Įkraunama...
Įkraunama...

Nauja priėmimo tvarka į darželius, 12

QUOTE(sudovia @ 2014 05 24, 11:56)
Manau, kad daroma taip: paimamas į darželį X laukiančių lopšelinukų sąrašas ir tikrinama paeiliui kiekvieno vaiko prašymas. Tarkim, paaiškėja, kad šiame X darželyje pirmu numeriu stovinčio vaikučio prašyme šis darželis X nurodytas 3 numeriu (pageidavimu). Tuomet tikrinama, ar jis visų pirma patenka į prašyme 1 numeriu nurodytą darželį Y. Jei nepatenka į Y darželį, tada tikrina ar patenka į prašyme 2 numeriu nurodytą darželį Z. Paaiškėjus, kad patenka į darželį Z, išbraukiamas iš likusių prašyme nurodytų darželių eilių. Tada toliau tikrina darželio X sąraše antru numeriu stovinčio vaikučio prašymas ir taip toliau paeiliui. Aišku, galimas dalykas, kad tikrinimas vyksta abėcėline tvarka, t. y. pradedama tikrinti nuo tų vaikučių prašymų, kurių pavardės prasideda A raide, bet pats eiliškumas, darželių prioritetiškumas tikrinimas taip pat, kaip rašiau pradžioj

na mes tik paspelioti galim. O istikro labai idomu butu suzinotiskirstymo "formule"

Pvz situacija: pirmame darzelyje esam 20, o priima 18. o i trecia darzeli esam 30 o priima 32. Ir dar pvz is pirmo darzelio formuojant eile bus isbraukti 5 vaikai, nes jie gaus kita darzeli. Klausimas koki darzelibgausim pirma ar trecia?
Atsakyti
QUOTE(rytojryta @ 2014 05 24, 12:29)
na mes tik paspelioti galim. O istikro labai idomu  butu suzinotiskirstymo  "formule"

Pvz situacija: pirmame darzelyje esam 20, o priima 18. o i trecia darzeli esam 30 o priima 32. Ir dar pvz is pirmo darzelio formuojant eile bus isbraukti 5 vaikai, nes jie gaus kita darzeli. Klausimas koki darzelibgausim pirma ar trecia?

Pirmą mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal kas gavot pranesimus is Jovarelio, Sakalelio ar Gandriuko darzeliu 4u.gif Jei nesunku, tai praneskit 4u.gif
Atsakyti
Matyt sistema per naktį persikrovė ir pakilo mano vyresnėlė į 3 vietą iš 27 thumbup.gif Gal gi gausim ir jai darželį...
Atsakyti
as isivaizduoju, kad pirmiausia imami tie, kurie turi daugiausia prioritetu ir pagal prasymo data sudeliojami i tuos darzelius kuriuos irase pirmu numeriu. Toliau sudeliojami vaikai, kurie turi maziau prioritetu. Ir taip iki tu kurie neturi jokiu prioritetu. Jei perziurint vaiko prasyma nera vietu darzelyje kuris buvo nurodytas 1 nr., tikrinamas darzelis nr. 2, jei ir ten jau nebera vietu, ziurima kaip su darzeliu nr. 3 ir t.t. Zinoma cia tik mano asmenine nuomone (bent jau as taip daryciau biggrin.gif). Aisku mano teorija is dalies sugriauna tai, kad zinutes apie priimtus vaikucius gauna nebutinai tie kurie turi daugiausia prioritetu g.gif . Bet tai gal galima paaiskinti tuo, kad gal pirmiausia sudaro grupes, tada dar tikrina ir zinutes siuncia atsitiktine tvarka (kad ir pagal abecele, pagal prasymo pateikimo data, pagal darzeli ar dar bile kaip). Ta prasme, kad tie sarasi +/- jau sudaryti, tik dabar belieka sulaukt savo eiles kada bus pranesta...

