QUOTE(Abonentienė @ 2006 12 20, 11:48)
Nufriebtas, arba liesas pienas. "Grynas" pienas yra per riebus.
Liesame piene daugiau baltymų.
Toliau iš interneto ištraukiau:
Sveikata
Žmogus, naudodamas kitų žinduolių pieną, elgiasi nelogiškai ir laužo gamtos dėsnius. Karvės pienas yra skirtas jos naujagimio, veršiuko, maitinimui. Kad turėtų pieno, karvės, kaip ir kiti žinduoliai (taip pat ir žmogus) privalo būti apvaisintos ir pagimdyti. Nuo seniausių laikų karvės yra išnaudojamos norint gauti produktą, kuris ne tik nėra būtinas, bet ir nėra tinkamas žmogui jam, kaip ir kiekvienam žinduoliui, reikia tik motinos pieno ir tik kūdikystės laikotarpiu. Tada pienas yra pats sveikiausias, tinkamiausias, ir, be abejo, būtinas maisto produktas.
Kiekvienas gydytojas patvirtins, kad kūdikiams negalima duoti karvės pieno, nes jame yra:
* tris kartus daugiau baltymų nei reikia, jų kokybinė sudėtis labai skiriasi nuo motinos pieno baltymų
* per daug natrio, kalcio, fosforo, magnio,
* per mažai angliavandenių,
* per mažai geležies, ji blogai rezorbuojama, padidėja mažakraujystės išsivystymo rizika
* per mažai cinko, vitaminų A, C ir D,
* per mažai nesočiųjų riebiųjų rūgščių
Tai, kad paūgėjęs žmogaus organizmas lyg ir sudoroja pieno produktus, nereiškia, kad tai atsiliepia teigiamai sveikatai. Dažnai žmonės nė nenutuokia, su kokiomis problemomis gali būti susijęs pieno vartojimas.
Žmonėms sunku įveikti visuomenėje įsitvirtinusią ir nuolat kartojamą teiginį, kad pienas natūralus sveikatos šaltinis ir pan.
Su pieno vartojimu susijusios problemos
1. Osteoporozė
Su pienu susijusios problemos
Pienas dažnai reklamuojamas kaip produktas, padedantis išvengti osteoporozės, tačiau klinikiniai tyrimai rodo visai ką kita. Buvo atliktas tyrimas, kuriame 12 metų buvo sekama 75000 moterų būklė, išvados: didesnis pieno kiekis mityboje visiškai neapsaugo nuo kaulų trapumo ir lūžių rizikos, nes kalcio, esančio karvės piene, mūsų organizmas nepasisavina (The Harvard Nurses Health Study, An Australian Study). Taigi šūkis - Pienas grynas kalcio šaltinis tėra dar vienas komercinis triukas. Osteoporozės riziką galite sumažinti nenaudodami gyvūninės kilmės proteinų, vengdami natrio, valgydami vaisius, daržoves, sportuodami. Kalcio yra - riešutuose, sėklose, pupelėse, žirniuose, žaliosiose lapinėse daržovėse, figose ir kt.
2. Širdies ir kraujagyslių ligos
Pieno produktai (sūris, ledai, pienas, sviestas, jogurtas) yra cholesterolio ir riebalų šaltiniai. Per didelis jų kiekis mityboje sukelia įvairias ligas, todėl geriau rinktis augalinės kilmės riebalus. Vegetarinė mityba, kurioje nėra pieno produktų, suderinta su pratimais, nerūkymu, streso vengimu gali ne tik apsaugoti nuo širdies ligų, bet ir padėti jas įveikti. Pieno pramonė siūlo vartotojams ir dietinių, neriebių produktų, tačiau tai nereiškia kad jie yra sveiki, apie tai skaitykite žemiau.
3. Vėžys
Kai kurie vėžio atvejai, pavyzdžiui kiaušidžių vėžys, manoma, yra susiję su pieno produktų vartojimu. Pieno cukrus mūsų organizme skyla į galaktozę. Galaktozė yra skaidoma fermentų. Kai pieno produktų suvartojama daugiau, nei fermentai geba suskaidyti galaktozės, ji pradeda kauptis kraujyje ir gali sukelti vėžį.
