Įkraunama...
Įkraunama...

Mulčiavimas

QUOTE(Paladė @ 2014 06 11, 10:09)
tik visi nutyli, kaip sunku mulčiuoti smile.gif

pasisakyčiau, jei tikrai taip būtų. Beje, vyras visada skeptiškai žiūrėdavo, bet po kelių sezonų pats mulčiuoja jei tik esu užsiėmus savais darbais.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 06 11, 10:11)
šaltibarščiams labai gerai su obuolių sultimis smile.gif

pasidalinkit receptu,nes šaltibarščiams visada perku,kai kitokių pilnas rusys doh.gif
Atsakyti
Prieš porą mėnesių takams išbandžiau juodą agroplėvelę, aišku daržas nėra didelis, tai galiu žaisti, bet labai patogu pasirodė ir pjautos žolės susitaupo.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(*MONAMI* @ 2014 06 11, 09:14)
pasidalinkit receptu,nes šaltibarščiams visada perku,kai kitokių pilnas rusys  doh.gif


išverdi burokus, nulupi, sutarkuoji per burokinę tarką ar šiaudeliais, arba supjaustai kubeliais, kaip norėsi valgyt, sudedi į užsukamus stiklainiukus, iki viršaus paliekant nepripildytus per 2 pirštus, ant viršaus padedi lauro lapą, kelis kvepiančius pipirus, užvirini obuolių sultis, gali būti šviežiai spaustos, gali būti jau vakuotos iš ankstesnių metų, ir užpili verdančiomis. užsuki dangtelius ir padedi apverstus stiklainius kol atauš, viskas. kiti druskos deda, bet aš paskui pasūdau patiekalą, kuriam juos naudoju - ar kokiai silkei po šuba, ar dar kam.
Papildyta:
QUOTE(Gaudvilė @ 2014 06 11, 09:14)
pasisakyčiau, jei tikrai taip būtų. Beje, vyras visada skeptiškai žiūrėdavo, bet po kelių sezonų pats mulčiuoja jei tik esu užsiėmus savais darbais.


nu kaip man sunku g.gif tiek pasilankstyt doh.gif Kai iš žoliapjovės tiesiai po ranka paduoda, tai dar nieko, o jei kokią ilgą žolę iš pievos dar susigrėbt reikia, nu tai bože bože
turbūt seni kaulai kapais atsiduoda
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 11 birželio 2014 - 09:34
QUOTE(Paladė @ 2014 06 11, 10:33)
išverdi burokus, nulupi, sutarkuoji per burokinę tarką ar šiaudeliais, arba supjaustai kubeliais, kaip norėsi valgyt, sudedi į užsukamus stiklainiukus, iki viršaus paliekant nepripildytus per 2 pirštus, ant viršaus padedi lauro lapą, kelis kvepiančius pipirus, užvirini obuolių sultis, gali būti šviežiai spaustos, gali būti jau vakuotos iš ankstesnių metų, ir užpili verdančiomis. užsuki dangtelius ir padedi apverstus stiklainius kol atauš, viskas. kiti druskos deda, bet aš paskui pasūdau patiekalą, kuriam juos naudoju - ar kokiai silkei po šuba, ar dar kam.

ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 06 11, 10:11)
tik visi nutyli, kaip sunku mulčiuoti smile.gif


tikrai nesuprantu, kur čia tas sunkumas... g.gif Va, kai pagalvoju, kad turėčiau tradicinį nemulčiuotą daržą, kurį reikėtų kasti, ravėti, purenti, laistyti, po lietaus teležioti po purvyną, tada jau net plaukai šiaušiasi... scare.gif mega_shok.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 11 birželio 2014 - 10:30
Palade, tai aš pusę maišo (to didelio bulvinio biggrin.gif ) užsikoncervavau su obuolių sultim, kitus išmečiau, nes nesuvalgėm doh.gif Kai vyro nėra, ne taip jie ir valgos. Dar ir kitiems metams nemažai vekuotų likę.

Aš kiek kitaip vekuoju - išvirtus ir sutarkuotus dedu į puodą, pilu, kad apsemtų obuolių sultim, paverdu, kad peršiltų ir tada į stiklainius. Nieko daugiau nededu, nes žiauriai nemėgstu pipirų besimakaluojančių pvz. mišrainę darant biggrin.gif


O šiais metais šiek tiek vistiek sėjau, nes patinka šviežiena biggrin.gif Ta vadinama lambukų sriubytė niekad neatsos jokių konservų ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alekto: 11 birželio 2014 - 10:35
QUOTE(rytorasa @ 2014 06 11, 10:30)
tikrai nesuprantu, kur čia tas sunkumas...  g.gif Va, kai pagalvoju, kad turėčiau tradicinį nemulčiuotą daržą, kurį reikėtų kasti, ravėti, purenti, laistyti, po lietaus teležioti po purvyną, tada jau net plaukai šiaušiasi...  scare.gif  mega_shok.gif


kasti tai nebelabai kas kasa g.gif Yra kultivatorius, vyras su juo ir vagas padaro, ir apkaupia, ir vietoj ravėjimo per tarpuvagius pervažiuoja ir išrauna. Tai vyro darbu yra tapę. Ten bulvės, morkos, burokėliai, dalis svogūnų ir dar kai kas tradicinio. Gal kokie 4 arai iš viso yra ariamo daržo. Jei pasakyčiau, kad mulčiuoju dar ir tą daržą, tai jis būtų ant mano galvos užkrautas, vyras ir taip vyriškų darbų susiranda. Man užtenka mulčiuoti mano rėmintus daržus, kelis šimtus žieminių česnakų, nes tie tik mulčiuoti kumščio dydžio galvas užaugina, uogas, braškes, tunelius, šiltnamį ir t.t. Ir tai labai pavargstu.
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2014 06 11, 10:34)


