Įkraunama...
Įkraunama...

ką vakar gamino taupančios?

QUOTE(Will @ 2006 12 19, 20:04)
Kodėl nesveika?  g.gif  Aš nemanau, kad čia didelis kiekis  schmoll.gif  Aš dažniausiai troškinu  mirksiukas.gif  Mėsa, daržovės, ryžiai... Arba su padažu, arba su spec. grietinėle troškinimui.
Jei į paprastą faršą dėčiau lašinukų, tai bent jau aš negalėčiau valgyti, nes būtų per riebu  mirksiukas.gif  Kepdama paprastą faršą aš net aliejaus nenaudoju, nes jis pats riebus  bigsmile.gif  O kam dešra irgi nelabai suprantu, jau vien dėl taupumo- faršas pigesnis nei dešra  ax.gif


Na, mesytes didelis kiekis (nesakau kad milziniskas biggrin.gif ), o kad troskini tai gerai.
desros dedu, nes desra pigi, minejau kokia perku smile.gif
Aš faršą tik jautienos perku, nežinau, jis nera pigus...


QUOTE(Limcamca @ 2006 12 19, 19:46)
Nu, pagal tavo moralus atrodo, kad mes visos čia tik ir valgom kg nesveiką maistą. Čia skyrelis taupiems, o tokie kaip dažniausiai nesveikai nepersivalgo mirksiukas.gif


Kad žinok atvirkščiai 4u.gif
Taupūs dažniausiai valgo nesveikai.
Gerai, jei paderina, bet va, daznai vezasi is kaimo bulves kurias amziais kepa, makaronai visokie, darzoves vel kainuoja, kurios sveika, nekalbu apie pomidorus ir agurkus, kurie irgi ne centus kainuoja...
Atsakyti
QUOTE(Abonentienė @ 2006 12 19, 23:12)
darzoves vel kainuoja, kurios sveika, nekalbu apie pomidorus ir agurkus, kurie irgi ne centus kainuoja...


Bet pvz dabar agurkai ar pomidorai ne tik kad nemažai kainuoja, bet dar ir skonis, tfu neskonis... kažin ar jau tokie sveiki g.gif Aš nesakau, kad nevalgyt, bet va dėl sveikumo tikrai drįsčiau abejot unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Laputaitytė @ 2006 12 19, 22:58)
Bet pvz dabar agurkai ar pomidorai ne tik kad nemažai kainuoja, bet dar ir skonis, tfu neskonis... kažin ar jau tokie sveiki  g.gif  Aš nesakau, kad nevalgyt, bet va dėl sveikumo tikrai drįsčiau abejot  unsure.gif



Cituoju:
Nebūtina pirkti brangiausias daržoves, ypač žiema: iš šviežių rinkitės pigesnes, nevenkite šaldytų wink.gif

Aš irgi galvodavau. Bet esmė yra ta, kad daržovės neturi tiek brudo kaip riebalai, kurių yra pieno produktuose, kepsniuose ir pan.
Todėl jų daugiau reikia smile.gif
Kad ir kopūsto, jei tų pomidorų nesinori smile.gif
Atsakyti
irnesakyk.gif aš žiemą mieliau renkuosi namines konservuotas daržoves ax.gif bent jau jokių gėrių neprikišta. aišku nusiperku ir šviežių, bet kad vis nusiviliu skoniu ir kurį laiką nesinori man daugiau jų pirkt schmoll.gif
tai tu nori pasakyt, kad pienas blogis blink.gif

nors šiaip tema, ką gamino taupančios mirksiukas.gif jei aš sumąstysiu artimiausiu metu taupyt, tai kiekvieną vakarą mėsa bus (daugiausia vištiena, mažiau kiauliena).
daug kartų esam šnekėję, kad jei gamintume iš produktų, kurių yra namie. tai labai mažai ant maisto išeitų.
Atsakyti
QUOTE(Laputaitytė @ 2006 12 19, 23:16)
irnesakyk.gif  aš žiemą mieliau renkuosi namines konservuotas daržoves  ax.gif  bent jau jokių gėrių neprikišta. aišku nusiperku ir šviežių, bet kad vis nusiviliu skoniu ir kurį laiką nesinori man daugiau jų pirkt  schmoll.gif
tai tu nori pasakyt, kad pienas blogis  blink.gif 

nors šiaip tema, ką gamino taupančios  mirksiukas.gif  jei aš sumąstysiu artimiausiu metu taupyt, tai kiekvieną vakarą mėsa bus (daugiausia vištiena, mažiau kiauliena).
daug kartų esam šnekėję, kad jei gamintume iš produktų, kurių yra namie. tai labai mažai ant maisto išeitų.



