Įkraunama...
Įkraunama...

Nedarbingumas

Laba diena, esu VPA 2 metus, pasalpos gavimas perrasyras vyrui. As griztu i darba pirmadieni, kitos iseities neturiu, nes prasymas gristi parasytas jau seniai. O vaikas susirgo. Nuo pirmadienio prades biuleteni vyrui, del vaiko slaugos. Klausūmas butu, kaip bus apmokama vyrui uz vaiko slauga? Jis gaus ir VPA tuos 40proc ir procenta nuo savo atlyginimo?

Aciu uz atsakymus smile.gif
Atsakyti
Ogiene, ar tikrai? Gal galite pacituoti ar bent nuorodą į įstatymą įmest? Bijau, kad gali tekt dėl to su buhalterija pakariauti.
Atsakyti
Sveiki, turiu greita klausima. 🙂 Kasmetiniu atostogu metu susirgau ir gavau biuleteni. Istatyme nurodyta, kad atostogos prasitesia po biuletenio tiek dienu, kiek buvau nedarbinga. Ar gali darbdavys neleisti pratesti tu dienu ir liept po biuletenio, is karto kita diena pasirodyti darbe? Is anksto dekoju uz atsakyma, jei nebus sunku atsakyti 🙂
Atsakyti
Sveiki, turiu klausimą dėl ligos išmokos. Ar būtinas 3 mėn stažas, kad mokėtų ligos išmoką? Aš dirbau, vėliau turėjau netrumpą pertrauką, ir po įsidarbinimo naujame darbe, po pusantro mėn susirgau. Ar kas nors priklausys, ar jie ima trijų pastarųjų mėnesių pajamas ir išeina, kad nelabai ką gausiu?
Atsakyti
Sveiki. Vyras dar darbo birzos kursuose gali imt slauga vaiko sau? Suprantu ismokos negaus, bet ar skaitysis jam nedarbingumas?
Atsakyti
QUOTE(Teisybes_ieskotoja @ 2017 01 14, 21:02)
Sveiki, turiu klausimą dėl ligos išmokos. Ar būtinas 3 mėn stažas, kad mokėtų ligos išmoką? Aš dirbau, vėliau turėjau netrumpą pertrauką, ir po įsidarbinimo naujame darbe, po pusantro mėn susirgau. Ar kas nors priklausys, ar jie ima trijų pastarųjų mėnesių pajamas ir išeina, kad nelabai ką gausiu?

Gal kas žino, ar ką gaučiau? ax.gif
Atsakyti
Pernai vasario viduryje iš savivaldybės gavau 200 euru pašalpa, nes 2015 metais pusantro mėnesio turėjau biuletenį. Tada lyg ir aiškino per televizija, jog tai kažkokia kompensacija už nedarbingumą. Gal kas plačiai žinot apie tai? Dabar sirgau visą gruodį iki sausio dešimtos, taigi įdomu ar vėl priklauso ta kompensacija. Labai būčiau dėkinga už informaciją.
Atsakyti
QUOTE(StebukluSalyje @ 2017 01 03, 21:21)
Ogiene, ar tikrai? Gal galite pacituoti ar bent nuorodą į įstatymą įmest? Bijau, kad gali tekt dėl to su buhalterija pakariauti.

Tikrai mokės , man teko pakovoti su buhalterija , tačiau su darbų saugos ir Sodros padrąsinimu buhalterijai įrodžiau.Or gavau pašalpą , o atostogos nusikėlė .Svarbu nepasiduoti
Atsakyti
QUOTE(alyton @ 2017 01 19, 22:15)
Pernai vasario viduryje iš savivaldybės gavau 200 euru pašalpa, nes 2015 metais pusantro mėnesio turėjau biuletenį. Tada lyg ir aiškino per televizija, jog tai kažkokia kompensacija už nedarbingumą. Gal kas plačiai žinot apie tai? Dabar sirgau visą gruodį iki sausio dešimtos, taigi įdomu ar vėl priklauso ta kompensacija. Labai būčiau dėkinga už informaciją.

Nejaugi nieks nieko nežinot apie šiuos pinigėlius? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(alyton @ 2017 01 21, 09:52)

nedarbingumo laikotarpį apmoka darbdavys (2 dienas) ir Sodra (likusias).
Atsakyti
QUOTE(alyton @ 2017 01 21, 09:52)

Cia ne kompensacija jus gavot, o ligos pasalpa. Kaip ir kiekvienas gauna turintis reikiamo stazo ir dirbantis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 23 sausio 2017 - 15:49
O kaip kazin paskaiciuoja individualios veiklos ligos ismokas? Pvz mano vyras vykdo individualią veiklą, tačiau jos pajamas deklaruoja tik kitais metais iki geguzes 1 ir tada susimoka mokescius sodrai. Sausio men susirgo sunus, jis eme biuleteni jo slaugai, tai nuo kokiu pajamu sodra paskaiciuos ismoka, jeigu jis pernai metu pajamu net nera dar deklaraves ax.gif Kazkokia painiava man cia dabar su individualia veikla turinciu asmenu ligos draudimu nuo 2017 m. - draudimo imoka tai viskas aisku kada ir kaip teks sumoket (deklaravus geguzes men pajamas), o kaip ismokos bus skaiciuojamos niekur jokios info...
Atsakyti