IngridaB, tai visur gali konservuotus vaisius ar daržoves pakeisti šviežiais
Štai dar vienas receptas su vaisiais

Keksas su kriaušėmis ir šokoladu200 g sviesto
200 ml cukraus
3 kiaušiniai
300 ml miltų
2 a. š. kepimo miltelių
2 a. š. vanilės
2 v. š. kakavos miltelių
50 ml kriaušių sulčių (bet kokio likerio ar brendžio)
450 g konservuotų (nuvarvintų) arba šviežių kriaušių, supjaustytų nedideliais kubeliais
Išplakti sviestą su cukrumi iki baltumo. Po vieną įmaišyti kiaušinius. Po kiekvieno gerai išplakti.
Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir vanile. Persijoti miltus į sviesto masę ir atsargiai išmaišyti.
Atskirti 1/3 tešlos ir sudėti į kitą indą. Įmaišyti kakavą, kriaušių sultis ar brendį ir gerai išmaišyti.
Į likusius 2/3 tešlos įmaišyti kriaušes.
Kepimo formą (20 cm skersmens) ištepti riebalais ir pabarstyti džiūvėsėliais. Supilti pusę šviesios tešlos, tada supilti tešlą su kakava ir supilti likusią šviesią tešlą.
Peilį ar šakutę įsmeigti į tešlą ir apvesti ratu per visą formą, kad šviesi tešla ir tešla su kakava šiek tiek susimaišytų.
Kepti iki 175° C įkaitintoje orkaitėje 50 min.
P. S. įpyliau 25 ml brendžio ir 25 ml kriaušių sirupo... Labai labai skanu...