Tai aišku, kam laikyt ta maistą (ne karas lotuliukas.gif ), kad ir šaldytas, bet visvien.
O marinuotas daržoves specialistai irgi siūlo (tikrai geriau nei nieko, ar viena mėsa).
Ar žinai, kad pvz marinatų ilgiau metų negalima laikyt (o ypač uogienes ) ?
Būna kad bobutės prideda trijų metų senumo, negalima schmoll.gif

Nerekomenduojami pieno produktai (širdies/kraujotakos ligų profilaktikai) :
Sviestas, grietinė, grietinėlė, nenugriebtas pienas (atsakymas į tavo klausimą tongue.gif ), riebus nenugriebto pieno jogurtas, majonezas (kažkodėl prie pieno produktų paminėta)...
Dar sūris fermentinis, jo išvis vengt reikia (nezinau ar ten pieno isvis yra biggrin.gif )
galima nusispjauti, bet sąrašas labai trumpas tų nerekomenduojamų produktų, tad galima ir pasilaikyt, nes pvz kraujagyslių ateosklerozė labai dažna vyresnio amžiaus žmonėms, jaunesni nemąsto saugotis (mano tėtis 32 metų nuo to mirė), o per didelis cholesterolio kiekis, nuo kurio infarkatas ar insultas būna, Lietuvoj dažnas konkrečiai nuo maisto[U] (kai daugelyje šalių tai paveldima liga, o ne nuo maisto), nes lietuviai tikrai nesveikai maitinasi.


Kadangi papliurpėm ne į temą, reikia duoklę atiduoti temai lotuliukas.gif

Padažas: Faršo 300 gr, daržovių smulkių tinkančių padažams, prieskonių, troškinam vandenyje (buna skanu nuo prieskonių, daržovių, neišsigaskit to vandens).

Ir dedam ant miltinių virtų ežiukų thumbup.gif
Ant viršaus papjaustom svogunų laiškų jei turim ir lapnojam, skanaus drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abonentienė: 19 gruodžio 2006 - 23:32
QUOTE(Laputaitytė @ 2006 12 19, 23:16)
nors šiaip tema, ką gamino taupančios  mirksiukas.gif  jei aš sumąstysiu artimiausiu metu taupyt, tai kiekvieną vakarą mėsa bus (daugiausia vištiena, mažiau kiauliena).

Na, mes jau senokai valgom TIK vištieną, bet tikrai ne dėl taupymo, nes vištiena šiaip jau brangesnė mirksiukas.gif
Apie nevertingus gaminius nekalbu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2006 12 20, 00:48)
Na, mes jau senokai valgom TIK vištieną, bet tikrai ne dėl taupymo, nes vištiena šiaip jau brangesnė  mirksiukas.gif 


Kad vištiena brangesnė, tai aš žinau. bet kiek kainuoja net neįsivaizduoju blush2.gif paskutinį kartą mėsą, tiksliau faršą, pirkau gal prieš tris metus.
todėl ir sakau, kad jei taupyčiau, kasdien daryčiau kažką mėsiško.
Atsakyti
Šiandien aš darysiu nesveiką ir nepigų patiekalą, tai einu į kitą temą pasisakyt bye1.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2006 12 20, 11:15)
Šiandien aš darysiu nesveiką ir nepigų patiekalą, tai einu į kitą temą pasisakyt  bye1.gif

kurioj temoj skelbsi?
Atsakyti
QUOTE(Abonentienė @ 2006 12 20, 00:31)
Tai aišku, kam laikyt ta maistą (ne karas  lotuliukas.gif ), kad ir šaldytas, bet visvien.
O marinuotas daržoves specialistai irgi siūlo (tikrai geriau nei nieko, ar viena mėsa).
Ar žinai, kad pvz marinatų ilgiau metų negalima laikyt (o ypač uogienes ) ?
Būna kad bobutės prideda trijų metų senumo, negalima  schmoll.gif 

