QUOTE(barra @ 2014 05 14, 19:21)
Na, mes planuojame Hvar , Brač, na gal dar į kokią didesnę. Norime keltis su mašina. Galvoju, kad į mažas salas gal be mašinų kelia, o ir mažoje saloje nebus ką veikt.
Gal galit, jei nesunku, kažkokios info, ką tikrai verta aplankyt tose salose.
Taip, tai didelės salos ir jose yra logikos turėt automobilį, bet viskas priklauso nuo kainų, nes lygiai taip pat galima persikelt tik žmonės ir išsinuomot tarkim kokį motorolerį (jei su vaikais - tada netinka)
Brač - arčiausiai žemyno esanti didžioji sala. Visur ją prezentuoja Zlatny rat paplūdimys, esantis netoli Bol miestelio. Buvom ten. Labai didelio įspūdžio nepadarė. Na tiesiog smulkių akmenukų iškyšulys, kuris keičia savo dislokacijos vietą pagal vėjų ir bangų kryptis. Bol jaukus, bet specialiai į jį vargu ar važiuočiau.
Mano subjektyvia nuomone visgi Hvar sala verčiausia dėmesio (neskaitant mano meilės Korčulos, bet apie visšką iš eilės). Hvar miestukas Hvar saloje tikrai gražus. Turi pilį su ekspozicija, o ir gatvelės jo laibai jaukios ir gražios. Stary Grad gal mažiau įspūdingas, bet irgi vertas dėmesio tiesiog pasibūti. Kadangi mes plaukiojam su laivu, tai žemyninių miestukų, kurie toliau nuo pakrantės neesam matę.
Korčulos sala Korčulos miestelis mažasis Dubrovnikas. Salose jis be konkurencijos. Tikrai gražus, jaukus ir mielas. Vela Luka - jau daugiau žvejų miestelis, bet kažkokių didelių wow.
Vis - tolimoji sala, bet irgi turinti kelis simpatiškus mistukus. Vis, Komiž turi savo šarmo.
Mlijet - žalioji sala, ten gražios lagūnos, yra NP, saugo gamtą, tai su auto ten nebus kas veikia
Lastovo - irgi žalia sala, be ypatingų architektūrų.
Kornati NP - plaukėm pro tas visas negyvenamas salas, bet iš tikrųjų jos gražiausiai atrodo iš paukščio skrydžio...
Vėliau pabandysiu įmest jums foto, kad susidarytumėt įspūdį kas ir kaip. Aš pagal savo supratimą (o jis toks, kad pirmoje vietoje gamta, antroje gamta, trečioje jau gali būt ir jaukūs, maži senamiestukai) rekomenduočiau Korčulą ir Hvar. Brač arba mačiau per mažai, arba ten nėra kažko ypatingo, už ką vertėtų mokėt pinigus keltui