Vakar bandziau kepti zuvi prancuziskai. Nu isejo
Nu jo... seile tista ziurint tokias nuotraukas...
Vakar bandziau kepti zuvi prancuziskai. Nu isejo
Vyras beveik visa suvalge, man tik galiukas liko
Vakar bandziau kepti zuvi prancuziskai. Nu isejo
pritrūkau jau ir žodžių ir kvapo nuo tokio grožio nuotraukų
( o namie jau turiu knygą iš receptų) Sonatina
Galim būtų jau TOP rinkti. Pirmoj vietoj tikriausiai Varškinis tiginys, kuris man kažkodėl gaunasi minkštutėlis visą laiką, bet labai skanus
O kas galėtų būt antroj
Ko gero Žuvies filė prancūziškai
Galim būtų jau TOP rinkti. Pirmoj vietoj tikriausiai Varškinis tiginys, kuris man kažkodėl gaunasi minkštutėlis visą laiką, bet labai skanus
ajaj sonatina kiokiu nuotrauku pridejai
dabar mane vilioja tie idaryti pomidorai, reiks bandyt kada, nes dabar pomidoru metas namuos
Sandriuks, reikės ir man pamėginti su lašinukais
stazyte, smagu, kad žuvis patiko
Čalykušu, ir mano tinginys visada minkštas, bet man tai labai patinka
Mamai vakar nuvežėm gabaliuką, tai negalėjo patikėti, kad čia tinginys, o ne tortas
naaringiux, pamėgink pomidorus - tikrai paprasta ir greita
Gali įdaryti bet kokia mėgiama mišraine
O nuotraukas
dariau paskubomis, paslapčia nuo svečių
stazyte, smagu, kad žuvis patiko
Čalykušu, ir mano tinginys visada minkštas, bet man tai labai patinka
naaringiux, pamėgink pomidorus - tikrai paprasta ir greita
Padėkite, prašau
Paskaičiau čia apie bandeles su lašinukais ir taaaip užsinorėjau. Reikės pasidaryti, tuo labiau, kad lašinukų daug namie turiu. Tik kilo keletas klausimų
Pirmas, kaip ruošti lašinukų įdarą. Ar juos reikia keptuvėje pakepinti, ar nereikia, ar dėti svogūno? Antras, gal žinot kokį "patikrintą" mielinės tešlos receptą, kad man tokiai žaliai išeitų? Trečias, kokius lašinukus naudot, ar su raumenuku, ar be?
Gal jum pasirodys kvaili klausimai, bet aš TIKRAI neįsivaizduoju kaip tiksliai viską daryt
O bandelių temoje taip ir neradau įdaro recepto
Gal jum pasirodys kvaili klausimai, bet aš TIKRAI neįsivaizduoju kaip tiksliai viską daryt
O aš sekmadienį gaminau Cukinijų blynus su krabų padažu
niam niam. Vyras nusprendė kad krabų padažą galima ir ant tepti skanu
Beje, nat joguto neturėjau tai kefyto įpyliau
Beje, nat joguto neturėjau tai kefyto įpyliau
QUOTE(Eliza @ 2006 08 08, 16:00)
Padėkite, prašau
Paskaičiau čia apie bandeles su lašinukais ir taaaip užsinorėjau. Reikės pasidaryti, tuo labiau, kad lašinukų daug namie turiu. Tik kilo keletas klausimų
Pirmas, kaip ruošti lašinukų įdarą. Ar juos reikia keptuvėje pakepinti, ar nereikia, ar dėti svogūno? Antras, gal žinot kokį "patikrintą" mielinės tešlos receptą, kad man tokiai žaliai išeitų? Trečias, kokius lašinukus naudot, ar su raumenuku, ar be?