Nerekomenduojami pieno produktai (širdies/kraujotakos ligų  profilaktikai) :
Sviestas, grietinė, grietinėlė, nenugriebtas pienas (atsakymas į tavo klausimą tongue.gif ), riebus nenugriebto pieno jogurtas, majonezas (kažkodėl prie pieno produktų paminėta)...
Dar sūris fermentinis, jo išvis vengt reikia (nezinau ar ten pieno isvis yra biggrin.gif )
galima nusispjauti, bet sąrašas labai trumpas tų nerekomenduojamų produktų, tad galima ir pasilaikyt, nes pvz kraujagyslių ateosklerozė labai dažna vyresnio amžiaus žmonėms, jaunesni nemąsto saugotis (mano tėtis 32 metų nuo to mirė),  o per didelis cholesterolio kiekis, nuo kurio infarkatas ar insultas būna, Lietuvoj dažnas konkrečiai nuo maisto[U] (kai daugelyje šalių tai paveldima liga, o ne nuo maisto), nes lietuviai tikrai nesveikai maitinasi.


Na apie pieno produktus tai drįsčiau su tavimi pasiginčyti  blush2.gif  juk visi gydytojai aiškina, kad tai pagrindinis kalcio šaltinis, kuris taip būtinas mūsų kaulam.
O mėsytė juk geležies kupina.
Ir nesupratau sakai, kad dešra ir fermentinis sūtis nereikalingi  blink.gif  o ką dėti ant sumuštinio rite?  blink.gif



Kadangi papliurpėm ne į temą, reikia duoklę atiduoti temai  lotuliukas.gif

Padažas: Faršo 300 gr, daržovių smulkių tinkančių padažams, prieskonių, troškinam vandenyje (buna skanu nuo prieskonių, daržovių, neišsigaskit to vandens).

Ir dedam ant miltinių virtų ežiukų  thumbup.gif
Ant viršaus papjaustom svogunų laiškų jei turim ir lapnojam, skanaus  drinks_cheers.gif

Atsakyti
QUOTE(Okei @ 2006 12 20, 11:18)



Nufriebtas, arba liesas pienas. "Grynas" pienas yra per riebus.
Liesame piene daugiau baltymų.
Toliau iš interneto ištraukiau:

Sveikata
Žmogus, naudodamas kitų žinduolių pieną, elgiasi nelogiškai ir laužo gamtos dėsnius. Karvės pienas yra skirtas jos naujagimio, veršiuko, maitinimui. Kad turėtų pieno, karvės, kaip ir kiti žinduoliai (taip pat ir žmogus) privalo būti apvaisintos ir pagimdyti. Nuo seniausių laikų karvės yra išnaudojamos norint gauti produktą, kuris ne tik nėra būtinas, bet ir nėra tinkamas žmogui – jam, kaip ir kiekvienam žinduoliui, reikia tik motinos pieno ir tik kūdikystės laikotarpiu. Tada pienas yra pats sveikiausias, tinkamiausias, ir, be abejo, būtinas maisto produktas.

Kiekvienas gydytojas patvirtins, kad kūdikiams negalima duoti karvės pieno, nes jame yra:

* tris kartus daugiau baltymų nei reikia, jų kokybinė sudėtis labai skiriasi nuo motinos pieno baltymų
* per daug natrio, kalcio, fosforo, magnio,
* per mažai angliavandenių,
* per mažai geležies, ji blogai rezorbuojama, padidėja mažakraujystės išsivystymo rizika
* per mažai cinko, vitaminų A, C ir D,
* per mažai nesočiųjų riebiųjų rūgščių

Tai, kad paūgėjęs žmogaus organizmas lyg ir sudoroja pieno produktus, nereiškia, kad tai atsiliepia teigiamai sveikatai. Dažnai žmonės nė nenutuokia, su kokiomis problemomis gali būti susijęs pieno vartojimas.

Žmonėms sunku įveikti visuomenėje įsitvirtinusią ir nuolat kartojamą teiginį, kad „pienas – natūralus sveikatos šaltinis” ir pan.

Su pieno vartojimu susijusios problemos
1. Osteoporozė
Su pienu susijusios problemos

