Įkraunama...
Įkraunama...

Granuliniai katilai 2

QUOTE(Verteris @ 2015 01 13, 12:34)
Šiaip pastebėjimas. 2012'tais buvo šalčiausia žiema Vilniuje iš paskutinių metų (metų pradžioje), tai oras-vanduo ŠS atveju skaičiavimams nepalankus laikas. Pvz, faktinė vidutinė vasario mėn -11C temperatūra nuo vidutinės skiriasi apie 5C (vidutinė apie -5 ar -6C)

Taip, toks ir buvo mano tikslas - paimti blogiausią žiemą. Paskaičiuosiu 2008 metams, tie berods buvo šilti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(balbiesas @ 2015 01 13, 10:09)
...

O įrengimo kaštus gal primetėt irgi?
Atsakyti
QUOTE(Verteris @ 2015 01 13, 12:34)
Šiaip pastebėjimas. 2012'tais buvo šalčiausia žiema Vilniuje iš paskutinių metų (metų pradžioje), tai oras-vanduo ŠS atveju skaičiavimams nepalankus laikas. Pvz, faktinė vidutinė vasario mėn -11C temperatūra nuo vidutinės skiriasi apie 5C (vidutinė apie -5 ar -6C)

Jeigu ne paslaptis - pagal kokio silumos siurblio charakteristikas (COOP) skaiciavote? (gamintojas, modelis)

Dekui
Atsakyti
QUOTE(gediminas_ @ 2015 01 13, 13:09)
O įrengimo kaštus gal primetėt irgi?

ŠS - taip, nes su jais kažkaip gaunasi el. paštu subendraut nusiuntus brėžinius/fotografijas. Panasonic/Daikin gaunasi 6600-7500 eu.
Granulistai nori susitikti gyvai, tai dar nepriėjo prie to rankos. Be abejo ŠS įrengimas bus brangesnis, mano spėjimas maždaug 1500-2000 eu ribose.

QUOTE(Evil_e @ 2015 01 13, 13:40)
Jeigu ne paslaptis - pagal kokio silumos siurblio charakteristikas (COOP) skaiciavote? (gamintojas, modelis)

Dekui

Daikin EHBH 08C9W/ERLQ008CV3
Atsakyti
QUOTE(balbiesas @ 2015 01 13, 13:41)
ŠS - taip, nes su jais kažkaip gaunasi el. paštu subendraut nusiuntus brėžinius/fotografijas. Panasonic/Daikin gaunasi 6600-7500 eu.
Granulistai nori susitikti gyvai, tai dar nepriėjo prie to rankos. Be abejo ŠS įrengimas bus brangesnis, mano spėjimas maždaug 1500-2000 eu ribose.

Kaimynas dirba Sanistal'e, pernai pasileido geoterminį. Minėjo, kad jam iki grindinio šildymo (lauke vamzdis paklotas žemėje horizontaliai) kainavo 27000 Lt. Paprastam piliečiui kainuotų iki 30000 Lt. Pernai nuo gruodžio iki šildymo sezono pabaigos sumokėjo 900 Lt.
Atsakyti
QUOTE(balbiesas @ 2015 01 13, 14:41)

http://www.komfovent...i-saltai-ziemai
Papildyta:
QUOTE(Paliukas @ 2015 01 12, 19:38)
Vienos laiko zonos tarifas elektra 45ct/kWh (cia brangiausias)

ir tebunie skaiciuoti vid cop 3.5 (noreciau skaiciuot 3, bet bus daug bangu)

Kolega šilumininke,
Jūsų žinios pasenę visu geru dešimtnečiu ,tokius cop jau spaudžia orinukai naudojantys EVI tecnologijas ... o ka kalbėti apie naujos kartos geoterminius šilumos siurblius su vertikaliu kolektoriumi :) ,jie generuoja virš 5 ...
Ir elektrą reiktų imti skaičiavimuose 0.115EUR/kWh .
Atsakyti
QUOTE(SGerda @ 2015 01 13, 17:39)

Neblogai. Mano turimas pigiausias pasiūlymas tokio siurblo 4100 be pvm:)
Atsakyti
QUOTE(SGerda @ 2015 01 13, 15:39)

Jūsų žinios pasenę visu geru dešimtnečiu ,tokius cop jau spaudžia orinukai naudojantys EVI tecnologijas ... o ka kalbėti apie naujos kartos geoterminius šilumos siurblius su vertikaliu kolektoriumi  smile.gif ,jie generuoja virš  5 ...
Ir elektrą reiktų imti skaičiavimuose  0.115EUR/kWh .

