Įkraunama...
Įkraunama...

Vegetarizmas - šaunus gyvenimo būdas :)

QUOTE(Mitsouko @ 2014 05 28, 00:22)
Kaip įdomiai su tais apelsinais bigsmile.gif
tik įdomu, ar nieko tos žievelės, vistiek juos gal kuo apipurškia, ar čia gal tik mano tokia nuostata biggrin.gif
na aš bandyčiau cukrų keisti bananais,datulėmis gal...
Kiaušiniai man ne bėda, aš juos valgau, nors anksčiau ir buvau atsisakius

Gi vistiek nekeptumet to pyrago kasdien 4u.gif . Bet to daug brudo issiskyria i vandeni, tad verdant galima vandeni kelis kartus pakeisti. Bet man labai patiko sis pyragas wub.gif Reikes pabandyti su datulemis. Bet galvoju gal jas padziovinti ir su malti g.gif

Del sojos ir azijieciu...
Tarkim imkime Europa. Niekas gi nuo vaikystes negeria sojos pieno ir nevartojo gaminiu ir sojos. Mums tai naujas produktas buna. As pati va pries 2 metus atradau sojos piena.Ir per amziu amzius niekas nevartojo tos sojos. Musu organizmuj tai nauja. O vat Azijieciams kitaip. Jiems tai tas pats kaip mums kokios bulves. Tas pats su alkoholiu. Europieciai ir Azijieciai skirtingai pernesa ji.
Sunkiai man sekasi issireiksti, bet mintis manau aiski biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2014 05 28, 10:41)
Viskas tvarkoj, man tų svarstymų labiausiai ir reikia, todėl čia ir dalyvauju, dalinuosi, ką randu, išklausau, dėliojuos  4u.gif

Wikipedia rašo, kad tas Mercola už Paleo cool.gif

Dėl tų sojos jogurtų, grietinėlių ir šiaip sojos produkcijos, parduodamos tarkime Rimi, tai aš jums jau sakiau, kad ten baisios sudėtys. Aš jų nepirkau, neperku ir nepirksiu. Jau man tada geriau kartais varškė, kiaušiniai, pasukos kas yra mūsų protėvių išbandyta, kurie anksčiau jokių alergijų neturėjo ir ne vienas šimtuką pasiekdavo metelių ax.gif Tiesiog kūdžiau valgyti reikia. Pasninkauti.
Aš giminėje turėjau tokią labai negatyvią, nervingą tetą, neturėjo ji nei vyro, nei savų vaikų, augino truputį nesavus. Sako, kad visos ligos nuo nervų, bet ji visą gyvenimą buvo pakankamai guvi, darbinga, normaliai palyginus atrodė, kūdutė. Pas gydytojus praktiškai ir nesilankė. Mirė 95 metų. Mėsos valgė tikrai minimaliai, bet pieno produktus tikrai valgė. Tai yra realus pavyzdys ką aš tikrai žinau. Pradėsite sakyti, kad o kaip gyvūnai, kaip jų išnaudojimas, bet tada reikia ir savęs paklausti: ar nebaisu vardan gyvūnų ant savęs eksperimentus daryti, visiškai pakeičiant savo gyvenimo būdą nuo protėvių ir eiti į visišką nežinomybę?
Aš dar suprantu tuos žmones, kurie patapo veganais, kurie n metų prieš tai vegetariavo ir pasitikrino ant savęs, bet visi kiti tai grynai į eksperimentą lekia. Bent papildų tuomet nesibaidytų, nes visuose normaliuose straipsniuose pabrėžiama, kad iš veganizmo visko nepaimsi, niekaip ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2014 05 28, 12:12)
Wikipedia rašo, kad tas Mercola už Paleo cool.gif

Jo jo, žinau, kad jis Paleo, turiu tą omeny, aiškios man jo mintys apie grūdų žalą ir t.t, bet ir dėl mėsos jis bent protingai pasisako, kad antibiotikai, hormonai blogai, nes šiaip dauguma mėseėdžių perka tas mėsas bet kur ir įsivaizduoja, kad sau žalos nedaro doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Mitsouko @ 2014 05 27, 20:35)

gal turite kokių skanių sveiko pyrago receptų?

