Įkraunama...
Įkraunama...

baimės, kai artėja 30-metis

QUOTE(Aleksandra41 @ 2014 06 20, 06:28)
Na, mano laikų vertybės buvo kitos, dabar jos.... noriu sakyti išnyko, na, bet gal dar kažkokios kitos.


Tos pačios vertybės buvo ir tuomet, ir dabar, tik tuo metu nebuvo tokio ryškaus socialinio atskyrimo. Prisiminkime tą filmą - ir ten buvo materialinį požiūrį į vyrus atstovaujantį mergina, kuriai, jei vyras - ne maskvietis, tai ir dėmesio nevertas.

Šiaip dėl vienodų vertybių naudos laimingai santuokai turbūt sunku ginčytis, bet tai ne visai tas pats kaip materialinė padėtis. Ypač kalbant apie Lietuvą, kur praktiškai visi - antra karta nuo žagrės. Tiesiog šiuo metu pas mus, skirtingai nuo išsivysčiusio pasaulio šalių, paprastas darbininkas dažniausia tiesiog negali normaliai gyventi iš savo atlyginimo, todėl moterys ir priverstos daug dėmesio skirti vyro uždarbiui.

Dar pastebėjau, kad daug kas siūlo ginčytis, kas yra geriau - būti sveikam ir turtingam, arba vargšui ir ligotam. Aišku, kad geriau mylintis, išsilavinęs, turtingas vyras, nei profkę baigęs ir už minimumą dirbantis pijokas.

Bet kraštutinumų nėra labai daug, dažniausia tenka rinktis, ir čia prasideda, kokioms vertybėms suteikti prioritetą, pvz.:
turtingas, tačiau turi dvi meilužes, nedėmesingas, priekabus ir t.t. (turiu tokį draugą)
uždirba nedaug (pvz., mokytojas), tačiau myli moterį ir vaikus, ištikimas, skiria daug laiko šeimai (ir tokį draugą turiu).
Atsakyti
QUOTE(Aleksandra41 @ 2014 06 20, 08:41)
Galima bendrauti absoliučiai apie viską, bet tai, kad jis šaldytuvų meistas, jį nurašo ir kaip pašnekovą, ir kaip žmogų. Nes jis - šaldytuvų meistas. O bendravimas gali būti puikus, nes žmogus gali daug kuo domėtis, gali būti apsiskaitęs, bet tai, kad jis šaldytuvų meistas - jis jau ir nurašomas. Va tą ir akcentavau.
Papildyta:

Apie visa tai rašot jūs. Tam tikra prasme. Šaldytuvų meistas - vadinasi, nieko vertas, su juo neįmanoma ir nėra apie ką bendrauti.  Tai ir yra techninės charakteristikos - nesvarbu, koks asmuo. Svarbu: diplomas, uždarbis ir t.t. O jei šaldytuvų meistas, viskas, nurašomas visiems laikams. Kažkas jau čia minėjo - propaguojate vartotojišką požiūrį. Na, aš iš kito laikmečio, man tai labai svetima.

kai sutiksiu apsiskaičiusį šaldytuvų meistrą, PAŽADU, pakeisiu požiūrį. Kol kas per savo gyvenimą tokio nesutikau. Nei meistro, nei plytelių klojėjo, nei statybininko, su visa pagarba šioms profesijoms, nes, matyt, tų profesijų žmonių yra kiti interesai bei pomėgiai, nei mano. Ir čia nieko blogo, neturime būti visi vienodi smile.gif

Jūs, kaip suprantu, irgi tokio dar nesutikot - nes iš pradžių bandėte kaip pavyzdį pateikti savo draugą, vairuotoją - vėliau paaiškėjo, kad jis nelabai moka rašyti, nesidomi muzika, nemėgsta keliauti, nesinaudoja internetu (žingeidus, viskuo besidomintis? Cha -cha), o vienintelis jo savišvietos būdas - teliko žiūrėjimas.
Atsakyti
QUOTE(Siaip111 @ 2014 06 20, 08:33)
Supermamoje pilna temų, kai tos ištekėjusios, neva kažkuo geresnės rauda, nes meilužių atsiranda, tų pačių netekėjusių, neva brokuotų, kurios per daug renkasi  :D