Pienas dažnai reklamuojamas kaip produktas, padedantis išvengti osteoporozės, tačiau klinikiniai tyrimai rodo visai ką kita. Buvo atliktas tyrimas, kuriame 12 metų buvo sekama 75000 moterų būklė, išvados: didesnis pieno kiekis mityboje visiškai neapsaugo nuo kaulų trapumo ir lūžių rizikos, nes kalcio, esančio karvės piene, mūsų organizmas nepasisavina (The Harvard Nurses Health Study, An Australian Study). Taigi šūkis - „Pienas – grynas kalcio šaltinis” – tėra dar vienas komercinis triukas. Osteoporozės riziką galite sumažinti nenaudodami gyvūninės kilmės proteinų, vengdami natrio, valgydami vaisius, daržoves, sportuodami. Kalcio yra - riešutuose, sėklose, pupelėse, žirniuose, žaliosiose lapinėse daržovėse, figose ir kt.
2. Širdies ir kraujagyslių ligos
Pieno produktai (sūris, ledai, pienas, sviestas, jogurtas) yra cholesterolio ir riebalų šaltiniai. Per didelis jų kiekis mityboje sukelia įvairias ligas, todėl geriau rinktis augalinės kilmės riebalus. Vegetarinė mityba, kurioje nėra pieno produktų, suderinta su pratimais, nerūkymu, streso vengimu gali ne tik apsaugoti nuo širdies ligų, bet ir padėti jas įveikti. Pieno pramonė siūlo vartotojams ir „dietinių”, neriebių produktų, tačiau tai nereiškia kad jie yra sveiki, apie tai skaitykite žemiau.
3. Vėžys

Kai kurie vėžio atvejai, pavyzdžiui kiaušidžių vėžys, manoma, yra susiję su pieno produktų vartojimu. Pieno cukrus mūsų organizme skyla į galaktozę. Galaktozė yra skaidoma fermentų. Kai pieno produktų suvartojama daugiau, nei fermentai geba suskaidyti galaktozės, ji pradeda kauptis kraujyje ir gali sukelti vėžį.

Krūties ir prostatos vėžys kartais taip pat siejamas su pieno produktų vartojimu, iš dalies dėl to, kad padidina į insuliną panašus augimo faktoriaus (IGF-I) kiekį. IGF-I randama karvės piene ir padidintą kiekį kraujyje tų žmonių, kurie pastoviai vartoja pieno produktus. Karvės piene randamos ir kitos medžiagos, sąlygojančios IGF-I kiekio padidėjimą. Naujausi tyrimai parodė, kad vyrai turintys daug IGF-I, turi keturis kartus didesnę riziką susirgti prostatos vėžiu nei tie, kurių IGF-I žemas.
4. Diabetas

Nuo insulino priklausomas arba I tipo (vaikų) diabetas yra siejamas su pieno produktų vartojimu. Įvairiose šalyse atliktas epidemiologinės studijos rodo stiprią sąsają tarp pieno produktų ir I tipo diabeto, manoma, kad pieno proteinai sukelia auto-imuninę reakciją, kuri, manoma, sunaikina insuliną gaminančias ląsteles kasoje.
5. Laktozės (pieno cukraus) netoleravimas

Laktozės netoleruoja daugelio žmonių organizmai (pavyzdžiui: 95% Amerikos azijiečių, 74% Amerikos čiabuvių (indėnų), 70% Amerikos afrikiečių, 53% Amerikos meksikiečių ir 15% kaukaziečių). Virškinimo sutrikimai, viduriavimai, dujų kaupimas ir kiti simptomai pasireiškia dėl fermentų, skaidančių pieno cukraus (laktozę), trūkumo. Nekreipdami dėmesio į šiuos požymius, žmonės, geriantys pieną, rizikuoja susirgti rimtomis ligomis.
6. Vitaminas D

Pienas nėra patikimas kokybiško vitamino D šaltinis. Atliekant tyrimus, kai kuriuose pieno mėginiuose vitamino D kiekis 500 kartų viršijo normą, o kai kuriuose – vitamino D nerasta išvis. Per didelis vitamino D kiekis gali būti nuodingas, sąlygoti kalcio pertekliaus atsiradimą kraujyje ir šlapime, kalcio nuosėdų susidarymą minkštuosiuose audiniuose, padidinti aliuminio ar kitų sunkiųjų metalų absorbciją organizme.
7. Teršalai

Pieno pramonėje įvairūs hormonai yra naudojami tam, kad padidintų karvių našumą. Kadangi karvės pagamina tokius pieno kiekius, kokio natūraliomis sąlygomis niekada nepavyktų, mastitai, pieno liaukų uždegimai fermose yra kasdienybė. Gydymui naudojami stiprūs antibiotikai, jų randama piene bei iš jo gaminamuose produktuose. Taip pat pasitaiko hormonų, pesticidų ir kitų cheminių medžiagų. Pieno pramonėje naudojamos didelės talpos pieno surinkimui,o joms dezinfekuoti naudojamos stiprios rūgštys, šarmai ar chloras. Tai labai toksiškos medžiagos ir dalis jų neišvengiamai patenka į galutinius pieno gaminius.


