Įkraunama...
Įkraunama...

Kroatija

QUOTE(jurasaule @ 2014 05 03, 22:01)
Mes, pavyzdžiui, pernai matėme, kaip atvažiavo čekų šeima - tėvai su tirimis vaikais. Tai jie kasdien ryte, per pietus ir vakare valgė bulves su kopūstais, o savaitgaliais virėsi spagečius. Bet norėjo vaikams parodyti šiltą jūrą. Šiaip skamba baisiai, bet kas ko nori - kartais galima ir bulvėmis pasimaitinti, jei žiauriai norisi kažką pamatyti....... Skaičiau apie studentus, kurie per dvi savaites 1,7 tūkst. išleido ir labai daug pamatė

Iš dalies suprantu ir pateisinu. Nors ir graži šalis Čekija, bet jūros jie tai neturi, tuo tarpu kai mes nors ir šaltą, bet gražią Baltiją turim. Tai ir padarė tą ir dėl savęs ir dėl vaikų, iš meilės jiems.
Čia forume tenka, ir ne taip retai paskaityt snobizmo ir puikybės bei pagyrų... aš čia taip... o aš anaip. Ne visi gi primušę tų kapeikų, šeimai 2 savaičių kelionei į pvz tokią Kroatiją, reik skaičiuoti nuo 5000 lt. Na ir atsiranda tokie visiškai suprantami klausimai, ar galima kur sutaupyti ir išleist mažiau...
Atsakyti
QUOTE(archia @ 2014 05 15, 15:22)
Iš dalies suprantu ir pateisinu. Nors ir graži šalis Čekija, bet jūros jie tai neturi, tuo tarpu kai mes nors ir šaltą, bet gražią Baltiją turim. Tai ir padarė tą ir dėl savęs ir dėl vaikų, iš meilės jiems.
Čia forume tenka, ir ne taip retai paskaityt snobizmo ir puikybės bei pagyrų... aš čia taip... o aš anaip. Ne visi gi primušę tų kapeikų, šeimai 2 savaičių kelionei į pvz tokią Kroatiją, reik skaičiuoti nuo 5000 lt. Na ir atsiranda tokie visiškai suprantami klausimai, ar galima kur sutaupyti ir išleist mažiau...

drinks_cheers.gif

Mes truputi kitaip darome: mes nesitaskom metu begyje, valgom bulves, po kavines nelakstom, bet jau per atostogas tai atsipalaiduojam ir sau leidziam daugiau smile.gif kaip V sako: as atostogauju dabar ir nenoriu sukt galvos, ar sitoj parduotuves alus pigesnis, ar anoj... biggrin.gif Ant smulkmenu nepataupysi baisiai, bet ant didesniu kazkokiu dalyku visada reikia ieskot, kur pataupyti.

Beje, didieji milijonieriai ir yra milijonieriai, nes taupo ax.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(barra @ 2014 05 14, 19:21)
Na, mes planuojame Hvar , Brač, na gal dar į kokią didesnę. Norime keltis su mašina. Galvoju, kad į mažas salas gal be mašinų kelia, o ir mažoje saloje nebus ką veikt.
Gal galit, jei nesunku, kažkokios info, ką tikrai verta aplankyt tose salose.

Taip, tai didelės salos ir jose yra logikos turėt automobilį, bet viskas priklauso nuo kainų, nes lygiai taip pat galima persikelt tik žmonės ir išsinuomot tarkim kokį motorolerį (jei su vaikais - tada netinka)
Brač - arčiausiai žemyno esanti didžioji sala. Visur ją prezentuoja Zlatny rat paplūdimys, esantis netoli Bol miestelio. Buvom ten. Labai didelio įspūdžio nepadarė. Na tiesiog smulkių akmenukų iškyšulys, kuris keičia savo dislokacijos vietą pagal vėjų ir bangų kryptis. Bol jaukus, bet specialiai į jį vargu ar važiuočiau.
Mano subjektyvia nuomone visgi Hvar sala verčiausia dėmesio (neskaitant mano meilės Korčulos, bet apie visšką iš eilės). Hvar miestukas Hvar saloje tikrai gražus. Turi pilį su ekspozicija, o ir gatvelės jo laibai jaukios ir gražios. Stary Grad gal mažiau įspūdingas, bet irgi vertas dėmesio tiesiog pasibūti. Kadangi mes plaukiojam su laivu, tai žemyninių miestukų, kurie toliau nuo pakrantės neesam matę.
Korčulos sala Korčulos miestelis mažasis Dubrovnikas. Salose jis be konkurencijos. Tikrai gražus, jaukus ir mielas. Vela Luka - jau daugiau žvejų miestelis, bet kažkokių didelių wow.
Vis - tolimoji sala, bet irgi turinti kelis simpatiškus mistukus. Vis, Komiž turi savo šarmo.
Mlijet - žalioji sala, ten gražios lagūnos, yra NP, saugo gamtą, tai su auto ten nebus kas veikia
Lastovo - irgi žalia sala, be ypatingų architektūrų.
Kornati NP - plaukėm pro tas visas negyvenamas salas, bet iš tikrųjų jos gražiausiai atrodo iš paukščio skrydžio...