CIA NUOSTABUS PYRAGU IR NE TIK blogas
si forumiete jau v irs desimt metu jokiu kvietiniu miltu pyragams ir blynams nenaudoja: riesutu miltai, dribsiu miltai ir tt. ir pan.
tai nevegetariskas blogas, bet jau Ruutai esu apie ji minejus....

aisku, riesutu miltai brangu, bet gi ne kasdien...galima pacioms maltis ir dribsnius, ir riesutus....

taip pat cia cukrus keiciamas klevu sirupu, riesutu sviestu, agava, datulem ir tt.
Papildyta:
QUOTE(Monteverte @ 2014 05 28, 07:20)
Tai ko vertas tada veganizmas? Jei net sojos nebevartoti, tai mirtis alyvose ax.gif

auuu, kur ta mirtis? biggrin.gif
man visai nera potraukio sojai, skanios tik soju pupeles, bet nemirstu, kai yra tiek daug skaniu kitu pupeliu rusiu. nail.gif
Papildyta:
QUOTE(Ruutta @ 2014 05 28, 07:41)

Dėl to ką valgyti tai būnant veganu, kaip kuo toliau, tuo labiau įsitikinu, lieka daržovės vaisiai ir grūdai.

ankstiniai, merginos, dar ankstiniai bigsmile.gif - nebent jas i darzoves iskaitei rolleyes.gif
isties, tai mane grudai net netraukia, labai retai kokie grikiai ir dar reciau dribsniai, o vat be pupeliu ir visokiu lesiu - negaleciau.
dar neskaiciau tavo nuorodos, bet ar ne del GMO vajaus ir peikiama soja, nes skaiciau , kad net 99proc sojos yra modifikuota.
tai zinai, Ruuta, musu laukia dar blogiau: vat dabar jau ima/ims modifikuoti kviecius dirol.gif - vota tada tai tikrai liks ankstiniai, vaisiai, darzoves.
kaip Monteverte sake, toks maitininmasis, ypac sportininkams, gali atsieiti ir iki 50lt i diena - kai sakydavau, kad mano racionas pabrango, nieks netikedavo, nes visu kitu sumazejo g.gif ...

Monteverte,
kiek atmenu tu vis proteinus pavartot megeja... keliuose sportininku tinklapiuose radau, kodel jie atsisake to dirbtinio proteinio (miltelinio) ir renkasi viska gauti su "tikru maistu". as irgi sportuoju, man aktualu, bet niekad gyvenime nesu pagalvojus apie miltelini proteina. dabar galvoju - ar tas proteinas del raumenu isryskinimo? man nereikia tiek ryskintis, aciu cool.gif --ar tik del energijos pliupsniu ir raumenyno atkurimo?
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2014 05 28, 12:31)
CIA NUOSTABUS PYRAGU IR NE TIK
man visai nera potraukio sojai, skanios tik soju pupeles, bet nemirstu, kai yra tiek daug skaniu kitu pupeliu rusiu.  nail.gif

Man sojos pupelės tai labai neskanios, joms tikrai poreikio nėra. Man vienintelis jogurtas iš sojos produktų skanu, anksčiau buvo dar sojų dribsiai skanūs, bet dabar galvoju kaip jie man tokie galėjo būti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2014 05 28, 11:24)
Jo jo, žinau, kad jis Paleo, turiu tą omeny, aiškios man jo mintys apie grūdų žalą ir t.t, bet ir dėl mėsos jis bent protingai pasisako, kad antibiotikai, hormonai blogai, nes šiaip dauguma mėseėdžių perka tas mėsas bet kur ir įsivaizduoja, kad sau žalos nedaro  doh.gif

Nežinau. Kiekvienas mes kitoks smile.gif Nuo vaikystės valgau grūdų košes ir kol kas jokios žalos tame nematau. Jei kas man gyvenime padarė žalos, tai gimimas tais metais ir toje šalyje, kurioje ir gimiau, nes gydytojai tuomet negydė, o tik simptomus malšino, taigi žalą padarė gydytojų skirti vaistai, nemokymas kaip sveikai valgyti ar tėvų nežinojimas kaip iš tiesų sveikai valgyti. Plius dar Černobilis, kai viskas buvo slepiama ir mes vaikai sau toliau ramiai žaidėme lauke doh.gif
Žodžiu, žalinga buvo nežinojimas, galimybių, įvairovės nebuvimas ir pan.
Dabartinė mityba sakyčiau tik stato ant kojų (įskaitant pieno produktus ir kartais sojos produktus bei užsienietiškus vaisius, daržoves). Plius aišku papildai, nes aš kaip normaliai sportuojanti, neįsivaizduoju mitybos be jų.
Atsakyti
QUOTE(Ruutta @ 2014 05 28, 07:41)
žodžiu kažkoks neutralios pozicijos besilaikantis gydytojas, kuris negina nei mėsos pramonės, nei augalininkystės pramonės.