:) Na Jūs ir palyginot - meilužė su žmona. Jei nesuprantat, kame skirtumas, paaiškinsiu iš vyro pusės:

1. Pas meilužę vyras užsuka neilgam, aistra, seksas - ir viso gero, trumpa šventė. Su žmona - gyvena gyvenimą.
2. Statistikos neturiu, bet subjektyviai, absoliuti dauguma vyrų žmonos į meilužę neiškeistų. Meilužės, dažniausia, skirtos tiems, kuriems žmonos nepakanka, o pas pas prostitutes eiti nenori (kita kalba - jei santuokos jau praktiškai nėra, ir meilužė - tai tiesiog prieglobstis nuo žmonos, bet tuomet ten ir reikalavimai kitokie).
3. Vedęs vyras turi mažesnį moterų pasirinkimą, nei laisvas, todėl gerokai nuleidžia kartelę. Jam tikrai nesvarbu meilužės išsilavinimas, o dažnai ir į išvaizdą per daug dėmesio nekreipia.
Atsakyti
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 06 20, 07:52)
kai sutiksiu apsiskaičiusį šaldytuvų meistrą, PAŽADU, pakeisiu požiūrį. Kol kas per savo gyvenimą tokio nesutikau. Nei meistro, nei plytelių klojėjo, nei statybininko, su visa pagarba šioms profesijoms, nes, matyt, tų profesijų žmonių yra kiti interesai bei pomėgiai, nei mano. Ir čia nieko blogo, neturime būti visi vienodi  smile.gif

Jūs, kaip suprantu, irgi tokio dar nesutikot - nes iš pradžių bandėte kaip pavyzdį pateikti savo draugą, vairuotoją - vėliau paaiškėjo, kad jis nelabai moka rašyti, nesidomi muzika, nemėgsta keliauti, nesinaudoja internetu (žingeidus, viskuo besidomintis? Cha -cha), o vienintelis jo savišvietos būdas - teliko žiūrėjimas.

Sutikau. Vairuotojas daro gramatines klaidas, o man sunku sudėti 2+2, vos suskaičiuoju. Nežinau, kaip suskaičiuoti nuolaidas prekėms, o procentus skaičiuot iš viso kosmosas. Tas, kuris daro klaidas rašydamas, man, magistrinaime darbe, suskaičiavo procentus. Ir ką? O knygų tas mano vairuotojas turi, oho kiek. Daug skaito. Muzika aš nesidomiu irgi, jos man nereikia. Keliauti mėgstam, ir keliaujam. Lietuvoje. Todėl tamsta meluoji išsijuosusi. O internetas nereikalingas knygoms skaityti, imi iš bibliotekos jas ir skaitai, jei namie viską perskaitei. INTERNETAS NEREIKALINGAS TAM VISIŠKAI. Ir televizija gerai, pvz. ir aš dievinu History ir pan. kanalus, būna labai įdomių laidų. Lietuvos kanalų nežiūrim 20+ metų. Va jų nežiūrim visai. Tik supratau: tamstai visai kvaili, siaurų ir menkų smenegų, jei ne diplomuoti ir menkai uždirbantys. Nurašyti. Tegul bus taip. Kaip aš džiaugiuosi, kad sutikau tą nurašytą ir palikau tą diplomuotą. Nes ir mama mokė: žiūrėk į širdį ir sielą. Visa kita visiškai nesvarbu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aleksandra41: 20 birželio 2014 - 08:07
QUOTE(Siaip111 @ 2014 06 20, 08:27)
Aš galiu pasakyti, kad nebūtų su tokiu vyrų bendravimas nuostabus, aš tokiam vyrui net nepatikčiau, pasirodyčiau per daug pasikėlusi biggrin.gif


Ir jeigu tokiam vyrui dar isdrisi pasakysi NE, jis tokia grazia forma pasius tave toli, toli, kad maza nepasirodys blink.gif biggrin.gif .

QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 06 20, 08:34)
Didelė tikimybė, jog užtektų keliolikos minučių tam, jog suprasčiau, jog tai - "ne mano" žmogus, dar prieš sužinodama, jog jis šaldytuvų meistras.
Nes neįsivaizduoju, jog su juo bendravimas galėtų būti nuostabus. Apie ką mes bendrautume?  4u.gif


drinks_cheers.gif man uztenka, kad as namuose gyvenu su vienu statybininku, neturiu apie ka su juo kalbetis ir tai mane labai liudina verysad.gif .
Atsakyti
QUOTE(Aleksandra41 @ 2014 06 20, 09:05)
Sutikau. Vairuotojas daro gramatines klaidas, o man sunku sudėti 2+2, vos suskaičiuoju.


Aleksandra41, aš manau, Jums nereikia teisintis, nejaugi nematote, kad jos Jus provokuoja? Čia tikrai ne jų reikalas, ką moka ir ko nemoko Jūsų vyras. Yra kategorija žmonių, kuriems būtinai riekia įrodyti kitiems, kad jie nevykėliai :) Aš į tokius reaguoju ramiai (skiepai vaikystėje :)), tegu jų paminklas būna aukštesnis už mano, man jau bus tas pats :)
Atsakyti
QUOTE(Aristokratė @ 2014 06 20, 08:11)
drinks_cheers.gif man uztenka, kad as namuose gyvenu su vienu statybininku, neturiu apie ka su juo kalbetis ir tai mane labai liudina  verysad.gif .

Neseniai keičiau namie vamzdyną, dirbo du santechnikai, puikiausiai radom temų pokalbiams, ir pasijuokėm, ir pakalbėjom. Nemačiau jokių bėdų. Kaip tik tuo metu per TV History kanalą rodė apie Aleksandrą II, pakalbėjom apie jį. Apie carizmą ir t.t. Šiaip pasijuokėm ir pajuokavom. Nemačiau jokios kliūties bendraujant. Gal čia man taip sekasi, kad randu bendrą kalbą netgi su tokia kasta, kaip santechnikai.
Papildyta:
QUOTE(asker @ 2014 06 20, 08:15)
Aleksandra41, aš manau, Jums nereikia teisintis, nejaugi nematote, kad jos Jus provokuoja? Čia tikrai ne jų reikalas, ką moka ir ko nemoko Jūsų vyras. Yra kategorija žmonių, kuriems būtinai riekia įrodyti kitiems, kad jie nevykėliai smile.gif Aš į tokius reaguoju ramiai (skiepai vaikystėje smile.gif), tegu jų paminklas būna aukštesnis už mano, man jau bus tas pats smile.gif

Tą jau supratau, tik kažkodėl truputį skaudžiai pasijuokiau, kai puolė žeminti mano mylimą vyrą, nei iš to, nei iš šio nurašė nuo žmogiškosios kategorijos, kaip visišką netikėlį. Kažkodėl virptelėjo skaudokai. Matomai, neturiu šarvų nuo to, kad žmogų vertina tik iš vartotojiškos pusės.
Atsakyti
QUOTE(Aleksandra41 @ 2014 06 20, 09:17)

Tą jau supratau, tik kažkodėl truputį skaudžiai pasijuokiau, kai puolė žeminti mano mylimą vyrą, nei iš to, nei iš šio nurašė nuo žmogiškosios kategorijos, kaip visišką netikėlį. Kažkodėl virptelėjo skaudokai. Matomai, neturiu šarvų nuo to, kad žmogų vertina tik iš vartotojiškos pusės.

