Įkraunama...
Įkraunama...

Kroatija

QUOTE(Forgete @ 2014 05 28, 13:46)
o kuriuo birzelio metu buvote?

Buvom nuo birželio 20 d.
Iš tikrųjų galbūt pernai, kaip sakė, buvo nestandartinė vasara. Todėl ir šalčiau. Jei važiuočiau birželį būtinai važiuočiau tik į pietus, kuo toliau. Pernai buvom KRK.
Atsakyti
Sveiki, mes pajudam jau sekmadienį. Dabar tik susimąsčiau, ar imti eurus ir keisti vietoj ar geriau imti nuo kortelės pinigus ten vietoje bankomate? g.gif
Ar už apartamentus ima ir eurais, ar kunų reikia turėti?
Senai buvau Kroatijoj prieš kelis metus, nepamenu jau smulkmenų..

Kas dėl birželio, esam buvę birželio antroje pusėje pietuose, buvo laaabai karšta, ir vanduo buvo tikrai šiltas, dėl to dabar keliaujam su mažu vaiku tai pasirinkom ankstų birželį, kad nebūtų didelių karščių
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Gyte-: 28 gegužės 2014 - 15:13
QUOTE(-Gyte- @ 2014 05 28, 16:05)
Sveiki, mes pajudam jau sekmadienį. Dabar tik susimąsčiau, ar imti eurus ir keisti vietoj ar geriau imti nuo kortelės pinigus ten vietoje bankomate?  g.gif

Kas dėl birželio, esam buvę birželio antroje pusėje pietuose, buvo laaabai karšta, ir vanduo buvo tikrai šiltas, dėl to dabar keliaujam su mažu vaiku tai pasirinkom ankstų birželį, kad nebūtų didelių karščių

uz apartamentus galima atsiskaitinet eurais 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(-Gyte- @ 2014 05 28, 15:05)
Sveiki, mes pajudam jau sekmadienį. Dabar tik susimąsčiau, ar imti eurus ir keisti vietoj ar geriau imti nuo kortelės pinigus ten vietoje bankomate?  g.gif

Mano akimis, protingiausia turėti šiek tiek eurų, kol susirasite bankomatą. Ir už mokamus kelius, ir parduotuvėse galima atsiskaityti kortele. Nusiiminėti kunas patogiausia bankomatuose, nes gaunasi palankiausias keitimo kursas. Kitaip - įsivaizduokite: keisite litus į eurus Lietuvoje - jau prarsite, paskui eurus keisite į kunas - vėl nuostolis. Mes visada nusiimame vietoje vietinę valiutą, labiau apsimoka. Tik reikia imti maksimaliai didžiausią sumą, kiek manote esant reikalinga, nes už vieną operaciją nuskaičiuojamas 10 lt mokestis, nesvarbu, 100 lt ar 1000 lt kunomis nusiiminėsite.
Kroatijoje ir apartamentuose, ir turguose galima atsiskaityti eurais.
Tiesa, dar vienas patarimas: atsiskaitydami kroatijoje, nors žmonės ten ir nuostabūs, atidžiai vietoje tikrinkite čekius - ir ties kelių mokesčių punktais, ir degalinėse, ir pašte, jei ten valiutą keičiate. Mes pernai po kelionės suvedinėdami išlaidas paėmėme kuro čekį, o ten išmušta kaina už benziną, kuriuo važiuojame - plius 50 kunų už dyzelį, kurio net teoriškai negalėjome pirkti. Vat ir išgirtas kroatų sąžiningumas
Papildyta:
QUOTE(lanaa @ 2014 05 28, 13:45)
O gal kas turit informacijos apie maisto kainas? Kokios sakykim kainos parduotuvese, jei maista gamintis patiems. Ir kokis kainos pavalgyti kavineje?

