Įkraunama...
Įkraunama...

Veganiškas gyvenimo būdas ;)

QUOTE(Fifux'e @ 2014 11 01, 13:59)
su pasauline veganų diena jus mirksiukas.gif  4u.gif

Taip taip, veganytėms katytėms sveikinimai 4u.gif

Bet temas vistiek tai ryškiai jungt reikia tongue.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif

kadangi kaip suprantu jungiat abi temas, anai pasibaigus, rašau čia smile.gif esu rašiusi abiejose temose, tačiau paskui nebepasirodžiau, nes prieš du mėnesius gimė sūnelis, nebuvo kada, kai dar dukrytė maža... smile.gif mes daugiausia valgome visa šeima veganiškai, retais retais atvejais įsiterpia koks labai nedidelis kiekis pieniškų maisto produktų smile.gif kadangi labai vegetarizmu/veganizmu domiuosi aš, man ėmus keisti mitybą, vyras pasekė paskui thumbup.gif jis nesigilina į sveikus/nesveikus produktus ir pan., žinoma manau ir svečiuose gal mėsos kada neatsisakys, bet kai pažiūrėjom filmą Fork Over Knives, pareiškė, kad nenori matyt daugiau namie gyvūlinio maisto lotuliukas.gif tai va tiek aš džiaugiuosi, nes prieš tai jis buvo 100 % mėsaėdis, na o dukrytė valgo su mumis taip pat veganiškai, žinoma labai prižiūriu mitybą smile.gif gal pasikartosiu, bet kas nors maitinat taip vaikučius? man vienintelė bėda tas B12..o daugiau kaip ir viskas aišku smile.gif žinoma nežinau kas bus, kai pradės vaikučiai eit į darželį, bet mano nuomone, tai nepriežastis dabar juos maitinti bet kaip wink.gif tiesa, netaikau labai griežtų taisyklių, kaip pavyzdžiui gliutenas ar pan...maistą visą gaminu namie, labai mėgstu tai daryti, tad manau maitinamės pakankamai sveikai..na gal žalio maisto daugiau norėtūsi smile.gif

Mano klausimukas, kokias salotas darotės šiuo metų laiku? nes šviežių daržovių pasirinkimas skurdus... smile.gif
Beje, mano atradimas šiuo metu yra veganiškas parmezanas iš migdolų...kai paragavau supratau, kad ant picos sūrio nebereikės, o jo aš labiausiai negalėjau atsisakyti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Iewwute: 12 lapkričio 2014 - 00:03
QUOTE(Iewwute @ 2014 11 11, 23:58)
sveikos 4u.gif

kadangi kaip suprantu jungiat abi temas, anai pasibaigus, rašau čia  smile.gif esu rašiusi abiejose temose, tačiau paskui nebepasirodžiau, nes prieš du mėnesius gimė sūnelis, nebuvo kada, kai dar dukrytė maža... smile.gif mes daugiausia valgome visa šeima veganiškai, retais retais atvejais įsiterpia koks labai nedidelis kiekis pieniškų maisto produktų  smile.gif kadangi labai vegetarizmu/veganizmu domiuosi aš, man ėmus keisti mitybą, vyras pasekė paskui thumbup.gif jis nesigilina į sveikus/nesveikus produktus ir pan., žinoma manau ir svečiuose gal mėsos kada neatsisakys, bet kai pažiūrėjom filmą Fork Over Knives, pareiškė, kad nenori matyt daugiau namie gyvūlinio maisto lotuliukas.gif tai va tiek aš džiaugiuosi, nes prieš tai jis buvo 100 % mėsaėdis,  na o dukrytė valgo su mumis taip pat veganiškai, žinoma labai prižiūriu mitybą smile.gif gal pasikartosiu, bet kas nors maitinat taip vaikučius? man vienintelė bėda tas B12..o daugiau kaip ir viskas aišku smile.gif žinoma nežinau kas bus, kai pradės vaikučiai eit į darželį, bet mano nuomone, tai nepriežastis dabar juos maitinti bet kaip wink.gif tiesa, netaikau labai griežtų taisyklių, kaip pavyzdžiui gliutenas ar pan...maistą visą gaminu namie, labai mėgstu tai daryti, tad manau maitinamės pakankamai sveikai..na gal žalio maisto daugiau norėtūsi smile.gif

Mano klausimukas, kokias salotas darotės šiuo metų laiku? nes šviežių daržovių pasirinkimas skurdus... smile.gif
Beje, mano atradimas šiuo metu yra veganiškas parmezanas iš migdolų...kai paragavau supratau, kad ant picos sūrio nebereikės, o jo aš labiausiai negalėjau atsisakyti  smile.gif

Sveikinimai su sūnyčiu 4u.gif Tegu auga sveikas ir drūtas kaip goriliukas mirksiukas.gif
B12 bandykit gaudytis iš visur, kur tik jį pamini, kad gali būti augaluose. Matysit kaip seksis. Kai paaugs, blogiausiu atveju gero skysto nupirksite, baisus čia daiktas. Mes ir patys "cheminiai" smile.gif svarbu, kad ne lavonais apsiėdę būtume mirksiukas.gif

