su farsu
Eh, tik neužsuk dieną, tai ir prirašot 5 puslapius
Iškilo man klausimėlis dėl to varškės tinginio: kaip ten ta varškė? Kokia jos konsistencija? Mat aš varškės šiaip nemėgstu, toleruoju tik pertrintą per sietelį, pasaldintą ir į kokį pyragą įdėtą
Kepiau Rou Bing paplotėlius, tai teko nemažai riebalų įpilt, kad nepridegtų ir nors kiek sultingesni būtų, gal per karšta ugnis buvo, nes pas mane dujinė viryklė
Šiaip geras dalykas įsidėti į darbą, nes skanu ir šalti
Iškilo man klausimėlis dėl to varškės tinginio: kaip ten ta varškė? Kokia jos konsistencija? Mat aš varškės šiaip nemėgstu, toleruoju tik pertrintą per sietelį, pasaldintą ir į kokį pyragą įdėtą
Kepiau Rou Bing paplotėlius, tai teko nemažai riebalų įpilt, kad nepridegtų ir nors kiek sultingesni būtų, gal per karšta ugnis buvo, nes pas mane dujinė viryklė





