Įkraunama...
Įkraunama...

baimės, kai artėja 30-metis

QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 06 20, 08:53)
Bet rasti bendrą kalbą neužtenka. Šiaip aš apskritai lengvai randu bendrą kalbą su dauguma žmonių, nepriklausomai nuo profesijos. Bendraudama niekada neišskiriu - studentukė padavėja, koks fabriko darbininkas ar pagyvenuis, biški nusigėrusi daržų ravėtoja pas tetą kaime. Galiu pasišnekėt, ir net prapliurpt visą dieną - ką pakalbėti, bendrų temų visada atrasi beveik su visais žmonėmis. Bet man, tarkim, ŠEIMOJE neužtenka vien bendro pobūdžio kalbų - tiesiog paplepėjimų. Man norisi gilesnio bendrumo. Bendro požiūrio, bendrų pomėgių vertybiniame lygmenyje.

Pamenu, kai susipažinau su savo dabartiniu vyru, pagrindinis dalykas, kas mane nustebino ir buvo labai faina, kad mes turėjome be galo daug bendrų temų  ne "apie orą". Net ir dabar, jau esant kartu ne vienerius metus, labai smagu vakare prie vyno taurės ar prie arbatos puodelio pasikalbėt, padiskutuot gilesniais klausimais, kuriems tikrai reikia ir apsiskaitymo, ir būti mačius pasaulio, pakeliavus, ir turėti nemažą žinių bagažą - vien geros širdies įdomiems ir prasmingiems pokalbiams kartais neužtenka.  g.gif


Visa tai gali būti be jokių diplomų, be uždirbamų tūkstančių. Tam absoliučiai užtenka geros širdies, bendro požiūrio, ir pan. Pvz. ir pas mus bendras požiūris ir bendri pomėgiai būtent vertybiniame lygmenyje. Ir diskuojame įvariais klausimais ir visose lygmenyse. Niekada nebus žmogus tavo klonu, kažko daugiau jis žinos, kažko tu. Vienas kitą apšviesite. Aš turėjau galvoje, kad keliauti po pasaulį gali ne vien diplomuoti atstovai. Tas santechnikas, kur man vamzdyną tvarkė, Norvegijoj dabar ilsisi.
Atsakyti
QUOTE(Aleksandra41 @ 2014 06 20, 09:17)
Neseniai keičiau namie vamzdyną, dirbo du santechnikai, puikiausiai radom temų pokalbiams, ir pasijuokėm, ir pakalbėjom. Nemačiau jokių bėdų. Kaip tik tuo metu per TV History kanalą rodė apie Aleksandrą II, pakalbėjom apie jį. Apie carizmą ir t.t. Šiaip pasijuokėm ir pajuokavom. Nemačiau jokios kliūties bendraujant. Gal čia man taip sekasi, kad randu bendrą kalbą netgi su tokia kasta, kaip santechnikai.
Papildyta:



Oho, įdomu, kokiai čia kastai priklauso santechnikai - apskurusių mėlynanosių?? biggrin.gif Tokių neteko pažinoti. Kaip tik priešingai. Žinoma, šis darbas nesusijęs su aukštom materijom ir filosofiniais išvedžiojimais, bet mokėjimas bendrauti, geri darbo kompiuteriu įgūdžiai, atsakingumas, pareigingumas, inžinerinis mąstymas - būtinybė. Čia - geram. Alų maukiančiam ant trupiniuotos sofkės turbūt tai viskas vienodai, bet nežinau, kas tokį gali kviesti, nebent labai labai taupūs žmonės biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitalka_as @ 2014 06 20, 09:58)
O tai žmogus be diplomo negali keliaut, skaityt, domėtis viskuo, turėt tas pačias vertybes, požiūrį? Ar jam tik namie tupėt reikia ir pas kaimyną karts nuo karto leidžiama nueit bokalą išgert? biggrin.gif


O kur aš rašiau, kad be diplomo negali to daryti? bigsmile.gif
Atvirkščiai, keliskart minėjau, kad diplomas - nėra pagrindinis rodiklis sprendžiant apie žmogaus erudiciją. Tai rodo jo veikla ir elgesys.

