Įkraunama...
Įkraunama...

Agurkai

QUOTE(NERA @ 2014 05 26, 09:54)
O griovelius sėjimui atskirai darėtės? Gal vyras labai giliai pasėjo  g.gif

Visas sėjas su grioveliais (lyg ir ne per giliais) dariau pati. Ir laistysiu, prižiūrėsiu pati, MB tik derlių pasiims, nori rauginti tą jo lysvės derlių smile.gif .
Bet kad nedygimas tai 99% doh.gif
Atsakyti
QUOTE(syri @ 2014 05 26, 09:25)
Visas sėjas su grioveliais (lyg ir ne per giliais) dariau pati. Ir laistysiu, prižiūrėsiu pati, MB tik derlių pasiims, nori rauginti tą jo lysvės derlių  smile.gif .
Bet kad nedygimas tai 99%  doh.gif

gal ragana esat lotuliukas.gif ? užkerėjot vyro derlių, nenorėjot jo rauginimo agurkų lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2014 05 26, 14:46)
gal ragana esat  lotuliukas.gif ? užkerėjot vyro derlių, nenorėjot jo rauginimo agurkų  lotuliukas.gif

oi nea, man tik laimė, kad MB prisideda prie konservavimo proceso - man tik mažiau darbo, o rauginti agurkai visiems patinka - turi jis tokį patikrintą vyrišką receptą be jokių pacackų biggrin.gif
Šiandien pradėjau kaip višta kaptytis po tą lysvę: atkapsčiau vieną sėklą tokią pusia išsiritusią, pakasiau vėl blush2.gif . Kitų nebekušinau. Dar paliejau. Jaučiu, jei per tris paras nieko nebus, atsėsiu, bo MB jau nesitveria biggrin.gif
Atsakyti
Syri, aš rašiau kažkada su panašiu klausimu, man išlindo daugiau nei po 2 savaičių, jau nieko nesitikėjau. Ne 100 proc aišku, bet išdygo, nors jau ir kitą partiją spėjau nusipirkti, bet atsėti nereikėjo smile.gif Gal per šalta buvo ar ką nors agro plėvele irgi dengiau.
Atsakyti
Sveikos
aš su pagalbos prašymu smile.gif
šeštadienį pasėjau lauke agurkus, bet ateinant atvėsimui šią savaitę ar nereikia jų agro plėvele uždengt? Ar nepakenks dygimui jei nedengsiu? Sodas tolokai nuo namų, neplanavau be savaitgalio važiuot g.gif Ačiūūū patarsiančioms
Atsakyti
Aš agurkus visuomet dengiu agroplėvele,praktiškai iki pat žydėjimo
Atsakyti
Sveikos,

aš namie pasisodinusi į vazonus tris agurkiukus (asker H), jie žydi, viskas gerai, bet tik kaipradeda megztis agurkiukas, jis būna kokio 1 cm ir pradeda gelsti...kas jam yra? kaip gelbėti juos?
Atsakyti
QUOTE(Doviand @ 2014 05 27, 08:22)
Sveikos,

aš namie pasisodinusi į vazonus tris agurkiukus (asker H), jie žydi, viskas gerai, bet tik kaipradeda megztis agurkiukas, jis būna kokio 1 cm ir pradeda gelsti...kas jam yra? kaip gelbėti juos?

į šiltnamį ar lauką sodinti. netinka nekambariniams augalams klimatas nei namie, nei balkone.
Atsakyti
mano lauko agurku kelias seklas-daigus kazkas suvalge sad.gif vienoj vietoj nedygo, nors kitur sudyge seniausiai. atkapsciau tai radau tuscia seklos kevaleli ir saknele, o skilcialapius kazkas supietavo... na bet cia nieko, atsesiu.
o vat siltnamy agurkai gelsta... jau tokie ugteleje, kokiu30cm, jau po agurkiuka paaugine ir eme gelsti lapai. tai dabar svarstau, kas jiems ne taip - ar karsciai dusina, ar nuo agurku auginimo pavargo (gal dar per anksti - toks mazas augalelis, o jau vaisiu augina. bet hibridas vis tik...) gal pomidoru kompanija nemiela? o gal koks kurklys saknis apkirpo - bet kad visi vienodai gelsta tai kazin. laistau beveik kasdien per karscius, uzmulciavus esu... gal cia liga kokia?
na, agurkelius isskyniau, orai atves, bus matyt ar pageres...
Atsakyti
QUOTE(Pinta @ 2014 05 26, 20:42)
Sveikos
aš su pagalbos prašymu  smile.gif
šeštadienį pasėjau lauke agurkus, bet ateinant atvėsimui šią savaitę ar nereikia jų agro plėvele uždengt? Ar nepakenks dygimui jei nedengsiu? Sodas tolokai nuo namų, neplanavau be savaitgalio važiuot  g.gif  Ačiūūū patarsiančioms

jau tikrai dėl to nelėkit į sodą. Važiuosit savaitgalį ir uždengsit, jiems tikrai nieko nenutiks.
Atsakyti
QUOTE(vaizduote @ 2014 05 27, 10:05)
gal cia liga kokia?

lapų kitą pusę apžiūrėjot?
Atsakyti
Labukas vakar nuskyniau 2 Bettina H veislės agurkiukus man neteks paragauti dvi duktytes turiu mirksiukas.gif . Bet jau šiandien galiu skinti ir sau biggrin.gif . Sėjau lygtai kovo visai pabaigoj arba balanžio pradžioj nepamenu, bet rezultatas geresnis nei pernai. Nes pernai norėjau motinos dienai tik kurmis man juos pavartė verysad.gif . Šiemėt aš jį išdūriau rolleyes.gif Iškasiau žemių ir padėjau statybinę putą tada vėl užkasiau žemėm ir pirktinių kelis maišiukus užpyliau rezultatas mane džiugina. Per šalčius apibintavau agro stora ir keturguba ant viršaus uždėjau atlaikė ir dabar jau džiaugiuosi ir agurkais.
Atsakyti