Įkraunama...
Įkraunama...

Akvariumas

Sveikutes ir sveiki! mirksiukas.gif

kokios lempos reiketu, kad augalai graziai augtu? Mano akvuke dabar lempos (is viso dvi), kurios kartu su dangciu pirktos buvo. Augalai ziuriu skyletis pradejo, tresiu molio kamuoliukais.... ai dar skystu trasu buvau ipylusi biggrin.gif
Galvoju viena lempa del augalu ideti, o kita zuvu spalva ryskinancia.
Turit patarimu? g.gif biggrin.gif
Atsakyti
Neturim. Nes neaišku, nei koks akvariumo tūris, nei kokios lempos dabar tongue.gif
Atsakyti
akva 126 l. , o kokios dabar ? 18 w, G13/T8 6500K
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dreamm @ 2014 06 16, 12:26)
akva 126 l. , o kokios dabar ?  18 w, G13/T8 6500K
4u.gif

Kai pas mane buvo t8, tai dėjau vieną tokią ir vieną tokią 4u.gif . Bet paskui pakeitėm į t5, nes jos galingesnės 4u.gif
Atsakyti
aciuks.gif aciuks.gif aciuks.gif
Is karto aiskiau assa.gif
Atsakyti
QUOTE(Dreamm @ 2014 06 16, 11:10)
Sveikutes ir sveiki!  mirksiukas.gif

kokios  lempos reiketu, kad augalai graziai augtu? Mano akvuke dabar lempos (is viso dvi), kurios kartu su dangciu pirktos buvo. Augalai ziuriu skyletis pradejo, tresiu molio kamuoliukais.... ai dar skystu trasu buvau ipylusi  biggrin.gif
Galvoju viena lempa del augalu ideti, o kita zuvu spalva ryskinancia.
Turit patarimu?  g.gif  biggrin.gif

Mano zinios labai senos ir visu T-34 modifikaciju nezinau, bet ukiskai: svieciant su liuminescencinem lempom (tokiom pailgom ir zirzianciom) litrui vandens turetu tekti tarp 0,4 ir 0,5 W (Vato. Bet nzn ka tai reiskia, nes viska matuoju zvakem, balanom aba alum) drinks_cheers.gif Kaitrines lemputes netgi geriau, bet jos gadina dangti ir reikalauja nuo 1,2 iki 1,5 W. Kartais net 2 W litrui.
Spektras irgi turi reiksmes, bet jau ne tokias esmines kaip apsvietimo intensyvumas ar (juo labiau) trukme. Nooorsss... vat raso, kad jei jau teks naudoti kaitrines lemputes, tada geriau rinktis ne tas apvalias, o grybo formos. Atseit 10 kartu geriau bigsmile.gif
Augalams netgi svarbiau naturalus apsvietimas ir tiesiogine saules sviesa. (Tie mano surasyti vatai-zvakes-alus skaiciuoti jei akvas stovi absoliucioje tamsoje; o taip buna retai).
Indomi versija yra "taupiosios" lempos. Savo urvely jau daug kur esu prisisukiojes, bet, kad laikytu 100 metu, aba, kad nemokamai sviestu uz 100 zvakiu tai niekaip nepasakyciau schmoll.gif 20 W eikvojanti (o sviecianti atseit uz 100) musu 10 litru kibiriuko nedasviete. schmoll.gif

Atsakyti
Neeee, nu vamzdiec draugeskos... Ir vel Pasaulio cempionato totolizatoriui esu paskutinej vietoj unsure.gif O jau toks profas, kad neduok Dieve! Dar yra laiko atsitiest, bet dab dukra net nebespelioja ir vis tiek pirmauja verysad.gif As telkuosi pagalbon juodaji vudu kulta, "Birzieciu", "7.30" bei "Blindos pati JUODZIAUSIA") ir kitus miglotai-juodus pranasus. Bet jus man tai nifiga nepadedat schmoll.gif
Dab uzrasiau 1:1 Vokietija/Portugalija. (Sita zinau, nes "apsitarem" su grazuoliuku Ronaldo ir lenko ispera Klioze). Bet ka Iranui su Nigerija rasyt???? O JAV ir Ganai???? Jei butu JAV ir Irakas (aba Afganistanas) - tada mazdaug zinociau kas krutesnis, o dabar...
SOS!!! SOS!!! SOS!!!
P.S. Gelbekit, nes komjaunuolio garbes zodis pasikarsiu jei eilini karta pralaimesiu sad.gif
Tai ka rasom??? KA??? bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif EI!! Ku ku!!! bigsmile.gif
Atsakyti
TEIGINYS:
Visi teisejai yra kysininkai + dar ir zydai neraliuoti sad.gif
Sabutylnykai Ronaldo ir Klioze laikosi susitarimo, bet papirkt teiseja... Net nepagalvojau + visus is taupykles iskrapstytus centus jau aniedviem istranzyrinau. Ant "Budveizerio" blink.gif "Svogeriu" jiems mat neskanu unsure.gif
Atsakyti
Papasakokit,kas tiktu skaliarams i draugija g.gif gyvavedziu nenoriu. 110L akva. 4 skaliarai 1 labeo ir 2 ancitrus. kazko foninio noretus g.gif
buvo 5 skaliarai, vienas pasimire vakar verysad.gif nu lyg nesirgo,nes visi aktyvus g.gif itariu kiti pasidarbavo. nes vyksta pastovus karai g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo netaa: 17 birželio 2014 - 13:42
QUOTE(netaa @ 2014 06 17, 14:31)
Papasakokit,kas tiktu skaliarams i draugija g.gif  gyvavedziu nenoriu. 110L akva. 4 skaliarai 1 labeo ir 2 ancitrus. kazko foninio noretus g.gif

O is kokiu mazdaug renkates? siaip vietos ne kazkas, skaliarai dideli, tai neonu burelis atkrenta...Gal kokiu taikiu barbusu sakyciau...kad ir vysniniu arba suberto g.gif
Atsakyti
Cile buna taikiu barbusu ? ax.gif Kadangi pas mane mutantai,maniau kad visi tokie pramustgalviai.Neseniai isigijau 3 coridorus pandas,tai tik ir ziuro kaip jiem ignybt. biggrin.gif
Atsakyti
Su barbusais visaip gali pasitaikyti-būna ir pelekus skaliarams paskabančių ir visai ramių. Kaip pasiseka, nelygu išsiauklėjimas. g.gif
Visai gražiai minorai atrodytų-ir spalva ryškesnė, būtų kontrastas skaliarams. Būrelis iš 10 spalviniai atkreiptų dėmesį. Bet jų forma kažkuom panaši į skaliaro, tai geriau tiktų pailgos formos žuviukai. Gal būrelis danijų? Mėlynoka spalva, graži linijinė grafika ant šonų, judrus, dinamiškas būrelis iš 10-15 vnt. išsiskirs tarp ramių, didelių skaliarų. drinks_cheers.gif
Pas mane guramiai-mėlyni ir perliniai, bet jie irgi didesnės žuvys ir su laiku gali jums pritrūkti erdvės visiems gyventojams. schmoll.gif
Jei skaliarai būdami 4 pešasi, tai tikrai reikia kitų gyventojų nukreipiančių jų dėmesį nuo konkurentų. Tiktų judresnės žuvikės už juos. Mano 9 skaliarai taikiai sugyvena, nors ir paveja nuo savęs kaimyną. Kai plaukioja kitos žuvys aplink-nesugeba ilgiau susikoncentruoti į vieną priešininką. O ir dėl savo uodegos daugiai reikia rūpintis. lotuliukas.gif
Atsakyti