Jei dar nesupratote - aš laikausi pozicijos, jog moteriai reikia lygiaverčio partnerio (ir atvirkščiai). Ir net jei artėja 30, o esi viena, nereiškia, jog turi "leisti kartelę" ir susidėti su tokiu, kokio nenori ir su kuriuo esate visiškai skirtingi.

O tai, kad dar nesutikau nė vieno 9 klases baigusio, už minimumą 10 metų dirbančio (pabrėžiu - ne laikinai, studentaujant ar nutikus kokiai kritinei situacijai) maximos vežimėlių stumdytojo, daug keliavusio, mėgstančio meną, teatrus, geras knygas, įdomius restoranus, išmanančio pasaulio ekonomiką, vaikštančio į parodas, mokančio naudotis naujausiomis technologijimis - tai čia gal jau mano bėda.

Kaip ir sakiau - iškart pakeisiu požiūrį, kai tokį sutiksiu 4u.gif 4u.gif 4u.gif


Papildyta:
QUOTE(Čija @ 2014 06 20, 10:10)
Oho, įdomu, kokiai čia kastai priklauso santechnikai - apskurusių mėlynanosių??  biggrin.gif Tokių neteko pažinoti. Kaip tik priešingai. Žinoma, šis darbas nesusijęs su aukštom materijom ir filosofiniais išvedžiojimais, bet mokėjimas bendrauti, geri darbo kompiuteriu įgūdžiai, atsakingumas, pareigingumas, inžinerinis mąstymas - būtinybė. Čia - geram. Alų maukiančiam ant trupiniuotos sofkės turbūt tai viskas vienodai, bet nežinau, kas tokį gali kviesti, nebent labai labai taupūs žmonės biggrin.gif

Atsimenu, atvažiavo pas mus santechnikas šildymo katilą pajungti - išsitraukė kažkokių prietaisų, kokių net mačiusi nesu smile.gif Visus užsakymus vedasi į planšetėje esantį darbo kalendorių, naudojasi visomis technologijomis, ir, kaip sakote, inžinerinių žinių tikrai kad turi turėti. Ir uždirba tikrai ne minimumą.
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 06 20, 10:14)
Jei dar nesupratote - aš laikausi pozicijos, jog moteriai reikia lygiaverčio partnerio (ir atvirkščiai). Ir net jei artėja 30, o esi viena, nereiškia, jog turi "leisti kartelę" ir susidėti su tokiu, kokio nenori ir su kuriuo esate visiškai skirtingi.


Čia su jumis sutinku, dėl lygiaverčio partnerio smile.gif Bet reikia ir save realiai įvertint. Ir merginai, kuri niekada neturėjo rimtų santykių, labai sunku tai padaryti. Nes kalba ne patirtis, o lūkesčiai. Ir jai reikia ne "nuleisti kartelę", o peržiūrėti savo lūkesčius.
Kai aš buvau jaunesnė, tokioj pat situacijoj, svaigdavau, kaip norėčiau draugaut su kokiu menininku..biggrin.gif Aišku, tas niekad neįvyko biggrin.gif Tiesiog tokiems vaikinams nebūdavo su manim įdomu ir aš jų nesuprasdavau. Užtat dabar, kai jau patirties turiu, galiu pasakyt, kad vaikino man reikėjo ieškot tarp paprastesnių, "darbininkų", nes mes kalbam viena kalba biggrin.gif
Va tą ir noriu pasakyt, kad tai, KO NORIM, ne visada yra tai, KO MUMS REIKIA smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitalka_as @ 2014 06 20, 10:26)
"darbininkų", nes mes kalbam viena kalba biggrin.gif



Bet mes issiaiskinome, kad su darbininkais man nepakeliui smile.gif , as tikrai nekalbu viena kalba su jais ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aristokratė: 20 birželio 2014 - 09:31
Bet su tokiais, kokių tu nori, tau irgi ne pakeliui.. unsure.gif Jei būtų pakeliui, tu nerašytum šitoj temoj smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitalka_as @ 2014 06 20, 10:32)
Bet su tokiais, kokių tu nori, tau irgi ne pakeliui.. unsure.gif  Jei būtų pakeliui, tu nerašytum šitoj temoj smile.gif


Su tais ankstesniais gal nepakeliui, bet su vienu is ateinanciu gal bus pakeliui smile.gif Ir kas ten tokie, jau tokie stebuklingi ir man neprieinami vyrai, kad jau bus nepakeliui, kad vienu laipteliu auksciau uz statybininka ir plyteliu klojeja biggrin.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aristokratė: 20 birželio 2014 - 09:40
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 06 20, 10:19)
Jei dar nesupratote - aš laikausi pozicijos, jog moteriai reikia lygiaverčio partnerio (ir atvirkščiai). Ir net jei artėja 30, o esi viena, nereiškia, jog turi "leisti kartelę" ir susidėti su tokiu, kokio nenori ir su kuriuo esate visiškai skirtingi.