Krūties ir prostatos vėžys kartais taip pat siejamas su pieno produktų vartojimu, iš dalies dėl to, kad padidina į insuliną panašus augimo faktoriaus (IGF-I) kiekį. IGF-I randama karvės piene ir padidintą kiekį kraujyje tų žmonių, kurie pastoviai vartoja pieno produktus. Karvės piene randamos ir kitos medžiagos, sąlygojančios IGF-I kiekio padidėjimą. Naujausi tyrimai parodė, kad vyrai turintys daug IGF-I, turi keturis kartus didesnę riziką susirgti prostatos vėžiu nei tie, kurių IGF-I žemas.
4. Diabetas
Nuo insulino priklausomas arba I tipo (vaikų) diabetas yra siejamas su pieno produktų vartojimu. Įvairiose šalyse atliktas epidemiologinės studijos rodo stiprią sąsają tarp pieno produktų ir I tipo diabeto, manoma, kad pieno proteinai sukelia auto-imuninę reakciją, kuri, manoma, sunaikina insuliną gaminančias ląsteles kasoje.
5. Laktozės (pieno cukraus) netoleravimas
Laktozės netoleruoja daugelio žmonių organizmai (pavyzdžiui: 95% Amerikos azijiečių, 74% Amerikos čiabuvių (indėnų), 70% Amerikos afrikiečių, 53% Amerikos meksikiečių ir 15% kaukaziečių). Virškinimo sutrikimai, viduriavimai, dujų kaupimas ir kiti simptomai pasireiškia dėl fermentų, skaidančių pieno cukraus (laktozę), trūkumo. Nekreipdami dėmesio į šiuos požymius, žmonės, geriantys pieną, rizikuoja susirgti rimtomis ligomis.
6. Vitaminas D
Pienas nėra patikimas kokybiško vitamino D šaltinis. Atliekant tyrimus, kai kuriuose pieno mėginiuose vitamino D kiekis 500 kartų viršijo normą, o kai kuriuose vitamino D nerasta išvis. Per didelis vitamino D kiekis gali būti nuodingas, sąlygoti kalcio pertekliaus atsiradimą kraujyje ir šlapime, kalcio nuosėdų susidarymą minkštuosiuose audiniuose, padidinti aliuminio ar kitų sunkiųjų metalų absorbciją organizme.
7. Teršalai
Pieno pramonėje įvairūs hormonai yra naudojami tam, kad padidintų karvių našumą. Kadangi karvės pagamina tokius pieno kiekius, kokio natūraliomis sąlygomis niekada nepavyktų, mastitai, pieno liaukų uždegimai fermose yra kasdienybė. Gydymui naudojami stiprūs antibiotikai, jų randama piene bei iš jo gaminamuose produktuose. Taip pat pasitaiko hormonų, pesticidų ir kitų cheminių medžiagų. Pieno pramonėje naudojamos didelės talpos pieno surinkimui,o joms dezinfekuoti naudojamos stiprios rūgštys, šarmai ar chloras. Tai labai toksiškos medžiagos ir dalis jų neišvengiamai patenka į galutinius pieno gaminius.
Nu nenoriu taip paistyt ne į temą, bet giliau pasidomėjus, daug ką "naujo" sužinotume.
Juk ir katėms negalima duot karvės pieno (kokia bobutė už tokiu žodžius tik piršta prie smilkinio pasukiotų, mažų mažiausiai).
O fermentinis sūris yra gaminamas iš nenugriebto pieno. Kaip rašoma:
Nereikėtų pamiršti, kad riebalų yra ir mėsoje bei pieno produktuose, ypač riebus yra lydytas ar fermentinis sūris.
Liesame piene daugiau baltymų.
