Sveiki
oras Omiše kaip tik tiktų žvejybai; ale mano kaimynkos dzedulis nuspręndė; kad žvejyba galima tik iš valties

Aš jam rodau molą- ojis purto galvą- ni ni -jūra tipo geriau

Išsitraukė iš garažo valtį tokią baltą ;labai plačią- tu kurmi bijau

- o jei išvirsiu Jis man aiškina ; kad stabilu ir nevirsta tokios valtys

Manyčiau šlapių marškinėlių tikisi

Kol jis kažką krapštinėja aplink valtį nuvarėm iki turgaus žuvies tai kainos tokios solidokos (kaip čia aiškiau pasakius

) Dorada po 75- 85 kun; kalmarai po 30kun/kg Anei vienos žuvies nepažįstu daugiau

- nusipirkau kažkokias dvi- sakė kad panaši į Makrel tai jos kaina buvo 30kun/kg ir vieną didelę žuvį po 75kun/kg LUBIN
Buvo tokių nelabai brangių baisių žuvų raudonų su didelėm galvom ir nasrais- bet maniškis liepė jų nepirkt

- tipo per baisios valgymui
Jūrų vėžiai ir krevetės po 70-90kun/kg
Viso 50kun gavosi- matysiu kas čia per pietūs
Šeštadienį buvo daug geresnis turgus
Nustebau kai radau butelyje surūgusį pieną- toks gražus rūgpienis- darysiu šaltibarščius

Mūsiškis parduotuvinis pienas nerūgsta gi nors tu jį užmušk
Vakar buvo Trogire- liuks miestukas pasivaikščiojimui
LAbai geras dyyyyydelis turgus palei tiltą- mačiau ir žuvies ir mėsos; ir sūrių/pršutų; aliejaus; vyno; vaisių/daržovių
Išbandėm jų fast foodą- čevapčiči tokioj bulkoj- galiu rašyt 10 su pliusu

Aš Lietuvoj nemėgstu kebabų ir panašių dalykų; o čia ir neriebu ir skanu
18 kunų kainuoja mažiukas tipo su 5 čevapiais; salotom; padažu aivar arba Tzadziki; agurkais ;svogūnais kukurūzais; pomidorais- priedus renkiesi pats
Vyras pasiėmė picos gabalą išsinešimui- ketvirtis toks galingas kaip mūsų maža pica 20cm dydžio kainuoja 10kun- man labai skanus padas pasirodė; ne toks kaip kartono dėžės iš Čili
Ačiū už kainas Galiu pasakyti, kad prieš dvejus metus Omišo turguje buvo brangiau. Mes važiuojam savaitgalį po Joninių - jau sulaukti nebegaliu