Įkraunama...
Įkraunama...

Grybautojų kampelis, 2014 metai

Sveikos, grybautojos.
Va čia yra tas receptas:

http://www.supermama...t37889-150.html

Ten pat parinkau dar keletą receptų, kurie mane sudomino:

GRYBAI SVIESTE

1 kg nuvalytų grybų (baravykų, raudonikių, šilbaravykių, kazlėkų ar pan.),
200 g sviesto,
25 g druskos.

Ištirpinkite pusę sviesto ir sudėkite juostelėmis supjaustytus grybus. Kaitinkite, kol jie suminkštės, pasūdykite. Tada sukrėskite į stiklainius ir užpilkite likusiu ištirpintu sviestu. Kaitinkite 100° C temperatūroje 2 kartus: pirmą dieną – 1 val., antrą dieną – 30 min. Sandariai uždarykite.
Šaltinis: „Savaitė su TV“ (ne šių metų, pernai arba užpernai buvo spausdinta), straipsnis „Tikrai geri konservavimo receptai“.

ŽALIUOKĖS SU KOPŪSTAIS

Grybų,
2 kg. kopūstų,
1 kg. morkų,
0,5 kg. svogūnų,
0,5 l aliejaus,
0,5 l pomidorų padažo.

Pjaustytus svogūnus pakepinti su aliejum, supilti į puodą, pakepinti tarkuotas morkas, supilt į svogūnus. Sudėti į kepintas daržoves kopūstus, grybus, pasūdyti, supilti likusį aliejų, gerai išmaišyti ir troškinti apie 1 val. Baigiant troškinti sudėti pomidorų padažą ir dar kiek pakaitinti. Jei padažas dedasi anksčiau, kopūstai lieka kieti.

MARINUOTI GRYBAI SU PAPRIKA

marinatui:
1l. vandens
100ml acto
2-3 pipiriuko grūdai
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas druskos

Maždaug 2 litram virtų grybų imu 2 paprikas. Išverdam marinatą, jame 5 min paverdam supjaustytą papriką, dedam apvirtus grybus ir verdam viską 25min. Tada sudedam į stiklainius ir užsukam dangteliais.

MOČIUTĖS MARINAVIMO RECEPTAS

Marinatui: 1 l vandens - 1 šaukštas druskos, 2 šaukštai acto, pipirų, lauro lapelių.
Nuvalytus grybus sudėti į puodą ir virti 15 min. Išvirtus, keletą kartų švariai perplautus grybus sudėti į paruoštus stiklainius. Taip galėsime paskaičiuoti kiek prireiks litrų marinato. Grybų nepridėti iki pat stiklainio viršaus, palikti vietos brinkimui.

Didesniame puode užvirinti marinatą ir pavirti 2 minutes, iš stiklainių supilti grybus ir dar kartą užvirinus pavirti 2-3 minutes.

Dviejų litrų marinato užtenka 3 litriniams ir puslitriui. Patogiausia grybus marinuoti litriniuose stiklainiuose.

Jeigu grybavimas buvo sėkmingas ir pavyko rasti gražią, krūvoje sulipusią, sveiką baravykų šeimyną - siūlau ją įkurdinti puslitriuke, užpilti marinatu, sandariai uždaryti dangteliu ir šaltai laikyti iki Kalėdų. Ant Kūčių stalo turėsite gardų ir puošnų patiekalą. Patikėkite, nustebinsite ne vieną!