nu tai liuks, bet ka jis siulo?
tikiuosi nesiulo maitintis penkiais papildais i diena? g.gif salia nesojiniu darzoviu/vaisiu/grudu?

nes man Shinyja ir Fuhrman yra istrige del akcentavimo, kad reikia paildous, vitaminus vartoti, ir gan normaliais kiekiais. g.gif
wtf - galvoju - vadinasi, jau tikrai nieko valgomo nebelieka...
o papildu priesininkai, tokie kaip Graham ir dar daugiau balsu teigia, kad cheminiu papildu musu organizmai nepasisavina, cool.gif ir net ilgainiui gali pabloginti situacija...ypac merginos meskit visokius cheminius A+E.... jie apsigimimus ir vezi netgi sukelia... gavau dykai cia ju, kraujo donorams dalino, tai net iskist nezinau kam...juk kenksminga....
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2014 05 28, 12:38)
tai zinai, Ruuta, musu laukia dar blogiau: vat dabar jau ima/ims modifikuoti kviecius  dirol.gif - vota tada tai tikrai liks ankstiniai, vaisiai, darzoves.

ai, dėl manęs tai tegu kviečius modifikuoja, aš jų ar taip ar taip nevartojų dėl gliuteno, tai modifikavimas būtų dar viena priežastis prie jų net negrįžti bigsmile.gif Va jei sugalvotų ryžius, avižas ar grikius modifikuot tai tada man jau būtų nekas unsure.gif O dar jei bandytų prie avinžirnių ir lešių nagus prikišt tai tada tikra liūdnuma užeitų, ant daržovių ir vaisių man būtų ne gyvenimas schmoll.gif
Atsakyti
tai apie juos ir norejau parasyt.... verysad.gif tikiuos tai nebus greit, bet musu anukai gal jau viska su GMO valgys. o gal viskas bus daug greiciau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2014 05 28, 12:43)
nu tai liuks, bet ka jis siulo?
tikiuosi nesiulo maitintis penkiais papildais i diena?  g.gif salia nesojiniu darzoviu/vaisiu/grudu?

jis Paleo atstovas, tai grūdų jis iš viso nesiūlo, tai blogis. Aš nesigilinau, ką siūlo valgyt, aš ten apie soją ir mėsą su hormonais ir antibiotikais tik skaičiau, Paleo principai man ir be jo aiškūs ax.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2014 05 28, 11:38)
auuu, kur ta mirtis?  biggrin.gif

dar neskaiciau tavo nuorodos, bet ar ne del GMO vajaus ir peikiama soja, nes skaiciau , kad net  99proc sojos yra modifikuota.

kaip Monteverte sake, toks maitininmasis, ypac sportininkams, gali atsieiti ir iki 50lt i diena - kai sakydavau, kad mano racionas pabrango, nieks netikedavo, nes visu kitu sumazejo  g.gif ...
Monteverte,
kiek atmenu tu vis proteinus pavartot megeja... keliuose sportininku tinklapiuose radau, kodel jie atsisake to dirbtinio proteinio (miltelinio) ir renkasi viska gauti su "tikru maistu". as irgi sportuoju, man aktualu, bet niekad gyvenime nesu pagalvojus apie miltelini proteina. dabar galvoju - ar tas proteinas del raumenu isryskinimo? man nereikia tiek ryskintis, aciu  cool.gif --ar tik del energijos pliupsniu ir raumenyno atkurimo?

Tai palauk, pakalbėsim, kai 100 sulauksim, jei dar kalbėsim biggrin.gif mirksiukas.gif

Na bet koks durnius perka modifikuotą? Juk visi ieško nemodifikuotos ir tokias perkasi manyčiau. Taip bent deklaruojama, kad ji nemodifikuota. Taigi iš kur tokios baimės tuomet?