Kainos kavinėse - žiūrint kokiose ir už ką. Avinukas ant iešmo su garnyru plius gėrimai mūsų keturiu asmenų šeimai kainavo apie 120 lt. Pietūs kalnuose, kai ėmėme 4 kiaulienos kepsnius su visais priedais ir gėrimais - panašiai.
Didžiulė pica, kurios užtenka 2 žmonėms - apie 20-25 litus. Midijų porcija - apie 20 lt. Makaronai su jūros gėrybėmis, rizoto - panašiai. Mano akimis, kroatų kavinėse verta valgyti picas, ant laužo keptus kalmarus ir mėsą. Su kitų produktų gamyba jie labai nepersistengia, nors būna ir malonių išimčių.
Kadangi aš mėgstu gaminti pati, tai nuvažiavusi iš krto iškvočiu šeimininkus, kur jie perka žuvį ir jūros gėrybes - paprastai žmonės mielai pasidalija. Perkant midijas pas jų augintojus, tiesiai iš jūros ištrauktų kriauklių kilogramas kainuoja apie 5 lt. Žuvis brangesnė, bet perkant neprabangias rūšis, tikrai kainuoja ne brangiau nei pas mus. Pigiau nei Lietuvoje pas žvejus kainuoja krevetės ir aštunkojai, kalmarai.
Parduotuvėse - kainos panašios kaip ir pas mus. Avienos kilogramas - apie 18-25 lt, vištienos file apie 15, kiauliena pigesnė, faršas - apie 10-12 lt. Pienas, jo produktai, kiaušiniai , duona - panašiai. Labai brangūs pusryčių dribsniai, kola, čipsai ir kita bjaurastis, bet kam juos ten pirkti? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jurasaule @ 2014 05 28, 19:54)
Mano akimis, protingiausia turėti šiek tiek eurų, kol susirasite bankomatą. Ir už mokamus kelius, ir parduotuvėse galima atsiskaityti kortele. Nusiiminėti kunas patogiausia bankomatuose, nes gaunasi palankiausias keitimo kursas. Kitaip - įsivaizduokite: keisite litus į eurus Lietuvoje - jau prarsite, paskui eurus keisite į kunas - vėl nuostolis.

del konvertavimo Lietuvoje ir Kroatijos bankomatuose prieštaraučiau. pas mus perkant eurus, taikoma labai maža marža(nepamenu kiek proocentaliai gaunasi), bet nesigauna 10 lt (apie 3 euru) skirtumas konvertuojant į viena ir kitą pusę-juk atostogoms neperkam po 10 eurų banke kasdien, o perkam didesnį kiekį . tačiau tas lito,kunos ar euro praradimas manau neturi reikšmės-viskas ikalkuliuojama į atostogų išlaidas, o kokios atostogos be išlaidųsmile.gif. bet, bet kokiu atveju tuėti grynūjų visuomet privaloma- ir dar smulkesniom kupiūrom-kas žino kas gali nutikti kelyje....
Atsakyti
bigsmile.gif Sveiki keliauninkai,

Mes traukiam į šią šalį jau šį šeštadienį, tai pirma tokia tolima kelionė mūsų šeimynai , mūsų tikslas KRK sala.. skaičiau kalbat apie orą, vandens temperatūrą, tikiuosi kad saulutė lepins, o vanduo bus vistiek šiltesnis nei Baltijoj thumbup.gif

linkiuvisies gero oro ir nuotaikos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Liucija Devyndarbė @ 2014 05 28, 22:17)
bigsmile.gif Sveiki keliauninkai,

Mes traukiam į šią šalį jau šį šeštadienį, tai pirma tokia tolima kelionė mūsų šeimynai , mūsų tikslas KRK sala.. skaičiau kalbat apie orą, vandens temperatūrą, tikiuosi kad saulutė lepins, o vanduo bus vistiek šiltesnis nei Baltijoj  thumbup.gif

Važiuokit, jei yra galimybė, piečiau. Tikrai nenusivilsit. smile.gif Čia tik šiaip patarimas. mirksiukas.gif

