Įkraunama...
Įkraunama...

ką vakar gamino taupančios?

QUOTE(Dasha @ 2006 10 08, 17:22)
manau jei vietoj cukraus detum medu - butu ir skaniau, ir sveikiau  mirksiukas.gif



Aciu uz pasiulyma, bet as ryte geriu silta vandieni + saukstas medaus, ir vakare arbata su medum, tai nezinau, ar nebutu per daug rolleyes.gif

As siandien gaminau:

Ryte omletas, pietums grybu sriuba ir bulves+vistiena+grybai+morkos+svogunai, toki troskini, tai gavosi gana didelis puodas tikiosi 2 dienom uzteks rolleyes.gif
O vakarienei kepiau blynelius su obuoliais, dar ir rytojaus rytuj liko vyrui ax.gif
Atsakyti
Kur visos dingo? g.gif

Siandien pusryciams arbata su sureliu ax.gif

O pietums tai pasidariau toki patiekala : makaronai, morkos, agurkas, tunas + prieskoniai.

user posted image

O vakarenei kepsiu bulves su grybais ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lalaa @ 2006 10 10, 15:27)
Kur visos dingo?  g.gif




diskutuoja, ar įmanoma per mėnesį prasimatinti už 150 Lt 1 žmogui hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Bajm @ 2006 10 10, 16:37)
diskutuoja, ar įmanoma per mėnesį prasimatinti už 150 Lt 1 žmogui hihihi.gif



Aha, ten tai jau diskusijos ... ax.gif
Atsakyti
Pasirodo galima. Mano bendradarbė taip maitinasi. Višiena, kruopos, makaronai, bulvės. Pirkit mėsą turguje, ypač mėsą kotletams, daržoves.
Atsakyti
Vakar vakare uzpiliau karstu vandieniu : sauja razinu, keleta abrikosu ir aviziunius dribsnius, gavosi 3 porcijos koses, tai siandien visai dienai man + dar valgiau 2 obuolius ax.gif

user posted image

O vyrui ryte iskepiau 3 kiausinius, pietums koldunai, o vakarenei iskepsiu bulviu su grybais arba padarysiu karstu sumustiniu ax.gif
Atsakyti
Supjausčiau papriką smulkiai, svogūno galvutę, porą skiltelių česnako. Pakepiau pirma paprika, po to svogūną su česnaku.Į kitą keptuvę įpyliau truputi aliejaus, subėriau sausus ryžius, pakepinau kol tapo rusvi, įdėjau kepintas daržoves, užpyliau verdančiu vandeniu, kad per pirštą apsemtų, įmečiau sultinio kubelį. Uždengiau ir ant mažos ugnies troškinau,mkol neliko vandens. Jai reikia įdėkit druskos, pipirų. Kai bus gatava, pabarstyti pjaustytom petražolėm. Šiuos ryžius darau prie mėsos, bet šeima mėgsta ir vienus.
Atsakyti
idedu paprasta ir nebrangu, o svarbiausia skanu ir gana "sveikuoliska" aviziniu sausainiuku recepta:

PRODUKTAI:

200 gr. sviesto arba margarino
2 kiausiniai
1 stikline cukraus (as dedu nepilna)
4 stiklines aviziniu dribsniu
citrinos zievele (nebutinai)

I avizinius dribsnius supilti istirpinta sviesta/margarina.
Imusti kiausinius, supilti cukru, galima itarkuoti citrinos zievele ir viska ismaisyti.
Ant kepimo popieriumi apklotos skardos deti su sauksteliu sausainiukus, juos paploti su sakute. Kepti karstoj orkaitej kol svelniai paruduos.

Is pateiktu proporciju iseina 2 skardos sausainiu, taigi, jei kepate tik namiskiams, galit pabandyti is puses produktu kiekio.

Skanaus bigsmile.gif


Atsakyti
Vakar kepiau bulvių plokštainį su karką, tai ir šiandienai pietums liko. Karką apipjausčiau, taigi mėsingas kaulas liko sriubai ir vienam pavalgyt. Turguje karka kainuoja 2,5Lt už kg. Taigi pietūs sotūs ir nelabai brangus, nes vienetas kilo nesveria ax.gif
Atsakyti
nu jus cia skaniai diskutuojat thumbup.gif as dabar esu nestuke.gif tai mane taip viskas pykina, negaliu sumastyti, ka reiktu vyrui pagaminti, bo ti jau trys menesiai negaminu, nes viskas smirda ir pykina... o dabar sakiau reikia eiti skusti bulbiu ir virti cepelinus biggrin.gif net apetitas sukilo kai pasiskaiciau jusu blush2.gif
p.s. o jus cia ziurit ne tik kad pigu butu, bet ir sveika? fainiai jus lt galit visokiu produktu nusipirkti, o mes uzsieny, tai ne viska eina gauti... na bet bandysiu jungtis i jusu pokalbius ir meginsiu gaminti skanestu! wub.gif
Atsakyti
Tik dabar pasiziurejau, kad savo sausainiu recepta prie antru patiekalu ikisau schmoll.gif sory blush2.gif

As ji rasiau, kadangi jis mano galva nebrangus ir tinka taupancioms, bet nepaziurejau, kad cia tema "antri patiekalai" schmoll.gif

Tai dar tada idedu prancuziska kepeneliu pasteto recepta, kuri gaminau uzvakar. Jis kaip pietu patiekalas gal irgi nelabai, bet pusryciams ar vakarienei tikrai tiks. Taigi:

300 gr. paukstienos kepeneliu
150 gr. svogunu
2 saukstai zasu tauku (bet tinka ir kiaulienos)
1 saukstas smulkintu ciobreliu
pipiru, druskos


I keptuve deti 1 sauksta tauku ir labai smulkiai supjaustytus svogunus ir ant labai silpnos ugnies troskinti 25 min. Tada isimti svogunus, nuvarvinti, tauku neispilti.
I keptuve sudeti likusius taukus ir juose trumpai apie 7 min. pakepti kepeneles apibarstytas ciobreliais.
Siltas kepeneles kartu su svogunais 2 kartus permalti (as susmulkinau su kombainu). Po to ideti druskos, pipiru, ismaisyti iki vienalytes mases.
Pasteto mase deti i molini arba stiklini inda, pavirsiu islyginti. Pastatyti kelioms valandoms i saldytuva.

Knygoje, kurioje radau recepta, rasoma, kad pastetas gali buti laikomas saldytuve 8-10 dienu.

Mes ji tepam ant duonos kaip ir pirktini pasteta. Skirtumas tik tas, kad visu pirma zinai ka valgai lotuliukas.gif , o antra, tai ir kiek pigiau iseina rolleyes.gif


Atsakyti
Nusprendziau palepinti savo vyra wub.gif taigi vakar padariau tingini ax.gif

user posted image

O siandien isvyriau cepelinu, kuriu liks ir rytojui smile.gif

user posted image
Atsakyti