ai pati jau nulauziau savo skirstymo sistema lotuliukas.gif . Jei jau butu sudarytos visos grupes, tai neberodytu eiliu g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katane: 24 gegužės 2014 - 16:04
Pastebejot dirba irestsdieni. Labai priartejom prie patekimo, matau jau ir vienzeklius skaicius. Kad tik neaigtu formuoti be musu...
Atsakyti
As sk8rstant daryciau taip: pirmiausiai kiekv8enam 8s darzeliu atskirciau tiek vaiku, kiek tas darzelis priims ir pasizymeciau juos kaip "gavusius". Tuome5 kiekvienam darzelyje is tu pazymetu isrinkciau tuos, kurie darzeli pazymejo nr1ir issiusciau jiems pranesimus, darzeliui info ir isbraukciau siuos vaikus is 2-5 darzeliu. Tada tuose darzeliuose is kur buvo isbraukti vaikai kaip 2-5 pasirinkimas toliau is eiles paimciau tiek vaiku, kiek atsirado nauju vietu. Tuos naujus aikus pazymeiau kaip patekusius, tarp ju ieskau tu ,kurie nurode 1 darzeli. Toliau tas pat siunti pranesimus, brauki i isbrauktu vietas prideti nauju. Ta veiksma kartociau kol neliktu 1pasirinkimo darzeliu. Tada is pazymetu kaip pateke isrinkciau tuos , kurie su darzeliu nr2. Jiems pranesimai ir jie raukiami is kitudarzu. I tas vietas el nauji, pazymim kaip patekusius, tuos kuriu darzelis nr 1 iskart infrmuojam, braukiam is kitudarzu jei atsiranda tusciu vietu (juk kituosedarzuose nebutinai buvo tokioj pozicijoj, kad ir ten buvo tatp patekusiu) pridedam nauju. Ir vel tas pat kol nebelieka 1 pasirinkimo darzeliu. Tada ta patiprocedura su 2 pasirinkimodarzeliu, kol nebelieka ir tokiu. Tada pagal ta pacia sistema is pazymetu, kaip "gave" rinkciau tuos, kuriu darzelis nr3. Ir tt...

Atsiprasau uz klaidas, rasant telefonu, labaivarginantis darbas jas taisyti, o greit rasant vis ne ta paspaudziu.
Atsakyti
QUOTE(rytojryta @ 2014 05 24, 09:20)
gal zinot is kur pas ta mama tokios zinios?
oficialiai yra skelbiama, kad darzelio pasirinkimasd pirmu, antru ir tt svarbus tik tuo, kad parodai i kuri darzeli nori labiausiai. Is pernai negavusiu darzo mamu, kurios lankesi savivaldybeje, nei viena is forume dalyvaujanciu negavo tokio atsakymo. Be to tikrai buvū gavusiu darzęlius nurpdytus ne pirmais numeriais.

Ir siaip kai pagalvoji jei eile statytu tik is pirmu nr pazymeto darzelio tai tada daug vietu gautu tik su dekl gyv vieta, o gal ir isbis be dekl gyv vietos. Kai realybeje daugumoje vien prioritetiniai tegauna....

Skirstymo sistema tikrai tokia kaip aprašė mantaniuke25. Siandien netiketai sulaukiau skambucio is savivaldybes darbuotojos (taip, taip, dirba jie ir sestadieniais, buvau apstulbus geraja prasme bigsmile.gif ), kuriai buvau parasius laiska pasiklaust del savo vaiko galimybiu patekti i darzeli ir domejausi kiek priima i kelis Lazdynu bei viena Karoliniskiu - Medyneli darzelius (jos kontakta turejau kai konsutavausi sausi i kuriuos darzelius daugiausia sansu patekti). Visa sistema man ji nupasakojo taip pat, kad pirmiausia ziurima kas koki darzeli pasirinke pirmu numeriu, po to skirstoma antri numeriai ir taip toliau. Kaip suprantu jei pvz., mes esame pasirinke Medyneli pirmu numeriu, esame jame apie 80, tai musu pozcija realiai yra geresne nei tu kurie pasirinke si darzeli antru ar treciu ar kt. numeriu ir yra aukstesnej nei musu eiles vietoj. Dar minejo, kad eile kuri buvo pasibaigus registracijai yra minimum 4 k. ispusta,del to, kad dauguma vaiku stovi 5 darzeliu eilese. Tai tarkim jei esi iki pradedant skirstyti eiles 80-as tai reali vieta gali buti apie 20-a, as taip suprantu.
Jei kam aktualu tai i lopselinuku grupes Medynely siemet priims 45, Riesutely 30, Giraite apie 12, Obelelej turbut tik 6.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Villy: 24 gegužės 2014 - 21:31
QUOTE(Villy @ 2014 05 24, 21:30)
Skirstymo sistema tikrai tokia kaip aprašė mantaniuke25. Siandien netiketai sulaukiau skambucio is savivaldybes darbuotojos (taip, taip, dirba jie ir sestadieniais, buvau apstulbus geraja prasme  bigsmile.gif ), kuriai buvau parasius laiska pasiklaust del savo vaiko galimybiu patekti i darzeli ir domejausi kiek priima i kelis Lazdynu bei viena Karoliniskiu - Medyneli darzelius (jos kontakta turejau kai konsutavausi sausi i kuriuos darzelius daugiausia sansu patekti). Visa sistema man ji nupasakojo taip pat, kad pirmiausia ziurima kas koki darzeli pasirinke pirmu numeriu, po to skirstoma antri numeriai ir taip toliau. Kaip suprantu jei pvz., mes esame pasirinke Medyneli pirmu numeriu, esame jame apie 80, tai musu pozcija realiai yra geresne nei tu kurie pasirinke si darzeli antru ar treciu ar kt. numeriu ir yra aukstesnej nei musu eiles vietoj. Dar minejo, kad eile kuri buvo pasibaigus registracijai yra minimum 4 k. ispusta,del to, kad dauguma vaiku stovi 5 darzeliu eilese. Tai tarkim jei esi iki pradedant skirstyti eiles 80-as tai reali vieta gali buti apie 20-a, as taip suprantu.
Jei kam aktualu tai i lopselinuku grupes Medynely siemet priims 45, Riesutely 30, Giraite apie 12, Obelelej turbut tik 6.