Aš kiek kitaip vekuoju - išvirtus ir sutarkuotus dedu į puodą, pilu, kad apsemtų obuolių sultim, paverdu, kad peršiltų ir tada į stiklainius. Nieko daugiau nededu, nes žiauriai nemėgstu pipirų besimakaluojančių pvz. mišrainę darant biggrin.gif




dėl to ant viršaus ir padedu, kad atidarius stiklainį iš karto nuimi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Modeen @ 2014 06 11, 11:41)
kasti tai nebelabai kas kasa  g.gif Yra kultivatorius, vyras su juo ir vagas padaro, ir apkaupia, ir vietoj ravėjimo per tarpuvagius pervažiuoja ir išrauna. Tai vyro darbu yra tapę. Ten bulvės, morkos, burokėliai, dalis svogūnų ir dar kai kas tradicinio. Gal kokie 4 arai iš viso yra ariamo daržo. Jei pasakyčiau, kad mulčiuoju dar ir tą daržą, tai jis būtų ant mano galvos užkrautas, vyras ir taip vyriškų darbų susiranda.  Man užtenka mulčiuoti mano rėmintus daržus, kelis šimtus žieminių česnakų, nes tie tik mulčiuoti kumščio dydžio galvas užaugina, uogas, braškes, tunelius, šiltnamį ir t.t. Ir tai labai pavargstu.


viską savo darže ir šiltnamyje darau pati... nereikia vyro pagalbos ir nematau jokio vargo... g.gif Na, gal mano daržas ne didelis. Kita vertus mums nereikia kelių šimtų česnakų, mums pilnai užtenka 50vnt. Kitų daržovių irgi auginu tiek, kiek suvartojam, kad nereikėtų sukti galvos kur padėti ir kam atiduoti... rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 06 11, 10:11)
pernai per daug burokų turėjom, tai sąžiningai visus suvakavom, vienus su obuolių sultimis, kitus kaip mišraines, ukrainietiškus barščius, užgrūdom rūsį keliems metams į priekį ir šiemet nesėjau. šaltibarščiams labai gerai su obuolių sultimis smile.gif
Papildyta:
tik visi nutyli, kaip sunku mulčiuoti smile.gif
Papildyta:
žiūrint, kiek valgot.
aš sėju dvi vagas maždaug po 25 m, išgliaudytų nedžiovinu, nes paskui vis per vėlai prisimenu pamerkti  g.gif Šaldau ant padėklų ir susipilu į maišelius šviežias, tai ištraukus labai trumpai pavirti užtenka. ir žirnius šaldom taip pat.

*geras receptas, darysiu, jeigu burokai užaugs lotuliukas.gif thumbup.gif
*kai MB padeda tai nesunku, kai venai reiktų nžn ką sakyčiau blush2.gif
*daaaaug valgom, kelis kartus per savaitę, mes gi vegetarai...

QUOTE(rytorasa @ 2014 06 11, 11:30)
tikrai nesuprantu, kur čia tas sunkumas...  g.gif Va, kai pagalvoju, kad turėčiau tradicinį nemulčiuotą daržą, kurį reikėtų kasti, ravėti, purenti, laistyti, po lietaus teležioti po purvyną, tada jau net plaukai šiaušiasi...  scare.gif  mega_shok.gif


thumbup.gif thumbup.gif
QUOTE(Alekto @ 2014 06 11, 11:34)
O šiais metais šiek tiek vistiek sėjau, nes patinka šviežiena biggrin.gif Ta vadinama lambukų sriubytė niekad neatsos jokių konservų ax.gif


MB labai mėgsta, tai aš tam reikalui sėjau mangoldus jau antrus metus...
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 06 11, 10:11)

tik visi nutyli, kaip sunku mulčiuoti smile.gif


Mulčiuoti nesunku, kai žolė krūvoj, man sunkiausias darbas ne nusipjauti tikrai nemažą plotą su žoliapjove, bet ištuštinti pilnus žolės krepšius, nuimi, išpili, uždedi, užsikuri, pavapjauni keliolioka metrų ir vėl iš naujų šimtą sykių doh.gif po to dar gerą galą su tačka vežti prie daržo doh.gif Bet kai patinka pjauti žolę, tai nieko pagalbos ir neprašau, o nieks smarkiai ir nesisiūlo biggrin.gif
Atsakyti