Šiuo metu jau dairausi į kukurūzus, burokėlius jau pradedu naudoti, kopūstus, įskaitant raugintus pradėsiu.
Pati darai parmezaną ar yra pirkti padoria kaina?
Atsakyti
QUOTE(Iewwute @ 2014 11 12, 00:58)
Beje, mano atradimas šiuo metu yra veganiškas parmezanas iš migdolų...kai paragavau supratau, kad ant picos sūrio nebereikės, o jo aš labiausiai negalėjau atsisakyti  smile.gif

sudominot smile.gif
prašom receptėlį arba nuorodą, jeigu perkate 4u.gif

o daržovių dabar kaip tik dar yra visokių,morkos, burokėliai, paprika, moliūgai, baklažanai, kopūstai, ropės, kaliaropės, pasternokas (neseniai mano atrastas ir dažnai vietoj bulvių naudojmas thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Radmile: 12 lapkričio 2014 - 10:24
QUOTE(Monteverte @ 2014 11 12, 09:57)
Sveikinimai su sūnyčiu 4u.gif Tegu auga sveikas ir drūtas kaip goriliukas mirksiukas.gif
B12 bandykit gaudytis iš visur, kur tik jį pamini, kad gali būti augaluose. Matysit kaip seksis. Kai paaugs, blogiausiu atveju gero skysto nupirksite, baisus čia daiktas. Mes ir patys "cheminiai" smile.gif svarbu, kad ne lavonais apsiėdę būtume mirksiukas.gif

Šiuo metu jau dairausi į kukurūzus, burokėlius jau pradedu naudoti, kopūstus, įskaitant raugintus pradėsiu.
Pati darai parmezaną ar yra pirkti padoria kaina?

Tai aš ir mąstau apie papildus...man sojos pienas ar tie kiti, kurie praturtinti, nelabai pagal kišenę, o gert reikt dažnai...be to, juk kiek papildų geria tie mėsėdžiai, kurie ala gerai maitinasi..tai nebijau to smile.gif dukrytei ieškauultivitaminų, bet dar tokiai mažai nelabai yra, norisi, kad būtų su b12 normaliu kiekiu g.gif
Pati darau, labai paprasta smile.gif tik reikia dar tų mielių dribsnių, perku su b12 smile.gif jei domina, parašysiu receptuką smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Iewwute @ 2014 11 12, 11:25)
jei domina, parašysiu receptuką smile.gif

taip domina, laukiam receptuko essen.gif
Atsakyti
MIGDOLŲ "PARMEZANAS"
1 puodelis migdolų (galima su žievele arba be)
2 valgomieji šaukštai mielių dribsnių
1 arbatinis šaukštelis česnako miltelių
1/2 arbatinio šaukštelio druskos

Sumalti migdolus blenderiu ar kavamale iki miltelių. Įmaišyti mielių dribsnius, česnako miltelius ir druską. Ir viskas!

Man asmeniškai kavamale malta skaniau, bet galima visaip, svarbu tik kuo smulkiau. O priedus pagal skonį pasiderinkit, man tai ši proporcija patinka.
Visur dedu, ant makaronų, picos (prieš valgant), ar pan... tik žinoma čia milteliai, nesilydo smile.gif
Mano uošvienė visiška mėsėdė, bet pavaišinau pica vien su daržovėm ir šituo "sūriu", tai kitą dieną skambino recepto thumbup.gif
Atsakyti
Pupytės, burokiukas, obuoliukas, rug. duonytia - niama bigsmile.gif su sūriu???? Beeeeeee! Susilaikymas vege temos proga angel.gif
Atsakyti
Iewute, maistinės mielės turi nemažai B12. Du valgomi šaukštai turi kažkur dienos normą, šiek tiek daugiau, jei šaukštai su kaupu. Jei daug jų naudoji, tai turėtų problemų nekilti g.gif

Pas mane sviestinis moliūgas ant bangos. Makaronus su "sūrio" padažu ir špinatais iš jo darau thumbup.gif
Atsakyti
Maistinių mielių tai vartoju, bet ne kasdien...

Šarlatane, o tas sviestinis moliūgas labai skirias nuo paprasto apvalaus skoniu? smile.gif nesu ragavus, gal verta...
Atsakyti
Man kyla klausimas kiek tų maitinių mielių pagal dienos normą užtenka? Engevitos tarkim?
http://www.sveikatos...-125-g-marigold
Mąstau labiau apsimoka JAV pirkti ar čia
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2014 11 13, 00:20)
Man kyla klausimas kiek tų maitinių mielių pagal dienos normą užtenka? Engevitos tarkim?
http://www.sveikatos...-125-g-marigold
Mąstau labiau apsimoka JAV pirkti ar čia

O kiekis koks JAV perkant? Kaina? Šiaip rašo, kad dienos norma 10 g, t.y. 2 valgomi šaukštai.
Atsakyti