o gal galetumet parasyti tos darbuotojos kontaktus?Man tai ne vieno karto i laiskus neatsake.......
Atsakyti
Mes gavom į Vaduvos datželį. Prioritetas - gyvenamoji vieta, ir labai grei užpildytas prašymas po starto ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Villy @ 2014 05 24, 21:30)
Skirstymo sistema tikrai tokia kaip aprašė mantaniuke25. Siandien netiketai sulaukiau skambucio is savivaldybes darbuotojos (taip, taip, dirba jie ir sestadieniais, buvau apstulbus geraja prasme  bigsmile.gif ), kuriai buvau parasius laiska pasiklaust del savo vaiko galimybiu patekti i darzeli ir domejausi kiek priima i kelis Lazdynu bei viena Karoliniskiu - Medyneli darzelius (jos kontakta turejau kai konsutavausi sausi i kuriuos darzelius daugiausia sansu patekti). Visa sistema man ji nupasakojo taip pat, kad pirmiausia ziurima kas koki darzeli pasirinke pirmu numeriu, po to skirstoma antri numeriai ir taip toliau. Kaip suprantu jei pvz., mes esame pasirinke Medyneli pirmu numeriu, esame jame apie 80, tai musu pozcija realiai yra geresne nei tu kurie pasirinke si darzeli antru ar treciu ar kt. numeriu ir yra aukstesnej nei musu eiles vietoj. Dar minejo, kad eile kuri buvo pasibaigus registracijai yra minimum 4 k. ispusta,del to, kad dauguma vaiku stovi 5 darzeliu eilese. Tai tarkim jei esi iki pradedant skirstyti eiles 80-as tai reali vieta gali buti apie 20-a, as taip suprantu.

Kad sistema rodo grybą, tikrai tiesa, man rodė 26 vietą eilėje, o realiai mes esame 13, į pirmą daržą ,,Gelvonėlis" pagal prioritetą į lopšelinukų lietuvių grupę Vilniuje. Man paskaičiavo dar pries dvi savaites, kai buvau nuvykusi į savivaldybę aiškintis. Iš viso bus dvi naujus grupes lietuvių, viso priims trisdešimt vaikų, formuos ir vieną rusų mažiukų grupę. Užsirašėsme dar į Bitutę, Ozo, Sveikuolį, tai ten atsilaisvins vietos, kam akrualu. Bitutei taip pat dvi grupes formuos mažiukų, dėl kitų neklausiau. Vaikas 2012 m. gim. prioritetas gyv. vieta, eilėje nuo 2013 m.
Atsakyti
QUOTE(Villy @ 2014 05 24, 22:30)

Ir kaip konsultante ivertino j7s7 galimybes gauti darzeli?
Ar ji gali pasakyti kiek vaikubstovi su1 darzeliu pries jus?
jeigu siuo metu 1mame darzelyje mes esam 20, o ketvirtam 5, tai ka man rodys, kuomettie 4 vaikai pries mus esantys 4 darzelyje gaus vietas?

dar pastebejimas del eiliu. Sutinku kad jos 4 kart ispustos. Bet, pvz mrs registravomes dar 2013 m , todel pries mus praktiskai vien su pripritetais stovi vsikai. Tai musu atveju eile labai stipriai mszeja is galo. Speju del to, kad dauguma turi prioriteta brolis /sesuo, o toksprioritetas galioja ne 5, o tik venam darzelyje. Taigi vienam darzelyje tokie stovi pradziojeeiles
O kitur jau gerokai toliau. Ir kai toks vaikas gauna darzeli, as eilej nepasistumiu i prieki, tik matau mazesni bendra prasymu skaiciu, arba jis gauna darzelio vieta ir taip sumazeja mano eansai. Jei as startavau su 40 vieta pirmam darzelyje, deja deja niekaip sito skaiciaus negalima dalinti is 4..... sita taisykle galioja tik stovintiems gale eiles.
Atsakyti