Tik dabar pasiziurejau, kad savo sausainiu recepta prie antru patiekalu ikisau

sory
As ji rasiau, kadangi jis mano galva nebrangus ir tinka taupancioms, bet nepaziurejau, kad cia tema "antri patiekalai"
Tai dar tada idedu prancuziska kepeneliu pasteto recepta, kuri gaminau uzvakar. Jis kaip pietu patiekalas gal irgi nelabai, bet pusryciams ar vakarienei tikrai tiks. Taigi:
300 gr. paukstienos kepeneliu
150 gr. svogunu
2 saukstai zasu tauku (bet tinka ir kiaulienos)
1 saukstas smulkintu ciobreliu
pipiru, druskos
I keptuve deti 1 sauksta tauku ir labai smulkiai supjaustytus svogunus ir ant labai silpnos ugnies troskinti 25 min. Tada isimti svogunus, nuvarvinti, tauku neispilti.
I keptuve sudeti likusius taukus ir juose trumpai apie 7 min. pakepti kepeneles apibarstytas ciobreliais.
Siltas kepeneles kartu su svogunais 2 kartus permalti (as susmulkinau su kombainu). Po to ideti druskos, pipiru, ismaisyti iki vienalytes mases.
Pasteto mase deti i molini arba stiklini inda, pavirsiu islyginti. Pastatyti kelioms valandoms i saldytuva.
Knygoje, kurioje radau recepta, rasoma, kad pastetas gali buti laikomas saldytuve 8-10 dienu.
Mes ji tepam ant duonos kaip ir pirktini pasteta. Skirtumas tik tas, kad visu pirma zinai ka valgai

, o antra, tai ir kiek pigiau iseina