Toliau iš interneto ištraukiau:
Sveikata
Žmogus, naudodamas kitų žinduolių pieną, elgiasi nelogiškai ir laužo gamtos dėsnius. Karvės pienas yra skirtas jos naujagimio, veršiuko, maitinimui. Kad turėtų pieno, karvės, kaip ir kiti žinduoliai (taip pat ir žmogus) privalo būti apvaisintos ir pagimdyti. Nuo seniausių laikų karvės yra išnaudojamos norint gauti produktą, kuris ne tik nėra būtinas, bet ir nėra tinkamas žmogui jam, kaip ir kiekvienam žinduoliui, reikia tik motinos pieno ir tik kūdikystės laikotarpiu. Tada pienas yra pats sveikiausias, tinkamiausias, ir, be abejo, būtinas maisto produktas.
Kiekvienas gydytojas patvirtins, kad kūdikiams negalima duoti karvės pieno, nes jame yra:
* tris kartus daugiau baltymų nei reikia, jų kokybinė sudėtis labai skiriasi nuo motinos pieno baltymų
* per daug natrio, kalcio, fosforo, magnio,
* per mažai angliavandenių,
* per mažai geležies, ji blogai rezorbuojama, padidėja mažakraujystės išsivystymo rizika
* per mažai cinko, vitaminų A, C ir D,
* per mažai nesočiųjų riebiųjų rūgščių
Tai, kad paūgėjęs žmogaus organizmas lyg ir sudoroja pieno produktus, nereiškia, kad tai atsiliepia teigiamai sveikatai. Dažnai žmonės nė nenutuokia, su kokiomis problemomis gali būti susijęs pieno vartojimas.
Žmonėms sunku įveikti visuomenėje įsitvirtinusią ir nuolat kartojamą teiginį, kad pienas natūralus sveikatos šaltinis ir pan.
Su pieno vartojimu susijusios problemos
1. Osteoporozė
Su pienu susijusios problemos
Pienas dažnai reklamuojamas kaip produktas, padedantis išvengti osteoporozės, tačiau klinikiniai tyrimai rodo visai ką kita. Buvo atliktas tyrimas, kuriame 12 metų buvo sekama 75000 moterų būklė, išvados: didesnis pieno kiekis mityboje visiškai neapsaugo nuo kaulų trapumo ir lūžių rizikos, nes kalcio, esančio karvės piene, mūsų organizmas nepasisavina (The Harvard Nurses Health Study, An Australian Study). Taigi šūkis - Pienas grynas kalcio šaltinis tėra dar vienas komercinis triukas. Osteoporozės riziką galite sumažinti nenaudodami gyvūninės kilmės proteinų, vengdami natrio, valgydami vaisius, daržoves, sportuodami. Kalcio yra - riešutuose, sėklose, pupelėse, žirniuose, žaliosiose lapinėse daržovėse, figose ir kt.
2. Širdies ir kraujagyslių ligos
Pieno produktai (sūris, ledai, pienas, sviestas, jogurtas) yra cholesterolio ir riebalų šaltiniai. Per didelis jų kiekis mityboje sukelia įvairias ligas, todėl geriau rinktis augalinės kilmės riebalus. Vegetarinė mityba, kurioje nėra pieno produktų, suderinta su pratimais, nerūkymu, streso vengimu gali ne tik apsaugoti nuo širdies ligų, bet ir padėti jas įveikti. Pieno pramonė siūlo vartotojams ir dietinių, neriebių produktų, tačiau tai nereiškia kad jie yra sveiki, apie tai skaitykite žemiau.
3. Vėžys
Kai kurie vėžio atvejai, pavyzdžiui kiaušidžių vėžys, manoma, yra susiję su pieno produktų vartojimu. Pieno cukrus mūsų organizme skyla į galaktozę. Galaktozė yra skaidoma fermentų. Kai pieno produktų suvartojama daugiau, nei fermentai geba suskaidyti galaktozės, ji pradeda kauptis kraujyje ir gali sukelti vėžį.
