Įkraunama...
Įkraunama...

Mulčiavimas

QUOTE(Lakšmi @ 2014 06 08, 19:32)
Kažin, jei prilytus šiaudus (naktį aną lijo) ant viršaus pildysiu tai apatiniai logiškai turėtų priplėkt? ar galiu papildyt, nes man buvę iki kelių beliko per gerą sprindį...

Kad neturėtų lauke suplėkti, ypač šiaudai. Nebent šviežiai pjauta žolė storesniu sluoksniu susipiltų.
Atsakyti
QUOTE(ponia Lylia @ 2014 06 08, 19:52)
Kad neturėtų lauke suplėkti, ypač šiaudai. Nebent šviežiai pjauta žolė storesniu sluoksniu susipiltų.

nea, žolės ten nededu, tik šiaudus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lakšmi @ 2014 06 08, 19:32)
Kažin, jei prilytus šiaudus (naktį aną lijo) ant viršaus pildysiu tai apatiniai logiškai turėtų priplėkt?

neturėtų, jeigu naujas sluoksnis bus nestoras.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2014 06 08, 11:52)

Kuria prasme - šlapia? Tik nupjauta ar sulyta?

Nupjovė ir iškart sulijo.
Atsakyti
Ar gerai mulčiuoti pernykščiu šienu? g.gif
norėčiau mulčiuoti šiltnamyje, bet žolės nebeužtenka net tujoms verysad.gif
Atsakyti
Man asmeniškai šienu daug smagiau mulčiuot, nei ta sumalta veja. O ir naudingiau, bei rečiau papildyt reikia.
Aš asmeniškai tai jei tuščia būna lysvė (ta prasme be mulčiaus, arba po žiemos būna beveik suiręs), tai pradžioj dedu vejos nedidelį sluoksnį, pradžiūsta ir tada šienu normaliai apmulčiuoju (arba šiaudais kur tinka). Kažkaip įsivaizduoju, kad veja greičiau pradeda irti ir sparčiau mikrobų veikla užsikuria, todėl ir šieną ar šiaudus geriau skaido g.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2014 06 09, 08:49)
Man asmeniškai šienu daug smagiau mulčiuot, nei ta sumalta veja.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif taip pat.

Atsakyti
QUOTE(Aimis @ 2014 06 08, 20:53)
Nupjovė ir iškart sulijo.

mulčiuokit plonesniu sluoksniu nei įprastai ir klojant šlapią žolę labiau pajudinti.
Papildyta:
QUOTE(daivix @ 2014 06 09, 08:42)
Ar gerai mulčiuoti pernykščiu šienu? g.gif

labai gerai ir pernykščiu, ir 10 metų senumo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2014 06 08, 12:52)
nelaukėm  biggrin.gif 6 žmonės kelias valandas dirbom. Likusią dalį praskleidėm ir dabar sėkmingai džiūsta  thumbup.gif

O,tai kai šitiek chebros,tai ta kupeta kaip glėbys,net pavargt nespėtum.Nebent nuo vadovaujamo darbo biggrin.gif
Atsakyti
Šiemet kuklus mano darželis, auginu tiktai ką valgo biggrin.gif
trūksta žolės ,bet vis ax.gif
user posted image
Atsakyti
*MONAMI*, tvarkinga ir gražu... wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2014 06 09, 17:05)
mulčiuokit plonesniu sluoksniu nei įprastai ir klojant šlapią žolę labiau pajudinti.

aciuks.gif už atsakymą
Atsakyti