Įkraunama...
Įkraunama...

kuznecovo krosnys

Viliau,koks skirtumas kokia krosni nori statyt tautietis,ar Kuznecovo,ar Marteno,ar aplamai zidini?Lygiai taip pat ar nama stato is siaudu-molio ir s...?Ar langai mediniai todel,kad "kvepuojantys",ar plastikiniai"besviniai"?Ar namas medinis ir ekologiskas,bet imirkintas impregnantais?Labai daug tautieciu yra reklamos ir EKO aukos.Daug zmoniu(nors issilavinimas ir labai aukstas) lieka labai naivus ir tiki stebuklais lotuliukas.gif .Gerai,kad kiti(kaip cibulis)labai domisi technologijomis ir tai kiekvienam zingsnyje vos neisdurtas jauciasi.O priedo statybose tiek daug "auksaburniu"sukasi (butu geriau jeigu auksarankiu) lotuliukas.gif
As skaitau sita tema ir renkuosi grudus is pelu thumbup.gif Tavo deka pasidariau zemes silumokaiti,bet patobulinau,kad virs jo israiciau polietileno perforuota vamzdi ir jeigu oras pasiduos perdaug sausas,prdesiu ji drekint mirksiukas.gif . Linkiu ir kitiems issirinkt tai kas vertinga.
Atsakyti
siaip netiesa kad krosnimi neimanoma apsisyldyti namo bet kokio dydzio nama imanoma apsisildyti krosnimi.
I.V.Kuznecovo krosnys yra pacios pazangiausios. kuznecovas yra trecios kartos konstruktorius. Jis sukure svaraus degimo pakura ir imontavo ja i jau egzistuojancios, dvieju gaubtu konstrukcijos krosni.
statant krosni pagal sia technologija viskas yra imanoma sildymo, kepimo, vandens sildymo, centrinio sildymo, pirties krosnys. pagal zmoniu poreiki imanoma pastatyti bet kokio tippo krosni. zinoma geriausia projektuoti krosni statant nama tada ji bus efektyviausia ir patogiausia naudojimui.
Kuznecovo krosniu sistema gavus ne viena apdovanojima uz ekologiskuma ir ekonomiskusma
netiesa kad krosnis statoma tiktai kiaruose namuose, senuose. siuo metu mes satatome krosnis ivariose Lietuvos vietose, beveik visos krosnys statomos naujos statybos namuose.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gorada: 23 gegužės 2014 - 12:48
QUOTE(krosnininkas @ 2014 05 18, 07:04)
siuo metu mes satatome krosnis ivariose Lietuvos vietose, beveik visos krosnys statomos naujos statybos namuose.

Gal galite išduoti kiek kainuotų tokia kokybiškai pastatyta, vidutinio dydžio krosnis su baltais kokliais?



QUOTE(Vilienė @ 2014 05 17, 23:10)
Ot tūndros dar mūsų tautiečiai doh.gif  verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif  atsilikimas technologinis doh.gif  ir kas pasakys, kad XXI amžius, Europos centras... siaubas ir gėda - daugiau nėr žodžių.

Atislikimas nemažas, auksaburnių (geras naujas terminas!) daug, tenka pripažinti. Bet malkas jau atveža švarias, išdžiovintas ir susėtas dailiose krautuvėse. Jeigu norisi kartais pasižaisti ir negaila tam išleisti krūvelės pinigų bei nemažai laiko tai nematau nieko blogo, išskyrus kaminą. Kam nepatikdavo pagulėti ant šiltos krosnies? Aišku racionalų mąstymą čia reikia išjungti arba reiks kurti krosnį kasdien ir bus prarastas kūrenimo malonumas... Šį džiaugsmą galima pasistatyti ir už lango, terasos gale.
Krosnys vandens nešildo, nes prieš 200 metų niekam jo nereikėjo.
Tiesiog ieškant šildymo sistemos geriau išsirinkti kažką pažangesnio ir pamiršti, kad namą reikia šildyti. Krosnys, aišku, statomos ne dėl jų praktiškumo ar technologinės pažangos.
Atsakyti
QUOTE(Brella @ 2014 05 18, 01:16)
Viliau,koks skirtumas kokia krosni nori statyt tautietis,ar Kuznecovo,ar Marteno,ar aplamai zidini?