Tada ir granuliu tona skaiciuojam 550 lt
Atsakyti
QUOTE(Noriukas5 @ 2015 01 13, 18:22)
Tada ir granuliu tona skaiciuojam 550 lt

Na tai padarykit žmonėm gerą ,parodykit kur galima nusipirkt gerų granulių už tokias kainas su popieriais , nes kaip matau daug bejieškančių ir besiblaškančių ,net perkančių iš senukų už 340EUR/t kelesdešimt kilogramų pabandymui ,kad tik būtų geros nepeleningos ,nesikimštų,neapsinešinėtų ir nebūtų kitų bėdų... ,bile tik geros mokės ir 600Lt/t ... pilni forumai diskutuoja :geda2: Jei tuo pasidalintumėte , būtų tikra nauda o ne blevyzgų krūvos !
Papildyta:
QUOTE(balbiesas @ 2015 01 13, 18:02)
Neblogai. Mano turimas pigiausias pasiūlymas tokio siurblo 4100 be pvm:)

Yra viečikių kur galima gauti dar pigiau :) , bet čia jau turėtumėte būti l.geras derybininkas arba turėti gerų pažystamų ... .
Atsakyti
[quote=SGerda,2015 01 13, 16:54]
Na tai padarykit žmonėm gerą ,parodykit kur galima nusipirkt gerų granulių už tokias kainas su popieriais , nes kaip matau daug bejieškančių ir besiblaškančių ,net perkančių iš senukų už 340EUR/t kelesdešimt kilogramų pabandymui ,kad tik būtų geros nepeleningos ,nesikimštų,neapsinešinėtų ir nebūtų kitų bėdų... ,bile tik geros mokės ir 600Lt/t ... pilni forumai diskutuoja blush2.gif Jei tuo pasidalintumėte , būtų tikra nauda o ne blevyzgų krūvos !

Jeigu tu esi pats blevyzga tai neblevyzgok, pirk ne lapkricio ir ne gruodzio menesi. Gauti uz tokia kaina reikia ideti siek tiek pastangu, susirasti bendraminciu ir griebti didesni kieki, savaime aisku reikia tureti, kur padeti ir visa paslaptis, o granules imta buvo tikrai geros kokybes ne kokios lievos. Zmones kaip kurie mane juokina, nori imti kokia tona ir isivaizduoja gauti uz nerealia kaina.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noriukas5: 13 sausio 2015 - 18:35
QUOTE(Noriukas5 @ 2015 01 13, 19:33)
Jeigu tu esi pats blevyzga tai neblevyzgok, pirk ne lapkricio ir ne gruodzio menesi. Gauti uz tokia kaina reikia ideti siek tiek pastangu, susirasti bendraminciu ir griebti didesni kieki, savaime aisku reikia tureti, kur padeti ir visa paslaptis, o granules imta buvo tikrai geros kokybes ne kokios lievos. Zmones kaip kurie mane juokina, nori imti kokia tona ir isivaizduoja gauti uz nerealia kaina.

Šiuo atveju viskas buvo parašyta kainos lyginime su elektros kaina kontekste. Iš lesto0,119/0,089EUR kainą gali gauti betkas, be jokių bendraminčių, ir be jokio lapkričio mėnesio, ir be jokių didelių kiekių, tiesiog 3-4 paspaudimais per internetą.

Tai bent jau aš savo atveju galiu drąsiai imti 650LT/toną ir 0,119/0,089EUR/kw nes sandeliavimui max. vietos turiu nepilnoms dviem tonom.
Atsakyti
QUOTE(balbiesas @ 2015 01 13, 18:27)
Šiuo atveju viskas buvo parašyta kainos lyginime su elektros kaina kontekste. Iš lesto0,119/0,089EUR kainą gali gauti betkas, be jokių bendraminčių, ir be jokio lapkričio mėnesio, ir be jokių didelių kiekių, tiesiog 3-4 paspaudimais per internetą.

Tai bent jau aš savo atveju galiu drąsiai imti 650LT/toną ir 0,119/0,089EUR/kw nes sandeliavimui max. vietos turiu nepilnoms dviem tonom.

Taciau pirk ne lapkricio menesi, o liepa rugpjuti ir gausi drasiai po 600 lt. Taciau cia yra ir kitu asmenu, kurie perkasi siurblius is kinijos ir siunciasi i lietuvele ir juokiasi is kitu, kurie perka cia vadinamus brendinius uz 15-20 t. ar net daugiau. Ir paskaicius siurbliu temose, tenai ir ivardinama, kad esant zemiau -10 cop krenta iki 2, ne as tokius skaicius isvedzioju, o zmones, kurie tuo domisi ir skaiciuoja, tai ir vertinant graneles, nereiketu kosminiu kainu imti, kaip pavyzdi, o siurblius siustis is kinijos, draugeliai sumontuoju uz centus,o COP imti auksciausia. As asmeniskai ne pries siurblius, galbut kai pareis ragas granuliniui statysiu koki siurbli g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Noriukas5: 13 sausio 2015 - 19:54