Taip marinuoti grybai tinka skanauti ir vienus ir paruoštus su šlakeliu aliejaus bei pagardintus žaliu smulkintu svogūnu. Kas mėgsta - tokius grybus galima skaninti majonezu ar grietine. Pabandykit!

www.jovita.lt


Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vėta: 27 rugpjūčio 2014 - 09:31
Ačiū už receptus, šiandien darysiu mišraines su svogūnais ir tomatu, o kitą partiją su morkomis ir svogūnais.
Atsakyti
Nemencines miskai tikrai tusti, na ne visai tusti, bet tokie potusciai biggrin.gif Radau net 6 baravykus. biggrin.gif Kazleku daug, bet jau neberenku, nes rankoms sakutes biggrin.gif Truputeli voveraiciu ir viskas. Vakrieniai kukliai pats tas, o vakavimams ir pan nera... Ziurint i jusu nuotraukas baigiu visus nagus nusigrausti... doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Geiša @ 2014 08 24, 12:59)
Sveikos grybautojos,
Gal kuri nors Kauniete  turi arba tures pardavimui kibira baravyku?  ax.gif
QUOTE(zmonele @ 2014 08 27, 09:40)
Sveiki,
gal yra norinciu grybu? Baravyku ar raudonikiu. Grybu butu penktadieni ar pirmadieni. Veiksmas - Kaune. Jei ka domintu, rasykit i AZ 4u.gif

http://www.supermama...;#entry67302686
Atsakyti
QUOTE(fukse @ 2014 08 27, 12:24)

Atsakyti
Mieste-grybų psichozė. doh.gif Į kokią parduotuvę beužeitum,visur kalbos apie grybus. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
sveikos, šaunuolės.

Mes kol kas randam daug bet fotkių kol kas nėra skaičiuot nespėjam tik pasveriam, maždaug kasdien apie 30 kg prirenkam, jau atsirado daugiau kirmėliukų, tai dalis grybų eina supirktuvėn, ypatingai tie dideli kurios daug kas miške palieka, tinka ir baisiausiai sukirmiję, užtat niekad neperku nieko su grybais ir nie grybų sultinio. Mano draugės irgi džiovina sukirmijusius, sako išeina, feee, niekad kitur grybų nevalgau nebent pas save sesę ir brolį. Aš valau tik namie grybus, bet visas nuovalas išvežam atgal į mišką. Mišką mylim ir saugom, nešiukšlinam niekad, dar kartais ir kitų sutvarkom.
Šiandien dirbu, grybų nebus, nebent i krūmynus užsuksiu gryždama, sako jau prasidėjo ten lepšiai ir raudonviršiai. Miške lyg jau baravykų mažėjimas šiek tiek jaučiasi bet kitą savaitę po mėnulio pasikeitimo manau bus naujas dygimas. Nuo pirmadienio ATOSTOGOS, tikiuosi bus ir grybų.
Atsakyti
o gal kas noretumete pasidalinti savo gerybemis? Parasykite az, busiu dekinga:)
Atsakyti
Sveikos laimingosios.Taip jau buvo suplanuota,kad atskrisiu is Londono grybavimo sezonui.Atskridau.Pirmiausia pas mama i svecius,o pakeliui prie Daugu pagrybavau.Laimikis 84 baravykai ir .....erke.Istraukiau tikrai valandai praejus,o siandien jau toj vietoj blynas raudonas,vienu zodziu Laimo liga,jau trecia karta unsure.gif
Atsakyti
Šiais metais dar neteko tokios "laimės". Bet valant grybus ant jų mačiau. Mes grįžę rūbus iš karto į skalbyklę, patys po dušu. Be to pasiskiepiję.
Atsakyti
QUOTE(IngridaB @ 2014 08 27, 13:34)
Į kokią parduotuvę beužeitum,visur kalbos apie grybus. biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

Darbuose irgi tas pats, kaskeik rado arba neradoirkur važiuos grybauti biggrin.gif
Atsakyti
Merginos, žinau, kad greičiausiai patarimo sulaukti galėsiu čia. Turiu kelis puodus tų grybų ir vieną primityvų receptą: grybus nuverdi, gerai nuplauni, vėl užpili šiek tiek vandens, dedi ne per dar ir ne per mažai druskos, kad būtų sūru, bet ne per daug, pavirini, supili į stiklainius ir užsuki. Problema, kad tas druskos kiekis baisiai abstraktus. Gal žinot, kiek iš tikrųjų tos druskos dėti? Temoje greičiausiai yra, bet kad nebeturiu laiko ieškot. Padėkit, prašau...
Atsakyti