Gal jum pasirodys kvaili klausimai, bet aš TIKRAI neįsivaizduoju kaip tiksliai viską daryt
O bandelių temoje taip ir neradau įdaro recepto 
Gal jum pasirodys kvaili klausimai, bet aš TIKRAI neįsivaizduoju kaip tiksliai viską daryt
Kepink svogūnus, lašinukai - kokius mėgsti ar turi su raumenuku ar be. Man skaniau su. Tešlos pažiūrėk į kepinių skyrelį. Imk pati paprasčiausią variantą.
Aš darau mielines bandeles, o jau įdarus tai
kiek fantazija ir šaldytuvas leidžia.
Mielinė tešla:
500 g miltų
250 ml pieno
1 kiaušinis
40 g mielių
3 valgomi šaukštai aliejaus
4 valgomi šaukštai cukraus (nesaldžiai tešlai 2 arbat. šaukšteliai)
truputis druskos
Pieną pašildau iki 40 laipsnių (šiltas, bet ne karštas). Cukrų išsuku su
mielėm, kiaušiniu ir pienu. Tada atskirai imam miltus, į juos supilam
aliejų, druską, išsuktą pieno masę ir lengvai suminkom, kol bus vientisa
masė. Tada visą indą su tešla dedu į didesnį indą su karštu vandeniu
uždengiu rankšluoščiu ir laukiu kol pakils. Kai pakyla tešla išminkau ir
dedu dar kartą kad pakiltų. Antrą kartą pakilus darau bandeles.
Atrodo sudėtinga, bet šiaip tai greit pasisdaro..
Skanaus
QUOTE(Eliza @ 2006 08 08, 13:00)
Padėkite, prašau
Paskaičiau čia apie bandeles su lašinukais ir taaaip užsinorėjau. Reikės pasidaryti, tuo labiau, kad lašinukų daug namie turiu. Tik kilo keletas klausimų
Pirmas, kaip ruošti lašinukų įdarą. Ar juos reikia keptuvėje pakepinti, ar nereikia, ar dėti svogūno? Antras, gal žinot kokį "patikrintą" mielinės tešlos receptą, kad man tokiai žaliai išeitų? Trečias, kokius lašinukus naudot, ar su raumenuku, ar be?
Gal jum pasirodys kvaili klausimai, bet aš TIKRAI neįsivaizduoju kaip tiksliai viską daryt
O bandelių temoje taip ir neradau įdaro recepto 
Gal jum pasirodys kvaili klausimai, bet aš TIKRAI neįsivaizduoju kaip tiksliai viską daryt
As lasinuku nekepinu.Rukytus lainukus smulkiai supjaustau,geriau kad butu biski raumenuko arba as dar ipjaustau kokia desrele(man skanu),juodojo pipiriuko ismaisau ir darau bandeles.
O mieline tesla dariau tokia pat ,kur Sonatina dare "Bandeles su pudingu"
Tik mes jau ne savam darze sedim,juk cia Sonatinos sedevru pulapis
Vakar jau antrą patiekalą su faršu dariau, bet ir vėl ta pati bėda - nesultingas kepinys gaunasi, toks gerklėj stringantis sausuolis
Ką negerai darau?
anksčiau kepiau Rou Bing, o vakar vieno kąsnio pyragėlius su faršu ir grybais
QUOTE(Dalbara @ 2006 08 08, 15:44)
O aš sekmadienį gaminau Cukinijų blynus su krabų padažu
niam niam. Vyras nusprendė kad krabų padažą galima ir ant tepti skanu
Beje, nat joguto neturėjau tai kefyto įpyliau
Beje, nat joguto neturėjau tai kefyto įpyliau
Ruošiausi į Nidą ir vietoj jau pabodusių sumuštinių, suvožtinių ir pan. kelionei prikepiau Sonatinos sagučių
Mano ekipažas buvo tiesiog sužavėtas, plius pati gamindama sugaišau per pus mažiau laiko
Dabar nesuku galvos, kur čia ką įdomesnio išknisus. Kelias aiškus
Sonatina
Dabar nesuku galvos, kur čia ką įdomesnio išknisus. Kelias aiškus
Sonatina







