QUOTE(Luka77 @ 2014 10 22, 14:30)
O kiek laiko tu pavartojai Zolofta? Kai ji pradejai vartoti, tau buvo ta sunkioji depresija? Ir i koki vaista po to tau pakeite ji?
Pagrindines blogos mintys tai man kyla tikriausiai del to, kad jauciu ta busena baisia ir nezinau kaip is jos issivaduot. Jauciu kalte pries vyra ir visus aplinkinius, kad esu tokia, kad nieko nenoriu, nenoriu bendrauti, nenoriu priimti svarbiu sprendimu... taip pat labai bijau, kad nesijausciau taip, kai gims vaikelis. Labai noriu juo rupintis, myleti...Ir apima didziule baime, kai pagalvoju, kad niekad nepasijusiu geriau
O ar tau budavo suletejes mastymas? Kai labai sunku susikaupti ir atrodo, nieko nesupranti? Ir ar zoloftas nuo to padejo?
Gal kai nuotaika geresne, tai ir noru visokiu atsiranda, o jei yra norai, tai ir mastymas normaliai veikia...?
Labai nemėgstu kalbėt apie vaistus, nes visus jie veikia skirtingai. Pradėjau nuo seroxat ir mirtazapino(tada pakliuvau į ligoninę po suicidinių bandymų, aš nesigydžiau iki to ir neieškojau pagalbos), plius intensyvi psichoterapija(vasaros gatvėj yra dienos psichoterapinis centras, 6 savaites vyksta intensyvūs užsiėmimai kasdien, net nedarbingumo lapelį gauni, beje, ten ateina daug moterų su pogimdyvine depresija, ir nėščių buvo.
http://www.vasaros.l...hoterapinis.htm. Gydymas nemokamas, labai rekomenduoju, buvau porą kartų, man labai savijauta pagerėjo.). Vaistai padėjo greitai, galvojau, ai, jau gerai, ir po pusės metų mečiau vaistus. Paskui vėl atkritau. Išbandžiau labai daug AD, man tinka tik serotoniną veikiantys, tai dabar geriu Cipralex, nuo jų mažiausiai šalutinių poveikių.
Aš irgi labai bijojau, kad tai niekada nepasikeis, bet, patikėk, pasikeis. Negalvok toli į ateitį, tai tik pablogins būseną. Galvok apie tai, ką gali padaryt šiandien, kad pasijaustum geriau. Iš tos būsenos pati neišsivaduosi, reikia pagalbos. Ar bent pagalvoji apie terapiją?
Mąstymas sulėtėjęs buvo(pvz. prie kasos pamiršau pin kodą, kurį naudojau jau 5 metus), tai vienas iš depresijos požymių. Tai susitvarkys, kai savijauta pagerės. Zoloftą gėriau gal mėnesį, nes kaip sakiau, jis man nenuėmė pagrindinio simptomo nerimo. Tu laukiesi, gydytoja turi pasakyt, kokie AD yra saugesni tokiu periodu.
Kaltė, beje, irgi vienas iš depresijos požymių. Tu nekalta, kad taip jautiesi.