Vėliau pabandysiu įmest jums foto, kad susidarytumėt įspūdį kas ir kaip. Aš pagal savo supratimą (o jis toks, kad pirmoje vietoje gamta, antroje gamta, trečioje jau gali būt ir jaukūs, maži senamiestukai) rekomenduočiau Korčulą ir Hvar. Brač arba mačiau per mažai, arba ten nėra kažko ypatingo, už ką vertėtų mokėt pinigus keltui smile.gif
Atsakyti
QUOTE(archia @ 2014 05 15, 15:22)

aš kaip visuomet, drysiu nesutikti. šeimai visuomet kiek buvo pakakdavo IKI 5000 lt. jei gerai pamenu, didžiausia suma buvo 4700 lt. atostogos su kelione trunka mums 12-14 dienu. neieškom apartamentų po 100 ar daugiau eurų-gal kažkam jie būtų "skylė", tačiau mes visuomet pasitenkinam tuo ką turim-saulė, jūra ir kalnai visiems tie patys. nepasakysiu kad taupom, bet savaime taip gaunasi...bet dar ne milijonieriai biggrin.gif
deja šiemet vėl gali nuplaukti mūsų kroatija-vaikai nevažiuoja jau su mumis, o dviese su auto nelabai apsimoka. gali tekti rinktis kitą kryptį "all inclusive" ax.gif
bet širdyje mes su brangiąja ilgimės kroatijos....ten superrrrrr thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(rackiene @ 2014 05 14, 23:06)
g.gif  skaitau ir susimaišiau.. I salas su masinom keliates? O kur yra laivais organizuojamos išvykos i salas, naštos apie Hvar, tai as supratau, kad ten sumoki ir kaip poilsine išvyka? Be mašinos? Gal galite kad buvot, smulkiau papasakot?  ax.gif

Taigi i Hvar ir Brac galite arba keltis su savo masina, arba pirkti tokia poilsine isvyka su pietumis (zuvis, vynas) laiveliu 4u.gif Tai visos dienos isvyka, nuveza i viena sala, pabunate, paskui i kita. Kokios smulkesnes info norite?
Atsakyti
QUOTE(abiga @ 2014 05 15, 19:20)
Taigi i Hvar ir Brac galite arba keltis su savo masina, arba pirkti tokia poilsine isvyka su pietumis (zuvis, vynas) laiveliu  4u.gif Tai visos dienos isvyka, nuveza i viena sala, pabunate, paskui i kita. Kokios smulkesnes info norite?

Kiek tokia isvyka gali kainuoti? is Splito plukdina?
Atsakyti
Del Splito nesu 100 proc. tikra, bet tikriausiai taip, is mazesniu kurortiniu miesteliu tilrai organizuoja tokias isvykas, nesunku surasti, patys zmones papludimy vaiksto ir reklamuojas. Pries keleta metu kainavo gal 25 ar 30 euru asmeniui, vaikams pigiau, dabar kainos gali but pasikeite.
Atsakyti
Kainų aš nepasakysiu. Mes kitaip keliaujam, tai tą info teks susirast vietoje ar iš kitų. Galiu tik pasakyt laivo nuomos kainas, bet niekam čia jos neįdomios, nes jam valdyt reikia specialių teisių wink.gif
Na, o jei yra planų dar ir pagyvent kelias dienas salose, tada tikrai apvažiuosit viską, kas įmanoma, pasimėgausit ramybe, gal net privačiu pležiuku (nors jachtų ten trinasi nemažai sezono metu, tai privatumo galit ir nesurast smile.gif ). Salų gyvenimas gerokai lėtesnis, negu kurortų žemyne, esminio skirtumo žinoma nėra - ta pati šalis, tie patys žmonės, gal kiek mažiau automobilių, ramesni miesteliai.