Atsakyti
nezinau, su birzeliu viskas gerai, esu buvus ir veliau, taciau man per karsta kai 35, pliaze kojos nera kur pastatyti. na vanduo tikrai siltas, bet mane pernai suzavejo, ramuma, tyluma, visa savaite. Vos ne vieni pire juros budavom, ziauriai pailsejom.
Pliusas pigesnes nuomos kainos, turguje pigesne zuvis, juros gerybes. todel ir nuo 7d. thumbup.gif Labai jau laukiu.
Del kainu, niekas nenustebino visiskai, kai kas brangiau, kai kas pigiau. Zodziu su vejeliu...
Atsakyti
Kiekvienam skirtingai. Žiūrint koks kelionės tikslas. Man asmeniškai toks oras , vanduo 18-19, oras 20-24 laipsniai, yra per šaltas Kroatijai. Neesam visą laiką gulėtojai pliaže. Bet toks oras ir trumpam netinkamas. Tai daugiau pasivaikščiojimo, šiaip kokių objektų aplankymo oras. Va čia tai puiku. Bet vistiek važiuoti šitiek kelio, tik dėl pabuvimo, nelabai man tinkama. Norisi jūros,pasimaudyti, pagulėti, ne vien tik į ją pažiūrėti. Juk Lietuvoje šilta ir švari jūra nelepina. Tai norisi bent jau ten. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2014 05 29, 08:25)
Važiuokit, jei yra galimybė, piečiau. Tikrai nenusivilsit.  smile.gif Čia tik šiaip patarimas.  mirksiukas.gif

Kadangi ten jau turim rezervavę apartamentus,tai pagrinde ten ir būsim , apžiūrėsim viską ka galima ten - vaikštinėti žiūrėti manau bus ką ir kur, nes mūsų tikslas ne istoriniai muziejai ir pan, o šiaip laukiniai paplūdimiai,gamta, gražūs miestukai akmeninėm siaurom gatvelėm ir pan wub.gif , taip pat ir kontinentinėj daly apsilankysim wub.gif
Atsakyti
QUOTE(eceris @ 2014 05 28, 20:50)
del konvertavimo Lietuvoje ir Kroatijos bankomatuose prieštaraučiau. pas mus perkant eurus, taikoma labai maža marža(nepamenu kiek proocentaliai gaunasi), bet nesigauna 10 lt (apie 3 euru) skirtumas konvertuojant į viena ir kitą pusę-juk atostogoms neperkam po 10 eurų banke kasdien, o perkam didesnį kiekį . tačiau tas lito,kunos ar euro praradimas manau neturi reikšmės-viskas ikalkuliuojama į atostogų išlaidas, o kokios atostogos be išlaidųsmile.gif. bet, bet kokiu atveju tuėti grynūjų visuomet privaloma- ir dar smulkesniom kupiūrom-kas žino kas gali nutikti kelyje....

Eceri, ir aš pasiginčysiu. praradimai visada turi reikšmės, ypač, jei kalbame apie pinigus. Aš atidžiai lyginu valiutų kursus ir konvertavimą, todėl pakeliui į Kroatiją nakvoju viešbučiuose. Bajorai centų neskaičiuoja, bet užtai mielai miega mašinose, taupydami viešbučiams. Bet - kiekvienam savo
Atsakyti
QUOTE(lanaa @ 2014 05 28, 14:45)
O gal kas turit informacijos apie maisto kainas? Kokios sakykim kainos parduotuvese, jei maista gamintis patiems. Ir kokis kainos pavalgyti kavineje?

Na maisto prekės tai gal 10 proc didesnės birželio gale buvo. Labiausiai apsipirkti mums tiko LIDL. Kavinėse valgėm, bet pigiau 80 lt neteko pavalgyti 4 asm šeimai. Ir valgėm picas, salotas. Sriubų skanių neteko ragauti - man rodos iš sultinio kubelių daro biggrin.gif . Mes pusryčiaudavom ir pietaudavom namie, nes netoli jūros gyvenom, o vakarieniaudavom kavinėse daugiausia. Ledai nebrangūs ir skanūs. biggrin.gif

Mums vanduo birželio gale buvo geras - pratintis nereikėjo ir vaikų iš vandens negynėm, bet išvažiuojant pasikeitė srovės vandenį ir atvėso, o kol priartėjom grįždami prie Slovėnijos tai ir lyti pradėjo stipriai. Taip kad oro nuspėti negalima. O per didelis karštis vargino vaikus kai reikėjo daug vaikščioti. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(eceris @ 2014 05 28, 21:50)

Be 1000 eurų kišenėje nepajudu. Daug keliaujam - visokių situacijų yra tekę turėti. Visa kita iš kortelių. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jovkaww: 30 gegužės 2014 - 12:36