Krūties ir prostatos vėžys kartais taip pat siejamas su pieno produktų vartojimu, iš dalies dėl to, kad padidina į insuliną panašus augimo faktoriaus (IGF-I) kiekį. IGF-I randama karvės piene ir padidintą kiekį kraujyje tų žmonių, kurie pastoviai vartoja pieno produktus. Karvės piene randamos ir kitos medžiagos, sąlygojančios IGF-I kiekio padidėjimą. Naujausi tyrimai parodė, kad vyrai turintys daug IGF-I, turi keturis kartus didesnę riziką susirgti prostatos vėžiu nei tie, kurių IGF-I žemas.
4. Diabetas
Nuo insulino priklausomas arba I tipo (vaikų) diabetas yra siejamas su pieno produktų vartojimu. Įvairiose šalyse atliktas epidemiologinės studijos rodo stiprią sąsają tarp pieno produktų ir I tipo diabeto, manoma, kad pieno proteinai sukelia auto-imuninę reakciją, kuri, manoma, sunaikina insuliną gaminančias ląsteles kasoje.
5. Laktozės (pieno cukraus) netoleravimas
Laktozės netoleruoja daugelio žmonių organizmai (pavyzdžiui: 95% Amerikos azijiečių, 74% Amerikos čiabuvių (indėnų), 70% Amerikos afrikiečių, 53% Amerikos meksikiečių ir 15% kaukaziečių). Virškinimo sutrikimai, viduriavimai, dujų kaupimas ir kiti simptomai pasireiškia dėl fermentų, skaidančių pieno cukraus (laktozę), trūkumo. Nekreipdami dėmesio į šiuos požymius, žmonės, geriantys pieną, rizikuoja susirgti rimtomis ligomis.
6. Vitaminas D
Pienas nėra patikimas kokybiško vitamino D šaltinis. Atliekant tyrimus, kai kuriuose pieno mėginiuose vitamino D kiekis 500 kartų viršijo normą, o kai kuriuose vitamino D nerasta išvis. Per didelis vitamino D kiekis gali būti nuodingas, sąlygoti kalcio pertekliaus atsiradimą kraujyje ir šlapime, kalcio nuosėdų susidarymą minkštuosiuose audiniuose, padidinti aliuminio ar kitų sunkiųjų metalų absorbciją organizme.
7. Teršalai
Pieno pramonėje įvairūs hormonai yra naudojami tam, kad padidintų karvių našumą. Kadangi karvės pagamina tokius pieno kiekius, kokio natūraliomis sąlygomis niekada nepavyktų, mastitai, pieno liaukų uždegimai fermose yra kasdienybė. Gydymui naudojami stiprūs antibiotikai, jų randama piene bei iš jo gaminamuose produktuose. Taip pat pasitaiko hormonų, pesticidų ir kitų cheminių medžiagų. Pieno pramonėje naudojamos didelės talpos pieno surinkimui,o joms dezinfekuoti naudojamos stiprios rūgštys, šarmai ar chloras. Tai labai toksiškos medžiagos ir dalis jų neišvengiamai patenka į galutinius pieno gaminius.
Nu nenoriu taip paistyt ne į temą, bet giliau pasidomėjus, daug ką "naujo" sužinotume.
Juk ir katėms negalima duot karvės pieno (kokia bobutė už tokiu žodžius tik piršta prie smilkinio pasukiotų, mažų mažiausiai).
O fermentinis sūris yra gaminamas iš nenugriebto pieno. Kaip rašoma:
Nereikėtų pamiršti, kad riebalų yra ir mėsoje bei pieno produktuose, ypač riebus yra lydytas ar fermentinis sūris.
ojoj, ojoj...

jei padauginsime bet kokio produkto, tai bus blogai. bet dar niekur negirdejau, kad saikas kenkia...
o kad butu i tema:
vakar ir man vakariene beveik nieko nekainavo, grizom is mano tevu, tai valgiau mamos idetus su svogunais ir pomidoru padazu pakepintus virtus grybus su mamos keptu baltu pyragu...