matyt, tas asmeninis įsižeidimas ir neleidžia jums objektyviai vertinti kitų pasisakymų.
Nebesuskaičiuoju, kiek kartų šioje temoje rašiau - nėra nei statybininkai, nei vairuotojai nevykėliai. NĖRA. Jei jų nebūtų, kas vairuotų, kas namus statytų? g.gif

Na, kodėl neskaitote, kas rašoma? Ir kvailais jų niekas nevadina (aš asmeniškai kvailiais laikau tik tuos, kurie uždirbdami MMA iš tingėjimo nekrutina užpakalio, sėdi ir laukia, kad juos kas sušelptų. Tinginiai, imantys iš kitų, bet tingintys. Metai iš metų. Tranai. Veiklus statybininkas ohoho kiek gali uždirbti, kaip ir geras, veiklus vairuotojas).

Bet supraskite, kad kiekviena vyrą renkamės pagal savo kriterijus - jūs - pagal vienus, nes sutapo jūsų pomėgiai, interesai, laisvalaikio leidimo būdas (mėgstate tuo pačius dalykus - keliones tik po Lietuvą, knygas iš bibliotekos, panašius filmus, abu nemėgstate naujų technologijų). Dėl to jūsų ir sutariate.

O jei kažkas mėgsta absoliučiai kitokius dalykus, kitokias pramogas, kitokį gyvenimo būdą - negi manote, kad galima laiminga pora iš absoliučiai skirtingų žmonių? Netikiu. 4u.gif O jūs vis bandote tai įteigti - kad negalima rinktis panašaus į save.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bitės šešėlis: 20 birželio 2014 - 08:30
QUOTE(Bitės šešėlis @ 2014 06 20, 08:29)
matyt, tas asmeninis įsižeidimas ir neleidžia jums objektyviai vertinti kitų pasisakymų.
Nebesuskaičiuoju, kiek kartų šioje temoje rašiau - nėra nei statybininkai, nei vairuotojai nevykėliai. NĖRA. Jei jų nebūtų, kas vairuotų, kas namus statytų?  g.gif

Na, kodėl neskaitote, kas rašoma? Ir kvailais jų niekas nevadina (aš asmeniškai kvailiais laikau tik tuos, kurie uždirbdami MMA iš tingėjimo nekrutina užpakalio, sėdi ir laukia, kad juos kas sušelptų. Veiklus statybininkas ohoho kiek gali uždirbti, kaip ir geras, veiklus vairuotojas).

Bet supraskite, kad kiekviena vyrą renkamės pagal savo kriterijus - jūs - pagal vienus, nes sutapo jūsų pomėgiai, interesai, laisvalaikio leidimo būdas (mėgstate tuo pačius dalykus - keliones tik po Lietuvą, knygas iš bibliotekos, panašius filmus, abu nemėgstate naujų technologijų). Dėl to jūsų ir sutariate.

O jei kažkas mėgsta absoliučiai kitokius dalykus, kitokias pramogas, kitokį gyvenimo būdą - negi manote, kad galima laiminga pora iš absoliučiai skirtingų žmonių? Netikiu. 4u.gif O jūs vis bandote tai įteigti - kad negalima rinktis panašaus į save.

