QUOTE(given444 @ 2014 05 28, 11:38)
auuu, kur ta mirtis?
dar neskaiciau tavo nuorodos, bet ar ne del GMO vajaus ir peikiama soja, nes skaiciau , kad net 99proc sojos yra modifikuota.
kaip Monteverte sake, toks maitininmasis, ypac sportininkams, gali atsieiti ir iki 50lt i diena - kai sakydavau, kad mano racionas pabrango, nieks netikedavo, nes visu kitu sumazejo

...
Monteverte,
kiek atmenu tu vis proteinus pavartot megeja... keliuose sportininku tinklapiuose radau, kodel jie atsisake to dirbtinio proteinio (miltelinio) ir renkasi viska gauti su "tikru maistu". as irgi sportuoju, man aktualu, bet niekad gyvenime nesu pagalvojus apie miltelini proteina. dabar galvoju - ar tas proteinas del raumenu isryskinimo? man nereikia tiek ryskintis, aciu

--ar tik del energijos pliupsniu ir raumenyno atkurimo?
Tai palauk, pakalbėsim, kai 100 sulauksim, jei dar kalbėsim
Na bet koks durnius perka modifikuotą? Juk visi ieško nemodifikuotos ir tokias perkasi manyčiau. Taip bent deklaruojama, kad ji nemodifikuota. Taigi iš kur tokios baimės tuomet?
Būtent. Pasirinkome labai brangų gyvenimo būdą. Nors aišku šiais laikais ir mėsa, ypač ekologiška ir įvairi, ne tik vištieną jei valgyti, yra labai brangi. Tai matyt šiais laikais labai brangu apskritai sveikai maitintis. Neseniai buvo straipsnis, kad Zvonkė-Bunkė išleidžia tik maistui 1500 lt. Aišku, ji ne vien namuose valgo, bet kavinėse, restoranuose manau ima sveikiausius patiekalus, taigi... Tai dar sakyčiau, kad tuomet mažas porcijytes valgo arba irgi ne viską pilnavertiškai, nes turėtų išeiti dar brangiau
Šiuo metu, kai vasara, daugiau visko yra, aš jų tikrai mažiau vartoju, net nepamenu kada paskutinį kartą gėriau, gal jau 3 savaitės ne. O kam aš juos vartoju? Nes juose pilna aminų, kitų medžiagų. Nes juos praktiškai visi sportininkai vartoja ir nereikia lialia, kad ne. Jei atidžiai sekami sportininkų interviu, tai jie išsipasakoja. Aišku, dažniausiai jie masėms ir meluoja, tipo kad tik iš maisto, iš maisto, bet tai pasakos, po to pagauni juos nuotraukose ar kur socialiniuose tinkluose su sporto papildais rankose ar kaip kalbasi su tais, kurie prekiauja sveikais papildais ir t.t. Juk tie kokteiliai taupo ir laiką bei nereikia visą dieną ir prieš sportą ir po valgyti vien tik lęšius ar pupeles.
Be to, aš domiuosi ir trečios kartos sportininkų gyvenimu, vadinasi, jų diedukai jau buvo profesionalūs sportininkai. Anūkai jau turi patirtį, žino kas pasiteisino seneliams, kas ne.
Aš nenoriu, kad man po kiek laiko kojas mėšlungiai trauktų, veidas sunyktų, papai sunyktų, nenoriu širdį pertempti, suvaryti.
Negulu kryžium, kad elgiuosi teisingai, bet žiūriu į savo savijautą ir galvoju logiškai, kad jei sportuoji, patiri stresą (šiuo metu jau keli metai pas mane jo baisiai daug gyvenime, taip jau nutiko...), sėdi prie kompų, naudojiesi mob. ryšiu, kitais civilizacijos privalumais, gyveni didmiesty, neguli ir nesikeli su saule, vaikystėje nebuvai augintas kaip ridikėlis, taip kaip gali užtekti per dieną tik lęšių, vaisių ir daržovių, kad sakytumei, jog jau visko pilnavertiškai gavai tik iš maisto?
Papildyta:
QUOTE(given444 @ 2014 05 28, 11:43)
o papildu priesininkai, tokie kaip Graham ir dar daugiau balsu teigia, kad cheminiu papildu musu organizmai nepasisavina,

ir net ilgainiui gali pabloginti situacija...ypac merginos meskit visokius cheminius A+E.... jie apsigimimus ir vezi netgi sukelia... gavau dykai cia ju, kraujo donorams dalino, tai net iskist nezinau kam...juk kenksminga....
Tai jei papildais laikomi tik tokie dalykai, tai aišku, kad tada reikia mesti

Aš tokių nesąmoningų "vitaminų" net preke apskritai nelaikau.