Nu nenoriu taip paistyt ne į temą, bet giliau pasidomėjus, daug ką "naujo" sužinotume.
Juk ir katėms negalima duot karvės pieno (kokia bobutė už tokiu žodžius tik piršta prie smilkinio pasukiotų, mažų mažiausiai).

O fermentinis sūris yra gaminamas iš nenugriebto pieno. Kaip rašoma:
Nereikėtų pamiršti, kad riebalų yra ir mėsoje bei pieno produktuose, ypač riebus yra lydytas ar fermentinis sūris.
Atsakyti
QUOTE(Abonentienė @ 2006 12 20, 11:48)
Nufriebtas, arba liesas pienas. "Grynas" pienas yra per riebus.
Liesame piene daugiau baltymų.
Toliau iš interneto ištraukiau:

Sveikata
Žmogus, naudodamas kitų žinduolių pieną, elgiasi nelogiškai ir laužo gamtos dėsnius. Karvės pienas yra skirtas jos naujagimio, veršiuko, maitinimui. Kad turėtų pieno, karvės, kaip ir kiti žinduoliai (taip pat ir žmogus) privalo būti apvaisintos ir pagimdyti. Nuo seniausių laikų karvės yra išnaudojamos norint gauti produktą, kuris ne tik nėra būtinas, bet ir nėra tinkamas žmogui – jam, kaip ir kiekvienam žinduoliui, reikia tik motinos pieno ir tik kūdikystės laikotarpiu. Tada pienas yra pats sveikiausias, tinkamiausias, ir, be abejo, būtinas maisto produktas.

Kiekvienas gydytojas patvirtins, kad kūdikiams negalima duoti karvės pieno, nes jame yra:

    * tris kartus daugiau baltymų nei reikia, jų kokybinė sudėtis labai skiriasi nuo motinos pieno baltymų
    * per daug natrio, kalcio, fosforo, magnio,
    * per mažai angliavandenių,
    * per mažai geležies, ji blogai rezorbuojama, padidėja mažakraujystės išsivystymo rizika
    * per mažai cinko, vitaminų A, C ir D,
    * per mažai nesočiųjų riebiųjų rūgščių

Tai, kad paūgėjęs žmogaus organizmas lyg ir sudoroja pieno produktus, nereiškia, kad tai atsiliepia teigiamai sveikatai. Dažnai žmonės nė nenutuokia, su kokiomis problemomis gali būti susijęs pieno vartojimas.

Žmonėms sunku įveikti visuomenėje įsitvirtinusią ir nuolat kartojamą teiginį, kad „pienas – natūralus sveikatos šaltinis” ir pan.

Su pieno vartojimu susijusios problemos
1. Osteoporozė
Su pienu susijusios problemos

Pienas dažnai reklamuojamas kaip produktas, padedantis išvengti osteoporozės, tačiau klinikiniai tyrimai rodo visai ką kita. Buvo atliktas tyrimas, kuriame 12 metų buvo sekama 75000 moterų būklė, išvados: didesnis pieno kiekis mityboje visiškai neapsaugo nuo kaulų trapumo ir lūžių rizikos, nes kalcio, esančio karvės piene, mūsų organizmas nepasisavina (The Harvard Nurses Health Study, An Australian Study). Taigi šūkis - „Pienas – grynas kalcio šaltinis” – tėra dar vienas komercinis triukas. Osteoporozės riziką galite sumažinti nenaudodami gyvūninės kilmės proteinų, vengdami natrio, valgydami vaisius, daržoves, sportuodami. Kalcio yra - riešutuose, sėklose, pupelėse, žirniuose, žaliosiose lapinėse daržovėse, figose ir kt.
2. Širdies ir kraujagyslių ligos
Pieno produktai (sūris, ledai, pienas, sviestas, jogurtas) yra cholesterolio ir riebalų šaltiniai. Per didelis jų kiekis mityboje sukelia įvairias ligas, todėl geriau rinktis augalinės kilmės riebalus. Vegetarinė mityba, kurioje nėra pieno produktų, suderinta su pratimais, nerūkymu, streso vengimu gali ne tik apsaugoti nuo širdies ligų, bet ir padėti jas įveikti. Pieno pramonė siūlo vartotojams ir „dietinių”, neriebių produktų, tačiau tai nereiškia kad jie yra sveiki, apie tai skaitykite žemiau.
3. Vėžys

Kai kurie vėžio atvejai, pavyzdžiui kiaušidžių vėžys, manoma, yra susiję su pieno produktų vartojimu. Pieno cukrus mūsų organizme skyla į galaktozę. Galaktozė yra skaidoma fermentų. Kai pieno produktų suvartojama daugiau, nei fermentai geba suskaidyti galaktozės, ji pradeda kauptis kraujyje ir gali sukelti vėžį.