Hvar sala - Hvar miestas - iš įlankos žvilgsnis į pilį
user posted image
Hvar sala - Hvar miestas - žvilgsnis nuo pilies žemyn
user posted image

Hvar sala - Hvar miestas - miela miesto aikštė
user posted image

Smagios siauros gatvelės pasivaikščiojimui
user posted image

user posted image

user posted image

Hvar salos Stari Grad miestą teks susirast googlėj, nes mano ten darytos foto ne skaitmeninės. Turiu jas tik albume smile.gif Miestukas tikrai kitoks, negu Hvar, bet vertas nors trumpam užsukti. Išsidėstęs jis giliai į salą įsirėžusioj įlankoj. Miestelio centre irgi vanduo, jachtos, valtys įplaukia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ziulyte: 15 gegužės 2014 - 21:44
Mano didžioji meilė - Korčula arba vadinamasis mažasis Dubrovnikas. Korčulos miestas tikrai paliks įspūdį bet kuriam keliauninkui. Nuplukdėm šiemet ten vienu užkietėjusius keliautojus, kurie aplankė ne vieną šalį. Liko sužavėti. Lengviausiai ir greičiausiai šį miestuką galima pasiekt keleviniu keltuku iš Peljesac pussiasalio miestelio Orebič. Jadrolinija irgi iš kažkur plaukia. Man tai nr.1 vieta salose.

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Šiaurinėje salos dalyje yra žvejų miestukas Vela Luka. Ten kelia Jadrolinija tikrai, nes bestovint matėm kelis keltus. Miestukas nelabai kažkuo ypatingas, palyginus su Hvar ar Korčula.

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Net nežinau ar dėt jums Vis salą. Ji nutolus nuo krantų toliausiai. Gerokai ramesnė už tas dvi salas, bet ir ten yra apartamentų pasiūla. Vaizdų kažkokių išskirtinių ten gal ir nebus...
Brač irgi viskas juostelėje... Zlaty rat pilna googlėj, bet vien tik dėl to paplūdymio nemanau, kad verta į ją keltis.
Turiu dar Kornati. Čia kažkas klausė ar apsimoka - metu kelis vaizdus, kuriuos matėm plaukdami jachta. Tą patį mato ir į kelionę susiruošę su samdytais laiveliais. Tiesiog apvalios, negyvenamos salos. Kai kur lyg matėsi avys. Kraštovaizdis įdomus. Buvom nuplaukę iki pat Telašcica gamtos parko. Gražus šlaitas į jūrą

user posted image

user posted image

user posted image

Visai smagu mums asmeniškai buvo pasivaikščiot po Žirje saloje esančius pilies griuvėsius

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(ziulyte @ 2014 05 15, 22:07)
Na, o jei yra planų dar ir pagyvent kelias dienas salose, tada tikrai apvažiuosit viską, kas įmanoma, pasimėgausit ramybe, gal net privačiu pležiuku (nors jachtų ten trinasi nemažai sezono metu, tai privatumo galit ir nesurast smile.gif ). Salų gyvenimas gerokai lėtesnis, negu kurortų žemyne, esminio skirtumo žinoma nėra - ta pati šalis, tie patys žmonės, gal kiek mažiau automobilių, ramesni miesteliai.

o kurioj saloj papludimiai geriausi? wink.gif

beje, ar jau kas nors buvot si pavasari Kroatijoj? kaip vanduo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pantera83: 16 gegužės 2014 - 08:53
Sveiki, mes buvome Hvar saloje, ir labai labai patiko. Kelemes is Drevnikmiestelio su savo auto. Buvome apsistoje kempinge netolo Jelsa miestelio, is jo vazinejome po visa sala. Buvau labai suzaveta sia sala, ir vel noreciau i ja sugryzti, laukiniai levandu laukai paliko dideli ispudi, beje ir kempingas nuostabus, prie jo smeletas papludimys, kas labai retai sutinkama Kroatijoje.
Atsakyti