Įkraunama...
Įkraunama...

Nedarbingumas

QUOTE(Varinija @ 2015 03 24, 14:07)
N/p sveiko vaiko prieziūrai apmokamas taip pat, kaip ir vaiko slaugai  4u.gif

Aciu! Ta ir norejome suzinoti. Nes svarstome - teciui naudoti mokamas atostogas, nemokamas ar kitaip suktis. Vis delto yra si iseitis galima.
Atsakyti
QUOTE(gretusiu @ 2015 03 24, 16:13)
Aciu! Ta ir norejome suzinoti. Nes svarstome - teciui naudoti mokamas atostogas, nemokamas ar kitaip suktis. Vis delto yra si iseitis galima.

kaip ir vaiko slaugai--- iki 14 dienų. mirksiukas.gif
Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Varinija @ 2015 03 24, 16:07)
Kokia jautruolė... tongue.gif

Niekas ir nepamokslavo, tiesiog jus sau leidote netaktą, kalbėti apie mamytės iššsilavinimo spragą... bet kažkodėl pati labai jautriai sureagavote.

Biuletenis, taip- tarptautinis žodis, bet tai nėra tolygu nedarbingumo pažymėjimui (labiau ,,parazitinis'' žodelis), tai tiesiog ,,šnekamosios kalbos" išraiška, ir, jeigu įsigilinti, irgi rodo ,,išsilavinimo spragą". Manau, nereik čia mamyčių mokyti kalbos kultūros... pačios turbūt irgi kai kur turime spragų...

biuletenis
1. trumpas oficialus reikšmingų įvykių pranešimas.
2. periodinis arba tęstinis leidinys.
3. balsavimo lapelis.

O kur ketvirtas punktas, jei jau cituojate Terminų žodyną? biggrin.gif
4. šnek. nedarbingumo lapelis. cool.gif
Matyt dar pėsčia po stalu vaikščiojot, kai poliklinikose buvo išdavinėjami nedarbingumo lapeliai pavadinimu biuletenis. Štai nuo tų laikų daugelyje žmonių galvose ir yra užsifiksavęs šis pavadinimas.
Kalbos kultūros nemokinau, tiesiog žodį biuletenis su teisinga ar "parazitine" jo reikšme vis tiek reikia rašyti teisingai mirksiukas.gif Tad jautrumu čia nė nekvepia. Savo žinių spragas su didžiausiu goduliu užpildau, bet tik ne tuomet, kai man bandoma aiškinti visuotinai žinomų terminų reikšmes tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Pšolty @ 2015 03 24, 16:20)
O kur ketvirtas punktas, jei jau cituojate Terminų žodyną?  biggrin.gif
4. šnek. nedarbingumo lapelis.  cool.gif
Matyt dar pėsčia po stalu vaikščiojot, kai poliklinikose buvo išdavinėjami nedarbingumo lapeliai pavadinimu biuletenis. Štai nuo tų laikų daugelyje žmonių galvose ir yra užsifiksavęs šis pavadinimas. 
Kalbos kultūros nemokinau, tiesiog žodį biuletenis su teisinga ar "parazitine" jo reikšme vis tiek reikia rašyti teisingai  mirksiukas.gif Tad jautrumu čia nė nekvepia. Savo žinių spragas su didžiausiu goduliu užpildau, bet tik ne tuomet, kai man bandoma aiškinti visuotinai žinomų terminų reikšmes  tongue.gif

neturiu nei tikslo, nei laiko veltis į diskusiją, puikia žinau, kad žmonės N/p šnekamojoje kalboje pavadina biuleteniu, savo pastebėjimą parašiau tik todėl, kad nepatiko pamokslavimai kitoms forumo dalyvėms, mes čia nesame švarios kalbos sergėtojos ir tikrai neturime jokios moralinės teisės pamokslauti ir mokyti forumiečių. smile.gif 4u.gif
p.s. ,,biuletenių laikais"--- pėsčia po stalu jau nevaiksčiojau, o pati jos išdavinėjau. bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Varinija: 24 kovo 2015 - 15:31
QUOTE(Varinija @ 2015 03 24, 16:30)

p.s. ,,biuletenių laikais"--- pėsčia po stalu jau nevaiksčiojau, o pati jos išdavinėjau. bigsmile.gif