Kaip ir sutinku. Bet. Na jei mergina iki 30 m. neturėjo jokių santykių, taip niekas ja ir nesusidomėjo, nekalbu apie internetines pažintis (man tai jos juokingos), bet ji mokėsi, dirbo, dabar savo versle, nu tikrai ne užsidariusi sėdi, ir jokios reakcijos iš vyrų, tik kažkokia tolima mokyklos draugystė, na vistiek kažkas ne taip. Nežinau kas. g.gif Aš turiu buvusią bendradarbę, paskui eilinės draugės buvom, na jinai niekada neturėjo jokio draugo, bet aš žinau kodėl, žinau kas joje netraukia vyrų, netraukia ir šiaip žmonių,neturi ir draugių jinai, tai visų pirma tas sustabarėjimas, susikaustymas gyvenimas tam tikruose standartuose, kad kažkas atjos, kažkas pasiūlys,būtinai su nustatytais jos standrtais, jaunystės -paikystės nebuvimas žmoguje, dabar jai 36 m. vieniša, labai nutuko, manau kad savotiška depresija, atleido iš darbo, nesako dėl ko, siunčia man žaidimus visokius ten, matomai sėdi prie kompo ištisai. Ar jinai dabar laimingesnė? Gal būtų nežiūrėjus standartų, nusistatymų, o leidus širdžiai rinktis ir akim, gyvenusi su šeima, vaikais ir visa laiminga, tegul ir su tuo pačiu statybininku. smile.gif
Aišku, galima sakyti, kad jos norai turi būti aukščiau, kad kartelės nuleisit nereikia, na nereikia, tai nereikia, tegul. Bet žiūrint į dabartinį vaizdą na jinai liko su savo norais (dabartinis noras nevedęs turi būti, be vaikų), bet ar laiminga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aimeja: 20 birželio 2014 - 09:49
QUOTE(Aristokratė @ 2014 06 20, 10:31)
Bet mes issiaiskinome, kad su darbininkais man nepakeliui  smile.gif , as tikrai nekalbu viena kalba su jais  ax.gif

o su kokiu pvz vadybininku pakeliui? bet be aukstojo. marios tokiu rolleyes.gif
Atsakyti
Tu šita tema į SM rašai nuo pat pradžių (peržiūrėjau kitas temas), t. y. apie 8 metus. Ir per juos nieko neradai. Vadinasi, kažkas tikrai negerai. Bet čia tavo reikalas, ar tu bandysi iš naujo į visa tai pasižiūrėt, priimt naują požiūrį, ar darysi kaip visada smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aristokratė @ 2014 06 20, 10:31)
Bet mes issiaiskinome, kad su darbininkais man nepakeliui  smile.gif , as tikrai nekalbu viena kalba su jais  ax.gif

Panašu, kad tau iš vis su niekuo nepakeliui, nes darbininkų nenori tu, o kiti nenori tavęs... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Aimeja @ 2014 06 20, 10:42)
Kaip ir sutinku. Bet. Na jei mergina iki 30 m. neturėjo jokių santykių, taip niekas ja ir nesusidomėjo, nekalbu apie internetines pažintis (man tai jos juokingos), bet ji mokėsi, dirbo, dabar savo versle, nu tikrai ne užsidariusi sėdi, ir jokios reakcijos iš vyrų, tik kažkokia tolima mokyklos draugystė, na vistiek kažkas ne taip.


As matau, kad visos skaitot tarp eiluciu biggrin.gif . As gi ne viena karta rasiau, kad pas mane simpatiju, demesio tikrai buvo per ta laika ne viena ir ne dvi, kurioms tikrai nemazai truko iki santykiu.
Atsakyti