Šiaip tai yra toks nedidelis skirtumas tarp Kuznecovo ir Marteno lotuliukas.gif lotuliukas.gif


Papildyta:
QUOTE(BangaS @ 2014 05 18, 10:28)
Šį džiaugsmą galima pasistatyti ir už lango, terasos gale.
Krosnys vandens nešildo, nes prieš 200 metų niekam jo nereikėjo.

Tiesiog ieškant šildymo sistemos geriau išsirinkti kažką pažangesnio ir pamiršti, kad namą reikia šildyti. Krosnys, aišku, statomos ne dėl jų praktiškumo ar technologinės pažangos.

Kokiam kontekste diskutuoti apie šį reikalą... aš pamačiau "šiuolaikinis namas ir 200m tradicijos" todėl neišlaikiau neįkišęs trigrašio... jei kronis kokiam paveldui - tai dėl manęs kad ir tvanas smile.gif bet va lietuviška mada iškart išlenda, reik krosniai užkraut viską: ir kepimą, ir virimą ir net DHW ruošimą doh.gif trumpai tariant svajonių įrenginys šiuolaikiniam namui. Va ir galvoju, negi žmonės nesinaudojo šiuolaikiniais virtuvės prietaisais (indukcinėm viryklėm, kepimo krosnelėm, garų orkaitėm, mikrobanginėm ir t.t.) kad galvoja krosnimi naudotis bus labai patogu? Apie šildymą net nekalbu, čia jau "kosminė" problema ir net neverta pradėt diskusijos.
Teko turėti net dvi labai netolimoj praeity... kaip išsireiškė gallop teko griauti - ne dėl sertifikatų nebuvimo, bet visiško nereikalingumo. Viena buvo užkurta gal 5-6 kartus, tipo padėti šildymui kai lauke buvo žemiau -20C, o kitoje VIENĄ kartą bandyta kepti kugelį, tipo skanesnis nei iš dujinės blink.gif

Buvo čia krosnies palyginimas su GAZ-24... per švelnu, sakyčiau tas pats kaip išvietė už tvarto su širdele duryse. Labai tradicinė, sveika ir amžių išbandyta. Pats tas XXI amžiui. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2014 05 18, 10:58)
Šiaip tai yra toks nedidelis skirtumas tarp Kuznecovo ir Marteno lotuliukas.gif  lotuliukas.gif


Ir aš noriu Marteno krosnies - būčiau tada pramonininkas ir oligarchas lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kros: 18 gegužės 2014 - 11:28
su tom technologijom labai viskas smagu ir gerai galima paziuret is kitos puses isirengi labai modernu geotermini sildyma arba pasistatai koki geros firmos duju generacini arba granulini katila lauke salta katilas kurenas ir tiktai pokst pastotei ismusa elektra vienintelis issigelbejimas savitaka sildymo sistemoje bet siaip laiukais meistrai nemoka nei apskaiciuot nei pagamint visur stato cirkuliacini varikliuka ir isvedzioja vamzdzius. taigi elektrai prapuolus ne tik susalsit ir ir neturesit kaip maisto pasigamint bet taip pat teks keisti dali sildymo sistemos.
na cia tiktai kaip pavizdys.
visur kur stovi musu krosnys zmones patenkinti sildosi ir naudoja maisto gaminimo kameras. kai kur krosnis naudojama kaip pagrindinis kai kur kaip pagalbinis sildymo budas. kartais zmones isirenge dujini sildyma ir isirengia krosni kaip pagalbini sildyma o rezultate gaunasi atvirksciai.
netiesa kad su krosnimi negalima sildyti vandens.ankscia vandeni silde tik prie virykles. siais laikais i tam tikra krosnies vieta ivedus gyvatuka galima tureti labai gerus rezultatus.
lauko kompleksai yra labai gerai bet jie nepakeis namu sildymo krosniu
Atsakyti
QUOTE(krosnininkas @ 2014 05 18, 11:17)
su tom technologijom labai viskas smagu ir gerai  galima paziuret is kitos puses isirengi labai modernu geotermini sildyma arba pasistatai koki geros firmos duju generacini arba granulini katila lauke salta katilas kurenas ir tiktai pokst pastotei ismusa elektra vienintelis issigelbejimas savitaka sildymo sistemoje bet siaip laiukais meistrai nemoka nei apskaiciuot nei pagamint visur stato cirkuliacini varikliuka ir isvedzioja vamzdzius. taigi elektrai prapuolus ne tik susalsit ir ir neturesit kaip maisto pasigamint bet taip pat teks keisti dali sildymo sistemos.
na cia tiktai kaip pavizdys.