Juo labiau.
Čia ne aš, o jūs pamokslavote apie neteisingą žodžio biuletenis vartojimą, citavote Terminų žodyną ir pan. O aš tiesiog drįsau ištaisyti žodžio rašybos klaidas, kuo labai jus papiktinau. doh.gif
Ginčas iš tiesų niekinis ir tik be reikalo teršia temą. Tuo gal ir baikime mirksiukas.gif
Atsakyti
iskilo toks klausimukas, gal kas gali pakonsultuoti-
ar dirbanciam zmogui, gaunanciam neigalumo pensija,
susirgus mokama ligos pasalpa?
aciu
Atsakyti
QUOTE(bartukas @ 2015 03 28, 14:30)
iskilo toks klausimukas, gal kas gali pakonsultuoti-
ar dirbanciam zmogui, gaunanciam neigalumo pensija,
susirgus mokama ligos pasalpa?
aciu

taip

Neįgaliesiems, gaunantiems valstybinio socialinio draudimo netekto darbingumo (invalidumo) pensiją – ne ilgiau kaip 90 kalendorinių dienų per kalendorinius metus;
Atsakyti
Laba diena 4u.gif
Gal kas padetu atsakyti man i klausima smile.gif
iki 2015.03.02 buvau VPA nuo 03.03 dirbu. Nuo 2015.04.07 - 04.17 turejau nedarbinguma vaiko slaugai. Is ko skaiciuos sodra mano vidurki?
Atsakyti
QUOTE(Agnyte_1987 @ 2015 04 16, 14:41)
Laba diena  4u.gif
Gal kas padetu atsakyti man i klausima smile.gif
iki 2015.03.02 buvau VPA nuo 03.03 dirbu. Nuo 2015.04.07 - 04.17 turejau nedarbinguma vaiko slaugai. Is ko skaiciuos sodra mano vidurki?

Is paskutiniu 3-ju menesiu pajamu praleidus 1 menesi iki nedarbingumo. (12,01,02)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 16 balandžio 2015 - 17:16
Prasau info.
1. Ar savo sodros puslapyje matysiu, kad darbdavys jau uzpilde forma pasalpai gauti? Nes dabar tik matau, kad mano prasymas priimtas ir kita atejus zinute, kad pasalpa bus paskirta, kada darbdavys uzpildys forma pasalpai gauti.

2. Pradzioje buvo stacionaras 03.02-04.08. Veliau nedarbingumas tesiamas poliklinikoj 04.09-04.14. Prasyma pasalpai gauti uzpildziau tada kai isejau is stacionaro. Pildant prasyma sodra automatiskai ismete 03.02-04.08 data, Dabar kai nedarbingumas jau trys dienos kaip baigtas matau tik kad mano prasymas primtas uz 03.02-04.08 d. laikotarpi, ir kad darbdavys nepateike dar prasymo pasalpai gauti...

Bandziau pildyti dar viena prasyma pasalpai gauti uz 04.09-04.14 lakotarpi, bet sodra siu datu nemeta ir prasymo pildyti neleidzia.

Ka turiu daryti?Gal ka ne taip padariau? Kodel nematau antro laikotarpio datu? Is kur zinoti ar darbdavys neuzmirso uzpildyti tos formos? doh.gif

Labai laukiu atsakymu. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kremas: 17 balandžio 2015 - 23:11
Na, merginos, o as greiciausiai busiu prisidirbusi neblogai is to noro buti gera unsure.gif Jau beveik menesiukas kai sergu ir turiu nedarbingumo lapeli. Taciau antradieni turiu isskristi atostogauti, tai nors dar visai sveikai ir nesijauciu, paprasiau, kad biuleteni uzbaigtu pirmadieni. Tai taip gavosi, kad nuo penktadienio jis dar buvo pratestas iki pirmadienio. Na, o as saunuole, atejau bendradarbes isleisti i baliuka ir LABADIENA, DARBO INSPEKCIJA doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ppavasariss: 18 balandžio 2015 - 18:12
Laba diena, turiu klausimą. Pradėjau dirbti nuo 2014 Spalio mėn. iki Gruodžio gavosi apie 3 mėn ir savaitė. Nuo Gruodžio galo iki dabar nedirbau, įsidarbinau Balandžio mėnesį ir pradirbusi tris dienas susirgau ir gavau nedarbingumo lapelį. Ar man priklausys ligos pašalpa? Jei taip tuomet kaip apskaičiuojamas kompensuojamasis darbo užmokestis?

Ačiū. smile.gif
Atsakyti