QUOTE(mėnulis @ 2014 09 10, 17:50)
Skaiciau. Galbut padariau klaida, kad idejau straipsni. Kas nores, susiras. Internetas pilnas informacijos. Vien supermama. Mane smarkiai isgazdino tos moters komentaras, kad jai nustatoma liga. Manau, vistiek labai reikia atkreipti demesi i mityba.
Aš jau senai nebekreipiu dėmesio į tas kabinamas etiketes: vegetaras, žaliavalgis, Paleo, veganas ir t.t. Kaip sakoma google visagalis, ką įvesi tą rasi: ir kaip veganas susirgo ir kaip Paleo po kelių metų metė, nes susirgo. Bet ar nuo gyvenimo būdo susirgo? Ar veganas, kuris gaili gyvūnėlio ir nevalgo mėsos, bet makaronus ir bandeles pienu užsigeria suserga nuo veganizmo kaip tokio iš principo? Ar Paleo suserga nuo Paleo kaip tokios iš principo ar nuo to, kad gal juo maitinantis gėrė tą patį pieną litrais, kepėsi kekiukus su kokosų miltais, nes grūdų negalima ir čirškinosi iki rudumo kepsniukus?. Ar žaliavalgis susirgo dėl to, kad žaliavalgis, ar todėl kad valgė džiovintas duoneles ir riešutus be saiko vietoj daržovių ir žalumynų? Ar bet kokios mitybos pakraipos žmogus būtų susirgęs, jei jo mityba būtų buvusi gausi daržovių, vaisių o ne pvz, kokių miltinių? Man nesuvokiamas mitybos kaltinimas...
Aš pati dalyvauju veganų ir vegetarų forume, esu pakeitus mitybą kaip žinia ne dėl jokių gyvūnų teisių, gailesčio ir pan, o tik dėl mane kamavusios ligos. Pieno produktai, gliutenas be išimties man labai kenkia, jie ir buvo galima sakyti pagrindiniai kaltininkai. Nemanau, kad mėsa man kenktų, jei jos norėčiau ir valgyčiau, tiesiog niekad nebuvau jos mėgėja ir nepatinka man organizmo būklė jos pavalgius. Rudasis, juodasis, raudonasis ryžis ar grikis ar bulvė man nekenkia tai kodėl turėčiau jos atsisakyti? Visada suvalgau kiaušinį, jei gaunu naminį. Mano mityba būtų bloga ir netinkama, jei maitinčiausi ryžiais ir bulvėmis, tačiau jiems lieka nedaug vietos, nes daržovės jas išstumia.
Mano manymu didžiausi priešai iš maisto yra pieno produktai bei gliutenas, jų niekam nerekomenduočiau, o visa kita - kaip kam priimtiniau. Jei žmogus blogai jaučiasi po grikių - tegu nevalgo, jei po kiaušinio - tegu nevalgo, kitas gal blogai jausis po žuvies - tegu nevalgo, bet niekas manęs neįtikins, kad suserga gausiai daržovių, žalumynų, vaisių valgantys (dėkui Dievui bent dėl šito visos mitybos kryptys nesipjauna

) bei visokių miltinių ir pieniškų atsisakę žmonės. Gliutenas, pienas bent normaliai moksliškai įrodytas kaip daugeliu atveju nepriimtini žmogui, o visa kita, ale, ką mūsų protėviai valgė, tai man paistalai "žinovų" lygyje. Vieni "žinovai" teigia, kad protėviai mėsa maitinosi, kiti analizuoja girnas belekiek senumo rastas, kad įrodo, kad jau tada miltus malė, treti iš viso sako, kad kirmėliukais maitinosi protėviai. O kaip ten buvo - jų kailin neįlįsim ir tokios mėsytės kaip tada bėgiojo ar tokio grūdelio kaip tada augo nei vienas nebesuvalgysim, nes dabar mėsytė - hormonai ir antibiotikai, o grūdeliai - GMO, o mes XXI amžiaus žmonės ir mamutų neberagausim. Tai ir būkim paprasti žmonės, nevaidinkim daugiau žinančių, gerbkim vieni kitus, nesiųskim jokių ligų vieni kitiems, nesijuokim vieni iš kitų ir būkim sveiki. Kam tinka pienukas - gerkit, kam tinka miltiniai - valgykit, kam tinka dar kažkas - valgykit

Man nei tas nei tas netinka, nes aš individualus organizmas su vieninteliu pasaulyje DNR ir pirštų antspaudais

Ir man svarbu, kad nebesergu, kad esu energinga, kad viskas puiku, nepaisant to, kad koks paleolistas ant manęs gali užvažiuoti ir mane gąsdinti, kad gruikis ar ryžis mane į kapus nuvarys, o vat jei valgyčiau mėsą, kurios pakęst negaliu - būsiu kaip nauja

Užvalgykim visi daugiau daržovių ir būsim kaip nauji
QUOTE(dives @ 2014 09 10, 20:01)
aš vakar gaminau, buvo ypač skanu, nes su voveraičių baltu padažu, jezau kaip gardu buvo, o kaip sotu, 4 valandas negalėjau net pagalvot apie maistą, baltyminį kokteilį dar šiaip ne taip įmūčinau, šiandien dar persisotinus jaučiuos po vakar dienos
O receptuką galimą, kaip čia iš tų avinžirnių tai padaryti?