as vakar irgi uz panasia kaina vistos ketvirciu nusipirkau, tai gaminau siuos patiekalus: 3 ketvircius nuviriau (puse skyscio atpyliau i stiklaini, kad kitai sriubai riebaliuko butu) - is likusio nuoviro isviriau kopustu sriubos (kopustai, morkos, bulbes). na o is ketvirciu padariau plova (ryziai, pakepintos morkytes ir vistienos mesyte nuo vistos ketvirciu) gavosi didelis puodas sriubos ir tikrai daug plovo - 4 asmenu seimai - dvieju dioenu pietus garantuoti
Dabar maximoj vyksta akcija vištų šaldyti vištų sparneliai 3 lt. kg, tai aš su druska, tomatais ir česnaku ištrinu ir orkaiten. Mano mažoji labai mėgsta
as tai va siandien , bent jau mano manymu tai nebrangiai, vistos ketvirti isvirsiu , bus sriubyte, , o vyriokui vakarienei tai bus sardeles su darzovemis ir bulvytemis,ir aisku ta sriuba. Tai taip pora sykiu kai isverdu po ketvirti ji nudarineju ir vis ta mesyte i kamera, kai jau susikaupia tai tada i keptuve su morkytem, ar su svogunais ar su paprika istroskinu su ryziais tai labai skanu... bent jau mes taip maitinames ir nebrangu ir skanu, ir sriubos bent jau kiekviena diena buna
as tai va siandien , bent jau mano manymu tai nebrangiai, vistos ketvirti isvirsiu , bus sriubyte, , o vyriokui vakarienei tai bus sardeles su darzovemis ir bulvytemis,ir aisku ta sriuba. Tai taip pora sykiu kai isverdu po ketvirti ji nudarineju ir vis ta mesyte i kamera, kai jau susikaupia tai tada i keptuve su morkytem, ar su svogunais ar su paprika istroskinu su ryziais tai labai skanu... bent jau mes taip maitinames ir nebrangu ir skanu, ir sriubos bent jau kiekviena diena buna
pataupyk dujas (arba elektra) virk is kart kelis, o gauta sultyni kaip as i stiklainius ispilstyk ir iskart keliom sriubom turesi plius iskart istroksi ir nereiks saldyt - sildyt
Dabar maximoj vyksta akcija vištų šaldyti vištų sparneliai 3 lt. kg, tai aš su druska, tomatais ir česnaku ištrinu ir orkaiten. Mano mažoji labai mėgsta
as tai va siandien , bent jau mano manymu tai nebrangiai, vistos ketvirti isvirsiu , bus sriubyte, , o vyriokui vakarienei tai bus sardeles su darzovemis ir bulvytemis,ir aisku ta sriuba. Tai taip pora sykiu kai isverdu po ketvirti ji nudarineju ir vis ta mesyte i kamera, kai jau susikaupia tai tada i keptuve su morkytem, ar su svogunais ar su paprika istroskinu su ryziais tai labai skanu... bent jau mes taip maitinames ir nebrangu ir skanu, ir sriubos bent jau kiekviena diena buna
ajk tu sau, kokiu receptuku prirasyta... reiks isbandyti...
siaip uzsukau pasiskaitinet ka galeciau padaryti su vistos slaunelem. atsibodo siaip troskinti tai nezinau ka is ju daugiau padaryti!
noreciau i orkaite bet man visada kazko poto truksta tai mesytei, ir sausa gaunasi. kuo istrinat mesike pries kisdamos i orkaite? ir ka darot kad neissausetu mesa? Papildyta:
QUOTE(mutantė @ 2006 12 12, 11:27)
Dabar maximoj vyksta akcija vištų šaldyti vištų sparneliai 3 lt. kg, tai aš su druska, tomatais ir česnaku ištrinu ir orkaiten. Mano mažoji labai mėgsta
super paprasta-į indą sudedi riekelėm pjaustytas bulves,sluoksnį faršo ar kapotos mėsytės,cukinijos riekelės,porai ar svogūniukai,morkytės,dar galima įkomponuoti brokolių ar kalafiorų,bet nebūtinai;druska ir prieskoniai kaip kas mėgsta,ant viršaus -tipo Džiugo sūris.Kiši į orkaitę,200laipsnių.Pridengti dangčiu-15 min,nuimi-dar 20-30min.Aš kartais naudoju net bulvių košę,kartais pašlakstau prieš kepant 15%grietine,skanaus ant bulvių galima šaukštą aliejaus užmest jei mėsa sausa arba jei buvių košė ant dugno įpilu kokius 4 šaukštus vandens; šiaip tai troškenantis atsiranda syvų iš daržovių,o riebalų iš mėsytės;jei sūris koks nors lydytas ,pigesnis-ir šiaip labai gerai sulaiko drėgmę ar tą grietinėlę
Papildyta: bulviniai pirstukai:
Bulvės Varškė Grietinė Spirgučiai Bulves nuskutu, sutarkuoju, išsunkiu. Į išsunktas bulves pridedu daug varškės (beveik 1:1),druskos, sudedu nusistojusį krakmolą. Darau nedidukus pirštelius (blynukus, dubenėlius - kaip noriu) ir apkepu iki rusvumo įkaitintame aliejuje. Sudedu apkepusius į puodą, įpilu truputį vandens, įdedu grietinės (jeigu kam tinka - sviesto), spirgučių (nuo išlydytų taukų) ir patroškinu 15-20 min. ant silpnos ugnies, Valgau su grietine.
Papildyta: Manų blynukai 1 stiklinė manų, 5 stiklinės pieno, 3 šaukštai uogienės, 2 kaišiniai, 1,5 šaukšto sviesto, 4 šaukštai cukraus, 4 šaukšteliai kepimo miltelių, 1,5 stiklinės miltų, druskos, aliejaus. Į puodą supilti 3 stiklines pieno, stiklinę manų ir išvirti košę. Baigiant virti įdėti sviestą. Baigus virti nukelti nuo ugnies ir ataušinti. Kiaušinius išplakti su druska, cukrumi ir 2 stiklinėm pieno. Suberti kepimo miltelius, miltus, atšaldytą manų košę ir viską labai gerai išmaišyti. Blynelius kepti ant aliejaus.
Papildyta: Svogunu ziedai tesloje,reikes: 4 dideliu svogunu galvuciu Teslai; 3 saukstu majonezo 1 kiausinio 3 saukstu krakmolo aliejaus kepti "Vegetos" prieskoniu Svogunu galvutes supjaustyti griezineliais ir isskir styti ziedais.Majoneza sumaisyti su kiausiniu ir kra kmolu.Sioje tesloje apvolioti svoguno ziedus ir kep ti aliejuje.Karstus iskeptus svogunu ziedus apibars tyti prieskoniais.
Papildyta: SVOGŪNAI ALAUS TEŠLOJE Puslitris alaus 3 kiaušiniai, maždaug 300 g. miltų pagal skonį druskos ir kitų prieskonių nuvalytų ir žiedais supjaustytų svogūnų, aliejaus. Alų sumaišyti su atskirai išplaktais baltymais ir tryniais.Dėti druskos,prieskonių miltų.(tešla tirštos grietinės pavidalo) Svogūnus mirkyti tešloje ir virti riebaluose, kol pagels. SVOGŪNŲ KVAPO IR SKONIO NESIJAUČIA