QUOTE(-Gyte- @ 2014 05 28, 15:05)
Sveiki, mes pajudam jau sekmadienį. Dabar tik susimąsčiau, ar imti eurus ir keisti vietoj ar geriau imti nuo kortelės pinigus ten vietoje bankomate?

Ar už apartamentus ima ir eurais, ar kunų reikia turėti?
Senai buvau Kroatijoj prieš kelis metus, nepamenu jau smulkmenų..
Mano akimis, protingiausia turėti šiek tiek eurų, kol susirasite bankomatą. Ir už mokamus kelius, ir parduotuvėse galima atsiskaityti kortele. Nusiiminėti kunas patogiausia bankomatuose, nes gaunasi palankiausias keitimo kursas. Kitaip - įsivaizduokite: keisite litus į eurus Lietuvoje - jau prarsite, paskui eurus keisite į kunas - vėl nuostolis. Mes visada nusiimame vietoje vietinę valiutą, labiau apsimoka. Tik reikia imti maksimaliai didžiausią sumą, kiek manote esant reikalinga, nes už vieną operaciją nuskaičiuojamas 10 lt mokestis, nesvarbu, 100 lt ar 1000 lt kunomis nusiiminėsite.
Kroatijoje ir apartamentuose, ir turguose galima atsiskaityti eurais.
Tiesa, dar vienas patarimas: atsiskaitydami kroatijoje, nors žmonės ten ir nuostabūs, atidžiai vietoje tikrinkite čekius - ir ties kelių mokesčių punktais, ir degalinėse, ir pašte, jei ten valiutą keičiate. Mes pernai po kelionės suvedinėdami išlaidas paėmėme kuro čekį, o ten išmušta kaina už benziną, kuriuo važiuojame - plius 50 kunų už dyzelį, kurio net teoriškai negalėjome pirkti. Vat ir išgirtas kroatų sąžiningumas
Papildyta:
QUOTE(lanaa @ 2014 05 28, 13:45)
O gal kas turit informacijos apie maisto kainas? Kokios sakykim kainos parduotuvese, jei maista gamintis patiems. Ir kokis kainos pavalgyti kavineje?
Kainos kavinėse - žiūrint kokiose ir už ką. Avinukas ant iešmo su garnyru plius gėrimai mūsų keturiu asmenų šeimai kainavo apie 120 lt. Pietūs kalnuose, kai ėmėme 4 kiaulienos kepsnius su visais priedais ir gėrimais - panašiai.
Didžiulė pica, kurios užtenka 2 žmonėms - apie 20-25 litus. Midijų porcija - apie 20 lt. Makaronai su jūros gėrybėmis, rizoto - panašiai. Mano akimis, kroatų kavinėse verta valgyti picas, ant laužo keptus kalmarus ir mėsą. Su kitų produktų gamyba jie labai nepersistengia, nors būna ir malonių išimčių.
Kadangi aš mėgstu gaminti pati, tai nuvažiavusi iš krto iškvočiu šeimininkus, kur jie perka žuvį ir jūros gėrybes - paprastai žmonės mielai pasidalija. Perkant midijas pas jų augintojus, tiesiai iš jūros ištrauktų kriauklių kilogramas kainuoja apie 5 lt. Žuvis brangesnė, bet perkant neprabangias rūšis, tikrai kainuoja ne brangiau nei pas mus. Pigiau nei Lietuvoje pas žvejus kainuoja krevetės ir aštunkojai, kalmarai.
Parduotuvėse - kainos panašios kaip ir pas mus. Avienos kilogramas - apie 18-25 lt, vištienos file apie 15, kiauliena pigesnė, faršas - apie 10-12 lt. Pienas, jo produktai, kiaušiniai , duona - panašiai. Labai brangūs pusryčių dribsniai, kola, čipsai ir kita bjaurastis, bet kam juos ten pirkti?