Nuo karo, maro, bado laikų ar dingus elektrai apsaugos krosnelė ar židinys. Viskas čia jau seniai apgalvota.

Šiaip krosnininkams tikrai yra kalnai darbo, masiškai griūna seni pečiai sodybose, nebėra kas ten juos tvarko PIGIAI. Tenka žmonėms kaimuose statyti krosneles, nes naują krosnį statyti yra brangu. Nauja krosnis bus brangesnė, nei sena sodyba.
Atsakyti
QUOTE(krosnininkas @ 2014 05 18, 12:17)
su tom technologijom labai viskas smagu ir gerai  galima paziuret is kitos puses isirengi labai modernu geotermini sildyma arba

Siūlot grįžti atgal į praeitį? Tai gal ne krosnį, bet tikrą dūminę pirkę geriau? biggrin.gif

Dingo elektra - kaip dažnai tai įvyksta? Ne europoj gyvenam? Teko tokį daiktą kaip UPS girdėti ar matyti?
Atsakyti
QUOTE(Vilienė @ 2014 05 18, 11:44)
Siūlot grįžti atgal į praeitį? Tai gal ne krosnį, bet tikrą dūminę pirkę geriau? biggrin.gif




Dūminė pirkia tai 12 amžiaus technologija, bet populiari ir dabar 21 amžiuje pas čiukčias ir eskimus tolimojoje šiaurėje. Labai pigi statyba lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kros: 18 gegužės 2014 - 11:56
QUOTE(Vilienė @ 2014 05 18, 13:44)
Siūlot grįžti atgal į praeitį? Tai gal ne krosnį, bet tikrą dūminę pirkę geriau? biggrin.gif

Dingo elektra - kaip dažnai tai įvyksta? Ne europoj gyvenam? Teko tokį daiktą kaip UPS girdėti ar matyti?

jei jau i praeitį tai grįškim prie Kanzi laužo smile.gif http://link.brightco...d=1352648203001
Dingo elektra smile.gif , para galim ramiai gyventi ir prie dideliu saltuku nematant strioko . o jei jau ilgiau reiktu tai uz 350-600lt elektros generatoriu kuriam kaip zapaske ... biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo korida: 18 gegužės 2014 - 15:06
siaip juokingi jus zmonescia gi paklauta ka manot apie kuznecovo krosnis niekas neklausia ar jus norit statyt pas save krosni ar nenorit. jei jus manote kad cia pasenus technologija ir jus esate tiesiog auksciau uz ja tai puiku. bet kam keikti ir apkalbineti ta ko nesupranti. ar tiesiog noris pablevyzgot???

Papildyta:
i klausima kiek kainuoja pastatyt krosni vidutinio dydzio is kokliu galiu atsakyti kitu klausymu kiek kainuoja automobilis sedanas su rataqqis ir vairu?
visi krosniu projektai yra individualus skirtingi formomis, paskirtimis. jei kas nori pasistatyti krosni ir domina kaina reikia susirasyt bent jau private.
Atsakyti
ko cia pjautis?
jeigu kaime gyveni - niekas x kLt nemokes

o jei 'lezakas' gyvenimo tikslas (ar sodyboje baime kad krosnele isnes uz metala)
pasidaryk toki ir apdaila graziai pasidares labai nepergyvenk smile.gif
https://www.youtube....h?v=BoW-ICO83hM

aisku jei reikia orkaites ar kitu siu laiku patogumu tai tikrai netiks
Atsakyti