Krūties ir prostatos vėžys kartais taip pat siejamas su pieno produktų vartojimu, iš dalies dėl to, kad padidina į insuliną panašus augimo faktoriaus (IGF-I) kiekį. IGF-I randama karvės piene ir padidintą kiekį kraujyje tų žmonių, kurie pastoviai vartoja pieno produktus. Karvės piene randamos ir kitos medžiagos, sąlygojančios IGF-I kiekio padidėjimą. Naujausi tyrimai parodė, kad vyrai turintys daug IGF-I, turi keturis kartus didesnę riziką susirgti prostatos vėžiu nei tie, kurių IGF-I žemas.
4. Diabetas

Nuo insulino priklausomas arba I tipo (vaikų) diabetas yra siejamas su pieno produktų vartojimu. Įvairiose šalyse atliktas epidemiologinės studijos rodo stiprią sąsają tarp pieno produktų ir I tipo diabeto, manoma, kad pieno proteinai sukelia auto-imuninę reakciją, kuri, manoma, sunaikina insuliną gaminančias ląsteles kasoje.
5. Laktozės (pieno cukraus) netoleravimas

Laktozės netoleruoja daugelio žmonių organizmai (pavyzdžiui: 95% Amerikos azijiečių, 74% Amerikos čiabuvių (indėnų), 70% Amerikos afrikiečių, 53% Amerikos meksikiečių ir 15% kaukaziečių). Virškinimo sutrikimai, viduriavimai, dujų kaupimas ir kiti simptomai pasireiškia dėl fermentų, skaidančių pieno cukraus (laktozę), trūkumo. Nekreipdami dėmesio į šiuos požymius, žmonės, geriantys pieną, rizikuoja susirgti rimtomis ligomis.
6. Vitaminas D

Pienas nėra patikimas kokybiško vitamino D šaltinis. Atliekant tyrimus, kai kuriuose pieno mėginiuose vitamino D kiekis 500 kartų viršijo normą, o kai kuriuose – vitamino D nerasta išvis. Per didelis vitamino D kiekis gali būti nuodingas, sąlygoti kalcio pertekliaus atsiradimą kraujyje ir šlapime, kalcio nuosėdų susidarymą minkštuosiuose audiniuose, padidinti aliuminio ar kitų sunkiųjų metalų absorbciją organizme.
7. Teršalai

Pieno pramonėje įvairūs hormonai yra naudojami tam, kad padidintų karvių našumą. Kadangi karvės pagamina tokius pieno kiekius, kokio natūraliomis sąlygomis niekada nepavyktų, mastitai, pieno liaukų uždegimai fermose yra kasdienybė. Gydymui naudojami stiprūs antibiotikai, jų randama piene bei iš jo gaminamuose produktuose. Taip pat pasitaiko hormonų, pesticidų ir kitų cheminių medžiagų. Pieno pramonėje naudojamos didelės talpos pieno surinkimui,o joms dezinfekuoti naudojamos stiprios rūgštys, šarmai ar chloras. Tai labai toksiškos medžiagos ir dalis jų neišvengiamai patenka į galutinius pieno gaminius.


Nu nenoriu taip paistyt ne į temą, bet giliau pasidomėjus, daug ką "naujo" sužinotume.
Juk ir katėms negalima duot karvės pieno (kokia bobutė už tokiu žodžius tik piršta prie smilkinio pasukiotų, mažų mažiausiai).

O fermentinis sūris yra gaminamas iš nenugriebto pieno. Kaip rašoma:
Nereikėtų pamiršti, kad riebalų yra ir mėsoje bei pieno produktuose, ypač riebus yra lydytas ar fermentinis sūris.


nereik ni bobutes, ir as tau ta pati parodysiu stupid.gif stupid.gif
tie patys gydytojai sako, kad vaikams pienas, yra svarbiausias vitaminų šaltinis vaikystėje. Atsibodo, čia apie tavo sveiką maistą išvedžioti, davai į temą kalbam friends.gif
Atsakyti