Žinai, esu žmogus, ir kai mano mylimą žmogų pavadina netikėliu dėl savo materialinių ambicijų, tikrai skaudu. Ir labai skaudu, kad jei uždirba MMA - o skelbimus darbo skaitau dažnai, dažniausiai tiek ir siūlo, vis tiek toks asmuo irgi ne žmgous. Aš suprantu, kad renkamės pagal savo kriterijus, nesuprantu vieno - jei žmogus be diplomo, be aukštojo, neuždirba daug, nes tokia situacija visoje šalyje, bent jau daugumoje darbų, jis net nevertas padoraus žmogaus vardo. Kaip ir su mano mylimu žmogum - įvertinot kaip atsilikėlį. Vien todėl, kad be diplomo, ne milijonierius, ir dar rašant klaidų daro - asmeniškai aš parduotuvėje grąžos negaliu suskaičiuoti, kiek liks. Galit ir mane nurašyti, kaip nenormalią dabar. Aš ir sakau, kad nereikia, na, nebūtina diplomai, kad sutaptų pomėgiai, vertybės ir požiūriai. Aš teigiu, kad reikia rinktis panašų į save, tai ir būtina, bet panašus į tave nebūtinai su diplomu, nebūtinai inžinierius ar mokslų daktaras. Ne būtinai. Bet kai tai padaroma būtinybe, imami nurašyti visi kiti, kaip per mažų smegenų.
Atsakyti
Abi kalbat panašiai, bet apie skirtingus dalykus biggrin.gif
Aristokratei nieks neliepia griebt patį pirmą pasitaikiusį vyrą be aukštojo. Bet stengias atkreipt dėmesį, kad jos ta antroji puselė gali būt ir be diplomo. Tiesiog nereikia nurašyt žmogaus iš karto. Jei pažįsti tik vieną statybiniką, nereiškia, kad su visais nerastum bendros kalbos. Spėju, kad tas statybininkas - tėtis. smile.gif Aš su savo tėčiu irgi neturiu apie ką šnekėt, visiškai. bet negaliu sakyt, kad su visais mechanikais negalėčiau rast bendros kalbos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitalka_as @ 2014 06 20, 09:42)
Abi kalbat panašiai, bet apie skirtingus dalykus biggrin.gif
Aristokratei nieks neliepia griebt patį pirmą pasitaikiusį vyrą be aukštojo. Bet stengias atkreipt dėmesį, kad jos ta antroji puselė gali būt ir be diplomo. Tiesiog nereikia nurašyt žmogaus iš karto. Jei pažįsti tik vieną statybiniką, nereiškia, kad su visais nerastum bendros kalbos. Spėju, kad tas statybininkas - tėtis. smile.gif Aš su savo tėčiu irgi neturiu apie ką šnekėt, visiškai. bet negaliu sakyt, kad su visais mechanikais negalėčiau rast bendros kalbos smile.gif

Bet rasti bendrą kalbą neužtenka. Šiaip aš apskritai lengvai randu bendrą kalbą su dauguma žmonių, nepriklausomai nuo profesijos. Bendraudama niekada neišskiriu - studentukė padavėja, koks fabriko darbininkas ar pagyvenuis, biški nusigėrusi daržų ravėtoja pas tetą kaime. Galiu pasišnekėt, ir net prapliurpt visą dieną - ką pakalbėti, bendrų temų visada atrasi beveik su visais žmonėmis. Bet man, tarkim, ŠEIMOJE neužtenka vien bendro pobūdžio kalbų - tiesiog paplepėjimų. Man norisi gilesnio bendrumo. Bendro požiūrio, bendrų pomėgių vertybiniame lygmenyje.

Pamenu, kai susipažinau su savo dabartiniu vyru, pagrindinis dalykas, kas mane nustebino ir buvo labai faina, kad mes turėjome be galo daug bendrų temų ne "apie orą". Net ir dabar, jau esant kartu ne vienerius metus, labai smagu vakare prie vyno taurės ar prie arbatos puodelio pasikalbėt, padiskutuot gilesniais klausimais, kuriems tikrai reikia ir apsiskaitymo, ir būti mačius pasaulio, pakeliavus, ir turėti nemažą žinių bagažą - vien geros širdies įdomiems ir prasmingiems pokalbiams kartais neužtenka. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bitės šešėlis: 20 birželio 2014 - 08:54
O tai žmogus be diplomo negali keliaut, skaityt, domėtis viskuo, turėt tas pačias vertybes, požiūrį? Ar jam tik namie tupėt reikia ir pas kaimyną karts nuo karto leidžiama nueit bokalą išgert? biggrin.gif
Atsakyti