Būtent. Pasirinkome labai brangų gyvenimo būdą. Nors aišku šiais laikais ir mėsa, ypač ekologiška ir įvairi, ne tik vištieną jei valgyti, yra labai brangi. Tai matyt šiais laikais labai brangu apskritai sveikai maitintis. Neseniai buvo straipsnis, kad Zvonkė-Bunkė išleidžia tik maistui 1500 lt. Aišku, ji ne vien namuose valgo, bet kavinėse, restoranuose manau ima sveikiausius patiekalus, taigi... Tai dar sakyčiau, kad tuomet mažas porcijytes valgo arba irgi ne viską pilnavertiškai, nes turėtų išeiti dar brangiau g.gif

Šiuo metu, kai vasara, daugiau visko yra, aš jų tikrai mažiau vartoju, net nepamenu kada paskutinį kartą gėriau, gal jau 3 savaitės ne. O kam aš juos vartoju? Nes juose pilna aminų, kitų medžiagų. Nes juos praktiškai visi sportininkai vartoja ir nereikia lialia, kad ne. Jei atidžiai sekami sportininkų interviu, tai jie išsipasakoja. Aišku, dažniausiai jie masėms ir meluoja, tipo kad tik iš maisto, iš maisto, bet tai pasakos, po to pagauni juos nuotraukose ar kur socialiniuose tinkluose su sporto papildais rankose ar kaip kalbasi su tais, kurie prekiauja sveikais papildais ir t.t. Juk tie kokteiliai taupo ir laiką bei nereikia visą dieną ir prieš sportą ir po valgyti vien tik lęšius ar pupeles.
Be to, aš domiuosi ir trečios kartos sportininkų gyvenimu, vadinasi, jų diedukai jau buvo profesionalūs sportininkai. Anūkai jau turi patirtį, žino kas pasiteisino seneliams, kas ne.
Aš nenoriu, kad man po kiek laiko kojas mėšlungiai trauktų, veidas sunyktų, papai sunyktų, nenoriu širdį pertempti, suvaryti.
Negulu kryžium, kad elgiuosi teisingai, bet žiūriu į savo savijautą ir galvoju logiškai, kad jei sportuoji, patiri stresą (šiuo metu jau keli metai pas mane jo baisiai daug gyvenime, taip jau nutiko...), sėdi prie kompų, naudojiesi mob. ryšiu, kitais civilizacijos privalumais, gyveni didmiesty, neguli ir nesikeli su saule, vaikystėje nebuvai augintas kaip ridikėlis, taip kaip gali užtekti per dieną tik lęšių, vaisių ir daržovių, kad sakytumei, jog jau visko pilnavertiškai gavai tik iš maisto? g.gif
Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2014 05 28, 11:43)
o papildu priesininkai, tokie kaip Graham ir dar daugiau balsu teigia, kad cheminiu papildu musu organizmai nepasisavina,  cool.gif ir net ilgainiui gali pabloginti situacija...ypac merginos meskit visokius cheminius A+E.... jie apsigimimus ir vezi netgi sukelia... gavau dykai cia ju, kraujo donorams dalino, tai net iskist nezinau kam...juk kenksminga....

Tai jei papildais laikomi tik tokie dalykai, tai aišku, kad tada reikia mesti ax.gif Aš tokių nesąmoningų "vitaminų" net preke apskritai nelaikau.
Atsakyti
QUOTE(Monteverte @ 2014 05 28, 13:07)
Na bet koks durnius perka modifikuotą? Juk visi ieško nemodifikuotos ir tokias perkasi manyčiau. Taip bent deklaruojama, kad ji nemodifikuota. Taigi iš kur tokios baimės tuomet?

Jeigu parašo, kad pagaminta iš genetiškai nemodifikuotų tai aš kaip ir tikiu, jokių baimių, o kaip vertinti, jei neparašyta nieko? g.gif Pvz tas pats natūralus tik Prismoje parduodamas sojų jogurtas, jis ekologiškas, tačiau nėra niekur nei smulkiausiom raidelėm parašyta, kad iš genetiškai nemodifikuotų pupelių...o ekologiškas tai nebūtinai ne modifikuotas, puikiai ekologiškai modifikuotą produkciją augina doh.gif Va ir žinok tada, iš kokių, kai neparašyta verysad.gif Sojalitos visa produkcija pažymėta kaip iš nemodifikuotų, tai turėtume tikėti kaip ir, o kaip yra iš tikrųjų - kas ten žino. Žala sveikatai gali būti nepataisoma, o jei kada kas išsiaiškins, kad meluota buvo, tai tiesiog paskirs kokių nors baudų, o žmonėms nuo to jau nei geriau nei blogiau, net jei neturtines žalas prisiteistum verysad.gif
Atsakyti